icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

monhla
21. feb 2012

Caute babenky. Ako je to s bruškom? Ja som pri prvom tehu začala nosiť tehu oblečenie, lebo do 5. mesiaca mi nikto nechcel veriť, že som tehotná. Vtedy som pribrala prvé 4 kilá.
Teraz som išla k lekárovi na potvrdenie tehu /8 týždeň/ a musela som si dať tehu nohavice, pretože nič iné neoblečiem. Všetci si myslia, že porodím za 4-5 mesiacov. A to jem občas až moc málo, pretože mám často rannné rozhovory s WC. Je to normálne takto pribrať do bruška ?

kali23
21. feb 2012

baby, ja nonstop jem, manzel je zo mna na prasky, lebo furt nieco chrúmem... brusko mam gulate, ale nepribrala som dokopy nic... necelé kilo...nastastie nebyva mi uz z jedla tazko....
pomarance mi akosi same prestali chutit, skôr jablcka, kiwi a ananas, aby som aspon dake vitaminy dostala do seba, lebo inak mám chut len na same dobre veci, segedýn, sviečková a koláče a sladkosti na milión sposobov...
ja mam skor problem dostat do seba vodu, k pitiu sa musim nutit, nic mi nechuti na pitie... ciste mineralky vobec nie, tak pijem ladove caje riedene mineralkou, sem tam pohár koly, sem tam jedna kávička, a čaj, ale jedine osladený medom... a to som sa roky vyhýbyla sladkým nápojom, a knedliam a tučným sladkostiam...
roky som nemala v ústach mliečnu čokoládu, furt len horkú, teraz mi uz mliečna chutí... pred časom som mala denne aspon pohár kakaa... no musela som... čo by sa mi teda malo narodit? ked mám chut na sladké a nezdravé? 🙂))

daniella20
21. feb 2012

@daniela02 tak teda je normalne ked uz nemozem v zapnutych nohaviciach si sadnut, ze ma to tlaci
juj jak ste ma potesili
doteraz som bola v pohode ale tento pondelok som zistila ze ked sedim v praci tak ma tlacia nohavice, inak zapnut ich mozem
tak je to uplne normalne 🙂

daniela02
21. feb 2012

@daniella20 je neboj sa ja uz mam kupene tehu gate asi dva tyzdne a aj suknu, nastastie do prace mam take pleteninove satky a kosele pokupene to sa este da.

daniela02
21. feb 2012

@kali23 mam taky isty problem s pitim, keby mi aspon ta cola chutila ale nic, neviem si vybrat nic, a ked si vyberiem rychlo to prejde no ani nehovorim

kali23
21. feb 2012

a ohladom mien, tak Sára alebo Tadeáš... manžel chce Kiaru, ale mne to príde až moc, šak sme slováci 🙂 páči sa mi aj Matej, ale to mám kamaráta, takze by to bolo asi divné... no všetky mená sú už rozchytané... kámoška chce mať Alek-a a toto sa mi tiez velmi páči, ale je to "jej" meno 🙂 furt kukám náš kalendár a neviem si vybrat iné chlapčenské meno... s dievčatami je to jednoduchšie... 🙂)
apropo Tadeáš sa nepáči nikomu :( všetci na mňa len oči vypleštia...
niekto tu spomínal Aminu, to je tiez velmi pekné meno 🙂
manzelovi je to celkom jedno... mám pocit, ze on to zacne reálne vnímať, až keď mu dám plienku do ruky...
mne sa páči systém na Kube... rodičia si mená vymýšlajú... spoja začiatočné hlásky alebo slabiky mena manzelky aj manzela... 🙂

kali23
21. feb 2012

@daniela02 ja som vzdy pila rozne caje, bez osladenia... nakupili sme si zo 10 roznych čajov a mohla som z nich pit len jediný... a to bazovo-citrónový, jedine z neho mi nebolo tazko 🙂 ale teraz uz vypijem aj cierny-citrónový, viem ze by sa ani baza ani cierny caj nemali pit, ale to si robievam len ráno a naozaj slabý...

