icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

petra6484
16. feb 2012

@ivuula nic si z toho nerob ja mam babo tiež menšie o dva týždne a všetko je ok 🙂

romynka
16. feb 2012

@sissmiss, @sunny15 Aj ja som panna 😀 aj mimi bude 😀 Tak vas pozdravujem panny 🙂

romynka
16. feb 2012

Ahojte 🙂 vidim ze je to tu v plnom prude..ani nestihnem precitat co ste medzicasom popisali 🙂 Dnes idem na ocakavane vysetko , ultrazvuk... Tak dufam ze bude vse OK a dostaneme t. knizku! Nech sa obavy rozplynu a mozem sa zacat tesit...

marcelatje
16. feb 2012

baby v noci som sa zobudila na strašné pichnutie v brušku, až tak to bolelo, že som nevedome skríkla a zobudila aj môjho drahého, tan v panike už ani nespal.......viac krát sa to neopakovalo tak snáď to bude ok. K lekárovi idem až 22.2. ☹

petra6484
16. feb 2012

@marcelatje neboj určite je všetko v poriadku občas také pichnutie mám aj ja a je to úplne normálne lebo nám to tam vnútri všetko pracuje 🙂

marcelatje
16. feb 2012

@petra6484 mňa tiež sem tam pichne, ani som to neriešila, lebo som sa dočítala, že je to normálne, ale toto bol extrém. No nebudem robiť paniku, lebo v septembri sa mi predsa narodí krááásne a zdravé bábätko ...... 😀

sissmiss
16. feb 2012

mne sa zase v noci snivalo ze rodim...

monika2712
16. feb 2012

@marcelatje mna tak pichlo ked som si predvcerom kychla.. cela maternica ma zabolela ..

zahadka
16. feb 2012

ahojte, tak mne vcera 2x stvrdlo brusko, sa normalne aj bojim. Ak mi to bude robit aj najblizsie, tak letim k lekarovi. Tiez mam ist az 22.2. na kontrolu, snad sa to nezopakuje a pojdem az vtedy k nemu. 😒

marcelatje
16. feb 2012

ja si myslím, že dnešné možnosti ktoré máme sú "Danajský dar"........je síce super že si môžeme všetko nájsť na nete a tak, ale na druhej strane natrafíme aj na veci, ktoré by sme nejako extra vedieť nemuseli a potom nás chytá panika, sledujeme sa a zázračne sa objavia aj príznaky ktoré sme predtým nemali, ale dočítali sme sa o nich tak sú tu - teda ja to tak určite mám 🙄 🙄 🙄 . Moja sestra sa len smeje čo mi všetko je. Má dve deti 12 a 10 ročné a jediné čo mala vtedy k dispozícii bola knižka matka a dieťa........ viac nepotrebovala 😀 a keďže je putovná, zdedila som ju teraz ja.... no nemusím rozprávať že nie je celkom aktuálna....odporúča sa v nej konzumovať pečeň, čo by sa asi nemalo....nevadí, obe detičky má zdravé .......ale asi si nepomôžem, nedokážem si rozkázať nesurfovať a nehľadať nové informácie....... 😖

marcelatje
16. feb 2012

@monika2712 strašné stavy!!! Nech už sa to neopakuje...ja teda nie som nejaká hysterka, ale tohoto som sa zľakla......

monika2712
16. feb 2012

@zahadka davas si magnezko? to je najlepsia prevencia na tieto stavy, krce a tvrdnutia..

babika771
16. feb 2012

@marcelatje

prečo sa nesmie pečen? Ja akurát idem na obed a prváve ju chcem, kedže mám veľmi , veľmi zle železo.

marcelatje
16. feb 2012

@babika771 pretože obsahuje veľa vitamínu A, ktorý môže bábätku uškodiť ☹

marcelatje
16. feb 2012

@babika771 Vitamín A

Vitamín A sa nachádza v potrave živočíšneho pôvodu ako je pečeň, mlieko alebo vaječný žĺtok, ako provitamín beta-karotén aj v ovocí a zelenine, napr. v mrkve. Deriváty vitamínu A zohrávajú pre biochemické procesy pri videní ako aj pri vývoji a tvorbe buniek dôležitú úlohu. Preto vedie nedostatok vitamínu A k šeroslepote a k rastovým poruchám. Vitamín A vo forme tabletiek alebo v inej forme dodávaný umelo má za následok značné vedľajšie účinky, ako odlupovanie rohovky, kožné zmeny alebo poškodenia pečene a ešte mnoho mesiacov po jeho užívaní vedie pri nenarodenom dieťati k deformáciám. Preto by sa mal užívať len na lekársky predpis pri určitých ochoreniach. Samozrejme, že ho možno dostať len na recept. Beta-karotén, provitamín vitamínu A, je v USA jedným z najčastejších látok na dolnenie stravy. Aj týmto provitamínom sa možno predávkovať, čo však nevedie k poškodeniam nenarodeného dieťaťa.

