icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

jana0706
13. jan 2012

@micicka najlepsie ked si najdes obchod vo svojom okoli kde predavaju tie nosice co sa ti pacia a skusis si to s malou priamo v obchode - pripadne si tam dopredu zavolaj ci ti to umoznia...alebo potom uz len sa popytat v okoli medzi kamoskami a znamymi ci to nemaju doma aby si to mohla skusit...

jana86
14. jan 2012

mamicky ktore len kojite,chcem sa opytat ako casto a ako dlho kojite? ja Emku kojim kazdu hodinu,hodinku a pol, 2 hod. to je uz rekord. ale to len cez den, v noci sa budi kazde 2-3 hod. no a taha tak max. 5 min. a za mesiac priberie tak 600g. a nieste potom casto hladne? ja mam pocit, ze jem v kuse. neviem ci je to tym,ze tak casto ju kojim, ale stale daco jem. a hlavne sladkosti musim mat kazdy den.dokonca aj cokoladu si dam 😒 sama na seba sa zlostim bo by som chcela schudnut, ale z toho co pojem asi tazko schudnem 😠

lucy56
14. jan 2012

@jana86 ja som mala ten isty problem, mala som pocit ze mam stale malo mliecka a ked dokojim som hladna, a pojedla som co som videla ale od noveho roku som vyhodila sladkosti a presla na nizkosacharidovu dietu,lebo musim schudnut,som jak slon a celkom sa to da, mliecka mam dost a schudla som uz zo 2kg a maly tiez vyzadoval kazdu hodinu, max dve ale ako presiel treti mesiac uz sa mi ho podari obcas natiahnut aj na tri hodiny ,lebo som mala pocit ze nic ine nerobim len kojim

jana86
14. jan 2012

@lucy56 no asi aj ja by som mala povyhadzovat vsetko sladke 😝 Emka ma uz tiez 3,5 mesiaca a stale chce casto papat. mne to nevadi, len vtedy ked potrebujem si ist nieco vybavit alebo napr. na nakup a necham ju pri mame tak musim rychlo utekat bo viem, ze za hodinu bude hladna 😒

peta_k
14. jan 2012

aj my sa kojime 🙂
@jana86 moja mala vydrzi 2-3 hod, v noci spava krasne od 8-9 hodin, napapa sa a spi dalsie 3-4 hodiny, ale taha tiez len tak kratko ... no a co sa tyka tych sladkosti,ja ich musim mat furt, takzetiez nechudnem

peta_k
14. jan 2012

@dzuli08 cau juli, drzkate sa? my sa tiez kojime zatial,no tiez sa niekedy trapime s mlieckom, teraz asi prichadza kriza, lebo vecer sa napapa a aj tak stale narieka... za 3 tyzdne mi pribrala 600g, neviem ci je to dost

nelustek
14. jan 2012

@lucy56
@jana86
@peta_k ahoj ja kojim tiez tak kazdu hodinu hodinu a pol..ked spi v kociku tak aj tri hodiny vydrzi.Mna skor trapi stale smad,zacnem kojit a hned citim smad.Musi ma nelka potom obskakovat,lebo vecne si nenachystam vodu 😀 v noci to iste kojim tak po dvoch troch hodinach.Zatial som s nou chodila na poradnu po 2tyz. a to priberala tak 500-600g. Teraz pojdeme po mesiaci tak som zvedava.Inak mam na sebe stale este 6kil takze tiez nic moc

jana86
14. jan 2012

@peta_k emka mi pribrala 600 g za 4 tyzdne a doktorka povedala,ze to je akurat

cabby88
14. jan 2012

@jana86
@peta_k ja tiež kojím,Emmka mi priberá 600-700g a doktorka mi povedala že tabuľkovo by mali kojené deti priberať 600g za mesiac,takže rastiete podľa tabuliek 🙂

zuzinka_26
14. jan 2012

Ahojte, my sa cez den kojime vacsinou kazde 2 hodiny, ale stane sa, ze si pyta aj po hodine a niekedy zase vydrzi aj 3 hodiny....v noci tak 4-6 hod nepapa. Kojenie nam trva tak 5-10 min, vecer pred dlhym spankom je to dlhsie. Na poradnu chodime kazdy mesiac a zatial vzdy pribrala nieco cez 1 kg 🙂 za jednu noc vypijem jednu celu 1,5 l Lucku, som neskutocne smadna, ked kojim, aj po kojeni...a sladkosti mi tiez velmi chutia, aj celkovo castejsie teraz papam 🙂 stale mi vidno vacsie brusko, som z toho na nervy...uz obcas robim aj brusaky, ale nie vela.

