icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

abety
12. mar 2012

@reanda Mockrát děkuji!!! Každé povzbuzení je pro mě teď útěcha! Opravdu díky!

jana86
12. mar 2012

@dzuli08 ahoj,ja tiez kojim a jem uz asi vsetko.ja som strasne na kysnute kolace, buchty na pare atd...napr.v piatok sme robili kysnute kolace a skoro vsetky som pojedla sama 🙂 no a vcera sme mali segedinsky gulas,aj dnes som ho este jedla a malej nebolo nic 🙂 my sme nastastie nikdy nemali problemy s bolenim bruska, no a ona aj tak kaka asi 2x za tyzden..

lolko_lenka
12. mar 2012

@jana86 2x za týždeň? naša aj 4x za deň 🙂

lolko_lenka
12. mar 2012

@dzuli08 ja som do 3.mesiaca bola tiež veľmi obmedzená v tom čo zjesť, lebo my sme mali koliky a bolo to fakt hrozné, ale akoby šibnutím prútika nám niekedy okolo toho 11.12. zmizli a ja som si postupne začala pridávať do svojho jedálnička všelijaké mňamky 🙂 teraz, už má 6 mesiacov, jem všetko (aj strukoviny, aj uhorky, aj šaláty, aj parené buchty, aj dukatové buchty atd), ale jediné, čo ešte stále nemôžem je kapusta (skúšala som pred 2 týždňami ku kačici, ale len asi 3 kapustové vlásočky a malá bola nejaká nesvoja). Takže treba postupne skúšať, aj ty potrebuješ mať z niečoho energiu 🙂 Ja sa momentálne každý deň dopujem čokoládou, ktorú som napr. tiež do 3 mesiacov nemohla 🙂

tunzal
12. mar 2012

@micicka ja by som látkové nedala, ale len kvôli tomu, že aj tak na dve deti nestíham prať, nie ešte plienky, a to podla mna budeš meniť ešte častejšie ako pampersky. ja jej dávam cez den oranžové pampersky, a na noc bud zelené alebo biele, ale tiež ich cez den minieme vela 😀 ale čo už.

jana86
12. mar 2012

@lolko_lenka no naposledy kakala v sobotu ci dokonca v piatok? uz ani neviem,ale doktorka vravela,ze u kojenych deti je to normalne.. som myslela,ze ci ju nebude prehanat teraz ked jej ide zubok, ale nic... a zubok je uz skoro cely vonku 🙂

jana86
12. mar 2012

@lolko_lenka a inak cokoladu a vselijake sladkosti musim mat tiez kazdy den 😀 a este aj chudnem 😀 a ozaj,jete aj orechy,arasidy,lieskovce ...ci?

nelustek
12. mar 2012

@d_anica nie kazdy den tak spi ale pokial sa vozi spi dobre.Des napriklad nespala dobre ked sa zastavil kocik bola hore,ale tie 2hodiny pospi.V noci ma prvy spanok 3-4hodiny a potom po 2 hodinach sa budi.A nad ranom niekedy uz aj po polhodine.Ako kedy ale uz som si zvykla 😉

lolko_lenka
12. mar 2012

@jana86 ja tiež len chudnem, ale už vážim o 2 kilá menej ako pred otehotnením, tak už by to mohlo aj skončiť, lebo zachvíľu malú nezodvihnem.... Ale nebývam unavená, tak kojím naďalej 🙂
arašidy vôbec, tie sú alergén, ale napr. mandle v pohode a lieskové oriešky v čokoláde 🙂 tak ale s mierou samozrejme 🙂

mon173
12. mar 2012

@micicka ja som na to tiez pozerala. na babyzlave je na to akcia 🙂 jednu mam doma. viac som nekupovala sak to bolo strasne drahe.. doma je to fajn, len ked ides niekam mimo, tak si to neviem predstavit, ked nemas pracku k dispozicii. ale co sa tyka setrenia zivotneho prostredia, tak je to podla mna dobra volba 🙂

jana0706
12. mar 2012

@jana86 @dzuli08 v com sa obmedzujem su orechy a spol. - jedinu vynimku tvoria mandle, tie jedavam v pohode... arasidov som zopar zjedla akurat ked som neodolala a dala si par m&m's - tam je aj cokolada, ale tu tiez velmi obmedzujem...a mlieko som prestala pit lebo malemu nerobilo dobre ked bol malinky a nechyba mi, takze sa mu doteraz vyhybam...kapustu mozem uplne v pohode, uz na Vianoce ked som si dala trochu z kapustnice malemu nic nebolo, ale aj tak ju skoro vobec teraz doma nejedavame...a zo strukovin jedavam cervenu sosovicu (ta nenafukuje) a fazulku Mungo a obidvoje bez problemov...

