September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
Baby? este som sa chcela opytat.. lekar mi predpisal uzivat Anopyrin... + navyse kyselinu listovu (a to uz beriem Femibion-ale vraj mam brat aj to aj to..vraj vo femibione je toho malo)
No a ten anopyrin sa mi zda zvlastny..vravel ze vraj podla najnovsich studii zistili ze Anopyrin obsahuje "kysel. salicilovu"(ak si dobre pamatam).. a ze to vraj dobre vplyva na uchytenie plodu..vraj to davaju zenam po umelom oplodneni aby sa lespie male chytilo a udrzalo... no a ze vo vyssom stadiu sa preukazalo znizenie rizika nejakej choroby kt. sa moze vo vyssom stadiu prejavit..(uz si nepamatam akej)... hm, tak teraz neviem ci to mam brat..lebo predsa je to len liek... vybrane z lekarne to mam.. aj som si uz jeden dala.. ale stale sa mi to nejako nepozdava.. Sice lekar asi vie najlepsie.. ale nestretli ste sa s tym este?
S liekmi narábajte naozaj výnimočne opatrne.
Strava tehotnej ženy - liekyVšetko čo sa dá, sa pokúste riešiť najprv prírodnou cestou, úpravou stravy alebo bylinným čajom. Niektoré ženy v tehotenstve dajú radšej prednosť homeopatikám. a pozor! Nejedzte nič, čo obsahuje kyselinu salicylovú (tú nesmú ani deti do 12 rokov).
romynka tak neviem hned mi to bilo do oci ze to obsahuje tu kyselinu nieco sa mi marilo ze sa to nesmie...ale nie som lekar...
@veverka84 Jeeej parada 🙂 Tak nech je vse hlavne vse OK! drzim palce! Ja by som mala byt tiez 10tt..ale v papieroch mam od Dr. napisane ze 10+3 a podla sona mam napisane 9+3.. takze neviem ako to mam brat, ze v kt. som vlastne tyzdni... ja som uz dnes pisala do genetonu a objednala sa az na prvy marcovy tyzden na odbery..vtedy by som mala byt dako v 12 tt... tak hadam sa dovtedy nieco zle neudeje... ale ked som dnes videla tu malu duracelku, som omnoho pozitivnejsia 🙂
PS: je mi hrozne luto ked vidim ze niekto ma zle spravy , napr. ako ZITAJE... hadam to bude s nou a mimi OK.. :-/
drzim paste
@veverka84 No vsak toto.. ja teraz neviem ci to mam brat alebo radsej nie ☹
isla som googlit a nasla som takuto odpoved:
"Anopyrin nepoškodí plod. Tento lék působi antiagregačně - brání shlukování krevních destiček - tzn. nevznikají tromby (v porodnictví nám jde o eliminaci vzniku trombů v placentě, což je jedná z příčin potratů). "
@romynka Ahoj, ide mozno o to,ze anopyrin riedi krv. Cize ludovo povedane,ak ma niekto nabeh na zle zrazanie tak berie anopyrin. No na to aby zistil lekar dovod preco Ti ho dal,tak by Ti mal odobrat krv na zrazanie,alebo si mala nejaky rpoblem?? myslim krcove zily, alebo problem s krvou? On by mal vediet na co Ti ho dal, a urcite nie len tak -ved za to zodpoveda.
@lu17 No praveze on mi to dal tak preventivne..nemam ziaden problem.. povedal mi o tych studiach a vysledkoch.. ze on to odporuca ako prevenciu..ako som pisala.. ze je to proti potratom atd... no len presne ako pisete.. neviem ci to mam brat ked vpodstate nemam ziaden problem.. :-/
@romynka skús si napísať na gynda.sk tam na otázky odpovedajú lekári relatívne rýchlo a budeš mať aj iný názor
@zitaje 😔 😔 😔 ani neviem čo na to povedať snáď len že je mi to strašne ľúto 😔 😔 😔 držím palce
@romynka Noo, tak to neviem,sku pokial poznas nejakeho lekara,ci je to ok. Toto sa mi zda zbytocne preventivne. Nepoviem,keby dal napr.Duphaston na udrzanie plodu,ale ten Anopyrin je predsa iny liek. Ale daj si do googlu anopyrin v tehotenstve- pise sa tam nieco aj o prevencii preeklampsie.....