dzuli08
14. jan 2012

@peta_k Ahoj no zatiaľ je všetko fajn. Dúfam len, že v tomto počasí nenachytáme nejakú pliagu, lebo tatino nám je chorý. Naša malá papá každe 2-2,5 hodiny, skúr jej nedávam, ani dr. mi to neodporúčala. No a my sme za mesiac pribrali nejakých 580g a dr. hovorila, že je to fajn. Máme už teda 5620gramov a 61cm. No riadne je dlhá. A balíš ešte naširoko? My ešte áno a asi budeme až do apríla, lebo vtedy musíme ísť k ortopédovi. Spinká nám krásne od deviatej do siedmej, tak zatiaľ nočné ponocovanie nepoznáme. A ste zdravučké? a nevieš ako sa má Mirka? Tuším si s ňou ležala na izbe. Držkajte sa.

dzuli08
14. jan 2012

@peta_k A už ste sa očkovali? My áno a našťastie všetko je zatiaľ bez teplôt, tak sa teškáme

kucminka
14. jan 2012

@jana0706
@micicka tak myslíte,že už netreba dávať na bok v noci spinkať?no dnes to vyskúšam,či zaspí aj na chrbátiku,v kočíku mi tak prespí aj dve hodiny.tak uvidíme.

nelynka18
14. jan 2012

ahojte baby...
rozpravate sa o ockovani...my ideme 18.(na moje narodky 😉 ) na poradnu a asi nas budu ockovat....len ma to po tom tbc troska zapalene tak uvidime...proti pneumokoku som sa rozhodla zaockovat s tym priplatko kedze risko chodi do skolky,tak aby nieco nepriniesol aj ked on je zaockovany tiez ale moze to preniest na dominika som sa dopocula.papa nutrilon extra a skusali sme mu davat obycajny lebo mame doma este jednu krabicu ale mal cely den bolest bruska,takze sme na extra stale.a davam mu probiotika probion ked som mu ich zaca davat tak sa mu stolica dala doporidaku a aj prdiky boli ok teraz to berieme asi 20 den a mne sa zda,ze akoby mi prestali zaberat,moze byt??? kaka stale dobre ale budi sa zo spanku aj v noci ako stale tlaci a velmi hlasno prdka a niekedy sa na to hrozne rozplace,mate niekto nieco podobne??? a zaspal mi doma v spalni co je velky uspech u nas poobede vzdy spal len v kocari od 1 mesiaca....ale nespi v postielke ale na postely oblozeny vankusmi....hrozne sa uz vrti otaca o 180 stupnov...zachvilu sa mu podari aj z chrbatika pretocit ked zisti,ze mam len nohy prehodit 😀 stale cosi po nas vykrika a uz sa aj nahlas smeje asi 5 minut sa smial na riskovi ak mu robil grimasi 😀 a dnes som mu skusila dat jablckovu stavu s fenyklom od hipp len asi za malu lyzicku a moc mu nechutilo 😀 ani to uz nechcel a pockam ci mu to nieco na brusko neurobi a ked nie este budeme skusat po troskach....kupila som mu plienky hugis uz velkost 3 a to som nemala strach ake su mu velke 😀 inak nic nove akurat ze u nas dnes krasne stale snezi uz sme sa boli aj sanovat 🙂