bettyx
12. mar 2012

ahoj holky, tak můj malinký mimiňáček má zánět prudušek, antibiotika a léčímě se 😢 😢 😢 .. přitom jsem s klukama byla u doktora ve čtvrtek a doktor řikal že náš starší je úplně zdravý i přes to že se dávil a v noci mi vůbec nespinkal a už týden jsme hnili doma... tak z toho hnití doma a zdravýho brášky od pátku kašlalo to naše miminko.. ach jo 😢

stakat
12. mar 2012

Baby, ak ste ešte nevideli tento klip, pozrite si na pobavenie, dievčatá to vychytali výstižne 😀 :

https://www.youtube.com/watch?v=1n3KtvCs1pA
micicka
12. mar 2012

@lolko_lenka ja viem, že je to už asi dosť neskoro, ale myslím, že ešte stále sa oplatí. rozmýšľala som aj tak, že na deň lacnejšie. ale vyskúšam látkové a uvidím - teda skúšam asi tú najlacnejšiu verziu - bavlnené plienky čo som mala doma a vrchné nohavičky za 2,60 🙂 keď som pozeral na nete ceny tých moderných, no teda fakt dosť to stojí.... no uvidím. dnes som minula 2ks pampersiek, ale precikaných bavlnených bolo neúrekom, ja mám doma asi tanker 😀

micicka
12. mar 2012

@tunzal práveže to pranie mi nepríde až tak obmedzujúce, šupnem do kýbla z vodou, večer do pračky, potom do sušičky a je hotovo 😉 to je jasné, že ich budem meniť častejšie, ale ja som ju aj tak dosť často prebaľovala a preto mi to príde zbytočné dávať počas dňa pampersky. ja používam premium care.
veď vyskúšam a uvidím ako nám to pôjde 😉
@mon173 tak áno, ak sa ide niekam na dovolenku asi to nie je také praktické, ale doma... a sú fakt dosť drahé, no uvidíme 🙂 idem kuk na tú stránku, ďakujem

kucminka
12. mar 2012

@micicka aj baylovky z DMka sú celkom dobré a lacné,teraz som tam kúpila 100ks za 13.9e.som s nimi celkom spokojná.

micicka
12. mar 2012

@kucminka ja som ich tiež mala na skúšku, ale zdali sa mi byť zvnútra moc mokré. ale lacnejších možností na deň je dosť, ale proste chcela by som vyskúšať tie látkové, len sa v nich neviem zorientovať. myslím, že aj detičkám sú príjemnejšie tie bavlnené. veď aj nám ide na nervy keď nosíme vložky 😉

stakat
12. mar 2012

@kucminka Ja som prešla z Pampers Premium Care na Babylove a som veľmi spokojná. Aspoň nesmrdia ako Pampersky. Chcela som vyskúšať aj inú značku. 😵

kucminka
12. mar 2012

@micicka
@stakat mne sa zdajú tie DMkové asi ešte lepšie ako Pampersky,akurát nemajú na zadu tú gumičku,ale inak sa mi zdá,že ich tak nepreciká ako Pampersky.Ale sto ľudí,sto chutí. 😉

cabby88
12. mar 2012

Mamičky,malá sa mi vyhádzala okolo pusinky po tom čo spapala ružovú nutrilon kašu...môže to mať z toho?Už sa jej to stalo 2x,včera aj dnes...alebo z toho že som jej tváričku potom pretrela vlhčeným obrúskom Huggies pure?Mám ísť doktorke,či ešte raz skúsiť dať tú kašu,či je to ozaj z toho?

mon173
12. mar 2012

@zuzinka_26 ahoj, ty si spominala tu sol na skvrny. ked to s tym vyperies, este to nejak preplachnes, alebo operies znovu bez toho?

tunzal
13. mar 2012

@cabby88 ja si myslím že to bude od tých obrúsok, keby od kaše tak by mala aj inde vyrážky, skús ešte raz kašu a ked bude mať zase tak to jej nedávaj, skús inú značku.

enrikad
13. mar 2012

@zuzinr : ja som s nou bola včera u dr., tak nám už predpísal atb, dýchanie má čisté... ale ten kašel je vraj velmi zlý... a mám jej dávať stodal, alebo hedelix na vykašliavanie... chúdatko moje,tak zle spinká, celú noc prekašle... ☹ a najhoršie, že začínam kašlať aj ja... ☹

enrikad
13. mar 2012

@gianni : my sme na tom podobne, ten starší bol tiež kojený do 20 mes. a mal tiež menšiu pôrodnú váhu ako moja buchtička... 🙂 ked sme boli naposledy v poradni, tak mala 8630g, čo je podľa mna strašne vela , no ale čo robiť, ked jej chutí... a teraz jej aj nespokojná, tak sa jedine na prsníku dokáže upokojiť...

