icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

katulka74
10. sep 2012

@katuska_za ahoj,poriadny chlap ti z neho vyrastol 🙂

katuska_za
10. sep 2012

@katulka74 to veru ano, uz sa neviem dockat poradne kolko vazime a meriame... ale musim mu kupovat uz 80tku co mu je kratka vsteko na dlzku :D, napriek tomu, ze nepapa moc dobre uz asi 2hy mesiac tak rastie strasne rychlo 🙂

rough
10. sep 2012

@d_anica jej, ako keby som citala o mojom🙂 uplne sa hrozim toho, ze presvihne normalny dopoludnajsi spanok🙂

katulka74
10. sep 2012

@katuska_za my tiez nepapame vela,mlieko vypije stale len 180 a to uz sme mali rok,ale je velky,kupujem 86/92

peta_k
10. sep 2012

baby, moja mala ma dve spodne jednotky a teraz sa jej prerezali spodna a horna dvojka, chapete? Je toto normalne?

tunzal
10. sep 2012

ahojte, tak my sme sa dočkali prvých antibiotík, malá má sople, červené hrdielko a trošku chytené mandle takže aj kašle ostošesť ☹ ☹ v sobotu a v nedelu večer k tomu pribudla aj horúčka 38,3 , takže plač, plač a plač, a od maminky ani krok ☹ a dokonca nám idú aj očné zuby horné hnusné, veď všetko musí naraz...........hrôza

d_anica
10. sep 2012

@tunzal súcitím s tebou. my sme mali takéto stavy pred dvoma týždňami, akurát sme sa obišli bez atb. Najhoršie je, že už nevieš ako drobcovi (ani sebe) pomôcť a ostáva len to vydržať... 🙄

nelustek
10. sep 2012

Žienky už som sa tu raz pýtala ale stále sa neviem rozhodnúť či si dať danu alebo mirenu? Isto si dám poradiť aj od doktora ale vaše skúsenosti alebo poznatky by mi možno pomohli sa rozhodnuť. Idem tam 26steho

tunzal
10. sep 2012

@d_anica ďakujem, no mne už šibe zo všetkého ale nejak musím vydržať, minulý týždeň sme boli u dr. že začala kašlať a má sople, ona na to že to nič len prechladla mám jej dať fenistil kvapky a hedelix sirup, to sme dávali skoro týždeň a nie žeby bola malá lepšie ale prišlo k tomu v sobotu a v nedelu aj horúčka, takže dnes zas u dr. a teraz už dala atb. .. ☹ to j hotový boj do nej dostať lieky, mňa už ide poraziť 😢 teraz tu behá hore dole ale o pol hodinu už bude urevaná zas s horúčkou......................už týždeň skoro nespím takže možno ešte ten ďalší týždeň nejak zvládnem..................

natalii6
10. sep 2012

@tunzal ahoj tvoja dr.nerobi test z krvi ci treba ATB? lebo moj dr.taky test robi aby zbytocne nedaval ATB aj ked to stoji 7 eur tak mi to zato stoji 😉

jana0706
10. sep 2012

@anita12 ahoj, pytala si sa na spinkanie, nas maly je taky aktivny nespavec - posledne dva mesiace spaval dva krat denne tak po 45 min (doobeda obcas trochu dlhsie), doobeda o 10 a poobede okolo 16 (podla toho ako dlho spal doobeda), vecer potom chodil spat okolo 21 (a v noci sa doteraz viackrat budi na mlieko, ziadnu noc este neprespal)...rano sa budi okolo siedmej...
od minuleho tyzdna uz nechce poobede spavat, spi len asi hodinku od jedenastej do dvanastej, vecer potom zaspi medzi 20 - 20:30...ranne vstavanie sa nezmenilo...vcera bol poobede s nasimi a okolo 17 na hodinku zaspal, nechcel mi potom vecer pred desiatou spat, nebol umrncany, len proste nebol unaveny, chcel lozit a hrat sa s nami...dnes uz zase spal len raz a o pol deviatej vecer krasne zaspal, takze zrejme uz musime vymysliet rezim s jednym dennym spankom - ibaze on je najneskor o 11 doobeda uz unaveny, a nespi dlhsie ako hodinku...podla mna ked bude spavat uz len raz denne tak by to malo byt viac ako hodinu, neviem ci sa to upravi same, kedze on je cele poobedie od tej dvanastej az do tej osmej aktivny a v dobrej nalade...ale idealne by podla mna bolo keby vydrzal hore aspon do obeda a spinkal potom trosku dlhsie... zda sa mi to dlho ze je momentalne poobede vlastne okolo 8 hodin bez spanku...

