icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

kucminka
8. máj 2012

@michala33 aj manžel tam bol a tiež si ho chválil,len ja neviem či tam s malým ísť alebo nie.hm....

eronika
8. máj 2012

@nelustek ja kojim malu vzdy, ked ma chut... neobmedzujem ju, pretoze predne mliecko je dobre od smadu a a niekedy si naozaj potiahne prave len to. Kojim ju aj cca hodinu po podani prikrmov - zatial sa prikrmujeme 3x denne (desiata, obed a vecera). Urcite cez den kojim aj tych 8x - ale radsej nech si mliecko vypije, ako ho mam odsavat.... 🙂

lolko_lenka
8. máj 2012

@nelustek ja kojím ako chce, niekedy len doobeda a poobede a potom až večer a niekedy v noci, ale napr. dnes chcela 3x za poobedie, tak som jej dala, ale cucla si asi len od smädu ... A to pijeme už aj vodičku. Tak ale maminka je maminka 🙂 pokiaľ mám, dám 🙂

mamkabeika
8. máj 2012

Ahojte, ak už nie je neskoro, pridám sa k vám 🙂 My sme mali byť októbroví, ale malinký sa narodil 3. 11. Je to moje prvé dieťatko, tak sa sem-tam potrebujem poradiť, aby som stále dr. nevyvolávala 😀
Pozerám, že vy už pijete aj vodičku 🙂 Mám trošku dilemu, pretože neviem či malinký toho dosť vypije. Kojím ho napr. o 8, 10, 12, 15, 19, 22 hodine (ale mliečko mi už tak nestrieka, lebo som už mesiac chorá a mliekáreň štrajkuje, tak malý ťahá ako vládze) preto pochybujem, či sa dosť napije. Prikrmujem na obed: o 13 hod., potom má olovrant (banánik /presnidávku) o 17 hod. a večer o 20 hod. má ryžovú kašičku nemliečnu z dojčenskej vody s výživkou. Lebo ja si mlieko neodsajem, by ste neverili, mne sa spúšťa mliečko až prisatím malého. Keď mu ale podám prevarenú vodičku alebo feniklový odvar, tak to odmieta a nevypije ani kvapku. Myslíte, že keby mal málo tekutín, tak by sa napil?

gianni
8. máj 2012

@mamkabeika ahoj,tak ja tiež kojím a len od 6 mesiaca som začala so zeleninkou a ked sme mimo alebo nemám kde navariť tak dám malú výživu a vody a čaju dávam tiež len velmi máličko,no hlavne ked je velmi teplo a tiež kvoli tomu aby si zvykal,lyžičkou teda do neho vela tekutín nedostanem,skúšala som z flašky čo má ten sosáčik,ale dala som tú gumu dole z vrchnáka bo cucať z toho nevie a dávala som pozor aby mu to velmi netieklo bo ešte to neovláda,tak sa z tej flašky trochu aj viac napil ako s lyžičkou
ked je mliečka asi menej ako píšeš tak treba asi viac tej vody alebo čaju ja mám mlieka na rozdávanie tak preto ho nejako nesilím,to mlieko od smädu postačí

d_anica
9. máj 2012

@kucminka my to máme pravidelne. Zobudí sa o pol 6, potom hodinu v posteli montuje a potom o pol 7 zvykne zase zaspať 🙂

d_anica
9. máj 2012

@lucy56 my zatiaľ zuby nemáme. Ale že mu idú sa mi zdá už 3 mesiace 😅 minulý týždeň som si bola istá, že už zúbok vykukne, dokonca som ho aj videla, a stále nič... ale vraj bezzubé bábo v roku je ešte v pohode

d_anica
9. máj 2012

@micicka Zlatá 🙂 náš je taký istý a máme aj rovnaký kolotoč 😀

d_anica
9. máj 2012

@nelustek My sa ešte kojíme a snáď nám to vydrží. Doobeda je len na mliečku na obed zelenina, potom mu už mlieko väčšinou neponúkam, lebo už ho nechcel, takže zas na olovrant okolo 4, potom večera a po večeri ešte mlieko. V noci papá tak 1-2 razy väčšinou. Ale celkovo už cez deň vypije menej mlieka, vydrží aj 4 hodiny nepapať.

