icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

iviatko
16. feb 2012

@zuzka298 ja som tiez na ovoci, malokedy do seba dostanem nieco ine. Zatial nejake brutalne krce nemam, len take, ktore sa daju prezit a maju tam byt, kedze sa vsetko meni ;) uz to snad vydrzime..aj ked som cele dni v posteli a bud,tyzden idem do prace :(

zuzka298
16. feb 2012

inak baby dnes som sa u lekara tak dobre zasmiala 😀 isla som na UTZ do nemocnice lebo moj gyn je dlhodobo PN. Tak sa ma pytal na datum poslednej menstruacie , povedala som a na to ci som otehotnela prirodzenou cestou. A ja na to,ze ano prirodzene a dokonca na prvy pokus 🙂
a doktor hovori: a co vy ste boli panna? A ja, ze hej ja som panna. Tak na mna vyvalene pozrel. 🙂
A hovorim, ja som narodena koncom augusta-takze vecna panna.

iviatko
16. feb 2012

@zuzka298 🙂)

sunny15
16. feb 2012

mne lekar magne B6 odporuca uzivat preventivne od polovice gravidity 2x denne

babika771
16. feb 2012

@marcelatje

fu, tak si dám pozor🙂

kupila som si melasu a hotovo, to tehotne môžu🙂

zuzana_v1
16. feb 2012

@petra6484 koncim 11tt dnes 🙂 uz nech mam za sebou 1. trimester 🙂

veverka84
16. feb 2012

tak ja idem na to sono az zajtra dr bol do vecera na operacke cize vcera to nevyslo, no uz sa tesim a bojim zaroven...tak drzte palce...

montinka
16. feb 2012

ahojte baby neviete mi poradit ake kvapky do nosa mozem pocas tehu uzivat? jooooj chytila ma nadcha ako hrom. pinosol mozem?

vladka1828
16. feb 2012

@montinka ja som mala upchatý nos pred 2 týždnami - nabehla som do lekárne nech mi poradia nejaké kvapky do nosa čo môžu aj tehotné a sestrička nato, že žiadne 😀 😀 ....tak som sa len zasmiala, že výborne 😀 😀 😀 nakoniec mi dala nejaký sprej, čo smú aj tehotne tuším PantheNose, ale ten bol veeeeľmi slaby, takže om ho potom ani nepoužívala a nejak som si to odtrpela 😀 😀 😀

zuzana_v1
16. feb 2012

@montinka mne na zaciatku tehotenstva dala v lekarni Pinosol, ze to mozem. Ja ho neznasam, ale povedala, ze vela toho na vyber nemam 🙂 a ze isto pomoze 🙂 a pomohol.

veverka84
16. feb 2012

@montinka ja som na tom podobne kycham a nos upchaty ale nedavam si nic...pijem stale vodu a do toho vytlaceny citron...mozes morsku vodu ako mar quix a podobne a myslim ze monika spominala ze aj muconasal sa moze...potom homeopatikum co mozes je euphorbium compositum...

montinka
16. feb 2012

@veverka84 dakujem a homeopatikum coryzaliu? to som kazala mame kupit. ale hadam aj to mozem

montinka
16. feb 2012

@zuzana_v1 hmmm supeeer ten mam doma,tak skusim ten dat ked vravis ze sa moze.🙂 tie jedne kvapky mam ja rada.😀

zahadka
16. feb 2012

@monika2712 ahoj, nedavam, pri prvom som ho brala, ale teraz som nepredpokladala, ze by sa mi to tak skoro zacalo robit, tak som sa ani nezasobila, uz mam tolko liekov a vitaminov... 😒

veverka84
16. feb 2012

@montinka homeopatika mozes vsetky cize aj coryzaliu.ja zase pinosol moc nemusim je moc aromaticky na mna ale zase ze je taky olejovy mi robi dobre, v nose sa to da zniest najhorsie je ked mi to tak do hrdla zatece fuj 😀

monika2712
16. feb 2012

@zahadka no nechcem ta strasit,ale treba si ho nasadit.. magne b6 idealne, a ked pojdes dokimu tak mu o tom urcite povedz.

