icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

paula80
11. feb 2012

@veverka84 no mne to síce nevychádza tak,aby od sept.chodil niektorý zo synov do 1.ročníka,ja mám druháka a školkara,ale pre mňa bude zaberák aj tak zanášať a brvať malého do školky,keďže muž chodí ráno skoro do práce a potom chodí až večer, s takým novorodeniatkom si to neviem predstaviť.

paula80
11. feb 2012

@veverka84 no to presne aj ja,ja si nepamatám,že by som pri predchádzajúcich tehu bola taká unavená a bez energie,ale snáď to rýchlo prejde 😉

veverka84
11. feb 2012

@paula80 no bude to aj tak dost u nas nosim maleho ja a s malou je zatial doma muz potom ide do prace,ale nie vzdy sa to da niekedy ide skoro a to musime ist cela pereput ako to ja nazyvam mame este aj psa toho zaroven vencim mama byva pri skolke a tam ho necham...no treba nejaky system si najst a potom uz bude dobre ,dobre je to ze ti dvaja su uz ako tak samostani 🙂

veverka84
11. feb 2012

@paula80 to tak vyzera ked nas 3 deti cicaju o energiu 😀 😀 😀

marcelatje
11. feb 2012

@zitaje ako napríklad ja 😀 ja by som dvojičky brala hneď! Som prvorodička a o tehotenstve som mala úžasne romantické predstavy a vydržali mi tak cca do 5-6tt........a potom to prišlo.....grganie, napínanie, vracanie, celodenné nevoľnosti, mastné vlasy, pleť ako v puberte, tu ma bolí, tam ma pichá a v posledných dňoch sa mi strieda zápcha s úžasnými bleskovými prehánkami v najnevhodnejších situáciách 🙄 🙄 🙄 🙄 no neviem či by som si takéto stavy chcela privodiť ešte raz a dokonca dobrovoľne........alebo by som na to musela niekoľko rokov zabúdať 😀 ... ale tie dvojičky by to vyriešili 😀 😀 😀 na bábätko sa samozrejme veľmi teším <3 ale priznávam, takéto stavy som neočakávala ☹

zahadka
11. feb 2012

@marcelatje ale ked sa prehupnes do dalsieho trimestra a to male ta bude kopkat, tak je to najuzasnejsie, co mozes zazit a vtedy sa len zasmejes nad predchadzajucimi tazkostami... 😉

veverka84
11. feb 2012

@marcelatje hehe zacala si uvazovat ako moze byt tehotenstvo najkrajsim obdobim v zivote zeny???neboj ono to pride zachvilu🙂inak mne uz vobec neni zle🙂a boli sme na tom obidve dost zle na zaciatku moje telo uz je asi navyknute po dvoch deckach 😀 😀 😀

sissmiss
11. feb 2012

@marcelatje ono to prejde...snad teda. Vacsine zien okolo 12.teho tyzdna je uz ovela lepsie, pride druhy dych, vela energie, a potom posledny trimester sa to zase trosku zhorsi 🙂 Treba si predstavovat babatinko, mne ked je zle tak si predstavim, ake bude krasne a potom nejako tie nevolnosti maju zmysel, inak som nastvana na ten stav a to sa potom citim divne. Inak, ja som strasne chcela babo, velmi som si to zelala a ked som otehotnela a bolo mi zle tak som nechapala co sa mi na tom zdalo take uzasne, ze preco som to vlastne chcela... 😀 tak mam zivy dokaz na sebe ze hormony robia svoje. A to sme chceli este jedno bejby a teraz si vravim ze dofrasa, toto este raz podstupit?! Ale uvidime, clovek lahko zabudne na to tazke a zle, zapamata si hlavne pekne...tak po case sa mi mozno znova ozvu hormony ze ja chcem dalsie bejby 🙂

marcelatje
11. feb 2012

@veverka84 no začala, len na záchode je to s tou mojou vierou všelijako..... 😀 😀 😀 baby naozaj nechcem aby to vyznelo zle, naozaj sa veľmi teším, ale neviem sa dočkať zlepšenia ☹ ale toto je určite môj trest za to, ako som pozerala na tehotné mamičky keď sa sťažovali, viete ako to je...sýty hladnému neverí ..... a tu mám aj s úrokmi 🙄

daniela02
11. feb 2012

@marcelatje mne sa to zlepsovala od 11tt tak verim, ze aj tebe, teraz mi je zle len sem tam, ale som uunavena to je pravda a tak trosku aj leniva

marcelatje
11. feb 2012

@daniela02 no už aby to bolo 🙂

papucz
11. feb 2012

@veverka84 jej konecne niekto komu uz je lepsie, mne bolo zle 6 a 7 tt potom to ustupovalo a teraz uz celkom v pohode, normalne som zacala mat strach ci je vsetko ok,

sissmiss
11. feb 2012

@marcelatje aj ja to mam za to 😀 kamoske bolo tak zle, ze nemohla stat...len sediet alebo lezat....a ja som jej moc neverila, ja ze je leniva 😀 Nnnna, tu to mam. A tiez ona mne neverila ze maly mi nevydrzi v aute dlhsie ako hodinu...lebo jej maly neplakal...alebo ze co s nim robim ked tolko place...a druhe mala take iste ako ja prve 😀 a tiez sa mi ospravedlnila, ze to si nevedela ani predstavit, maly reve a reve a reve....Co uz, tak nam treba 😀

