Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
@veronikabb TAK HEJ.. to mas pravdu ze sa maju mnohi aj horsie.. ja to uznavam.. ale ked ja som si nepredstavovala ze najkrajsie zivotne chvile budem prezivat takto.. a riesit to co mam teraz... ked aby som to vystihla presne... je to asi o tomto.. gratulujem vyhrali ste loto.. ale za hodinu umriete... vies a to mi na tom pride cele na hlavu postavene.. keby som bola na tomto svete sama, tak ze ozaj sama a postaraj sa a nikto sa mi do nicoho nerype, nehadze mi ozaj tie polena do cesty tak budis... nemam ziadne obavy.. lebo si verim.. ale takto?? ked viem ze niekto si zaumieni a znici mi vsetko co si postavim??? a potom ze nemaj strach...a to je mozno aj rozdiel v tom byt sama na vsetko a byt "sama" s tymi co ti hadzu polena pod nohy...
@veronikabb ale tak zas pravda je aj taka ze som stastna.. ked nevnimam tuto frasku a divadlo.. a pozriem sa len na to co vidim naozaj... tak viem ze mam skveleho chlapa, ktory asi jediny v celom mojom sirokom okoli a svete nevie dobre klamat... lebo aj ked klame tak mu o nejde.. a preto je strasne vtedy zlaty.. a ked tak sa zamyslim nad tym ze co on vsetko musel obetovat a ako sa musel citit a co vsetko prezival a aj preziva tak mi je z toho smutno...a tak zas ja mam svoj sen a v nom mam vsetko tak ako by som to chcela ... aj s tymi vianocami co tak teraz nenavidim.. a hlavne s kvakurakom a muchotraveckou a mojim mufom.. a to je asi jedine co ma tu drzi nad hladinou aj s tym zelezom na nohe..
@angel31 no moja to mi je luto ze to az takto zle prezivas. Ale nie je to nahodou iba tym tehotenstvom a hormonami, ci to uz I pred otehotnenim si uz takto znechutena z Vianoc bola?
Inak ta dokazem pochopit ohladne toho ako dlho sa uz vianocne veci predavaju uz od septrmbra, ale to ohladne rodiny a stravit s nimi cas, to ja nedokazem pochopit lebo ja zase ani tieto Vianoce s rodinou travit nebudem, bohuzial a to mi je moc luto.
K tomu pretvarovaniu, tak to nerob ked sa tak necitis! Ja niekedy tiez potrebujem vypnut a iba rozjimat.... Tak sa zavriem a necham vsetkych von zo zivota. To asi kazdy z nas tak potrebuje! Vsak ak myslis ze ti to pomoze, tak sa proste uzavri od sveta prec a iba sa tes z toho malinkeho kvietka co v tebe rastie!!! Nekupuj ziadne darceky ak to tak necitis!
Cmuk, drz sa ;)
@angel31 ahaaa Ty mas depku z tych ludi co ti hadzu polena pod nohy?
To neries, lebo takych ludi to iba tesi ked si nestastna a kvoli nim I nestastnejsia. Takym neuspechom sa musis iba pousmiat ako to I ja a mnohi dalsi robia! To je naj cesta neukazat tym ludom ze si zranitelna, ale sa I'm iba usmiat do ksichtu. To ja si vzdy vychutnam ked mna chce niekto na lopatky dostat a vzdy sa vratim do boja silnejsia ;). Tak sup I ty a prestan s tymi negativnostami!!!
@veronikabb vyborne si to povedala Veronika. Niektori Ludia su na Tom urcite horsie! Ty mas dajme Tomu rodinu, ONI nemusia mat pracu a ani rodinu a su v ocakavani. Pred par mesiacmi som bola tiez na krizovatke ci sa tesit, alebo nie, ale predsa dieta je krasny darcek od Pana Boha, takze iba radost tam musi byt!!! Drzim ti palceky moja
@sarin len aby ho z toho prekvapenia od radosti aj nekleplo... lebo to nevies ako zareaguje.. ja by som na to isla opatrne.. teda najskor pozistovala co a ako a potom nasledne to sokove prekvapenie... to zas neber v zlom ze sok.. lebo sok je aj pozitivny aj negativny a taketo nieco je sok.. lebo to neni ze nova ploskacka, alebo ze anglicak do zbierky, alebo co ja viem novy javor do zahrady.. to ten test zasadne zmeni tvojmu muzovi zivot... a okrem toho ze sa bude muset zrieknut napr.kvakania s kamosmi, sem tam pivku, leharu pri telke, ocumovaniu noviniek a inym zalezitostiam pre neho prijemnym mu pribudnu aj nove povinnosti... ako prebalovanie, umyvanie zadocka, krmenie, spankovy deficit a ine... a v prvom rade k tomuto vsetkemu sa pridruzi este aj zvysenie nakladov...a taky chlap kym taketo nieco spracuje v hlave tak mu to vsetko prebleskne formou soku... ja by som mu namiesto toho testu (co budes muset vysvetlovat co a ako to je) radsej mu pod ten stromcek dala primalex a nejaky odtien farby v plechovke (spojis aspon praktickost s radostou) s venovanim ze vymaluj si podla seba seba😀
@mimik456 to s tym wc mam aj ja vcera sme boli s drahym na nakupy a ja som kazdu chvilku hladala wc co mi tak trebalo a aj v noci sa velakrat budim a musim cikat :-\ :'( ..
