Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
ahojte, aj my sme na nutrilone ar, vo štvrtok ideme na gastro, tak som zvedavá, či nám potvrdia reflux. Chcela by som sa spýtať, pijeme/papáme nutrilon podľa návodu - množstvo, ale malému nestačí. Intervaly máme cca 3 hodinové, mám mu dávať viac, alebo častejšie? Dostala som aj radu, dávať mu medzi jednotlivými papaniami radšej čajík, aký je Váš názor?
Ahojte,pozeram tu foto vasich babetiek a ako vam uz krasne drzia hlavicku,my sa len tak snazime,ale na brusku ju este nevie tak krasne zdvihnut,na rukach si ju udrzi pekne,ale koniky este nepasieme ☹
ahojte tak my sa oducame od dudla neska som od piatej nerobila nic ine len pchala malej dudel 😒 a ona ho vzdy po pol hodke vyplula a zacala mrncat a hladat dudel tak ma to dozralo a ked nevie dudlat nebude plakala sice asi pol hodku ale uz spinka aj bez dudky 😀
@wewe22 A nebolelo ju bruško, alebo si chcela grgnúť? Náš ak ho vypľúva po chvílke tak ho vždy zdvihnem a on si grgne ešte aj po 2 hoďkách čo jedol, na pokračovanie, a potom už dudluje v kuse.
@nelynka18 Ja viem, že malý nevie, že dostane darčeky, ale malá to vždy počíta, že kto má najviac....
@reanda Ja si myslím, že stačí ten overal, daj keď by pod overal nejakú mikinu ešte naviac. A ďaleko pôjdete v tej šatke? Ja mám takú zateplenú od Lodger, takže v tej je teplo.
baby neviete mi poradit, dnes do rana ma zacali svrbiet bradavku,alebo skor cely dvorec, mam tam take zacervenane ,kojim maleho plne a bojim sa ci to nie je mykoza, a neviete ci mi canesten predaju aj bez predpisu,lebo ani neviem k akemu lekarovi musim ist,ci gynekolog,ci kozny
Dobre ranko vcera ked som lindu prebalovala mala v plienke trosku krvicky 😨 volala som hned Dr. a sestricka povedala ze ci nemama popraskane bradavky,bolave ich mam ale krv mi nejde.Povedala ze ak sa to stalo iba raz tak to nevadi,ale ak to este bude mat mame prist.Ma s tym niekto skusenost? Dakujem
@nelustek myslím, že to nevadí, bábätká sa ešte čistia. Aj naša to mala 1-2x.
Ahojte. Chcem sa opytat ako naucit malicku na cumel. Viem, ze niektore z Vas by mi povedali, ze ju na cumel ucit nemam,ale niekedy je dobre ked dieta ten cumlik v puske ma. Pocmula mi ho mozno 5 minut a potom ho vypluje. Aj to jej ho musim pridrziavat aby ho nevyplula.
dobre ránko maminky, tak mi včera celkom dobre, aj cez deň bola dobrunká a ani nás večer bruško nebolelo, ani sme nemali plakaciu 4-hodinku.
neviete mi poradiť, čo je dobré na soplíky? v noci sa jej strašne zapchá noštek, vôbec nemôže dýchať. aj jej odsávam, ale v noci práve keď je to najhoršie jej nič nejde. cez deň odsajem dosť toho, ale v noci nič.
@nikolka4 len nech dá pozor pri tom AR, aby potom nebolelo bruško, my sme nasadili AR a potom nás bolelo! Možno by som ho nejako postupne zaviedla, ale na grckanie nám pomohol.
@missy97231 nádherne drží hlavinku, to naša veru ešte nie! keď je na rukách tak pekne, ale na brušku veľmi málo.
@zuzanajd no nasa cumel tiež veľmi nechcela, ale ako píšeš, niekedy pomôže 😉 naša si len postupne zvykla, asi treba len skúšať. aj teraz ho nie vždy chce. najradšej cumluje v kočíku, ale teraz už aj keď ide spinkať. neviem či je nejaký návod ako naučiť na cumlík, asi len treba vystihnúť chvíľku, kedy jej "zachutí"
dievčatá, nemáte niektorá skúsenosti s vibračným lehátkom od fisherprice? Ktoré sa oplatí kúpiť?
ahojte baby
behala som dnes po nakupoch na darceky a v takku maju obrovske zlavy,som deckam nakupila krasne vecicky na jar za par supiek od 0,99-4,99eur to su cenicky 😵 dominko od nedele nekakal a mam pocit,ze je z toho nervozny no rurku mu este nechcem dat.ako casto kakaju vase deticky na UM?
a maly si zacal davat rucicky do pusi aky je zlaty si ich jazyckom cucka 😵 a ked chodime na prechadzku zo psom vyzera to asi takto 😀 😀
@reanda dakujem,ano ta je velmi pekna 🙂 ako daleko mas dr.?myslim,ze by jej zimka nemala byt,ci 😕
@zuzaxa a ten kto ma najviac je ona ci?nech si to este uzije 😉 aj nas risko si uzije take bohate vianoce naposledy 😀 😀
@daja0760 my mame take modre ktore sa da aj hupat a neskor vyuzit ako stolicka pre vacsie dieta,myslim do 3 rokov je...sak dam aj foto 🙂
@tinika mohol byt, ale nechala som ho doma pri mamine, sak mliecko som mu odlozila do mraziaka a doma sa onho lepsie postarali🙂 bavili sme sa o plienke prilozenej k hlavice, pre deticky je to pocit istoty a lepsie spinkaju🙂
@zuzaxa dakujem strasne moc za prianie... vidim, ze ani ty to nemas jednoduche.. aj svokrovci su strasne lakomi a nikdy nam nic nedali len 2 ceresnove kompoty 😀 sa az musim smiat, vzdy so vsetkym nam pomahali moji rodicia a teraz este nam vykricali, ze kde je vdacnost a ucta k rodicom, ze sa tak k nim spravame och.. no skoda slov uz...
