icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

renatkas
28. nov 2011

@nikolka4 ta kamaratka nech kupi v lekarni Nutrilon AR a uvidi ci sa to nezlepsi, moj prvy syn to mal a bolo to potom o 100% lepsie, ale treba na to flasku s vacsou dierkou, cez aventacku nam to nepreslo ani cez ten nastavitelny dudel s regulaciou otvoru. A potom nech sa pyta na gastro a ked jej potvrdia reflux tak to moze mat na predpis a poistovna polovicu preplati.
@anita12 nasa Viki ma tiez taky reflux, kojis este? Davas Nutriton alebo Gastrotuss? Ja musim prebalovat, obliekat a aj kojit vo zvyslej polohe, malej sa najviac paci vo vajicku tam mi aj zaspinka, ked by som ju dala do vodorovnej polohy tak jej to ide cez nostek a strasne jej chrci nos.

reanda
28. nov 2011

baby, pouzivate niektora satku alebo babyvak? chcela by som zajtra zobrat malu vo vaku k doktorke, ale neviem, ci jej nebude v tom zima, staci, ked ju tam dam v overale oblecenu?

andy.v
28. nov 2011

ahojte, aj my sme na nutrilone ar, vo štvrtok ideme na gastro, tak som zvedavá, či nám potvrdia reflux. Chcela by som sa spýtať, pijeme/papáme nutrilon podľa návodu - množstvo, ale malému nestačí. Intervaly máme cca 3 hodinové, mám mu dávať viac, alebo častejšie? Dostala som aj radu, dávať mu medzi jednotlivými papaniami radšej čajík, aký je Váš názor?

katulka74
28. nov 2011

Ahojte,pozeram tu foto vasich babetiek a ako vam uz krasne drzia hlavicku,my sa len tak snazime,ale na brusku ju este nevie tak krasne zdvihnut,na rukach si ju udrzi pekne,ale koniky este nepasieme ☹

natalii6
29. nov 2011

@nikolka4 tak dufam ze ked jej kupi ten AR je to pomoze a bude to uz len usmievave dievcatko 😉

natalii6
29. nov 2011

@andy.v no ked je hladny tak mu sprav napr. miesto 120ml 150ml u nas to je tak ze ked sa naje a nap.po polhodke alebo hodke je este hladny mu spravim 30ml ale unas skor ostava nez by mu nestacilo 😀

wewe22
29. nov 2011

ahojte tak my sa oducame od dudla neska som od piatej nerobila nic ine len pchala malej dudel 😒 a ona ho vzdy po pol hodke vyplula a zacala mrncat a hladat dudel tak ma to dozralo a ked nevie dudlat nebude plakala sice asi pol hodku ale uz spinka aj bez dudky 😀

zuzaxa
29. nov 2011

@wewe22 A nebolelo ju bruško, alebo si chcela grgnúť? Náš ak ho vypľúva po chvílke tak ho vždy zdvihnem a on si grgne ešte aj po 2 hoďkách čo jedol, na pokračovanie, a potom už dudluje v kuse.
@nelynka18 Ja viem, že malý nevie, že dostane darčeky, ale malá to vždy počíta, že kto má najviac....
@reanda Ja si myslím, že stačí ten overal, daj keď by pod overal nejakú mikinu ešte naviac. A ďaleko pôjdete v tej šatke? Ja mám takú zateplenú od Lodger, takže v tej je teplo.

nelustek
29. nov 2011

@anita12 nech mu urobia ster, pocula som ze ak place po jedle tak moze mat toho bacila. Hovorila mi to svokra ze moj muz to mal ako babo..

lucy56
29. nov 2011

baby neviete mi poradit, dnes do rana ma zacali svrbiet bradavku,alebo skor cely dvorec, mam tam take zacervenane ,kojim maleho plne a bojim sa ci to nie je mykoza, a neviete ci mi canesten predaju aj bez predpisu,lebo ani neviem k akemu lekarovi musim ist,ci gynekolog,ci kozny

nelustek
29. nov 2011

Dobre ranko vcera ked som lindu prebalovala mala v plienke trosku krvicky 😨 volala som hned Dr. a sestricka povedala ze ci nemama popraskane bradavky,bolave ich mam ale krv mi nejde.Povedala ze ak sa to stalo iba raz tak to nevadi,ale ak to este bude mat mame prist.Ma s tym niekto skusenost? Dakujem

betina1984
29. nov 2011

@nelustek myslím, že to nevadí, bábätká sa ešte čistia. Aj naša to mala 1-2x.

