Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@kucminka presne tak, to je vec každého že aké mlieko dáva, keď robím niečo pre malého kde ide mlieko tak aj ja dám normálne kravské mlieko ved UM sa ani nedá variť.
to som ani nevedela že máš aj dcéru 8 ročnú, tak máte skoro tak vekový rozdiel ako máme my, len u nás je to opačne, my máme syna 8 ročného a dcéru malú 😀
@katuska_za ahoj 🙂 take zlé to našťastie nie je. Včera mal po obede tak cez 38,5 a bolo vidno, že mu fakt nie je dobre, asi ho aj hlavička bolela ☹ ale dali sme paralen kombinovaný s nurofenom a v noci už bolo lepšie. Dnes je trochu lepšie, aj soplíkov menej. 🙂 akurát aj mňa začalo niečo obchádzať, tak dúfam, že ma obíde 😀
@lucy56 no tak jsem ráda že nejsem sama... je to hrozně vyčerpávající 😔 -byla jsem zvyklá s prvním chlapečkem nocovat -on zase spinkat nechodil. to koukal klidně do 4 do rána..... ale přes den sjem mohla spát s ním,a le teď jak jsou dva, tak mám smůlu -to prostě ráno v sedm vstávačka a přes celou noc taky.. nevim jak ty, ale v noci si nosim čumáčka do postele kojit a pak si už ráno kolikrát ani nepamatuju že jsem si ho přinesla a spíme všichni spolu.. všichni 4! ten větší chodí ráno taky k nám
@kucminka ved o to v clanku ide, ze kravske mlieko az od roka. A troska do stravy od 10 mes. Pol rocnemu babu by som obyc kravske mlieko nedala a ani som nikde necitala, ze sa to moze, takze neviem 😕
ahojte, ked chcem ist s malou ku koznej lekarke tak musim ist najprv ku detskej ci netreba? myslim, ze mame atopicky ekzem 😒
@zuzinr skus obycajny plastovy pohra .u nas to neskutocne zabralo.sestra mu len tak nahodou skusila dat a ide sa za tym potrhat 😀
Dobré ránko dva dni teplotovala včera dokonca až 38,2 a nič sa nedeje tak neviem či to má od zubov.Ako dlho sa prerezávaju keď dieťa dostane teplotu?
@kucminka syn ked bol malý, tak isto nako teraz mlalá , ani za svet my nevypil mlieko ked už mal príkrmy, ale do varenia som používala obyčajné mlieko, a aj mne lekárka hovorila že môžem skúsiť krupicu z obyčajného mlieka, takže asi v pohode do varenia, a keby mala alergiu alebo volačo od mlieka tak by to už vyšlo od jogurtov si myslím.
@bettyx u nas to iste, ho kolkokrat kojim a zabudnem ze som ho kojila a nedam ho do postielky a tiez spi s nami,no ja mam jedneho ale akurat je chory takze to je este horsi lebo place ze mu hlieniky stekaju do krku, asi mu aj zuby idu takze u nas sa neda povedat ze spime,skor ponocujeme a kazdu chvilu je hore
receptíky keby náhodou došli nápady 🙂 http://sikovnamamina.awardspace.info/?option=co...
Cítala som že citrónova štava pôsoby ako anestetikum a potierajú sa tým ďasienka pri prerezávaní zubov? Máte s tým skúsenosť?
@bettyx mely tak donedavna (ne)spavala, tiez v noci kazdu chvilku hore, len prso cucat, alebo sa pestovat.. a teraz posledne dni uz tak pekne spava, ze niekedy rano ani nepamatam, ci som ju kojila a kolkokrat.. dneska rano som mala cele tricko mokre, co uz mi mlieko tieklo 😀 .. no a cez den si zvykla zase tak, ze dam ju do kocika na balkon a vobec neuspavam a ona sa troska pohra a sama zaspi... je to anjel 😵
takze nevesat hlavu, ono sa to moze upravit zo dna na den, ani nevies ako 😉
baby velakrat som tu citala,ze sa bojite ci nie je vase dietatko smädne(dehydrovane) a mne svagrina povedala,ze dr. jej povedala,ze ked je fontanela prehlbena dnu,tak ma babo malo tekutin.myslite,ze to tak je???lebo ja som si uz minule vsimla,ze maly mal fontanelu taku vypucenu az som sa zlakala ci mu nieco nie je lebo inak ju ma zarovno lebky.cize mal dostatok tekutiny?...co myslite? 😨
@nelynka18 ja som si tiež myslela, že sa budem riadiť fontanelou, ale zdá sa mi to dosť mätúce. Lebo môj malinký spinká aj 11 hod. v noci a už v noci nekojíme. A keď sa ráno zobudí, fontanela je zarovno lebky. Cez deň, keď ho kojím každé 2 hodiny, má ju prehĺbenú. Tak sa v tom neviem vyznať. Prestala som to riešiť a dávam malinkému vtedy, keď si zapýta. Na papanie a pitie začal hovoriť "mama", tak vždy, keď je hladný alebo smädný, volá "mama" 🙂
@mamkabeika nas sa tiez v noci nekrmi ale veru som si tu fontanelu vtedy nevsimla...nas si tiez vie vypytat no nie slovkom mama 🙂 skor zacne mrncat takze to tiez moc nesledujem.no kto vie ci je to pravda 😉
@nelynka18 no fontanela je prehlbena alebo trochu vyduta podla toho, aky je tlak v hlave.. a ked je malo tekutin, tak je ten tlak nizky, tak preto je prehlbena, ale nemusi to byt len tym.. ja si to tiez vsimam a tiez ju ma niekedy trosku prehlbenu, ale nemyslim, ze je to kvoli smadu .. to uz by asi musela byt moc dehydrovana a aj to prehlbenie by asi bolo vacsie .. ale aj tak ma to vzdycky trochu nastrasi, ked ju ma taku ochabnutu a vzdycky jej ponukam mlieko 🙂
baby vsetko najlepsie k dnesnemu sviatku 🙂 davate uz niekdo drobcom piskoty dlhe ? moja ma dnes sedem mesiacikou tak ci uz jej mozem dat
,a vase deti uz lozia? moja sa kruti vseliako aj prevraca hore dole aj ritku zdviha ale este nelozi

@verinka100 no je to vec každého,ja som dcére dávala už od jedného roka obyčajné mlieko,nie Nutrilon,dnes má 8 rokov,a nemá žiadnu alergiu,ani nič také.Preto y som aj malému možno začala dávať pudingy s obyčajným mliekom.Neverím moc ani na bio potraviny,myslím že skor budú deti potom alergické,keď prejdú na normálnu stravu,alebo ju budú odmietať.Ale ako vravím,je to vec každej jednej z nás.