icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

jani74
17. nov 2011

@reanda aj ja som myslela, že sa to dá hneď. Ale našla som si cez známu novú dr. a tá mi povedala, že Mateja my zoberie hneď ale Hanku až po pol roku môže. Tak musím čakať a potom ich mením.

reanda
17. nov 2011

@jani74 mne sa to nezda na potnicky, preco by mala potnicky akurat a len na tvari, ktoru ani nema oblecenu? ja melku teda obliekam dost, davam ak svetrik aj ciapku, lebo mam dojem, ze jej je stale zima, ona ma totiz furt strasne studene ruky.. akurat, ked dobre spi, tak sa jej zohreju, ale ked je hore, tak ich ma skoro vzdy ako lad 😒

reanda
17. nov 2011

@jani74 no tak to som zvedava, ja sa teraz chystam jednej pediatricke volat, ci nas vezme, ze co mi povie.. lebo ta, co sme u nej teraz , ze este poslednu poradnu v pondelok nam spravi a potom mame ist k niekomu inemu

bv_alexandra
17. nov 2011

@jani74 odporučam: vývar ale tak že zeleninu najskôr opražiť na masle a potom zaliať vodou dať mäsko. a variť ako klasický vývar.
resp dnes som robila mrkvovú: tiež podusim na masle zalejem vložim zemiaky, sol, korenie, rasca, bujon a za pol hodinky hotovo 🙂

santerra
17. nov 2011

@jani74 Aj moj Matej ma take pupačiky okolo pusinky na brade, hlavne po kojeni, potom mu to len umyjem cistou vodou a zmiznu ale opätovne po kojeni ma zase. Bolo nam tiež povedane že potničky tak neviem...

jana0706
17. nov 2011

@jani74 ja mam rada kremove polievky - brokolicovu, hraskovu, zemiakovu, alebo zo zmiesanej zeleninky... medzi moje najoblubenejsie patri v poslednej dobe tekvicova...najlepsie je robit ju z Hokaido tekvice, aj v Bille ju mavaju...

jana0706
17. nov 2011

@reanda a kedy chces dat malu ockovat? ja tiez nie som fanusikom ockovani, aspon nie na tak malickych detoch...maly sa narodil v Rakusku takze TBC v porodnici sme nastastie absolvovat nemuseli, ale teraz v siedmom tyzdni dostal prvu davku proti rotavirusu, a to prve kombinovane ockovanie je naplanovane ked bude mat tri mesiace...asi nebudem proti, predsa len su to nebezpecne choroby, ale tak vnutorne o tom nie som presvedcena, clovek si moze precitat aj kopu negativnych veci ohladom ockovania, sa podla mna pri tom do deti dostane kadeco ☹

tunzal
17. nov 2011

@jani74 my máme tiež také malé vyrážky na tvári na čele a okolo očí, nám hovorila dr. že to je novorodenecké akné a že s tým sa nič nerobí zmiznú od seba, a mala pravdu lebo dneska vyzerajú už omnoho lepšie.

peta_k
17. nov 2011

@jana86 ahoj, aj moja mala ma akoby vredik na pravej rucicke, to tam deticky ockuju v nemocnici? ale jej sa to len teraz objavilo a nehnisa jej to, len to ma ako taku tvrdu vyrazku

abriela
17. nov 2011

Baby, ako spia vasi maly milacikovia. U nas bola doktorka a povedala, aby maly spal, skoro v 45stupnovom uhle. Takze ma podlozene vankuse a takto spinka. Ma dnes 3 tyzdne.

jana0706
17. nov 2011

@abriela a nema reflux? lebo vtedy odporucaju aby spali deti na vyvysenej podlozke. Nas spi na rovnej podlozke, ale na noc pouzivam polohovaci vankusik a davam ho spat tak skoro na boku...cez den spi vacsinou na chrbatiku alebo na brusku...

abriela
17. nov 2011

@jana0706 a spava v perinke? Reflux je grckanie? Nie negrcka, odgrava si ked mu brat dava papat. Pisem brat, lebo maminka krpca niesom ja, a jeho maminka je uz 2 tyzden v nemocnici.