@lydusska ahooj moja no ako? .. dlho si sa neozvala .. co mas nove a ako ide tehulkovanie 😀
@inviav jeeeej parada by bolo sa stretnut ja by som sa potesila a povedala som drahemu a on ze super preco nie takze niekedy zrealizujeme ak budete chciet 😀 .. hehe ale zlate ako ti to povedal aj ja mojmu rozpravam o tebe a on povedal ze je rad ze konecne normalna baba bo tu u nas katastrofa su tu aj tehulky ale vacsinou take ze v puberte este alebo potom take ze uz das 10-15 rokov starsie odomna co uz maju viac deti mam tu akurat jednu ex spoluziacku a aj napriek tomu ze sme susedy tak sa nevidame len na ulici sem tam bo tiez uz ma jedno male takze nema cas ale aj tak si s nikym nerozumiem tak ako s tebou len skoda ze si tak daleko :-\ ..
v poslednej dobe ma trapi ze casto beham na wc aj v noci aj cez den a to aj ked nepijem moc neviem ci som prechladla alebo je to tehu .. ty s tym nemas problem? .. fuu tak nech na teba nic nelezie odozen vsetko daleko od teba a babatka .. inak ty uz mas tripple za sebou ci teraz v piatok ti ich bude robit?alebo si ich nedas robit?
Ahojte dievcence 🙂, len sa chcem k vam pridat. My mame termin 2.5.Hoci u mna nevyzera vsetko v poriadku ako u vacsiny z vas, dufam, ze zaver bude stastny ..
@twetinka81 vitaj medzi nami 🙂
stále žiadne pohyby 😒
@dedikatessa z toho si nic nerob... to mas este stale casu a casu... aspon ta nikto zatial nekope... to u mna je to ako keby 3 kopali... a nervozna som z toho tak ze ze ani 1000 hromozvodov by mi nestacilo... ale skor to je tak ze mam pocit ze ten blesk mi udrel do hlavy.. a preto mam take nervy...
@twetinka81 vitaj 🙂 čo sa stalo, že u vás nie je všetko OK? Mala si zlé testy???
Ahojte, aj ja sa rada pridam, ak môžem 🙂
@dominika1516 ahoj Dominicka, no babo rastie, stale sa hmyri a brusko tlaci. Normalne mi robi dobre ked mi ho manzel masiruje/hladka. A co ty moja ako babenko, rastie? Uz ho citis riadne ci este stale iba ako bublinky? Co rodinka? Ako svokra, poslucha ;)?
@twetinka81 co na Tom zavere nie je az tak pozitivne, co ti povedali? Ja som este na Tom morfologickom sone nebola, tak uvidime. Drzim palceky a vitaj medzi nami!!! Uzivaj si tehulkovanie.
@dominika1516 s tym castym cikanim mam I ja problem, chodim tiez velmi casto ale isto to nie je prechladnutie, ale maternica tlaci na mechur takze sa tam az tolko nezmesti ako predtym
@anietka ale zistili mi toxoplazmozu ... tak uvidime ako to nakoniec dopadne
@lydusska "zatial" mi zistili len toxoplazmozu, na morfo idem az buduci tyzden, tak uvidim, co sa ukaze tam ... tak sa zatial aspon zim na to nemysliet ...a dakujem
@lydusska @dominika1516 tak to cikanie 😒 aj ja mam taky problem ale co uz nebude to naveky 😀
@twetinka81 neboj sa nic netreba si predstavovat ziadne hororove sceny a podobne a uz vobec nehladaj nic na nete ohladom toho by ta asi porazilo a viac by si sa tym trapila .... nemysliet sa nato neda podla mna ale drzime ti tu vsetky palceky ... vitaj medzi nami 🙂 🙂 🙂 s nami ti tu bude dobre 🙂 🙂 🙂
@twetinka81 a to moja ako to ze mas toxoplasmozu? Ved tu iba od zvieratka mozes dostat, ci sa mylim? A co to dietatku moze sposobit? je tam nejaky vplyv na vyvin dietata? Tu take testy na toxoplasmozu nerobia, Len HIV, hepatitida C a Syfilis to je vsetko ...
