Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
tak ráno jdeme na první hexavakcínu.. to jsem na to zvědavá! to bude o nervy.. napadalo tady teď strašně sněhu a už se vidim jak to v pohodě zvládám!! hahaha
@zuzinr tak ale Šimonko je kojený a my papáme UM. ale je to teda riadna pažroška 😀
tak si tiež dezinfikovala liehom? fu to mi príde, že to musí strašne štípať! veď uvidím, keď tak vyskúšam aj to. Ona to doteraz nemala, alebo len trošičku, ale posledné dni kúpal môj drahý a asi jej ten krčok poriadne nevysušil a preto sa jej to takto zhoršilo. joj som ja ale matka! 😠 štve ma to, lebo ju to musí štípať alebo svrbieť
@micicka Dakujem...som Ti aj zabudla odpisat. Taka silna bola len 2 dni, potom to zoslablo a uz nie je...tak som zvedava, kedy pride znova.
ahojte!!!!!!
tak mi odzajtra zaciname s prikrmami!!!!!! zajtra mame presne 4 mesiaciky.idem si este dnes kupit lyzicku, lebo vsetky co mam doma su velke, tak mi kamaratka poradila este jednu. radila som sa aj s doktorom, vsetko mam nastudovane, tak som zvedava ako nam to pojde v praxi!!!!! malinka mi stale malo papa mliecka, tak som zvedava ci sa to troska rozbehne, ked zacneme s prikrmami.....kazdy vravi, ze ano!!!!!!!
@nelynka18 mne by mal prist dnes naramok, tak uz som velmi zvedava ako bude ucinkovat......mala strasne slinta a vcera nam po dlhom cas asi hodinku v kuse plakala, tak neviem z coho!!!!!!
@nelustek podla mna sa na tie brutalne reakcie po ockovani budes lekarky zbytocne pytat, pre lekarov je to proste mizive statisticke percento deti co na to tak zle zareaguju, navyse "oficialne" aj tak nikto nikdy neprizna ze nejake dieta zomrelo na nasledky ockovania...a vacsina deti to obstojne znesie, ak aj su nejake komplikacie v dalekej buducnosti (cukrovka alebo ine choroby) tak to uz nikto s ockovanim nedava do suvislosti, takze nikto to neriesi...ked si chces zistit aj informacie z "druhej" strany musis si ich na internete hladat sama...
@nelustek nejake informacie sa daju najst napriklad aj na http://ockovanie.org/
@zuzanazuzana aj mne prisiel vcera nahrdelnik, vecer som jej dala na nozicku ale este asi neucinkuje lebo cele rano mi tu place a neviem z coho 😒
@zuzanazuzana ahoj tak prikrm no drzim palce aj my za 2 tyzdne zacneme tiez kvoli tomu,ze menej je a vela grcka... potom napis ako ste dopadli 🙂 tak dnes vam pride?no neviem mne sa uz moc nezda taky super 😒
@jana86 tak to potom budu mat ako sperk....hihi....ale zevraj to ma zacat ucinkovat az za 24 hodin....no ja neviem, ved potom napisem!!!!!
@nelynka18 no dakujem....uvidime ako bude chutit mrkvicka. ved budem davat par dni, potom pridam zemiak, neskor brokolicu.....
a som akurat pisala, ze mala bude mat aspon sperk, ked nebude posobit...hihi
@zuzanazuzana tak tak 🙂 aspon nosia sperky je to mile na takej nozke 😵
@nelynka18 ozaj a spominas, ze maly ti grcka, aj papa nejake specialne mliecko alebo nie?...mala zacala posledne dni...aj to malo co zje, tak zakazdym nieco vygrcka....uz nechcem moc spekulovat, som rada, ze sme stale zostali pri tom nutrilone HA, ale po pol roku asi zmenim mlieko....bud obycajny nutrilon alebo nejake ine. tak ja to beriem tak, ze pokial pribera, aj ked menej, tak nerobim paniku....ale sem tam ma chyti strach, ze ci ma dostatok....caju mi vypije horkotazko 20-30ml denne, niekedy sa stane, ze aj nic, len potiahne a vypluje.
a nam robia dobre tie probiotika, stale kaka zlete, ozaj sem tam troska zelene....dovtedy mala len zelenu....ale zase , ze je to normalne pri UM.
@zuzanazuzana no tak to asi preto,ze este ho nema 24 hod. 😉 ved uvidime..
dnes mame 4 mesiaciky a v pondelok budeme mat prve meninky 🙂 dnes som na ketke.sk nasla krasne monchichi, asi jej ho objednam na meninky 🙂 presne si pametam akeho som mala ja ked som bola mala... 😀
tak jsme po očkování, jsem z toho celá mimo, mal od vpichu jen pláče, nemůžu ho utišit, vždycky jen na chvilku usne a pak hned zase pláče, do toho mě zlobí starší syn a navíc ten doktor! já myslela že ho kopnu! on je takovej neodbytnej! když jsme s prvním synem chtěli očkování na pneumokoky, tak nám dal synflorix, že je sice dražší, ale je lepší, tak jsme mu dali první dávku a pak zjistili že prevenar je levnější a je proti více kmenům... no nic.. každá dávka nás stála skoro 2000! a byly tři.. a teď jsme chtěli dát Šimonkovi taky synflorix -mezi těmi třemi lety ho udělali navíc že je bez doplatku.. a ten kmet starej nepochopil že nechci prevenar za kterej bychom dali celkem 2600, ale že chci synflorix bez doplatku když už ho má jeden, tak proč má mít druhej něco jinýho! furt mi ho cpal a já mu za každou větou opakovala že chci synflorix a on mi stejně dál vykládal prevenar! to by mě zajímalo co mu firma co distribuuje prevenar dala za "dáreček" nebo případně finanční náplast, když je tak neodbytnej!
