icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

slniecka
21. apr 2012

Ahojte žienky. Malá oslávila 6 mesiacov pred pár dňami. Už chutnáme kadejakú zeleninku na obed, a zvyšok zatiaľ kojíme. Neviem sa rozhodnúť, od kedy dávať aj mäso. Malá ešte nesedí ani nelezie, výska, piští a usmieva sa. Kojíme raz alebo dvakrát za noc. Nemá ešte žiaden zúbok, ale ďasienka ju riadne svrbia. Inak, je to taká veselá a neposedná kôpka. Najradšej spí v kočiari na prechádzke. Spinká aj doobedu aj poobede, niekedy v kuse dve hodiny, inokedy pol hodku. Každý deň je iný.
Iná téma: Dostali ste už späť svoje dni?

lolko_lenka
21. apr 2012

@jana86 také tie bľaboty postavičkám v knižke alebo hryzátku, to je klasika, ale už asi týždeň vraví babababa a asi 3 dni aj mamamama a niekedy zakričí ma-ma a to ma tak poteší, srdiečko mi poskočí 🙂 aj ked neviem, či vie, čo to znamená, ale snažím sa vždy ked to vysloví k nej ísť a hrajkám sa s ňou, reagujem na to, aby si to dala do súvisu. Tak uvidíme 😀

d_anica
21. apr 2012

Ahojte 🙂 Chcem sa spýtať, mám už malému dávať niečo piť? Do obeda má len moje mliečko, potom na obed zeleninku, alebo ovocie (mäso zatiaľ nedávam a ešte nejaký čas nebudem), na olovrant zase MM, na večeru čo zostane od obeda a pred spaním ryžovú kašu zarobenú vo vode. A ak chce tak ešte mliečko. A čo sa dáva piť takým malým bábam okrem vody? Nejaký feniklový, alebo ovocný čaj?

reanda
21. apr 2012

@tun1ska no ako ratam, tak ratam, vychadza mi, ze velakrat kojim 😀 cez den tak 6-7 krat, aj viac a v noci sa budi minimalne kazde dve hodiny, niekedy uz po hodine.. tak ale nie su to vzdy take plnohodnotne kojenia, niekedy si len tak cucne trosku a ide dalej 🙂
co sa tyka chudnutia, tak ja skor priberam ☹ , co som sa tesila, ze som hned po porode mala este o dve kila menej, ako pred otehotnenim, tak teraz mam uz minimalne 5 navrch 😢 a citim sa strasne tucna 😠 .. a to pritom jem len ranajky a obed, veceru skoro nikdy nestiham.. ale zas jedavam dost velke porcie, nejak mi nestaci a som stale hladna, ked zjem menej.. a este aj sladkostami sa pcham 😔 , co ja som na sladke nikdy moc nebola

@slniecka ja som "svoje dni" dostala dva tyzdne po sestonedeli a to som cele sestonedelie mala ocistky.. a pritom som plne kojila

@d_anica ak kojis, tak vraj netreba davat ani pri prikrmoch nic pit, ze mlieko staci.. ja malej nic nedavam.. ponuknem jej obcas vodu, skusala som aj z flasky, aj z poharika, aj z lyzicky, ale nechce nic.. tak asi nie je smadna 🙂 ..cika dost, tak je to ok

nelustek
22. apr 2012

@tun1ska vela krat kojim cez den aj v noci, ked spi tak vydrzi dlhsie aj 2-3hodiny nepapat. Ale davala som to za to ze je aj smadna teraz som zacala davat viac caju.Tak dnes to budem pocitat 😀

nelustek
22. apr 2012

Ahojte mam otázočku keď sú deti prikrmované ako často by mali kakať, Linda 2dni nekaká a potom plače keď tlačí.Začala som jej teda dávať viac čaju cez deň a už aj ovocie nech sa jej to upraví.Začnem jej struhat surové jablčko s mrkvou suseda poradila.Bola by som rada keby ste napísali ako by mala často kakať ďakujem
@slniecka naša Linda uz má tiež poroka a ešte som nedostala 😨

nelynka18
22. apr 2012

@zuzkazv ahoj aj mne v nom skor ale hucalo ale sviecky mi vobec nepomohli...kupila som si usne kvapky Burov su volno predajne a namoci sa do nich strafik,ktory sa vopcha do a kazde 2 hodiny ho namacas,tak som robila 3 dni a preslo to.pravdepodobne som mala nafukane v usiach...vyskusaj ich su fakt dobre 😉
@janina_f aj nas sa narodil 5.10. 😉 tak vitaj 🙂

nelynka18
22. apr 2012

@nelustek ahoj nas kaka raz denne...asi ma tvrdu stolicu ked ju to boli,skus ovesenne vlocky,tie zmekcuju stolicu alebo rumanceky caj alebo ovocne stavicky.