anicka245
21. feb 2012

@kali23 ja mam tiez problem ze mi chuti vsetko mozne nezdrave 🙂 nejem zase vela ale zo zdraveho jedla mi je zle a ked si dam nieco nezdrave tak mi to uzasne sadne 🙂 na uplnom zaciatku som nevedela zasytit smad obycajnou vodou, musela som vineu alebo nieco sladke a teraz zase uz naopak len obmienam magneziu, lucku, fatru... a varim si zihlavovy caj obcas. Tadeas je pekne meno, ale daj si ho spolu s priezviskom ako sa ti hodi. My mame uz aj Stefana vybraneho pre druhe dieta 🙂

kali23
21. feb 2012

@anicka245 ano, hodi sa mi k priezvisku, ja tiez ked meno, tak dam k priezvisku, ako to sedí... niektorí rodičia chcú byť svetoví a vymýšľajú fakt kadejaké extrémne mená a priezvisko číro slovenské 🙂)))
inak ja musím jesť aj večer, aby som nešla spat hladná, lebo potom zaspávam s myšlienkami čo dobré bude na ranajky aj obed... 🙂 a to sú iné muky, kŕče od hladu v posteli 🙂)))
no tehotenstvo ma stále prekvapuje... furt som si myslela, ako sa budem zdravo stravovat...opak je pravdou... ze budem nonstop zvracat ako moja mama, a toto ma tiez obišlo... no radosť byť tehotná 🙂) ale súcitim s vami ostatnými, ako vás vaše tehotenstvo trápi...;)

daniela02
21. feb 2012

@kali23 ja pijem zatial mistral aje tie ovocne, tie mi chutia snazim sa co najviac pit, len je to tazko a s jedenim , boze spomeniem si na tresku a koniec jak by som si dala a polievky mi chutia velmi tiez

kali23
21. feb 2012

našla som zaujímavý článok...
http://www.planetafood.sk/product/sk/Gravidita-...
raz som pozerala reláciu, kde ten pán hovoril, ako sa dá zo stravy (chutí) zeny urcit ci je to chlapec alebo dievca... a zabudla som to... :(

kali23
21. feb 2012

@daniela02 jááj treska, tú som si dala pred pár týždňami... bola fajná... a potom mi bolo fajne zle 🙂)))))) uz to radsej neriskujem 🙂

daniela02
21. feb 2012

@kali23 ja ani neviem zistit z coho ma nafukuje, respektive sem tam neviem rozoznat ci ma nafukuje, alebo mi tvrdne brucho lebo je to neprijemny pocit. Ale podla toho clanku ja kombinujem velmi zle 🙂

orchidea8
21. feb 2012

@saniela02...ja mam v bruchu podobne pocity, tiez stale rozmyslam ci mi tvrdne brucho alebo to sa mi creva a vetry hybu...ale neboli to len jednoducho stale take divne pocity v bruchu (nie menzesove) len jednoducho take pnutie.
Ale ratam ze to bude jedlom...lebo vecer ako uz nejem a v noci mi je uplne uzasne...zacne to vzdy rano po jedle.

daniela02
21. feb 2012

@orchidea8 no ja si myslim tiez ze to bude skor tym, a ani sa sem tam necudujem, no a ozaj dievcata, mam taku otazku mozno bude blba, ale dajme tomu, je mozne ze by sme uz teraz sem tam zacitili pohyby, lebo moj manzel sa vcera hral s bruskom a ked mi hladkal tak cez cele brusko spodkom ako mam lono tak som dvakrat zacitila taky pocit, akoby sa mala gulka vo mne prevalila, bolo to en dvakrat a bolo to take prijemne, pripomenulo mi to pohyby ked bola mala v brusku

zahadka
21. feb 2012

Ahojte, tak ja som navstevu velmi nepohostila, v nedelu som isla na pohotovost a pustili ma dnes. Zvracania, slabost, zavrate, dehydratacia. Drobcek je nastastie v poriadku, zajtra idem na kontrolu ku svojmu gyn., snad potvrdi, ze je vsetko ok.