andrea679
17. nov 2011

Ahojte, chcela by som sa opýtať ako balite drobčekov, či im dávate jednu plienku na široko + ortopedické a pampersku alebo obe plienky dávate látkové?
ďakujem za radu

abriela
17. nov 2011

@andrea679 my davame pampersku, latkovu a potom ortopedicku

katy31
17. nov 2011

Ahojte baby, my sme chytili Candidu na bradavky 😔, mali ste to niektorá? Tak sa teraz liečime.. A inak nič nestíham, stále kojím, maličký spí len vonku v kočiari, doma je celý čas hore a dáva mi zabrať.. 😉 Tak dúfam, že sa to už stabilizuje, lebo takto nespravím doma nič, 80 % dňa kojím... 😀

bibiana20
17. nov 2011

@reanda ahoj,ja len ze deti si este nevedi regulovat teplotu tela preto ma studene rucky ale zima jej urcite nebude 😉 ked chces zistit ci jej je teplo tak ju chyt za hlavicku na krku a ked je teply tak jej je teplo ked nie tak jej je zima 😉 😉 a to na tvaricke su urcite potnicky aj ked ich nikde inde nema 😵

tinika
17. nov 2011

@andrea679 ja som davala pampersku a na siroko latkovku a postolky teraz davam kapsove latkovky a to su take fajne ze hned ma aj nozky na siroko

missy97231
17. nov 2011

@andrea679 ja balim tiez este nasiroko - pampersku, dve latkove a ortopedicku 😀 ale sem tam vynechavame cez den . v utorok ideme k ortopedovi, tak hadam povie ze uz netreba 🙂

jana0706
17. nov 2011

@abriela nie, nas nebol v perinke vobec, ani v porodnici mi ho tak nebalili - len v mensej deke bol akoby zabaleny a prikrity vacsou dekou...a teraz ho uz do tej mensej deky nedavam, len prikryvam...reflux sposobuje nezrelost zvieraca medzi pazerakom a zaludkom, vedie to ku grckaniu a paleniu zahy...ale nie kazde grckanie znamena ze ma dieta reflux, ved si pozri o tom clanky, na internete je toho habadej...

jana0706
17. nov 2011

@andrea679 ja som davala pampersku, jednu latkovu a postolky...aj na predporodnom kurze aj v porodnici nam tak kazali...ale balili sme iba dva tyzdne, potom ortoped povedal ze klbiky su o.k. a uz netreba balit

abriela
17. nov 2011

@jana0706 no tento maly je v perinke stale. Musim povedat bratovi nech ho aspon na noc nedava do perinky, aj ked na druhej strane, asi kym nema doma mamu, nech je to tak, lebo neviem ako by zvladli nocne papanie.

jana0706
17. nov 2011

@abriela ale ved ked sa mu v perinke paci tak to asi nevadi ze v nej je...len nas nebol na to zvyknuty tak potom ked sme ho tam dali sa mu to moc nepacilo...

abriela
17. nov 2011

@jana0706 maly neprotestuje 🙂. Papka, spinka, obcasne poplace, ale ma len 3 tyzdne.

jana0706
17. nov 2011

@abriela tak by som mu urcite nemenila rezim kym sa mu vrati mama, ved aj tak to musi byt pre vsetkych zucastnenych dost tazke

abriela
17. nov 2011

@jana0706 veru je. Mamina trpi, ved si dieta neuzila, otec nechodi do prace, nezaraba a stara sa o maleho. A chuda maly, prvy mesiac zivota travi bez mami.

jana0706
17. nov 2011

@abriela to fakt nie je dobre - to uz je potom lepsie ked sa babatko hospitalizuje spolu s mamou ked sa to da...

abriela
17. nov 2011

@jana0706 neda sa to. Po cisarskom sa jej vytvoril pod jazvou abses a jazva jej praskla. Mozeme byt radi, ze je OK. Ked ju prijali do nemocnice mala nejake hodnoty 250. Hodnota 100 je zivot ohrozujuca a norma je 5. Prve dni mlieko odsavala, ale vylievali ho. Teraz odsava (2 tyzden) a brat kombinuje malemu stravu - materske mlieko, umela vyziva.

reanda
17. nov 2011

@jana0706 chceme odlozit o rok a potom si to este rozmyslim.. a vy, ked ste rodili v rakusku, nikto vas potom tuna na sk nechcel ockovat proti tbc? 😕

reanda
17. nov 2011

@bibiana20 diky za rady 🙂 ked mne je jej tak luto, ze ma take rucicky ladove 😅

reanda
17. nov 2011

@abriela fuha, to mate teda tazke.. a ja tu nervacim, ze mala place a nechce spat.. mozem skakat po plafon, ze to su nase jedine problemy