zuzanajd
29. nov 2011

Ahojte. Chcem sa opytat ako naucit malicku na cumel. Viem, ze niektore z Vas by mi povedali, ze ju na cumel ucit nemam,ale niekedy je dobre ked dieta ten cumlik v puske ma. Pocmula mi ho mozno 5 minut a potom ho vypluje. Aj to jej ho musim pridrziavat aby ho nevyplula.

micicka
29. nov 2011

dobre ránko maminky, tak mi včera celkom dobre, aj cez deň bola dobrunká a ani nás večer bruško nebolelo, ani sme nemali plakaciu 4-hodinku.
neviete mi poradiť, čo je dobré na soplíky? v noci sa jej strašne zapchá noštek, vôbec nemôže dýchať. aj jej odsávam, ale v noci práve keď je to najhoršie jej nič nejde. cez deň odsajem dosť toho, ale v noci nič.

@nikolka4 len nech dá pozor pri tom AR, aby potom nebolelo bruško, my sme nasadili AR a potom nás bolelo! Možno by som ho nejako postupne zaviedla, ale na grckanie nám pomohol.

@missy97231 nádherne drží hlavinku, to naša veru ešte nie! keď je na rukách tak pekne, ale na brušku veľmi málo.

micicka
29. nov 2011

@zuzanajd no nasa cumel tiež veľmi nechcela, ale ako píšeš, niekedy pomôže 😉 naša si len postupne zvykla, asi treba len skúšať. aj teraz ho nie vždy chce. najradšej cumluje v kočíku, ale teraz už aj keď ide spinkať. neviem či je nejaký návod ako naučiť na cumlík, asi len treba vystihnúť chvíľku, kedy jej "zachutí"

daja0760
29. nov 2011

dievčatá, nemáte niektorá skúsenosti s vibračným lehátkom od fisherprice? Ktoré sa oplatí kúpiť?

nelynka18
29. nov 2011

ahojte baby
behala som dnes po nakupoch na darceky a v takku maju obrovske zlavy,som deckam nakupila krasne vecicky na jar za par supiek od 0,99-4,99eur to su cenicky 😵 dominko od nedele nekakal a mam pocit,ze je z toho nervozny no rurku mu este nechcem dat.ako casto kakaju vase deticky na UM?
a maly si zacal davat rucicky do pusi aky je zlaty si ich jazyckom cucka 😵 a ked chodime na prechadzku zo psom vyzera to asi takto 😀 😀
@reanda dakujem,ano ta je velmi pekna 🙂 ako daleko mas dr.?myslim,ze by jej zimka nemala byt,ci 😕
@zuzaxa a ten kto ma najviac je ona ci?nech si to este uzije 😉 aj nas risko si uzije take bohate vianoce naposledy 😀 😀
@daja0760 my mame take modre ktore sa da aj hupat a neskor vyuzit ako stolicka pre vacsie dieta,myslim do 3 rokov je...sak dam aj foto 🙂

katuska_za
29. nov 2011

@tinika mohol byt, ale nechala som ho doma pri mamine, sak mliecko som mu odlozila do mraziaka a doma sa onho lepsie postarali🙂 bavili sme sa o plienke prilozenej k hlavice, pre deticky je to pocit istoty a lepsie spinkaju🙂
@zuzaxa dakujem strasne moc za prianie... vidim, ze ani ty to nemas jednoduche.. aj svokrovci su strasne lakomi a nikdy nam nic nedali len 2 ceresnove kompoty 😀 sa az musim smiat, vzdy so vsetkym nam pomahali moji rodicia a teraz este nam vykricali, ze kde je vdacnost a ucta k rodicom, ze sa tak k nim spravame och.. no skoda slov uz...
@bettyx dakujem, aj ja mam pocit ze na nasom drobcoci to vidno len na ockach sak v inych veciach je omnoho popredu od babatiek vo svojom veku.. on je taky herec.. doma konickuje uz od nejakcyh 3 tyzdnov a ked sme u lekara tak hlavu tlaci k podlozke co sa tvari ze je nevladny downik 😀