sissmiss
21. feb 2012

@kali23 ja mam niekde od neho clanok kde popisoval vyrovnavanie jin a jang v partnerstve... Islo o tom ze ak ma muz sklony k zenskosti, ze jedava viac sladke ako maso, a zena je zena, tak sa narodi na vyrovnanie chlapec, lebo chyba do rovnovahy. A zase ak je muz v principe muzom a zena je viac k masu a muzskemu svetu, tak sa narodi dievca. A ze ked uz maju jedno dieta tak najzdravsie je to ak sa to strieda, ze dalsie dieta ma opacne pohlavie...To je ale pred pocatim. V tehotenstve neviem ako to funguje...

soniatko
21. feb 2012

Tak obavy zazehnane. Fazulka je v poriadku. Som 9+5tt. Termin mam stanoveny na 20.9., presne na vyrocie svadby. Dostala som ruzovy kufricek. 😉 Len este nemam tehu knizku, lebo sa dr nemal akesi nove, iba stare. Buduci tyzden idem na odbery - 5 skumaviek. Brrr. A mam sa objednat na 12.tt na 3D sono. Tak som spokojna.

veverka84
21. feb 2012

@soniatko parada tesim sa s tebou 🙂

veverka84
21. feb 2012

@zahadka tak to mi je luto dufam ze uz bude dobre 🙂

veverka84
21. feb 2012

@daniela02 aj mne sa to 2 x stalo ale neviem ci to mozu byt pohyby...

daniela02
21. feb 2012

@soniatko parada a to ste vsetky dostali prenatal box ? Lebo ja nie

veverka84
21. feb 2012

@kali23 fuj ja tresku ani videt 🙂 az ma nadrapuje jak to citam 🙂 podla ,,mojich,, skusenosti hahaha ked chuti sladke tak dievca ked nie tak chlapec a kava mi chutila pri dievcatku hrozne a pri chlapcovi ani videt,takisto vonavky sommohla len pri dievcatku pri chlapcovi ma natahovalo z toho 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀tak si vyber 🙂

daniela02
21. feb 2012

@veverka84 ani ja, ale bol to super pocit

veverka84
21. feb 2012

@daniela02 ani ja nie nesmut 🙂

daniela02
21. feb 2012

@veverka84 ale inac to sa da napisat na ich stranku co to propaguju a oni ti ho poslu ku gynekologicke tvojej

soniatko
21. feb 2012

@daniela02 Ved mozno dostanes aj ty. Mne setricka povedala, ze ma este 2 a ze nevie, kedy pridu dalsie, tak mi radsej dala dnes. Ale v kazdom pripade, v porodnici dostaneme vsetky este jeden kufrik. A susedka mi povedala, ze ten je lepsi. 😉

tomika
21. feb 2012

@veverka84 ináč možno v tom niečo bude..prvé tehu-u dcérky som mala chuť na sladké,všeliaké zákusky,čokolády, druhé tehu-som čakala syna,ani do ust som nemohla dať čokoládu,ani sladkosti,,a teraz?zase mi chutia sladké..tak asi čakáme dievčatko ??som velmi zvedavá 😉

daniela02
21. feb 2012

@soniatko ja som menila gynekologicku a pravda je, ze nie vsetci gynovia s nimi spolupracuju. stary s nimi spolupracoval, pri prvom som dostala, ale normalne naozaj mozes aj napipsat do family service a oni ti ho poslu ku gynovi priamo

veverka84
21. feb 2012

@tomika no ja ti v piatok napisem ci sa ,,moje teorie,, potvrdia 😀 😀 😀 😀