reanda
9. máj 2012

@nelustek prikrmy mame zatial stale dva - na obed zelenina a poobede alebo navecer ovocie, niekedy s kasou niekedy bez.. a niekedy dam iba jeden prikrm, ked sa mi zda, ze jej mlieko staci..
ona tiez pije ako kedy, pred par dnami som uz myslela, ze sa ide odstavit, lebo skoro vobec nechcela pit, trosku si pocuckala a to bolo vsetko, mna prsia az svrbeli, ake som ich mala preplnene a dokonca som spravila nevidanu vec - som ju v noci NASCHVAL ZOBUDILA 😲 , aby sa napila mlieka, lebo uz som isla vybuchnut 😀 ..no a vcera a dneska uz zase taha ako odusu, az z paty by mi vytiahla, takze ona to ma raz tak, raz tak, v tomto nemame ziadny rezim.. ale vie si aj prikrm vypytat, pisti, mrnci a mlieko nechce a jeduje sa, az kym jej nedam niecoho "poriadneho" z misky 🙂

lucy56
9. máj 2012

@nelustek ja kojim presne tak ako peta_k, tiez len rano, niekedy na olovrant ked nie sme doma ale mimo dom a vecer pred spanim a v noci podla toho ako si pyta, po prikrmoch som uz kojenie zrusila a vydrzi rovnako ako po mlieku a pocas dna davam cajik, ale ten pije len ked je moc teplo,inak nechce

micicka
9. máj 2012

@nelynka18 ja aj spievam, upokojí ju to, ale za chvíľku ju to prestane baviť. no skúšam všetko možné 😉 ale nevadí, nič sa nedá robiť, nejako preskáčeme toto obdobie a určite bude lepšie 😉

@michaela18
@luckaprima tak pijete už z pohárika,no budeme musieť aj my vyskúšať, lebo zase nám to pitie nejako nejde 😒

@luckaprima veru nádherné sú tie naše deťúrence, len mne to strašne rýchlo letí, aj tehu, aj tieto mesiace, až mije to ľúto a preto by som chcela aj druhé bábo 😀 ale to som tu už písala...

@nelustek ja som najskôr chcela aby sa začala otáčať, nech viem, že to vie, lenže ona si to zle vysvetlila a robí to v postieľke a v noci, cez deň sa jej veru veľmi nechce 😀

peta_k
9. máj 2012

ahojte kocky, niektora z vas tu pred casom pisala, ze dava babatku jogurt... mne uz tiez dr. kazala davat, tak sa chcem opytat,ze aky mam kupit

tunzal
9. máj 2012

@peta_k ja som písala, že dávam jogurty, kupujem zvolenský smotanový , tami, bánovecký smotanvový, ale dala som už aj dobrú mamu tú piškotkovú, nám biele nechutili tak dávam vanilkovu, broskynovu, marhulovú a tú piškotkovu.

kucminka
9. máj 2012

@micicka ja tiež malému spievam,a ukľudní sa,lebo tie pesničky už pozná,a keď nie to,tak mám nejaké pesničky na mobile,tie už tiež vie naspamäť,tak keď ich začuje tak sa usmieva ako slniečko,púšťam mu to aj v aute,keď sa obliekame,alebo keď papáme a vymýšľa a zaberá to zatiaľ. 😉

lolko_lenka
9. máj 2012

@peta_k my už dávame, od 7. mesiaca, ale nie každý deň, lebo jej moc nešmakuje 🙂 dávala som čistý biely, skúšala som Probiu - riedka, nechutila jej, Zvolenský - super hustý, trošku jej chutil a teraz som na skúšku kúpila Hollandiu a Tami, tak uvidíme. Ak jej nebudú ani tieto nejak extra chutiť, tak jej tiež asi skúsim kúpiť ochutený. Nejak ju do toho nesilím, keď nechce jogurt, tak dám mliečko 🙂 a niekedy má zas na desiatu aj na olovrant ovocko. Ved vyskúšaj 🙂

nelynka18
9. máj 2012

baby nas maly dnes zacal robit hotovy cirkus 😠 najskor od rana po vsetkych vykrika a stale ziape,potom sa rozculuje ked mu nieco nedam,zoberiem a to takym stilom,ze zakloni hlavku a nasponuje sa,na neho kukam,ze co robi(nikdy pred tym to nerobil) no a teraz davam ho spat najskor 15 minut len cumel vypluvala ale rozpraval sa,potom uz sa zas zacal jedovat a po pol hodke totalne nervy a plac a po 3/4 hodine som ho konecne uspala na rukach....nerozumiem mu co mu je ale urcite to bude zub...spodne dva uz ma a hore ma cosi biele ale moc mi nedovoli mu tam nazierat,tak fakt neviem,dufam ze nebude z neho takyto nervak 😀 a vase deticky uz reaguju na situacie?napriklad ked im nieco zoberete,ze sa rozplacu alebo ked ich date niekde kde nechcu byt daju vam to s placom alebo takym vybuchom najavo?

reanda
9. máj 2012

@nelynka18 mely nervaci vzdycky, ked chce jest a ja ju idem najprv prebalit alebo obliect.. vtedy vydava take zvuky, ako ked je jelen v ruji 😀

nelynka18
9. máj 2012

@reanda no to aj on take zvuky doteraz vydaval ale teraz normalne som sa na neho divala ci je to moje dieta 😀

luckaprima
9. máj 2012

@micicka ano aj mne to neskutocne leti, vychutnavam kazdu sekundu a aj tak mam pocit ze nestiham.. a o chvilu pojde do skoky, potom do skoly a potom... uz budeme od seba stale len dalej a obcas ma chyta lutost ked viem ze dalsie babo my uz asi mat nebudeme. dve su asi na dnesnu dobu akurat aby si im mala aj co dat do zivota. .. no ale dost melancholie, s tym pitim sme na tom podobne, ani nam to moc nejde, najskor si logne z toho poharika ale zistujem ze ako sa otepluje tak trochu zacina aj pit ten cajik, asi proste nie su smadne babatka, Karinka teraz pije ako diva po plavani, ked vyjdeme zo saunicky, tak vypada to ze v lete asi budeme cajikovat nejakym nedefinovanym sposobom .)