jana0706
10. sep 2012

@peta_k zubky sa mozu prerezat v hocijakom poradi, budete mat maleho upirika 😀

tunzal
11. sep 2012

@natalii6 ale robí crp, u nej to stojí 2,80, ale teraz povedala že je zbytočné lebo vidno že atb treba, ona to s nimi nepreháňa, niekedy už aj neskoro dáva.....práve včera my vysvetľovala že napr. keď niekto má vírusovú infekciu tak crp neukáže nič a predsa ich treba dať, ja sa v tom moc nevyznám ale na svojich deťoch vždy vidím a počujem kedy ich treba a kedy nie, preto som aj dr. minulý týždeň hovorila, že sme prišli len preto aby malú popočúvala, lebo nedalo sa rozonať či kašle z alergii alebo z čoho, lebo vtedy dýchanie mala čisté,a crp 8. takže sme si to písali na alergiu a sople na zuby, ale bohužiaľ, sme netrafili a končili sme na atb, ale radšej teraz ako o týždeň v nemocnici so zápalom plúc.

jana0706
11. sep 2012

@michala33 my sme na tom s nocnym papanim tak isto, akurat s tym rozdielom ze mne pokial spi raz denne tak vecer zaspi krasne a pred spanim pekne spapa kasu...asi ta nepotesim ale to budenie v noci podla mna nebude hladom, ale zavislostou na nasom mliecku a blizkosti...aspon moje kamosky to tak mali - kym kojili tak sa ich drobci okolo roka stale viac budili na mliecko, cucli si a spali dalej...ked ich po roku odstavili tak zrazu prespali celu noc...kvoli umelemu mlieku alebo vode sa im "neoplatilo" vstavat...

anita12
11. sep 2012

@jana0706 ... ahoj, no praveze my sme v takom divnom stave...., on je praveze stale unaveny, hodinu je hore a uz vyzivuje a to uz potom nic nebavi, ale zaspi az po 3hod.bdenia... stale to vravim lekarke a oni len ze asi nepotrebuje uz tolko spat a pritom presne naopak..., krvny obraz ma ok, ale tie noci su fakt absolutne bez dlhsieho suvisleho spanku :(. Cele dni ocka sucha, ziva....kazde rano cakam ze sa to zmeni a stale je to rovnako...

anita12
11. sep 2012

babenky, hodim sem taky dotaz odveci.... nas maly ma fakt problem so spankom, tazko zaspi na vsetko sa budi.. no a mame susedov vedla byt a im ale strasne vrzgaju vchodove dvere a toto nas neustale budi, rano, cez den, vecer kedykolvek, ked maly spi ho to budi, neviem, ci by sme ich mohli poziadat aby to odstranili, su to v pohode ludia, len je mi to aj blbe povedat, ale pre ten nas problemovy spanok je to uz neunosne... ked ho hodinu uspavam a potom ho ten priserny vrzgot zobudi :(,
co by ste spravili vy ? Dakujem za Vas nazor

peta_k
11. sep 2012

@anita12 ahoj, ja by som ich normalne slušne poprosila, aby si namazali dvere, však to je najmenej a ak su v pohode, tak to pochopia. Ja mam posledne dva dni tiez nevy zo susedov, moja mala spava denne 2x po dve hodiny a včera nič, lebo si tu všetci vo veľkom začali chystať drevo na zimu a len čo som ju uspala, tak všetci začali píliť ako diví... No a dnes to isté, do toho malá reve, lebo je unavena, v kociari vonku mi spať nebude, no porazi ma asi

jana0706
11. sep 2012

@anita12 no vy to mate fakt narocne ked je maly uz po hodine unaveny, to si neviem predstavit...moj je doobeda unaveny tak po styroch hodinach a poobede je ako na baterky, uz nechce vobec spat...dnes som ho nedala spat o 11 ale az o 12, a bolo to na neho uz prilis, mala som to len o polhodinku do pol dvanastej predlzit, pretoze potom si aj par minut poplakal kym zaspal co on nezvykne...takze zajtra budem mudrejsia...
tych susedov by som slusne poprosila, pripadne by som susedke (alebo detom ak maju) kupila cokoladu alebo malu bonbonieru, zazvonila a vysvetlila situaciu...

tunzal
11. sep 2012

@anita12 ahoj, presne ako @peta_k povedala, treba ich slušne poprosiť aby si trošku namazali dvere, ja si myslím že to v pohode spravia. 🙂

@peta_k ja mám zas susedov takých čo stará skoro každé ráno mláti psa lebo jej sa nepáči že všetko im poroztrhá čo nechajú vonku, a to vždy ráno o 6-tej....a o tom už nehovorím že každú nedelu si skoro ráno zapnú buď kosačku, pílu, traktor alebo mlyn na obilie či ako sa to volá, čím melú pre prasce, vlastne im to je jedno len aby hluk spravili na celú ulicu, už som na nich raz aj políciu volala čo stará asi 70 ročná mlátila svoju 50 ročnú dcéru až do krvi.........takže o zábavu máme postarané 😀