natalii6
14. jan 2012

ahojte dievcata..konecne domaaaaaaaaaaaaa 😉 ale bohvie na ako kratko ☹ som tu len na chvilu prisla lebo len dneska nas pustili domov a doma roboty ako na kostole 😠 v prvom rade dakujem za vase povzbudzujuce slova 😉 tak pekne poporiadku v pondelok nas prijali na infekne z podozrenim na sarlach ale vysledky boli vraj dobre tak sarlach vylucili a zistili ze ma rotavirusovu infekciu ☹ a dneska pri odchode mi oznamila ze to vyzera na infekcnu mononukleozu 😢 som myslela ze ma porazi uvidim ako bude do pondelka ked mame ist k pediatrovi..ale poviem vam uz mam tych nemocnic plne zuby a hlavne po tejto poslednej navsteve nemocice to bolo nieco hrozne byt na infekcnom bolo to horsie ako vo vezeni 😠 vezni mozu ist aspon na prechadzku ale tam som bola 24h zavreta v jednej miestnosti a nikde inde som nemohla ist a o cistote radsej pomlcim 😠 ked som chcela maleho okupat trvalo kym zacala tiect tepla voda a ked uz tiekla dobre ze som ho neobarila lebo kohutik zo studenou vodou bol nejaky pokazeny 😠 jednym slovom hroza ked tam budem nutena este ist tak skoncim asi na psychiatrii 😢 a este k tomu vsetkemu som zabudla napisat ze malemu zistili zle vysledky pecene ale to je tak idete z jednou chorobou a najdu vam ich 100 😠 ☹ boze co ma este caka? 😢 teraz mozem este cakat ze to dostane maly a to uz bude moj koniec ☹ ale v tom blazninci(nemocnici) som mala aj veselo kedze vo vedlajsej izbe bola mamina ktora bola asi na nervy a robila tam cirkus od rana do vecera ako ta tam vrieskala na maleho do telefonu a aj na cely personal ich poslala vsetkych do p no proste kovbojka 😉 tak ak budem mat cas si vas precitam a drzte palce aby sme zase neskoncili v nemocnici ☹ pekny den

peta_k
14. jan 2012

@dzuli08 my sme mame teraz okolo 6600g a 63 cm, balim na siroko, ale cez den ju casto necham aj niekolko hodin bez nich, ona ich fakt neznasa, place a prestane az ked jej tie plienky zlozim... Ockovat sa budeme v utorok, tak sa bojim toho, moj muz ide so mnou, lebo sa bojim, ze ju nebudem vediet ani obliect taka rozklepana a este aj lekarku pocuvat... Super, ze to uz mate za sebou... Mala velmi plakala? Brali jej aj krvicku z hlavicku? A aku ste mali vakcinu, tu proti desiaim alebo trinastim? Nasa mala je dnes taka zla, uz niekolko dni mi aj slabo papa, vymysla na ciciku, furt sa vrti a potom je hladna, reve... joj, asi mame tu krizu... Neviem nic o mirke, len ze sa jej narodil chlapcek este v ten vecer, ako som ja odisla domov

nikolka4
14. jan 2012

@nelynka18 ahoj vidim ze pises ze ste na nutrilone extra aku ma stolicu?

nelynka18
14. jan 2012

@nikolka4 ahoj,zapekalo ho ale berie probiotika biopron tak ma uz taku kasovitu.preco?

andrea679
14. jan 2012

@monia_ ked som to vybavovala začiatkom decembra tak mi na urade soc.veci a rod. povedala ze tam nepotrebujem žiadne potvrdenie od poisťovne a od zamestnavatela

rough
14. jan 2012

@micicka prakticky skoro vsetky eshopy, v ktorych si mozes kupit nejaky ergonomicky nosic alebo satku, ponukaju aj moznost zapozicky. Takze zaplatis len zlomkovu cenu za pozicanie a ak sa ti bude pacit a rozhodnes sa kupit, tak to peniaze za pozicanie odpocitaju z ceny tovaru. Oplati sa vyskusat, ak si nie si ista, ci sa to miminku bude pacit. vsak pozri napr http://www.nosime.sk/sk/poziciavanie/

rough
14. jan 2012

Prave dnes sme uzavreli prvy stvrtrok Robinovho zivota. Pozrime sa na kvartalne vysledky. Sledovane KPI v niektorych pripadoch prekracujeme i o viac ako stvrtinu! Najvyraznejsi progres sme zaznamenali v oblasti psychomotorickeho vyvoja, v ktorej sme predbehli plan takmer o mesiac. Pocet dennej spotreby plienok sa nam podarilo znizit o 20%, tyzdenny hmotnostny prirastok i nadalej preplname, naklady na stravu sa nam podarilo udrzat na nule. Zaver, dieta prospieva vyborne. 🙂