iwky
22. apr 2012

@slniecka ahoj. ani ja som ešte stále nedostala. Malá má pol roka a to už asi tri týždne vôbec nekojím.

jana86
22. apr 2012

@d_anica ja tiez kojim, ale som malej kupila detsky caj alebo jej dam prevarenu lucku, hlavne kvoli tomu, ze nevie pit z flasky a chcem aby sa cim skor naucila, lebo doraz je tu leto a to jej asi mm stacit nebude od smedu 🙂

reanda
22. apr 2012

@nelustek my ked sme zacinali s prikrmami, tiez mala mely tuhu stolicu a neslo jej dobre sa vykakat.. ja som jej pomahala tak, ze som jej pritlacala nohy k brusku, tak potom sa jej podarilo, ale tiez chudatko ju to asi bolelo.. tak som vylucila vsetko, co by mohlo zapekat - mrkvu, ryzu , davala som viac jablk a do prikrmov som pridavala viac vody.. postupne sa to upravilo a teraz uz moze aj ryzu a je to ok.. ono si tie crievka musia na tu tuhu stravu najskor zvyknut, to chvilku trva.. linda je uz vacsia, tak by to malo ist lepsie, my sme prikrmovali od 4 a pol mesiaca, tak to bolo asi aj preto problematicke

peta_k
22. apr 2012

@slniecka ahoj, ja kojim a uz mala dve mrchy... mala ma pol roka

nelustek
22. apr 2012

@nelynka18
@reanda jooj babenky zas plakala, posadila som ju na nocnik aby mala prirodzenejsiu polohu pri kakani a ona chudatko sa na mna tak smutne divala a ja som jej nemohla vobec pomoct. Davam viac caju cez den aj surove jablcko jej struham...Dnes dokonca som bezala k susede a ona jej dala kusok masla do konecnika ze jej to pojde aspon lahsie ze ona tak robila pri synovi.Zajtra asi zavolam dr co povie lebo sa mi zda ze som aj trosilinku krvy zbadala na vlhcenej ☹ ☹ ☹

nelynka18
22. apr 2012

@nelustek chudatko male asi sa jej ritka troska natrhla.to sa aj parkrat riskovi stalo ked bol maly ☹ skus tie stavy a teda aj probiotika dobre su lindex sa myslim volaju pytaj si v lekarni neake v prasku to urcite pomoze neboj 😉

lolko_lenka
22. apr 2012

@slniecka ja som ešte nedostala, malá má 7 mesiacov a 11 dní

@nelustek neskúšala si jej dávať probiotiká? alebo aj tie ovsené vločky by mohli byť fajn, obsahuju veľa vlákniny. ale neviem ako často by mali detičky kakať, moja kaká 2-4x denne. A na brušku sa jej páči? Tak si detičky tiež masírujú črievka...

anita12
22. apr 2012

@nelustek ...ja davam kazde rano pol malej odmerky Infant dophilus probiotika, cez den zriedenu slivkovu stavicku Hipp, menej mrkvicky

d_anica
22. apr 2012

@reanda Vďaka 🙂 Môj malý tiež dosť ciká a nevyzerá, že by bol smädný, len sa pre istotu pýtam. A v posledných dňoch kaká akosi natvrdo, ale za to asi môže ryžová kaša, čo mu dávam večer 😅 Skúsim vynechať na pár dní 🙂

d_anica
22. apr 2012

@jana86 No, ja dúfam, že keď bude smädný v lete, tak sa proste napije 🙂 Na fľašku ho pomaly zvykám, dávam mu riedku kašu do nej, tak snáď sa potom chytí aj na čaj, alebo vodu. Skúsim sa spýtať ešte dr. v poradni keď pôjdeme.

d_anica
22. apr 2012

Ozaj, dievčatá, keď riešime to pitie a varenie príkrmov, chcem spraviť prieskum akú vodu používate pre drobcov? 🙂 Lebo ja po odporúčaní našej Dr. varím malému z prevarenej vody z kohútika. Podotýkam, že bývame na dedine a máme dobrú horskú vodu 🙂 Osobne nie som veľmi zástancom dojčenských vôd plnených bohvie kde, skladovaných v plaste a ktovie ako dlho 😅 tak som zvedavá, či má niekto podobný názor, alebo ma ukameňujete 😔

anita12
22. apr 2012

@d_anica ... tiez nad tym rozmyslam, ze zacnem varit s vodou z vodovodu, u nas je vraj velmi kvalitna voda, zatial ale Lucka, Drobcek, ked dominam asi uz zacnem .

