Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@jani74 mne sa to nezda na potnicky, preco by mala potnicky akurat a len na tvari, ktoru ani nema oblecenu? ja melku teda obliekam dost, davam ak svetrik aj ciapku, lebo mam dojem, ze jej je stale zima, ona ma totiz furt strasne studene ruky.. akurat, ked dobre spi, tak sa jej zohreju, ale ked je hore, tak ich ma skoro vzdy ako lad 😒
@jani74 odporučam: vývar ale tak že zeleninu najskôr opražiť na masle a potom zaliať vodou dať mäsko. a variť ako klasický vývar.
resp dnes som robila mrkvovú: tiež podusim na masle zalejem vložim zemiaky, sol, korenie, rasca, bujon a za pol hodinky hotovo 🙂
@reanda a kedy chces dat malu ockovat? ja tiez nie som fanusikom ockovani, aspon nie na tak malickych detoch...maly sa narodil v Rakusku takze TBC v porodnici sme nastastie absolvovat nemuseli, ale teraz v siedmom tyzdni dostal prvu davku proti rotavirusu, a to prve kombinovane ockovanie je naplanovane ked bude mat tri mesiace...asi nebudem proti, predsa len su to nebezpecne choroby, ale tak vnutorne o tom nie som presvedcena, clovek si moze precitat aj kopu negativnych veci ohladom ockovania, sa podla mna pri tom do deti dostane kadeco ☹
Baby, ako spia vasi maly milacikovia. U nas bola doktorka a povedala, aby maly spal, skoro v 45stupnovom uhle. Takze ma podlozene vankuse a takto spinka. Ma dnes 3 tyzdne.
Ahojte, chcela by som sa opýtať ako balite drobčekov, či im dávate jednu plienku na široko + ortopedické a pampersku alebo obe plienky dávate látkové?
ďakujem za radu
Ahojte baby, my sme chytili Candidu na bradavky 😔, mali ste to niektorá? Tak sa teraz liečime.. A inak nič nestíham, stále kojím, maličký spí len vonku v kočiari, doma je celý čas hore a dáva mi zabrať.. 😉 Tak dúfam, že sa to už stabilizuje, lebo takto nespravím doma nič, 80 % dňa kojím... 😀
@reanda ahoj,ja len ze deti si este nevedi regulovat teplotu tela preto ma studene rucky ale zima jej urcite nebude 😉 ked chces zistit ci jej je teplo tak ju chyt za hlavicku na krku a ked je teply tak jej je teplo ked nie tak jej je zima 😉 😉 a to na tvaricke su urcite potnicky aj ked ich nikde inde nema 😵
@andrea679 ja balim tiez este nasiroko - pampersku, dve latkove a ortopedicku 😀 ale sem tam vynechavame cez den . v utorok ideme k ortopedovi, tak hadam povie ze uz netreba 🙂
@abriela nie, nas nebol v perinke vobec, ani v porodnici mi ho tak nebalili - len v mensej deke bol akoby zabaleny a prikrity vacsou dekou...a teraz ho uz do tej mensej deky nedavam, len prikryvam...reflux sposobuje nezrelost zvieraca medzi pazerakom a zaludkom, vedie to ku grckaniu a paleniu zahy...ale nie kazde grckanie znamena ze ma dieta reflux, ved si pozri o tom clanky, na internete je toho habadej...
@jana0706 neda sa to. Po cisarskom sa jej vytvoril pod jazvou abses a jazva jej praskla. Mozeme byt radi, ze je OK. Ked ju prijali do nemocnice mala nejake hodnoty 250. Hodnota 100 je zivot ohrozujuca a norma je 5. Prve dni mlieko odsavala, ale vylievali ho. Teraz odsava (2 tyzden) a brat kombinuje malemu stravu - materske mlieko, umela vyziva.

@reanda aj ja som myslela, že sa to dá hneď. Ale našla som si cez známu novú dr. a tá mi povedala, že Mateja my zoberie hneď ale Hanku až po pol roku môže. Tak musím čakať a potom ich mením.