@marcelatje OK, vyskusam tam radsej napisat. dakujem
@sissmiss Hej, vraj je to novinka..ako som pisala, vravel o nejakych studiach co dokazali iste pozitv. vplyvy na tehot. ... ale ja mam k liekom ako takym respekt..zvlast v teho...
toto som nasla na googli ako odpoved jedneho lekara na otazku ci moze brat tehotna anopyrin a naco to je:"Anopyrin nepoškodí plod. Tento lék působi antiagregačně - brání shlukování krevních destiček - tzn. nevznikají tromby (v porodnictví nám jde o eliminaci vzniku trombů v placentě, což je jedná z příčin potratů). "
@monika2712 super,aj som pozerala,ze s kym sa tu asi zhodujem...ale nejake tie vase informacie boli pisane uz skor,tak som ich zameskala...
čítala som tu aj že ste rozoberali aké vitamíny v akých potravinách sú čo sa môže jesť a čo nie , no ja mam na to svoj názor jedz to čo ti chutí telo si samo vypýta čo potrebuje samozrejme netreba to zničím preháňať samozrejme ovocie a zleninka je super na vitamíny 🙂
@monika2712 jasne, ze poviem a mam este aj magnezium doma, tak nie je problem 😉
Ahojte tak u nas zasiahla choroba,mala je uz druhy den a manzel to chytil dnes,dufam,ze mna to uspesne obide,sko sa inac mavate ?
Zitaje je mi luto co ti zistili,ani to neviem vyjadrit,ja idem o tyzden na odbery a kontrolu,dufam,ze dovtedy to bude vsetko ok
ahojte ja som konecne obiednana na ten skreening ako som si aj myslela sestricka na mna zabudla. budu mi ho robit na poslednu chvilu. dufam ze bude vsetko ok? pred kazdym vysetrenim sa strasne bojim. viem ze by som to nemala brat tak hystericky ale neviem si pomoct.nemate nejaky trik ako na to stale nemysliet?
@olivka84 ja si skrining nedavam robit a aspon sa nebudem stresovat z cakania na vysledky a potom pripadne z vysledkov ktore byvaju pomerne casto falosne pozitivne alebo falosne negativne. To je moj trik proti stresu. Ale na poradni som bola len dva krat este a tiez som trrrrpla ci bude srdiecko bit...Kym si necitime pohyby tak sa nemame ako uistit ze bejby je ok. Ale denne si vravim ze je dolezite ako je to dnes...premyslat nad tym...ani neviem ako to nazvat...neuspesnym? predch.teh... A co ja viem ako to cele je? Toto su veci na ktore jednoznacne nemam dosah, jedine ich mozem prijat s pokorou...k zivotu. Takze je dolezite ako je to dnes, teraz, tento stav...dnes som tehotna, problemy budem riesit ked pridu. Ak nebudem, budem mat taku vychodiskovu poziciu, momentalne mam ale takuto..Sice sa v ramci nejakeho lepsieho vstrebania tehu nevolnosti fixujem obcas na predstavu dietatka aby som to nemala oddelene, len ze je mi zle, ale aby som chapala ze je mi zle, ale ma to nejaky vyznam... ale prilis dopredu neuvazujem, neriesim akoby bolo babatko na svete...snazim sa riesit tak, ze babatko je v brusku. K tomu bola jedna zaujimava mudrost...len si to uz nepamtam presne...porovnanie zapadneho a vychodneho myslenia...ze my, ked sedime tak uz myslime ze stojime, ked stojime uz ideme, ked ideme uz zase sedime...no pohladam to nech netrepkam. A ten kludas z vychodu ked sedi tak sedi, ked stoji tak stoji a ked ide tak ide. A vsimam si na sebe ze naozaj nikdy nie som tam kde naozaj som...prilis sa uvolnujem z pritomnosti...

@zitaje to je hrozne nemoze sa to este nejak zvrtnut???toto si bola prvy krat na sone ci predtym ti to nevideli ci ako???drzim ti moc palce...