icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

bv_alexandra
15. dec 2011

banku mam CSOB a o prispevok pri narodeni, príplatok k príspevku a rodinné som zanašala začiatkom novembra. žiadosť na rodičovský som zaniesla až druhého decembra a musela som po známosti vybavovať aby mi to pichli ešte do decembra.
@gloria9

bv_alexandra
15. dec 2011

@peta_k teplota je v pohode može byt trošku prehriata z perin a vystupi teplota, ak ma zaparené my používame sudocrem a klasický aviril krém.resp. skús častejšie nechávať vetrať 🙂

zuzinka_26
15. dec 2011

ahojte baby, ako sa mate? upratane a darceky nakupene? ja nemam este nic, zajtra sa chystam, tak snad nieco kupim. uz je mne aj Nelke lepsie, este trosku kasle, ale uz je to len taky suchy kasel.
Tie co kojite - ako casto cez den? ja som ju tak kazde 2 hodiny, ale v poslednej dobe mi pyta aj skor - najma vecer. Uz po hodine si pomaly obidve rucky strka do pusy, mne objeda ruku a place.
Bavite sa o prispevkoch - ja som bola vybavovat 28.11. a dnes mi prisli na ucet, hned za tym aj materska 🙂 takze mozem ist na nakupy 🙂

bv_alexandra
15. dec 2011

@peta_k toto mám od doktorky:
u novorodenca a malych deti je normalna rektalna teplota, to znamena namerana v konecniku do 37,5 st.C, za horucku sa povazuje teplota namerana v konecniku od 38,5 st.C, taku teplotu mas uz liecit antipyretikami, medzi 37,5-38,5 je subfebrilita, zvysena teplota

bv_alexandra
15. dec 2011

@zuzinka_26 ja upratané už mam, dcéra bola doma celý týžden tak v rámci oddychu sme to zmákli 🙂 čo sa týka darčekov, nemám nič. malého moc neriešim, dcéra a mm sú problém nikdy neviem čo im kúpit. Dcéra mi vždy povie no tento rok chce ist na lyžiarsky tak zahlásila že nechce nič pod stromček tak musím nejak od nej vytiahnut čo by ju potešilo, keďže bábiky už nie sú pre nu 😀
Dnes som jej kúpila dvoje čiziem mali u Batu zlavy tak som jej povedala že jedny ma akože na Ježiska ale aj tak nejaké prekvapko musí byť.
No a ešte by som mala napisať maila ja Ježiškovi - však som ani to ešte neurobila. Chcela by som parný čistič tak snad som poslúchala počas roka a prinesie 🙂 cez vikend chcem čo to napiecť, dúfam že malý bude v pohode a dovoli nam piecť. Stromček tento rok ideme robiť už teraz cez vikend lebo dcéra tento rok ide byť na Vianoce s otcom. Inak nam ho vždy nosi Ježiško den pred štedrým večerom.
Aj ked jej odchod je ohrozený, dnes mi akurát volala manželka bývaleho môjho manžela a vraj jej dcéra majú v škôlke kiahne a saška ešte kiahne nemala. tak zajtra musím volať dr, či tam môže ist, kedže by ich mohla priniest domov a malý ešte nie je ani zaočkovaný tak sa bojim. a sama povedala že radšej nepojde že ona ich nechce dostať.

gloria9
15. dec 2011

aha no mne vraveli ze uzavierku maju 12.12.2011 a ja som odniesla okolo toho 6.12. takze by mi malo prist nie?ako pracovnika povedala ze do 16.12 hmm tak zajtra posledny den

nelustek
15. dec 2011

@bv_alexandra Aj ja mam CSOB a neprisla mi este ani materska ani prispevok pri narodeni 😕

lady511
15. dec 2011

ahojte maminy ja yb som od Vás akutne potrebovala poradit...mám mesačné bábetko ktoré skoro vobec nespí...podotýkam že je plne kojené..prebalované..a cez neprespí ani hodinu a v noci tiež nič moc...pekne kaka..nemáme žiadne iné problémi a stále nechce spat len plače máte taku skusenost s Vašimi bábetkami?je dost hiperaktívna a teda málo spí a kedže sa ja nevispím stráca sa mi mlieko....v kočíku enchce zaspat len na rukách dakujem za Vaše rady

bv_alexandra
15. dec 2011

@nelustek no mne vzdy aj doteraz chodili rodinné prídavky na sašku od 12teho do 16teho a aj teraz mi to prišlo včera čiže 14 🙂 😉

bv_alexandra
15. dec 2011

@gloria9
@nelustek ono to asi záleži od toho kto to ma na starosti. Ja som prvé papiere zaniesla začiatkom novembra a dostala som to až terza v decembri. a tiež ten rodičovský mi zariadila znama čo tam pracuje aby ma vsunuli ešte do uzavierky a zaniesla som to 2.12. takže vas možno nestihli dať do uzavierky. Kedže dámy majú na všetko čas. Ja som na rozhodnutie o zamietnuti materskej so sociálky čakala od konca oktobra až do toho druhého decembra a to som si musela nahanať. ešte toho druhého to nebolo podpísané od vedúcej, tak som doslova uprosila pani nech mi to skusi dat podpisat, lebo nedostanem peniaze.