micicka
11. sep 2012

ahoj kočky, tak ja zase len na skok 🙂
v piatok sme sa boli dr ukázať ako sme pokročili s lozením, a mali sme šťastie deň pred tým - vo štvrtok sa konečne pohla vpred 🙂 teda bol to len taký postrelený partizán, ale našťastie to predviedla aj u dr, tak tá bola spokojná, každým dňom sa to zlepšuje, už sa to niekedy podobá aj na slabé 4 nožkovanie, tak uvidíme 🙂
máme 3 zúbky - 2dolné jednotky a 1 hornú jednotku, druhá sa tlačí, myslím že za pár dni bude medzi nami 😀
čo sa spánku týka, je to ako kedy, ale už častejšie len jeden spánok. ráno vstáva cca o 7,30 potom je už po 3 hodinách unavená, upišťaná, zaspať ani za nič, najlepšie zaspí v aute, potom ju prekladám do postieľky 😒 takže kým zaspí trvá jej to aj hodinku, potiahne tak 2 hoďky - jasné že nie vždy. poobede už vydrží dlhšie, takže ten spánok by nám vychádzal neskoro, tak sa trápime a ide spať tak o 19,00-19,30.
v kočíku už zaspať nevie, teda len po sediačky, ako náhle ju dám na ležato sadne si 😒 takže po sediačky niečo cumle a pri tom zaspinká!
chcela by veľmi chodiť, zatiaľ teda len za dve ruky, ale snažíme sa - ona čo najviac, ja čo najmenej, lebo ma bolia kríže 🙂 🙂
papá celkom pekne, tak som rada, ale nesmieme nikto pred ňou jesť, lebo chce hneď aj ona a je jedno kedy naposledy jedla 😅

katuska_za
12. sep 2012

Vratila som sa zasa do skoly dokoncit si PhD. a tak drobca davam 2x do tyzdna k mojej tete... Juj aky je len zlaty ked ponho pridem, je z neho uplny suchy zips ani sa odomna nepohne... a aj doma je stale so mnou a stiska ma, je to take naaaadherne a vobec mi nevadi, ze je so mnou stale a ani na pol minuty sa nemozem vzdialit 🙂 naucili sme sa robit vsteko spolu, pomaha mi aj v kuchyni aj upratat no proste vsetko..je to moj poklad moja laska...

este stale nepapame, dva dni sme mali hnacku a "slintacku" a dalsi zub nikde.. hmm kde ho mohli zdrzat??? 😀 😀 no nic musime byt trpezlivy. A inak plazime sa uz ako raketa :D

missy97231
12. sep 2012

Ahojte... kto ste na FB,, prosim zahlasujte za Kevinka 🙂 dakujem... http://diteroku.maminka.cz/zobraz-foto/41125#ut...

michala33
12. sep 2012

@jana0706 no asi to tak bude 😀 😀 😀

jana86
12. sep 2012

ahojte baby, ja len tak na skok..ideme sa pochvalit 🙂 mame 11 a pol mesiaca a chodiiiime 🙂

bv_alexandra
13. sep 2012

Ahojte kedže mam kopec iných aktivít tak už sem moc nechodim idem sa aspn pochváliť ako sme už vyrástli 😉

jankamgr
13. sep 2012

Ahojte žienky, idem po radu. Čo mladému pánovi k prvému rôčku??? Pýta sa ma celá rodina a ja neviem 😀 tak reku sa poradím s vami... plienky a nutrilon určite budem driapať, a čo ste kupovali vy? My mu chceme kúpiť prvé topánky na chodenie, také tie originál, nie číňan, ale neviem, čo povedať ostatným... oblečenie a??? ďakujem za rady 😀 😀 😀 😀 😀

katuska_za
13. sep 2012

@jankamgr my ideme drobcovi kupit hojdacieho konika, bo sa strasne rad hojda 🙂 no a dalej uz len plienky, nutrilon oblecenie :D

jankamgr
13. sep 2012

@katuska_za no to som aj ja chcela, teda toho koníka, ale starký našiel takého starého klasického kohúta ešte po mne a mojich sestrách 😀 😀 😀 takže koník je zbytočný... ☹ a čo hovoríš na také tie chodítka??? alebo také tie ako fúrik, čo sa to tlačí a malý pri tom chodí... (ja viem, píšem ako debil, ale prosím strpenie 😀 😀 😀 😀 )

zuzkazv
13. sep 2012

ahojte baby tak naša krpana sa naučila zapnúť si DVDčko 😕 😕 😕 skoro som odpadla ked som to videla najprv som si myslela že to je len náhoda tak som to vypla a ona zas k tomu a pekne na prvý šup to zapla a čakala kedy začne spievankovo 🙂 🙂 🙂
@katuska_za aj naša má rada takého húpacieho koníka pekne sa húpe aj 5 minút 🙂 len u nás je problém že pri tom ožužláva hryvu
@jankamgr u nás rovnaký problém lebo všetko máme po prvom synovi takže ani nič nepotrebujeme a plienky pýtať to mi je trápne 😒

jankamgr
13. sep 2012

@zuzkazv no ja som sa rozhodla, že to spravím takto: ideme pozvať k nám na obed na Janíkove narodeniny starkovcov, svokrovcov a kmotrovcov a spravím také akoby pozvánky a tam napíšem: plienky Huggies 4, Nutrilon 3 alebo akýkoľvek krokodíl vždy potešia 😀 😀 😀 (krokodíl bol pracovný názov pre drobca a zostalo mu to dodnes a už tých krokodílov máme neúrekom a vždy nejaký pribudne 😀 😀 😀 😀 )