nikolka4
15. jan 2012

@nelynka18 lebo mi mame zltu sem tam zo zelenym a redsiu tak som chcela porovnat

monikskorvankova
15. jan 2012

ahojte chcem sa poradiť. môj malý timko bude mať 25.1. ukončený 3 mesiac a už týždeň má riedučkú stolicu s hlienom do každej plienky po papaní :( stolica je žltkastá a niekedy až do zelena s takými bielymi kúskami.) teplotu nemá. 2 dni mal ryžovú a mrkvovú dietu a potom som dala bezlaktózové mlieko. po 3 dnie som prešla na sunar ( ten dávam od štedrého dňa - sunar som teraz vymenila za nutrilon komplet - dala som ho 2 x ale stolica bola stále rovnaká. prosím o radu či nemala niektorá z vás niečo podobné a čo to môže byť. lekárka nám nedala nič len odporučila probiotiká :( malý je dosť nepokojný nechce ani sám sedieť v kresielku len by sa nosil neviem už čo mám robiť :(

zuzinka_26
15. jan 2012

ahojte baby, nemali ste niektora problemy s krizami? mna strasne bolia od vcera, dokojila som Nelku a chcela som sa postavit a neslo to - strasna bolest....v noci to bolo este horsie, ledva som vstala z postele, nemohla som chodit, priserna bolest...som si zavolala 112, tak mi prisli pichnut 2 injekcie, ale stale ma to boli :( neviem ako sa budem zajtra starat o Nelku, v noci aj dnes tu je tato (stara sa o nu a mne ju nosi len na kojenie), ale zajtra ide do prace...citim sa ako kalika, este aj kolena ma bolia...takto som dopadla po 3 mes. starostlivosti o babatko. viac zataze, nosenia, zohynania.... :(

andelusik
15. jan 2012

Ahojte baby, prosím Vás máte skúsenosti s dovolenkovaním s bábätkami pri mori? V lete rozmýšľame o tom, že by sme šli do Chorvátska, len niekde hore, napr. Poreč, s čo najkratšou cestou, ale neviem, čo cestovanie a pobyt pri mori, ako by to zvládla - Eliška bude mať asi 8 mesiacov. Dík.

rough
15. jan 2012

@andelusik nie je problem ist s babatkom k moru prave naopak, morsky vzduch je najlepsi, ale sleduj ako tam domaci beru k vode deti. Najneskor o 10:00 zaliezt do tiena (tym nemyslim pod slnecnik ale do budovy) a vratit sa k vode najskor o 15:00 ba neskor je este lepsie. Ak dojcis, treba castejsie ponukat, inak dbat na dostatocny prijem tekutin. Co sa tyka cesty, kazde dve hodinky spravit aspon na 30 minut pauzu a pokocikovat, resp vystriet babo. A plati, ze babatka sa neopaluju, t.j. vobec nevystavovat priamemu slnku.

nelustek
15. jan 2012

@zuzinka_26 ahoj, aj mna bolievaju krize dost,ale zatial to nebolo az tak ze by som si musela volat alebo ist k doktorke.Najhorsie to je ked sedim a idem sa postavit tak sa stavam na tri krat a pokazde mi tam popuka.No citim sa ako nejaka starenka ☹ Aj v noci ked sa zle vyspim tak to je hrozne,ja spavam totiz aj s nelkou aj lindou v posteli.

nelynka18
15. jan 2012

@nikolka4 aha no farbu ma aj on taku podobnu ako vy...taku akoby kaki a sem tam zltu.
@andelusik ahoj aj my sa chystame do chorvatska do omisu asi...myslim neni problem bo v chorvatsku je podobna klima aj cesta autom je lepsia s maly dietatom aspon cely cas prespi 🙂 len vodu budem brat z domu asi 2 balenia lucky predsa je uplne ina aku mame tak pit bude tu 🙂

nelynka18
15. jan 2012

@zuzinka_26
@nelustek aj mna bolieva cely clovek ale tiez nie az na doktora....ja som si zasla na masaz a vo februari idem zas,vrelo odporucam skvely relax a cele telo mi vypukala tak je dobre 🙂

jana0706
15. jan 2012

@andelusik kamoska boli v lete s 2-mesacnym v Chorvatsku a v pohode, s 8-mesacnym je to uz bez problemov ked si clovek zodpovedne vyberie ubytovanie a lokalitu, ja chcem ist cez leto s malym urcite k moru...chcela som ist letecky ale to sa mm moc nepozdava, ze take malicke deticky su predsa len velmi citlive na tie tlaky pri vzlete a pristavani, tak aby sme mu nesposobili bolesti..