@bettyx dakujem, aj ja mam pocit ze na nasom drobcoci to vidno len na ockach sak v inych veciach je omnoho popredu od babatiek vo svojom veku.. on je taky herec.. doma konickuje uz od nejakcyh 3 tyzdnov a ked sme u lekara tak hlavu tlaci k podlozke co sa tvari ze je nevladny downik 😀
Ahojte maminky 🙂 tak hlasim miery z poslednej poradne (28.11.) mame 4540g/57cm... rastieme ako z vody za 2,5 tyzdna sme pribrali 885g 😀 kto ma takeho zrutika ako ja??? 😀 😀 a to by nemal moc priberat kvoli srdiecku 😅 , ale downici maju nabeh na baculatejsiu postavu, on mi rastie pred ocami ako bambus 😀 😀 A je to ale vychytrale babo, no niekedy by si zasluzil 5 korun ako sa hovori.. doma mu neni rady, konikuje, dvyha hlavicku, mrvi sa a robi take kusky, ze az nechapeme... dokonca od naordenia ma vystrete prsteky a nema pesticky zovrete... Ale u lekarky je totalne slabucky nevaldny downik co nic nevie a ruky v pesticky.. tak mi lekarka vravela, ze mam s nim viac cvicit motoriku a davat mu hracky do ruk aby otvoril prsteky... Proste moj syn si robi srandu z lekarov ale najhorsie je to, ze ja tam vyzeram ako blazon ked tvrdim, ze on to vsetko vie len proste sa mu asi nechce 😀 😀 😀
baby,prosím poradte,ktorá dáavate Nutrilo HA.Malému doktorka predpísala od 1mesiaca NutrilonHA,dovtedy sme papali Nutrilon Extra.Odkedy je na Nutrilone HA,je nespokojný a nechce búvať.Može byť nejaký slabší?
@zuzanajd no to chce podla mna trpezlivost, mozno ani nebude vobec chciet cumlik, my tiez stale vypluvame dudel a potom samozrejme za nim placeme 🙂 🙂 podla mna je lepsie naucit dieta na cumel ako by si ono zvyklo na cmulanie palca, to sa velmi zle oduca a nie je to dobre na vyvoj ustnej dutiny, cumel ze vraj nevadi
@katuska_za a ako prilozena? ja davam pod hlavku a ako ho zabalim do perinky ma ju aj po stranach
@zuzanazuzana aj ja mam rozrobene ale nemam čas dokončit aurat malemu do detksje som dva obrazky vysila kym nam byt prerabali a ja strazila robosov :D
@daja0760 tiez mam to iste ako nelynka... Je super, do 18kg, maly David sa v nom vie tiez usalasit ze Adelku ani nepusti 😉
@katuska_za to je ozaj sikovny ze uz konickuje 🙂 nas maly v rodine zacal o dost neskor,,, ale on mal aj ine problemy... V 2mes mal zapal pluc, vodu v plucach, oblicky mu odchadzali, srdiecko ☹az moc toho si prezil... Nastastie je teraz ok, a tiez sikovny napriek vsetkemu co uz ma za sebou 😉
@zuzanajd naša ho máva iba pri zaspávaní, pridrží si ho plienkou, ale hned ako zaspí, tak ho vypluje. A ke ideme von, tak jej ho dam, a aby ho nevyplula, tak jej ho trošku "zaťažím" kombinezou 🙂 ja som ju nan učila tiež viac-menej nasilu a iba toto z toho vzišlo :D
@zuzinr Ani nehovor o tom cmúľaní prsta, kamoška má malú má 16 mesiacov a nevie ju od toho odučiť, a už ho má taký zhrubnutý tú kožu, aj jej lakovala necht takým horkým lakom a nič jej to chutilo stále. Teraz už fakt nevie čo s ňou, hreší ju zato, ale nepomáha. Minule mi hovorila, že by jej ho do sádry dala aspoň na dva týždne, že či by si neodvykla... 😀 😀 😀 A vyzerá to hrzne ako ho cmúľa, akoby ho zjesť chcela...
Moja nechcela dudel, ani prst, ona zase sa čajom ukľudňovala, a potom sme ju nevedeli od plienky odučiť, čo sa stále len pošťávala od toľkého čaju, a aj zuby si to odniesli, očerneli jej skoro, a potom jej ich doktorka trhať musela. Teraz má malý dudel a pije čaj bez cukru, vyvarujeme sa chýb.
@lolko_lenka moja starsia tak maladudku len kym zaspala ale bola spokojna no tato potvorka sa bude stazovat kym jej ho znova nedam

@nikolka4 ta kamaratka nech kupi v lekarni Nutrilon AR a uvidi ci sa to nezlepsi, moj prvy syn to mal a bolo to potom o 100% lepsie, ale treba na to flasku s vacsou dierkou, cez aventacku nam to nepreslo ani cez ten nastavitelny dudel s regulaciou otvoru. A potom nech sa pyta na gastro a ked jej potvrdia reflux tak to moze mat na predpis a poistovna polovicu preplati.
@anita12 nasa Viki ma tiez taky reflux, kojis este? Davas Nutriton alebo Gastrotuss? Ja musim prebalovat, obliekat a aj kojit vo zvyslej polohe, malej sa najviac paci vo vajicku tam mi aj zaspinka, ked by som ju dala do vodorovnej polohy tak jej to ide cez nostek a strasne jej chrci nos.