Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
baby mozte mi sem napisat jedalnicek vasich drobcov.ja mam v tom nejaky chaos.sa mi zda ze nekao vela mame tych jedal a mliecka
skusate niektora znakovu rec pre babetka?my ano,zatial ziadna odozva
@michaela18 zalezi na tom ci dojcis alebo nie a tiez v akom veku si zacala s prikrmami. Moj 7,5 mesacnik papa na ranajky mm, na desiatu zvacsa mm ale sem tam, najma ak posuniem obed, tak ovocne pyre (malinko, cca polku jablcka), obed je zeleninkovo masovy a aj mm, olovrant mm, vecera je kasa s ovocim a potom zasa mm. Ja dojcim na poziadanie, takze prso ponukam aj pomedzi "jedla" ale to si zvycajne len cucne asi aby neurazil🙂 v noci zvykne hladat prso, ale tiez skor ako nahradu dudlika, malokedy v noci papa. Zvycajne vtedy, ak mu vecerna kasa nechutila. Ja chrumky, piskotiky a ani nic ine pocas dna malemu nedavam a tiez nepije ine ako mm, iba vo velkom teple som donho dostala cajik ci cistu vodicku, ale to len nejakych 20-30 ml.
Co sa tyka znakovania, chcela som a myslim, ze by sa drobcek aj chytal, ale nemala som podporu v okoli a nestaci, ked len jeden dospelak znakuje, tak som to vzdala.
@michaela18 my máme o 4.00 Nutrilon, o 8.30 kašu,potom sem tam šupnem chclebík,to papáme aj spolu,obed zeleninku,mäso,cestoviny,ryžu,čo mu navarím.okolo 14.40 Nutrilon,17.15 ovocie s piškotkami,potom zasa do večera nejaký rožtek,a po kúpkaní 20.00Nutrilon.Časy sa nedajú ale presne,sem tam sa to posunie,tak som to napísala,tak cca.Ale mylý je veľký hladoš,ten by mal v pusine stále čosi 🙂
baby, ako casto davate detom mrkvu? dnes som sa docitala, ze mrkva by sa mala jest max. 1-2x tyzdenne podla bukovskeho, malej som ju daval do prikrmov skoro kazdy den, lebo sme mali domacu zo zahradky... co si o tom myslite?
@michaela18 ranajky mm,desiata mm alebo bananik, obed zeleninka, olovrant mm alebo ovocie, prva vecera kasicka, druha vecera mm
Baby, je tu nejaka oktobrovka, ktorej babo este poriadne nerozprava? 😕 Moje obcas ba,be,ma...ale ziadne ze tata, baba, mama
@michaela18 ahoj,no my máme desiatku ovocie-väčšinou udusené jabĺčko,alebo nejakú výživku,potom obed zeleninka,alebo zeleninka s mäsom(ale to mäso mi moc nechce 😒 ) a večer kašu...a medzitým ešte milión krát cicík 😀
@michaela18 ahoj my mame rano ked sa zobudi MM na desiatu cele jablko,obed zelenina a kazdy druhy den pridavam masko,olovrant jogurt a potom vecera kasa a MM,medzi tym MM ako casto chce... 😉
@bluerose ja si myslím že na rozprávanie majú ešte časuuu 😉 ani náš nerozpráva žiadne celé slová,len výskanie,prskanie.Mne mama hovorila,že ja som začala neskoro rozprávt,na všetko som len ukazovala,takže ak bude po mne tak skoro hovoriť nebude 😉 mne sa zdá,ako to tu tak čítavam,že všetci by chceli,aby detičky hneď hovorili,behali,papali všetko,teraz je taká blbá doba,že všetci sa ponáhľame neviem kam,a chceme už mať z nich dospelákov.Moj napríklad ani sám ešte nesedí,a na nohy sa mi vobec nestavá,ale každé dieťa je iné,a myslím že mu nič neujde.
@kucminka teraz je taká doba, že každý chce byť najlepší a prvý! bohužiaľ to prenášame aj na naše deti. už aj ja som sa sem tam prichytila pri tom, že som si myslela, aby už malá urobila nejaký pokrok, len aby sme neboli horší ako ostatní. ale našťastie som sa zbadala 😀 ako píšeš, na všetko je čas, ak sú detičky ok, nie je treba nič riešiť. treba sa im venovať, ale netreba nič siliť 😉
@jankamgr @micicka @katulka74 citala som, ze deti na um mozu jogurt (cisty, biely, tucny, smotanovy) od 7. mesiaca a deti na mm pokial su dojcene na poziadanie, nepotrebuju ziadnu nahradu mlieka az do konca 1. roka, ale mozu od cca 10. mesiaca. Priznavam, ze hoci moj susnik je na mm a ma len 7,5 tak ked jem taky jogurt ja, tak ho je so mnou, lebo sa ide za nim potrhat, tak velmi mu chuti🙂 zje zopar lyziciek, hoc by ho kludne sundal cely, keby som dovolila🙂 jogurt bude asi jeho oblubene jedlo🙂 nuz, ale moj buchtik vazi ako rocne dieta, takze aj vapnika musime dodavat viac, preto papkame jogurt skor. Ine mliecne vyrobky, vratane masla, sme zatial neskusali.
jaj baby, tá moja malá je taká nervózna, tieto dva dni nevydrží ani sekundu sama 😒 som kúpila nosič a neviem či si tak rýchlo zvykla naň (od štvrtku), ale normálne je spokojná, keď je v ňom, ale zase nemôžem ju celé dni len roznášať
Prvý zúbok je na svete 🙂 . Tešíme sa

@katuska_za to budu zubky,uvidis.tak nech aspon pije mliecko,cajik,vodu.uvidis on vyhladne a potom nebudes stihat krmit 😉