September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@lusinda1989 tak niektore si uzivali doteraz my si budeme potom prve som planovala skoro druhe nie, ale som rada aj tak vzdy som chcela dve deticky tak si to odkrutim po sebe naraz 😉
@lusinda1989 tak sme na tom uplne rovnako 😀 super 😀
@andrea_stella ja som tiez vzdy chcela skoro deticky tak sa podarilo 🙂
@tatulienka hej hej dobojujeme to spolu do konca 🙂
@lusinda1989
@tatulienka baby my sme si s manzelom davali vzdy bacha, no 29.12 sa nam stala mensia nehoda, no bolo to cca 5dni pred kramami tak som si povedala, ze z toho sa nic nestane, no na prvom sone som bola 18 januara a bolo uz krasne vidno srdiecko, lenze ak by som otehotnela toho 29.teho tak by srdce urcite este vidno nebolo cize mam pocit, ze som musela byt tehu skor,ale tak to potom fakt netusim kedy to muselo manzelovi asi ubehnut a ani sam chudacisko nevie, ze kedy 😀 😀 😀
@lusinda1989 jasnackaaaa.....
@andrea_stella nooo, tak to teda neviem...asi niekedy okolo vianoc, nemohlo to byt?alebo nieco pred vianocami..ale ved to je fuk...len nam babo nezodpoveda tt podla poslednej menstruacie...mame ich o 2tt mensie..tak preto riesime..
@tatulienka fuha to som prehliadla, tak to fest cudne,ale strykova frajerka je tiez tehu a maly bol o tyzden mensi no potom to dobehol a je zas vacsi tusim 😅
@tatulienka nemozes vediet, kedy si otehotnela. MOzes vediet len termin oplodnujucej suloze 😀 . A spermie vydrzia aj 5-7 dni, pokojne si mohla otehotniet tyzden na to, ved vies, cesta vajcovodom k vajjicku je dlha 😉
A ja som tiez strasna zmrzlina, aj teraz sedim v hrubom sverti, a ruky ladove. A pritom mne byvalo skor teplo, a mam aj celkom slusnu izolacny tukovu vrstvu na sebe 😝 Takze asi je to tehotenstvom.
@andrea_stella hej, hej...aj moja dcerka bola vzdy na ultrazvuku mensia...
@tatulienka a este mi napada - nie si ty sama mala?
Moja segra ma napr. muza dvojmetroveho, aj ona sama nie je ziaden prcek, a jej stale hadali, ze maly je vacsi, a narodil sa dva dni po termine. Teraz ma rok a pol a vysokyyyyy je riadne, ale tak ma byt po kom 🙂
@zitaje tak to mas pravdu...oplodnujuca suloz bola 26.12...opravujem sa 😀 no kto vie, kedy to naozaj bolo 🙂 ale ja dufam, ze to ze je mensie nevadi..
@zitaje nie, ja mam 172cm a moj manzel 185cm..takze medzi nizkych nepatrime 😀
@tatulienka aha 🙂 . ALe aj tak nestresuj, to nic nie je predsa, zaklad je, aby babo rastlo 😉
@andrea_stella Ahoj,zijem tu uz 4 a pol roka,juho-zapadne od Londyna,Fleet,Hampshire.Som tehotna prvy krat.Ake mas ty skusenosti,starali sa o teba dobre lekari?Rodila si v UK ci na SVK?
@nmonika no ja osobne som mala dobru skusenost,ale asi aj pretoze som mala absolutne bezproblemove tehotenstvo,az na tu stitnu zlazu mam znizenu funkciu a v tehu sa to musi castejsie sledovat,tak toto jedine som si musela vydupat a nerobia este par vysetreni ako tu na svk,proste v anglicku sa tehotenstvo bere tak naturalisticky oni ani zo spodu nevysetruju,aj ked nerobia tak casto scan ako tu za to pocuvaju stale srdiecko babatka a pocujes to aj ty,je to uplne super vzdy som sa na to tesila,ale inak ta starostlivost zavisi aj od miesta kde zijes,my sme zili v Leighton Buzzard to je hodka od Londyna smerom okolo Lutonu viac do vnutrozemia, a rodit som odisla na svk,ale vraj porod tam je super a mozes si vybrat ako xces rodit ci do vody doma na klinike a tak akurat na prd je,ze na druhy den po porode ides domov,je to dost narocne lebo si unavena este z porodu a hned musis ist domov a zacat normalne fungovat tak teda drzim palce a cokolvek sa budes chcet opytat pytaj sa mam aj dve kamosky co tam porodili 😉
@andrea_stella Ja mam z obvodakmi len zle skusenosti.Sice som mala iba dvoch roznych,ale o nicom.Uvidime ako to bude s midwife.Je to fakt ine tu.Rodit sa chystam doma,uz len kvoli tomu,ze planujeme odchod domov,tak sa nam o to babatko postaralo 🙂 Neviem si to tu takym fofrom predstavit.Dve zname tu tak rodili,ale to im hrozne prekazalo.Poberala si matersku odtial,alebo ako si to riesila?Bola som v Citizen Advice Borough pozistovit co mi zakonom patri a tak.Mam dost papierov na studovanie,ale neviem ako po zdravotnej stranke.Dakujem
@muska21 co mas nove?
@monika2712 uz nespinim a je mi celkom dobre akurat unava ma trapi, ale uz sa mozem aj najest......v pondelok by som chcela ist k dr nech sa pozrie ci je fazulka v poriadku, chcela som ist dnes ale mam doma chore decka tak nemozem a muzovi som o tom spineni ani radsej nehovorila aby sa hned nelakal. Snazim sa viac lezat a odychovat, tak uvidime ako nam to priroda zariadi.
@monika2712 a ty? nestiham vas citat, kedze skoro furt lezim
@muska21 no super ja som sa myslela ze uz si skoncila v nemocke po tom spineni, tak uvidis, snad bude vsetko Ok ked to uz preslo. Mna trapi hlavne unava a tieto mrazy mi sposobuju depky, nevladzem uz z toho, vsade kam
pridem je mi zima, aj v robote, stale by som spala ☹ obcas ma potrapi travenie a to je vsetko ale uplne mi to staci. Uz len tri dni do kontroly tak to uz nejak vydrzim 😉
@tatulienka ako ste to pekne nezvali,že oplodnujúča súlož 😀 .Aj ja som na tom podobne naša bola 28.12. a mne na sone po 4 týž. od vtedy videl 4 mm plodík a aj tak napísal,že 6+0.t.t.,ja si myslím,že sa pomýlil a malo to byť menej.Ale myslím si,že si presne v týždni,v ktorom máš byť,aj keď s posledným menzesom to nesedí,čo vačšinou,hlavne že videli byť srdiečko,čo potom sedí na týždne,nie?
http://najmama.aktuality.sk/clanok/1023/7-tyzde...
@monika2712 hej preslo, este ze som mala doma tabletky co mi dr povedala aby som brala, trvalo to dva dni tak dufam ze je to vsetko a malinke je v poriadku. 🙂
Takze ides v pondelok, budem ti drzat palce. 😉
@muska21 jj v pondelok na 9tu, uz nech to mam za sebou a je vsetko ok.
@andrea_stella tu je nazorny priklad ze sa otehotnie aj ked sa dava "pozor".
@monika2712 ja idem az 20-teho lebo mm nemoze 17-teho,tak idem rovno v pondelo na poradnu.na 8 hodinu.budu robit odberi atd.som zvedava.

@tatulienka no sak aj ja ratam niekedy vtedy to sme oslavovali vyrocie a isli sme na vylet do prahy 🙂 tak asi tam cca 🙂