@dominika1516 to som rada, ze aj ty ma tak beries ako ja teba 🙂 tiez tu v okoli nemam nikoho s kym by som si rozumela a prezivala by to iste co ja...mame to teda dost podobne vsetko....co sa tyka tej choroby, tak ta nastastie nemala sancu a uz mi zasa nic nie je..to asi preto, ze doma kurime drevom a odvtedy ako to takto mame, tak nejako nas choroby obchadzaju..ale ked chodim do roboty, tak v piatok mi uz neni dobre..no ale asi si zoberiem tyzden pred vianocami dovolenku, lebo pocas praxe som vobec nemala a aspon si oddychnem.....tie tripple testy mi uz robili a dopadli vynikajuco a teraz v piatok uz idem na morfolog. ultrazvuk, kde bude pozerat babatku organy..som rada, ze sa mu zatial dari a je zdravucke 🙂 tebe tiez zatial nevolala, ze? ....tiez beham stale na wc, minule som si bola vybavovat obciansky a normalne som mala strach ako to tam v tej fronte vydrzim..no nastastie tam nikoho nebolo a hned som odtial zasa utekala na wc...a teraz v tejto zime ked idem po vonku, tak je to este horsie..co uz, vydrzime a potom uz nebudeme musiet tak casto chodit 🙂 dnes som inak ozdobovala stromcek a poviem ti, ze to bola riadna makacka...normalne ma to unavilo...ale v poslednej dobe ma rychlo unavi skoro vsetko....inak babo sa ti ako casto hybe? mne sa naposledy v stredu a odvtedy nic...pytala som sa maminy na to a ona mi povedala, zevraj nie kazdy den ho musim citit...no ja neviem..od stredy uz dost dlha doba presla
@veronikabb dakujem ti pekne, si mila ... uz mi zakazali citat si veci na nete, lebo su tam len same hororove sceny o tom,, co sa moze stat .... ved uvidime, zobrali mi krv na kontrolne testy, tak uz len pockat ako to dopadne

@lydusska a ako??? u mna to neni depresia ale dlhodoby stav.. kedy s tym nedokazem nic spravit... co mam cakat na zazrak??? a byt vysmiata od ucha k uchu??? a najhorsie je ze este aj tie sproste vianoce idu... najradsej by som ten den vymazala zo svojho zivota... ani si nevies predstavit ako ja nenavidim predstavu ze si mam sadnut za stol a tvarit sa stastne a pretvarovat sa.. keby sa dalo zmiznem na cely den prec... a vratim sa az po novom roku... asi sa vo mne uz nakopilo vsetko len to najhorsie a teraz to jednoducho prekypelo... ja neviem... ani neviem ci je to depka.. keby to bola depka tak som nestastna ale to som neni.. ja som len na kompletku zhnusena a rezignovana.. a hlavne na tuto frasku... ked sa mam tvarit ako mi je dobre.. ja uz nenavidim ani soboty ani nedele, nehovoriac o sviatkoch.. a to len preto lebo su vsetci doma.. a ja nemam zaujem ich vidat... nikoho... teda takmer nikoho.. ked som tu sama tak mi je fajn.. porobim si, zariadim cas tak aby som vsetko postihala a je mi fajn.. rovnako by to nebolo take pre mna tragicke vsetko keby som mala pracu, ale taku ze zarobim mzdu a nie nejaku zobracku mzdu a nemusim sa bat ze co bude a co pride.. by som si to tiez nejako upravila aby som vsetko postihala aj deti aj pracu aj domacnost...a tak som niekedy mala rada vianoce.. teraz mi je zle este len sa pozriem na nieco vianocne... ani nemam chut zdobit, ani piect a ani nic co sa tyka vianoc... mas nejaky napad co by mi rochu odlahcil tento stav??? lebo mna ide uz vo vnutri roztrhnut...