nelustek
9. máj 2012

@reanda
@lucy56
@micicka uvidim teda nebudem ju obmedzovat lebo sa to ani neda.Ona ked spi doma v posteli tak len na prsniku takze si predtym cucne a zaspi 🙂 ked ju davam do kocika spat tak jej nedam mlieko ale zapije len cajom.S cajom my problem nemame pije ho odusu aj cistu vodu aj vyvar z ovsenych vlociek vypije 😀 Ked nieco chce tak zacne mlaskat tak skusam co vlastne chce ci cici vodu alebo jest...este teda neviem co pyta 🙂

mamkabeika
9. máj 2012

Tak môj malinký dnes extrémne štrajkuje. Keď som mu ponúkla prsník, tak spustil rev, akoby sme ho "rezali", pil každé 4 hod. a to aj tak len cuc, cuc a dosť. A keď som mu dávala prevarenú vodu, celú mi ju vyvracal. No hrôza 😒 Bojím sa, aby sa mi neodstavil. Vrchné zúbky mu idú, (spodné 2 už má) možno to má z toho. Uvidíme, ako to bude pokračovať ☹

michala33
9. máj 2012

@kucminka tak to neviem 😒

michala33
9. máj 2012

@d_anica
@d_anica mi to mame presne na chlp rovnako 🙂

anita12
9. máj 2012

@nelynka18 ...ahoj, ja ked krmim, tak asi v polke papania mi zacne brat lyzicku az tak po nej skoci, dava sam do ust a ked vezmem a chcem nabrat tak sa tak vypina, mostiky, hlavku zaklana a taky rev od jedu, ze az... a ked dopapa a to zje aj 180ml tak zas revy, no hruza..

anita12
9. máj 2012

my po dnesnej poradni 8620g, 71cm, zubky este vobec, asi az za par mesiacov.. ale revy u nas celodenne, na poradni tak plakal, ze sme sa s lek. ani neculi, co potom ked pojdu zubky, ach jaj... :( . Kolko vam teraz priberaju babenka zhruba za mesiac? Mne povedala lek. ze mozem davat rano po mliecku uz chlebik alebo rozok, co vy na to? mne sa to zda skoro, ci ?

micicka
9. máj 2012

@anita12 pekné miery máte 😉 my máme poradňu až 22.5. a som veeeľmi zvedavá koľko to zase bude 🙂 ale asi viac ako u vás. Natálka priberá tak 1 kg za mesiac 😅 ale to je asi dosť, lebo dr. mi vždy povie, aby som jej nedávala viac papať 😀
čo hovorila dr. na ten plač? nevyjadrila sa k tomu? no a čo sa toho chlebíka a rožka týka, mne to príde skoro, ja sa napr. bojím, že by im mohlo zabehnúť, no ale neviem. a na jogurty čo hovorila? lebo som počula, že od 7. mesiaca sa môžu dávať jogurty detičkám.

nelynka18
10. máj 2012

@anita12 ahoj to presne zacal robit dominik ale pred tym to nikdy nerobil.nerozumiem ci je to neake obdobie alebo len zuby lebo vcera ked uz 3/4 hodiny reval,tak som mu dala nurofen a ked zabral,tak zaspal a spal 1,5 hodiny...preto si myslim,ze ho musi cosi boliet a je z toho taky nervozny...chlebik a rozok?ja sa bojim,ze domovi zabehne 😅 sem-tam mu dam rozok ozuzlat ale len na chvilu a ked je moc rozmoceny,tak mu ho vezmem...sem-tam mu davam aj kukuricne chrumky take tie dlhe detske bez soli a aj dlhe piskoty len to tiez striehnem a ked uz je moc uslintana,tak menim za novu 😀 a lekar ti na ten plac nic nepovedal?ci len musi z toho vyrast? mne maly pribera tak pol kila za mesiac niekedy ani to 😉

dzuli08
10. máj 2012

@peta_k No vidíš a mne zase doktorka povedala, že kým kojím, nemusím dávať žiadne mliečne príkrmy.

nelustek
10. máj 2012

@nelynka18
@anita12 ja som rozmyšlala nad chlebíkom od toho 7mesiaca 🙂 veď to sa im v pusinke rozmočí nedáte predsa veľký kus 😉 Linduške tiež už dávam sem tam rožtek alebo kôrku z chleba.Raz jej teda kusok zabehol som ju musela dať dole hlavičkou a vypadlo.