@zuzanazuzana ahoj! tak trochu závidim tuhou stravu! my ještě měsíc musíme počkat 🙂.. ale chtěla jsem tě "potěšit", nebo spíš uklidnit.. můj Šimonek vypije tak 100ml mlíka konec... někdy má teda takový hlad že vycucne i 115ml.. ale víc nic a když se napije tak ještě blinká a někdy toho vyhodí víc než bychom si představovali, ale v pohodě! když má hlad, tak se ozve a přibírá hezky.. máme 6,2kg 🙂
@bettyx aj moja mala tak papa, len rano spapa 150ml a potom ledva 100-120ml a ked ma dobru naladu, tak za den vypije o jednu davku vyse, inac papa 5x za den ako by aj mala, ale malo!!!!! teraz ako 4 mesacna ma 5,5kila. tak ale aj sa mensia narodila.
a uz mala ma na nozicke naramok!!!!!!!
@micicka neviem ako iné mamičky ale ja malú liehujem po každom kúpaní okolo krku,pazušky,okolo slabín a pod kolienkami. A ten imazol je super staršia dcéra mala v lete zapareny zadoček že už nič nezaberalo tak sme išli k dr. a od neho jej to krásne prešlo ale chce to trochu času nebude to hneď.
@zuzanazuzana sranda ze pred chvilou sme tu riesili porody a uz sa tu bude riesit tuha strava pre deticky, ako to leti 🙂 ale my si este dva mesiace na prikrmy pockame..
ahojte tak mi sme uz na prikrmoch zacali sme mrkvou potom zemaikom banan,dnes vyziva od 4m tekvica s mrkou nevedel sa dojest a samozrejme ze cajik musi byt,dnes som mu kupila jablkovy s medikom.Pisete tu ze sa vam uz deturence pretacaju no nas sa o to snazi ale este nevie za si ma pratocit aj nozicku 😉 ale on na to urcite dojde.No so spankom je to bieda kazde dve hodky hore.Vidim ze chodite na ockovania no mi kvoly tym kiahnam sme posunuty a teraz ma zase kaslik tak to zase odkladame.Aky liek ste davali na kaslik?diky a dnes som bola v lekarni na nakupy na tie vlasy,aby mi nevypadali tak somm tam nechala fajnu palku.ale co ine robit,
Drobec stale placka a stupa mu teplota.. v ritulke aj 38, ale sama od seba zas klesne.. nechce poriadne papat len sa hra s cumlom a neskutocne ho zuje.... inak neslinta ani si nehryzie pesticky tak neviem ci to mozu byt zubky :(
@nelynka18 tak to mas super dieta ze lubi zeleninu a aj ovocie to moje dieta to asi nikdy ale raz hadam ano 😉 co sa tyka spania moj drobec vcera vstal uz o5 a dneska o 5:30 ledva sa mi ho na chvilu podarilo uspat a akonahle som sa pretocila uz bol hore 😠 dufam ze to nebude pravidelen 😠 co sa tyka caju ja som mu ho ani doteraz nedavala ale skusim davat vodicku mozno ta mu bude chutit ale ked bude po starsiom tak zbohom rodina ☹ 😀
dneska sme boli u lekara kedze Davidko ma uz 4 den stale vysoke teploty a ze ma hnisavu anginu ☹ chuda uz je ztych teplot totalne zniceny az bez zivota cely den lezi ako bez duse 😢 dufam ze uz mu tie horucky prestanu lebo ma svihne ☹
@zuzanazuzana presne ako nas risko...uplne to iste pribera hoci menej ale pribera a tiez niekdy ked vygrcne hodne len dumam co a ako ale vzdy si poviem ze to raz prejde...minulu stredu sme boli na poradni a do vtedy grckal uz malo len si troska odgrckol,tak sme to nechali tak ale od vcera zase veela,som z toho smutna.papa nutrilon extra je hustejsi.a to HA mas na predpis?aj on ma probiotika probion upravili mu stolicu aj brusko ho uz neboli.vy mate ake?
@natalii6 no to ano on je taky vsezravec len take palacinky,buchty,cestoviny to mu nejde dole krkom 😝 no nas dnes konecne spal do 7,len nech ho to drzi 🙂 len je cely den umrncany,nepokojny,zuri na rucky na hracky co si pcha do pusy,licka ma cervene a dasienka akesi napuchnute.neviem ci uz to nebudu zubky 😒 stale by spal vydrzi byt kratko v pohode uz sa na mna ani neusmial dnes ☹ a ked ide spat doma len 3/4 hodku ale na balkone v kociku dospava 2-2,5 hodky ale je mi ho luto ked ho vidim.tak davidko chudatko zase chorucky?joj to je hrozne ked tie deticky takto trpia ☹ skore uzdravenie.....
a babky zabudla som dnes sa maly tak jedoval,ze uz aj on sa prevratil na brusko 🙂 potom sa zas jedoval ked sa mu to nedarilo zopakovat 😀 jedos jeden.....
@zuzanazuzana jo, koukala jsem že tu frčí náramky 🙂.. musí jí slušet! ale té tvé malé musí slušet všechno -je to fešanda 😉 .. my jsme dnes naměřili 61cm navížili 6,2kg... papá pokaždý když se ozve -někdy i víc jak 5krát za den.. hlavně kojim, ale jednou, někdy dvakrát za den dám příkrm aby usnul na chvilku dýl 🙂 ..

@misic teď měl přesně tři měsíce.. krásně se i zvpírá na ručičky -je to šikula 🙂...