petra6484
16. feb 2012

@zuzana_v1 tak toho sa neviem dočkať aj ja aspoň mi už prejdu všetky tie nepríjemné stavy teda aspoň dúfam 😀

zuzka298
16. feb 2012

@montinka ja som tiez nachladla a davams si Pinosol, aj v pribalovom letaku je ze vhodny pre tehotne a dojciace zeny.

zuzana_v1
16. feb 2012

@petra6484 ja uz v podstate ziadne stavy nemam, len mam strach koli mojmu takmer neustalemu spineniu a slabemu krvacaniu, predsa po tom 1.trimestri to uz take nebude. Aj poradne uz budem mat len raz za mesiac a nie kazde 2 tyzdne, tak mi nebude drazdit tu ranku tak casto...aspon dufam 🙂

nmonika
16. feb 2012

7tt+4 fotky

orchidea8
16. feb 2012

@nmonika...jeeej, presne taketo som na poslednom sone aj ja videla.Kolko meriate a zodpovedate aj velkostne podla PM?

zitaje
16. feb 2012

Zeny, dnes som bola na sone. Vsetko zle ☹ Su tam dva vacky, jedno vacsie a jedno mensie, to vacsie je prazdne, a to male je prilis male na to, aby bolo nieco vidiet. Buduci tyzden idem este na kontrolu, ci v tom malom nieco nie je, inak je koniec ☹ .
Tak tu revem ako besna, nejak ma to zobralo.
Opatrujte si fazulky...

monika2712
16. feb 2012

@zitaje ☹ hm to ma mrzi.. ale mozno sa tam este daco ukaze.. v kolkom tt by si mala byt?

paula80
16. feb 2012

@zitaje teda, to ma strašne mrzí,ako to je možné?,ale verím,že všetko bude v poriadku a budúci týždeň tam bude už aj srdiečko,toto bolo tvoje prvé sono,prvé vyšetrenie,možno si tehu omnoho menej ako si si myslela,nie?držím palce a netráp sa,všetko sa musí na dobré obrátiť.

zitaje
16. feb 2012

@monika2712 podla pm mam termin ako ty.

nmonika
16. feb 2012

@orchidea8 to je z minuleho piatku 10.2.,PM 19.12.,velkost 1,44cm a podla sonografky 7tt+4....myslis,ze OK?Nechce sa mi to prepocitavat... 🙂

monika2712
16. feb 2012

@zitaje hm tak to hej, to by uz malo byt vidiet aspon strukturu plodu.. zrejme pojde o anembryomolu.. toto iste som mala minuly rok aj ja.. najskor ze dva vaky, potom uz bol iba jeden po tyzdni, ale ostal prazdny.. drz sa.. mozno to dobre dopadne, ale treba sa pripravit aj na najhorsie.

romynka
16. feb 2012

Huraaa 🙂 takze vysetko za nami... a vse je OK! malinke ma skoro 3 cm, videla som normlane hlavicku, telicko, rucicky, nozicky 🙂 ..porod stanovili na cca 10.9. ... bola som sokovana ako sa tam to male metalo... normalna mini duracelka to je 😀
Strasne zvlastny pocit to vidiet.. zazrak.. 🙂 nechce sa mi verit ze sa mi v bruchu metá mini babetko 😀
O dva tyzdne idem este na jeden ultrazvuk..vraj na taky kvalitnejsi, kde sa bude dat vidiet detailnejsie vsetko... doktor mi povedal ze mi potom da na USB kluc aj video 😀 ... a zrejme az potom bude doktor male merat atd.. A potom si pojdem dat urobit to vysetrenie z krvi na urcenie pohlavia 🙂
Ale najviac som spokojna ze sa zda vsetko v poriadku... 🙂

monika2712
16. feb 2012

@nmonika to je OK, mame podobny termin, ja som PM 18.12, na sone som bola 8+1, podla sona sme zodpovedali 7+6, a mali sme 1.5cm.. takze my sme este boli aj nejaky mensi troska.

zitaje
16. feb 2012

@paula80 Mam aj fotku z toho sona, dal mi ho lekar, ze keby daco bolo, zacala by som krvacat alebo tak, aby na pohotovosti vedeli, o co ide. Jedno, to prazdne, je velke, a druhe je uplne mini, pomerovo asi ako 3cm a 0,5 cm. Tak neviem.
Dakujem vam baby za podporu.