Tehotné ženy by sa v každom prípade mali zrieknuť pečene, ktorá v značných množstvách obsahuje vitamín A.

iviatko
16. feb 2012

inak baby, ked som si chcela kupit na zaciatku tehotensvta magnezium v lekarni, ani mi nepredali, ze tehotnym to daju len na predpis od lekara...inak by sa brat svojvolne nemalo.

zuzka298
16. feb 2012

Ahojte dievcence,
tak ja som sa uz vratila z vysetrenia, mame 58mm a krasne sa nadhadzujeme v plodovej vode. Je to nadherny zazitok. Sijove prejasnenie mi doky nameral 1,6mm-v poriadku. Zobrali mi krvicku na AFP a HCG. Cele ma to vyslo 30 euro.
Som bola v takom vytrzeni, ze som si zabudla opyat foto 🙂
Najblizsie bude morfologicky UTZ v 20tt.

zuzka298
16. feb 2012

@iviatko to som tiez nevedela, ze sa to nesmie iba tak preventivne. Velmi vela tehotnych bab uziva magnesium.

sunny15
16. feb 2012

@stipec26 vahy noo podla mna su v pohode 😉 som sice casto váhavá,ale aj kludná a trpezlivá... 😉 ale zas ked sa nastvem tak to už fičí ostošesť 😀 😀

iviatko
16. feb 2012

@zuzka298 viem, preto sa cudujem, v tehoenskych vitaminoch ho je minimalne, hlavne v tych, co sa beru v prvom trimestry, preto sa cudujem, ze si ho kupujete, ale mohla mozno teta v lekarni nemala pravdu.

monika2712
16. feb 2012

@iviatko a neskusala si magne b6 si pytat? lebo to je volne predajne, a to ze si tehotna im hovorit nemusis..

sunny15
16. feb 2012

@iviatko
@monika2712 ano magne B6 je volnopredajne...takze to ti musia predať..

monika2712
16. feb 2012

@iviatko inak ja som ho mala kupene uz od minuleho roka (magneziove tablety), vtedy mi dala na neho predpis gynda, a ostala mi cela krabicka.. teraz si ho davam iba ked citim ze brusko pobolieva, nie kazdy den.. ale inak teda malo by sa brat iba ked mas nejake tazkosti - krce v nohach, alebo brusku ..

iviatko
16. feb 2012

@monika2712 ale nebudem riskovat

monika2712
16. feb 2012

@iviatko co nechces riskovat? a mas tazkosti ked ho chces brat?

zuzka298
16. feb 2012

@iviatko no hej mas pravdu, ja beriem centrum materna a tam je horcik 27% odporucanej dennej davky v tablete. Co je oproti obsahu ostatnych mineralov a vitaminov podstatne menej. Asi na tom nieco bude.
A vela horcika je v zelenine a ovoci, takze papkajme zdravo.
Ja som si sice kupila vitaminy,lebo ked mi zacali nevolnosti, tak som nemohla velmi jest. Ale teraz uz papkam salatiky, vcera som mala cviklovo mrkvovy mnam.

monika2712
16. feb 2012

@iviatko Magnézium
Magnézium sa bohato vyskytuje najmä v zelenine. V tele sa používa na stavbu kostí a ako kofaktor pri mnohých enzýmoch látkovej výmeny. Veľa magnézia obsahujú orechy, mandle a semiačka.
Nedostatok magnézia sa na tehotenstve prejavuje veľmi negatívne a okrem kŕčov v lýtkach a bruchu môže dokonca viesť k potratom a predčasným pôrodným bolestiam. Veľa ženských lekárov preto preventívne predpisuje preparáty s magnéziom. Tehotným ženám sa odporúča 450 miligramov magnézia denne. Užívanie magnézia a železa sa však navzájom vylučuje. Železo a magnézium by sa preto mali užívať s časovým odstupom 2 hodín.

Čítajte viac: http://primar.sme.sk/c/4117137/vyziva-pocas-teh...

iviatko
16. feb 2012

@sunny15 letak k magne B6A LAKTÁCIA
Tehotenstvo
Klinické skúsenosti s podávaním prípravku dostatočnému počtu tehotných žien neukázalo žiadny malformačný alebo fetotoxický účinok.
Magnézium by sa však malo podávať len v nevyhnutných prípadoch. /tie nevyhnutne pripady by som predsa len nechala na lekara ;)

orchidea8
16. feb 2012

@zuzka298 ...gratulujem ku kontrole, uz mas krasne velke babatko 😉

Inac kocky, zo dna na den sa zacinam citit lepsie...uz nejako nemam nevolnosti, len sem tam pali zaha, citlivejsie prsia ale uz nie tak mega ako pred nedavnom...jedine unava ostala.
Vy sa tiez zacinate citit lepsie, az by ste nepovedali ze ste tehu?

Co sa toho magne v tabletkach tyka...myslim,ze ked zene tvrdne brusko tak je spravne ho uzivat...ja ale prevencne pijem kazdy den Magnesiu.

monika2712
16. feb 2012

@iviatko no ano, pokial nemas tazkosti tak si ho zbytocne nedavaj. ja som mala uz od 5tt krce v bruchu, tak mi ho aj dokina odporucala brat.. teraz uz si davam len ked mam problemy, migrenu alebo krcev bruchu.