zuzinka_26
15. dec 2011

@eronika ahoj 🙂 dakujem za radu s tou dekou a az potom fusak. Skusila som to zatial 2 krat, raz spinkala celu prechadzku 1,5 hod a druhykrat po polhodine plakala :( tak neviem, budem skusat dalej a snad to bude lepsie, chceli by sme ist cez vikend na Vianocne trhy.

rough
15. dec 2011

@lady511 vyskusaj satku alebo ergonomicky nosic, ja maleho strcim do Erga a do pol hodinky vytuhne a spinka aj d e hodinky (podotykam ze v dome, vonku by spal aj dlhsie). Maly sa nosi, ja som kludna lebo je pri mne a pritom mam volne ruky tak aj co to mozem porobit.

zuzanazuzana
15. dec 2011

@peta_k ahoj.....aj malej sa zapalila susulka a ja som jej to vyliecila tak, ze som jej to vyplachovala zase kamilkami, nechala poriadne vysusit a potrela gencianovou violetou a natrela bepanthenom.

lucy56
16. dec 2011

@zuzinka_26 ahoj aj moj maly papal kazde dve hodiny a od tohto tyzdna si tiez pyta kazdu hodinu a aj cez den ale hlavne vecer sa to stupnuje,podla mna zas ma ten rastovy sprint,treba len vydrzat, po tretom mesiaci by sa to malo uz upravit, tak mi vsetci vravia a ja dufam,niekedy mam pocit ze ma uplne vycicia,keby aspon chudnem z toho ale ja som len viac unavena a hladna

nikolka4
16. dec 2011

@bv_alexandra ahoj chcem sa spytat ty davaš Nutrilon a aku ma stolicu?ja už na nervy posledne dni ma zltu a kaka aj dva krat a riedke,neviem cim to je a papa tak isto.No davam mu aj cajik hipp od 1tyž.Doteraz bolo vsetko ok a ozaj mam kontakt na jednu firmu co ma nutrilony vsetky druhy po 9.90e prave si idem po balik na postu len je tam podmienka musis vziat 6ks naraz a to ta vyjde s dobierkou 67e,tak a mae uz doma obavala som sa otvorit tu krabicu ale nastastie je to to iste mliecko co kupujeme za drahe 🙂 🙂 🙂 🙂

bv_alexandra
16. dec 2011

@nikolka4 ahoj my máme ARko to asi nebudu mať. a zatial nam ho dr predpisuje. tak nas vychadza na nejých 5eur. malý mal tuhu stolicu ale ako som začala trošku viac mlieka produkovať taj je riedka a kaká aj tri krát do dna, myslím si že aj bio gaya urobila svoje.ale viem že dr mi vravela že pri čisto UM by stolica nemala byť riedka.

nikolka4
16. dec 2011

No moj maly sa asi dobre vyspinkal vyprava smeje o sto sestv lehatku sa zacal hrat uz s hrackami 🙂 🙂 🙂 to su pokroky zo dna na den je iny 🙂 🙂 🙂

zuzanazuzana
16. dec 2011

ahojte.....po poradni mame 4950g, takze za dva tyzdne sme pribrali 300g...a sme po ockovani proti rotavirusu!!!!!!

misickab3
16. dec 2011

@zuzanazuzana pekne....a ako znášate očkovanie?

misickab3
16. dec 2011

no dievčence....dnes som kúpila posledné darčeky....už mi len dojde posledný, čo som objednala a môžem baliť 😵
Dnes sme s Emmkou úplne samučké až do noci- mm má v práci vianočný večierok, takže to musíme zvládnuť samé...ale už je tu skoro bíkend a aj sviatky, tak už spolu budeme viac 😵 😵 😵

aaaaaaaaa....malinká sa mení zo dňa na deň a musím ju pochváliť- od včera keď je na chrbátiku, tak pri dvíhaní za ručinky už DVÍHA HLAVIČKU SPOLU S TELOM 😵 😵 😵 je úžasná 🙂

misickab3
16. dec 2011

jéjo....mne už tiež prišiel celý jednorázový príspevok na baby 🙂 ...