katuska_za
29. nov 2011

Ahojte maminky 🙂 tak hlasim miery z poslednej poradne (28.11.) mame 4540g/57cm... rastieme ako z vody za 2,5 tyzdna sme pribrali 885g 😀 kto ma takeho zrutika ako ja??? 😀 😀 a to by nemal moc priberat kvoli srdiecku 😅 , ale downici maju nabeh na baculatejsiu postavu, on mi rastie pred ocami ako bambus 😀 😀 A je to ale vychytrale babo, no niekedy by si zasluzil 5 korun ako sa hovori.. doma mu neni rady, konikuje, dvyha hlavicku, mrvi sa a robi take kusky, ze az nechapeme... dokonca od naordenia ma vystrete prsteky a nema pesticky zovrete... Ale u lekarky je totalne slabucky nevaldny downik co nic nevie a ruky v pesticky.. tak mi lekarka vravela, ze mam s nim viac cvicit motoriku a davat mu hracky do ruk aby otvoril prsteky... Proste moj syn si robi srandu z lekarov ale najhorsie je to, ze ja tam vyzeram ako blazon ked tvrdim, ze on to vsetko vie len proste sa mu asi nechce 😀 😀 😀

kucminka
29. nov 2011

baby,prosím poradte,ktorá dáavate Nutrilo HA.Malému doktorka predpísala od 1mesiaca NutrilonHA,dovtedy sme papali Nutrilon Extra.Odkedy je na Nutrilone HA,je nespokojný a nechce búvať.Može byť nejaký slabší?

zuzinr
29. nov 2011

@zuzanajd no to chce podla mna trpezlivost, mozno ani nebude vobec chciet cumlik, my tiez stale vypluvame dudel a potom samozrejme za nim placeme 🙂 🙂 podla mna je lepsie naucit dieta na cumel ako by si ono zvyklo na cmulanie palca, to sa velmi zle oduca a nie je to dobre na vyvoj ustnej dutiny, cumel ze vraj nevadi

tinika
29. nov 2011

@katuska_za a ako prilozena? ja davam pod hlavku a ako ho zabalim do perinky ma ju aj po stranach

tinika
29. nov 2011

@zuzanazuzana aj ja mam rozrobene ale nemam čas dokončit aurat malemu do detksje som dva obrazky vysila kym nam byt prerabali a ja strazila robosov :D

missy97231
29. nov 2011

@daja0760 tiez mam to iste ako nelynka... Je super, do 18kg, maly David sa v nom vie tiez usalasit ze Adelku ani nepusti 😉

missy97231
29. nov 2011

@katuska_za to je ozaj sikovny ze uz konickuje 🙂 nas maly v rodine zacal o dost neskor,,, ale on mal aj ine problemy... V 2mes mal zapal pluc, vodu v plucach, oblicky mu odchadzali, srdiecko ☹az moc toho si prezil... Nastastie je teraz ok, a tiez sikovny napriek vsetkemu co uz ma za sebou 😉

lolko_lenka
29. nov 2011

@zuzanajd naša ho máva iba pri zaspávaní, pridrží si ho plienkou, ale hned ako zaspí, tak ho vypluje. A ke ideme von, tak jej ho dam, a aby ho nevyplula, tak jej ho trošku "zaťažím" kombinezou 🙂 ja som ju nan učila tiež viac-menej nasilu a iba toto z toho vzišlo :D

zuzaxa
29. nov 2011

@zuzinr Ani nehovor o tom cmúľaní prsta, kamoška má malú má 16 mesiacov a nevie ju od toho odučiť, a už ho má taký zhrubnutý tú kožu, aj jej lakovala necht takým horkým lakom a nič jej to chutilo stále. Teraz už fakt nevie čo s ňou, hreší ju zato, ale nepomáha. Minule mi hovorila, že by jej ho do sádry dala aspoň na dva týždne, že či by si neodvykla... 😀 😀 😀 A vyzerá to hrzne ako ho cmúľa, akoby ho zjesť chcela...
Moja nechcela dudel, ani prst, ona zase sa čajom ukľudňovala, a potom sme ju nevedeli od plienky odučiť, čo sa stále len pošťávala od toľkého čaju, a aj zuby si to odniesli, očerneli jej skoro, a potom jej ich doktorka trhať musela. Teraz má malý dudel a pije čaj bez cukru, vyvarujeme sa chýb.

micicka
29. nov 2011

@nelynka18 Naša Natálka kaká každý deň 2 krát, keď sa jej podarí len raz ,tak mám pocit, že ju tlačí bruško.

wewe22
29. nov 2011

@micicka ja davam malej sterimar tiez sa neda odsat ale toto pekne precisti a potom uz moze spokojne spat
@zuzaxa to nie ju ked boli brusko takreve jak tur aj grgnuta ked je slabo ale toto bolo take mrncanie a len sa krutilano uz sme neska dva krat bez dudky zaspali bol rev ale to ju prejde

wewe22
29. nov 2011

@lolko_lenka moja starsia tak maladudku len kym zaspala ale bola spokojna no tato potvorka sa bude stazovat kym jej ho znova nedam