enrikad
13. mar 2012

@micicka : aj ja som bola včera u dr. tak nám predpísal atb na kašel, dýchanie má čisté a hrdielko je v poriadku... ale ked počul ako kašle, tak povedal, že je to veľmi špatný kašel... a na vykašliavanie jej mám dávať hedelix, alebo stodal... celé noci nespí, čo ju trápi kašel, už som jej dala do izbičky vodu s morskou solou, pre lepšie dýchanie... ale nepomáha... ☹ chúdatko moje, normálne počujem ked dýcha, ako jej to tam chrčí... ked jej odsávam, žiadne soplíky nevysajem...

natalii6
13. mar 2012

@cabby88 ahoj urcite to bude tymi utierkami ja som to mala pri prvom lebo som ho tiez utierala tymi utierkami takze radsej ju utieraj navlhcenou handrickou 😉

lolko_lenka
13. mar 2012

@enrikad my sme mali nádchu a dr. Nelke poradila Cebion (detský celaskon v kvapkách), Libenar na preplachovanie nošteka a na večer Calcium chloratum (1/ 3 KL a Stoptussin 5kv.), lebo jak jej to stekalo, tak kašlala (ale nebudila sa mi na to), no a odsávať, odsávať, odsávať. Mne kamoška ešte poradila, neodsávať jej to po ležiačky, ale posadiť si ju do lona a tak odsať a naozaj išli tie sopliky lepšie von. Skús v izbe, kde je najčastejšie vyvešať mokré plienky.

natalii6
13. mar 2012

caute mamicky...dlhsie som tu nebola ale co to som si o vas precitala..citam ze tu maju poniektory uz prve zubky tak gratulka,my este nemame nic a ani to zatial na nijaky nevyzera nas prvy mal prvy zub az v 13mes a ani neviem ako mu rastli kedze nemal ziadne problemi 😉 co sa tyka papania tak sme uz vyse mesiaca na zeleninke minuly tyzden sme zacali uz aj z maskom a papame aj ovocie a 4 den mame uz aj na noc kasu ,vsetko pekne papa comu som velmi rada kedze pri prvom synovi sme mali velke problemy a co je najlepsie ma rad domacu stravu a nie tu kupovanu kedze som mu raz dala kupovanu a nechutila mu a ani presnidavky z obchodu mu az tak nechutia 😉 co sa tyka spania klop klop som velmi rada ako pekne spinka kedze sa vravy ze druhy je opak prveho tak unas to neplati prespinka pekne celu noc a ked nejdeme nahodou von pekne spinka cez den v postielke 🙂 proste je to nas sikula..krmime sa v stolicke ale ma ju este naklonenu kedze este sediet sam nevie..pekne sa pretacame a nacahujeme sa za hrackami..citala som ze niektore uz davate ryzu to ju ako robite rozvarite ju ci ako?..ja som bola minuly tyzden chora mi tak tieklo z nosa a nenormalne mi slzili oci a do toho kasel az som musela ist k lekarke a skoncila som na ABT som sa bala ze to dostanu deti zatial nastatie nic ..my sa uz kocikujeme v sportovej verzii ale este vatsinou je uplne sklopeny 😉 a dnes mame velky den nas Davidko ma dneska 3 roky boze ako rychlo to bezi a boli sme na zapise tak cakame ci nas prijali..prajem pekny den vsetkym 😉

micicka
13. mar 2012

@enrikad to až tak kašle, juj ☹ moja nekašle nejako strašne, preto si myslím, že to môžu byť aj stečené soplíky, alebo ju trošku škriabe hrdielko. škoda, že musí brať ATB, ale asi radšej ako by sa to malo ešte zhoršiť. hlavne nech sa jej čo najskôr polepší.
ja som včera moju zobudila, lebo sa mi zdalo že má soplíky a tiež som jej nič neodsala, aj si pokašlala trochu ale v noci to už bolo o čosi lepšie. dr. mi odporučila jej trošku podložiť hlavičku, aby jej to nestekalo do hrdielka ale to jej vadilo, tak spinkala na rovnom... ale mrvila sa aj tak, takže ja som zase nevyspatá ☹

micicka
13. mar 2012

@cabby88 ak by to bolo z kaše, tak je po celom telíčku vyhádzaná - podľa mňa. skús jej pusinku umyť len čistou vodou a uvidíš, či sa to zopakuje