zuzanazuzana
16. dec 2011

@misickab3 ahoj......no vcera plakala 3 hodiny vecer.....mozno ju bolelo aj brusko, lebo vcera nekakala.....1x sa stalo, co nekakala cez den, ale mohla to mat aj z ockovania....dnes som sa na to pytala v lekarni, ked som jej kupovala probiotika.....ale dnes je uz v pohode......a hlavne, ze zacala uz viac papat posledne dni!!!!!

zuzinka_26
16. dec 2011

@bv_alexandra ;) tak to ti tu pomocnicku na upratovanie (dceru) zavidim - nechces mi ju pozicat? ;) ja som dnes kupila aspon darcek pre mm a Nelke som kupila tiez malickost 🙂 tak uz aspon nieco mam. Jasne - prekvapko vzdy musi byt - my sme si s mm kupili pod stromcek kameru, ale tiez som mu chcela aj dake prekvapko, to vzdy potesi. Ja som si vcera kupila vetrovku - zabalim si ju pod stromcek a mam vybavene 🙂 A co ides piect? ja nad tym uz premyslam, lebo ked kojim, tak ani orechy, ani cokolada :( mnam a dala by som si. Ja som stromcek postavila a ozdobila uz pred vyse tyzdnom 🙂 ja vzdy staviam tak skoro, aby som si ho co najdlhsie uzila. S tymi kiahnami veru pozor, nech radsej ostane dcera doma a budete mat aspon spolocne Vianoce 🙂

zuzinka_26
16. dec 2011

@lucy56 ahoj, asi mas pravdu - asi to bude ten rastovy sprint 🙂 ja stale kazde 2 hodky som a to vsade hovoria, ze kazde 3 hodinky je idealne...no moja by nevydrzala. Jedine v noci vydrzi dlhsie, ale cez den vobec. Tiez mam obcas pocit, ze ma uplne vycicia, aj som parkrat vecer uz mala uplne prazdne prsia, nic jej neslo a rozculovala sa....ale kupila som si teraz novy druh caju pre kojace maminy a mam pocit, ze ako ho pijem, tak mam viac mliecka. Tak este dva tyzdne vydrzime a potom budu mat drobci 3 mesiace a snad sa vsetko zle na dobre obrati 🙂 a nic si z toho nerob - ja tiez nechudnem, naopak este viac som hladna a doslova pazrava ;) uz by som aj chcela zacat cvicit, ale bojim sa, ked som po cisarskom a aj aby som mlieko nestratila.

lucy56
16. dec 2011

@zuzinka_26 ja tiez tak zjedla by som aj kona,taka som hladna z toho kojenia, a cvicit som tiez chcela uz chodit ale tiez sa bojim ze pridem o mlieko aj tak ho mam len tak tak, obcas vecer musim aj nutrilon davat co je hladny a place, ja som aj doplnky skusala more milk plus z lekarne a tiez nic moc, vecer proste som unavena a mlieko nikde

misickab3
16. dec 2011

@zuzinka_26 ahojky....ja neviem ako to je, ale popravde, ja som už mala aj čokoládu a aj trochu vlašských orechov...ale vždy si dám len tak trochu...takže to nejako neriešim...veď ak sa koláčov neprepcháš, ale dáš si tak striedmo, tak by sa nemalo nič stať..veď toho sladkého by sme popri kojení nemali jesť veľa 😉
a inak...ja som už bola raz tento utorok na plavárni si zaplávať- manžel zatiaľ vonku kočíkoval malú...a padlo mi to super, lebo ma už dosť bolí chrbát od toho nosenia malej a tak som sa cítila fajn...len je dobré sa potom poriadne umyť 🙂 a už som skúsila aj brušáky...ale zatiaľ to ešte bolo málo na to, aby som to odpozorovala- a ty keď si po cisaráku....možno by si mala začať nejakými inými cvikmi na brucho ako brušáky...skús niečo popozerať na nete, ale keď už máš jazvu v poriadku, tak ak nezačneš 100 brušákmi denne, tak si myslím, že to je ok 😉 😀

jana0706
16. dec 2011

@misickab3 super ze si uz zacala cvicit...ja sa stale len chystam na brusaky a plavanie, ale nejako to stale neviem zaradit do denneho rozvrhu 😒

michaela18
17. dec 2011

predvcerom sme fotili adamka.na vianocne fotky.taky bol zlaty.normalne maly model

babulkaa
17. dec 2011

Ahojte takze hlasim informacie z poradne : vaha 4300g a 55 cm 🙂 Dali sme aj zaockovat prvu davku rotavirusu inak stoji to 62 € , dalsi mesiac by sme sa mali uz ockovat ak teda budu vakciny ( lebo zevraj teraz niesu hovorl doki) 🙂

reanda
17. dec 2011

ahojte,
melka mala vcera dva mesiace a predvcerom pred kupanim, ked lezala hola na posteli, sa pretocila z bruska na chrbat! 😨 😅