reanda
22. apr 2012

@d_anica ja tiez davam normalnu z vodovodu..

lucy56
23. apr 2012

@d_anica ja od zaciatku varim vsetko z prevarenej pitnej vody,podla mna je lepsia ako balene, ved ktovie odkedy su naflaskovane tie balene, u nas aj v nemocke pouzivali len vodu z vodovodu ked prikrmovali, urcite sice koli financiam ale ani my ako generacia sme flaskovanu nepili
@slniecka a menzes som este nemala vobec,maly ma 6 a tristvrte mesiaca a este stale kojim

tunzal
23. apr 2012

@d_anica na varenie použivam od začiatku vodu z vodovodu, drobček máme na čaj a kaše, mám ešte 3 kartony potom už aj budem robiť z normálnej vody.

zuzkazv
23. apr 2012

@nelynka18 dík musím zájsť do lekárne asi to neprejde samé od seba 😖
@nelustek moja zlatučká tak ťažko jej to ide ☹ skús tú ovsenú kašu, ja ju robievam tak tri krát do týždna a kaká pekne
@d_anica ja používam iba vodu z vodovodu , pri riškovi som asi raz kúpila balenú vodu ale je to zbytočne drahé a presne ako píšeš, bohvie ako dlho to v tej flaši je, keby to aspon bolo v sklenenej flaši tak by to bolo lepšie ale takto.... napr. aj minerálka uplne inak chutí zo skla ako z plastovej flaše
@slniecka ahoj ja som už dostala, najprv len také slabučké a o dva týždne na to už "ozajstné" a najhoršie na tom je že oveľa oveľa horšie a silnejšie ako som mávala predtým, dúfam že sa to upravý na normál lebo toto bolo hrozné, som si vložku musela meniť každé dve hodiny, dve noci som vôbec nespala 😖

nelynka18
23. apr 2012

@d_anica podla mna je to zbytocnost,tie detske vody...ja davam tiez z vodovodu a absoluuutne mu nic nie je 😉

jannnag
23. apr 2012

@slniecka, @zuzkazv ahoj mi budeme mat pol roka v stredu 😀 svoje dni som dostala mesiac po sestonedeli a pritom plne kojím, sú oveľa silnejšie ako pri prvých dvoch, malého kojím 5-6 krát za deň, v noci 2-3, na obed zemiačik alebo mrkvičku, niekedy to už aj spojíme 😝 ,veľmi mu to chutí, vodičku kojeneckú som mu dávala asi od 4 mes.-do 6 mes. len sem tam, asi týždeň už dávam aspoň trošičku po každom kojení a po jedle striedame kojeneckú a prevarenú z vodovodu, 🙂

jana86
23. apr 2012

ahojte, emka konecne prisla na to, ze z flasky treba tahat a nie do nej fukat 😀 davam jej uz treti den slivkovu stavicku ale tiez sa dajak nemoze vykakat, nposledy kakala v stredu 😒 aj biogaiu jej davam, skusim dnes ovsene vlocky...a davam jej zatial drobceka, ale tiez prejdem uz na obycajnu vodu z vodovodu 😉

rough
23. apr 2012

Kočky, tie čo dojčíte a boli ste na nejakom operačnom zákroku. Ako ste riešili drobčekov, hlavne papanie? Čaká ma operácia ruky a teda neviem si predstaviť, čo s malinkým:( S príkrmami len začíname, je dojčený a flašu nechce (a ani ja ho na ňu nechcem učiť), tato ho pocievke nenakŕmi....no a hlavne, pri zaspaní potrebuje maminku:/ Mám chuť si ten zákrok odložiť aspoň o rok, snáď to pôjde:/

rough
23. apr 2012

@zuzkazv Dakujem za super tip na zabavku, box s hrackami mi fakt zachranil zivot🙂 a zatial ho neskutocne bavi vyhadzovat hracky z krabice, a v druhom kroku sa ich naucime upratovat🙂

reanda
23. apr 2012

@rough asi radsej odlozit, ked to pojde.. ale ked kojis, mali by ta hospitalizovat aj s dietatom.. len neviem, ci ho chces "zbytocne" vlacit po nemocniciach.. aj ci budes moct po zakroku kojit, kvoli liekom a tak.. skus sa spytat v tej nemocnici