veverka84
11. feb 2012

ja som mala obidve deti velmi dobre spanok ukazkovy, chore min, cestovanie v aute uzasne, zaklimatizovanie sa kdekolvek uplne v pohode proste asi sa nedala najst na nich ziadna chyba...a teraz v auguste sa narodilo sestre aj svagrine dievcatko a obidve su take zle uvrieskane nespia zaspavaju len na rukach a pod. ze ja by som ani neverila ze take deti mozu byt a stale som to porovnavala som svojimi a teraz sa hrozne bojim aby som za to nedostala aj ja take do daru 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

sissmiss
11. feb 2012

@veverka84 😀 😀 😀 a tak hadam nie ak si si to uz uvedomila 😀
Lebo deti su naozaj vselijake, a nie je to o rodicoch, moj maly plakaval tak, ze sa isli pozriet zo susednych obchodov aka sirena huci...a kamaratkin pipal tak ako myska a ona ze chudatko male, ako narieka, a ja ze narieka? Ved si len tak spokojne dudle...Znama mala tri deti, prve dve boli jak certi, len revali a revali, kricali, strach...a tretie "jak mad" hralo sa ticho same v postielke, tak ho rychlo zbalila a vzala k lekarovi ze chudatko male je chore...lebo to este nezazila, dieta potichu a zahra sa same...

jenny6
11. feb 2012

Baby, no ja som očakávala, že moje tehotenstvo bude oveľa pohodovejšie.. Namiesto toho už 3 týždne ležím a to je ešte len začiatok 10.týždňa o tých stresoch okolo kvácania ani nevravím a dnes ma chytila panika, že vôbec nemám naliate prsia.. Ach jáj, jak ja takýmto tempom vydržím do 9 mesiaca 🙄 Ale verím, že keď prejde 12, tak to bude lepšie a ja kľudnejšia😉 Inak ja som čakala, že v tehú priberiem na hrudníku aspoň 1 číslo, vôbec by som nebolo proti 😀

marcelatje
11. feb 2012

@veverka84 tak na to pozor vidíš ako som dopadla ja a sissmiss 😀 😀 😀

nmonika
11. feb 2012

Baby,mne nebolo zatial nejako zle.Nevracala som ani raz,s napinanim tiez nemam skusenost,sem-tam zvlastny pocit v podbrusku,ale nie je to bolest....Myslite,ze to este len na mna pride?

olivka84
11. feb 2012

@nmonika mne bolo zle od 4tt a stale mi aj je. hadam ta to obide ,a mozno budes jednou z tych stastnych co nepoznaju nevolnosti. vraj existuju 😀

marcelatje
11. feb 2012

@nmonika tak sa mocne a úprimne modli aby to ani neprišlo 😀

nmonika
11. feb 2012

@olivka84
@marcelatje modlim,modlim...ja si vlastne ani nepamatam kedy som vracala,z choroby alebo zleho jedla predtym.Zatial mi to takto vyhovuje 🙂

marcelatje
11. feb 2012

@nmonika ja som za svojho života vracala veľmi málo a ak, predchádzali tomu hodiny a hodiny trápenia...asi nemám vyvinutý nejaký dáviaci reflex alebo čo , no bulimička by zo mňa nebola..... takže teraz trpím 🙄

nmonika
11. feb 2012

@marcelatje tak zo mna tiez nie...

muska21
11. feb 2012

@jenny6 nic si stoho nerob, ani ja nemam naliate prsia, a dnes som zase nervozna jak pes, takze neviem ci sa este s niekym doma nepohadam 🙄 a ako mi bolo pred tym zle tak teraz by som len jedla a jedla. 😲

jamama
11. feb 2012

@zahadka už nech je to čo najskôr,lebo ja už nevladzem.

jamama
11. feb 2012

@sissmiss mne bolo zle aj pri prvom,aj ked som pracovala a pri druhom som bola na rodičovskej,ale nepamätam na take stavy ako teraz.No švagrina ma 11 detí a vravela že čím dalej horšie to znášala,tak asi aj vek robí svoje.

sissmiss
11. feb 2012

waaaau, 11, klobuk dole. Inak mne pri prvom nebolo vobec nic...len unava, a potom nemotornost na konci tehu, ale ze nevolnost, chute, nedajboze vracanie, absolutne. Akurat som smrdela sama sebe zo zaciatku a krem co som vtedy pouzivala som chcela znova skusit po porode a skoro som sa pototo, uz to neslo. Pachy mame vraj najviac zafixovane v pamati, ja som v porodnici pouzivala jedny vlhcene utierky na ritku malemu a potom som skusala ine znacky a raz po dlhsom zase som sa vratila zase k tymto...bola som uplne hotova a stavy zase ako ked sme boli v porodnici...vsetko sa mi to vratilo, pocity emocie, ktore som tam mala...zvlastne... A kazdu jesen som sa roky citila ako tehotna...kvoli vonam ktore su citit na jesen, mne sa to vsetko spajalo

petra6484
11. feb 2012

@stipec26 mne posla poslednej mrchy vychadza ze som v 11 tt ale babo je mensie o dva tyzdne tak si ratam ze som v 9 tt neviem ci je to spravne ale rastie tak ako ma

sissmiss
11. feb 2012

@petra6484 staci ak si ovulovala o tyzden neskor a uz to mas akoze posunute. A ten plodik je vselijako natoceny, mozno ho dr meral z uhla a to je hned kratsie, a tu sa bavime o milimetroch ktore robia rozdiel kedzi 9.tym a 11.tym tyzdnom...takze je to isto ok.

petra6484
11. feb 2012

@sissmiss teraz idem za týždenne na odbery a ultrazvuk tak som zvedavá o koľko zas bude väčšie naposledy keď sme boli s priateľom na ultrazvuku tak sme už videli ručičky aj nožičky boli to síce len také guličky ale boli tam 😀