September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
Ahojte baby, chcela by som sa vas opytat, ake ma cakaju vysetrenia.... Som prvorodicka, a zijem v Nemecku. Som na konci 11 tt a moja gynda tu v Nemecku mi urobila zatial len 3x ultrazvuk, pozrela mi brucho lebo som mala silne bolesti, urobila vyter a porovnavala ho s tabulkou.... ak som ju spravne pochopila, zistovala pH v posve...Chystam sa na SK a citam tu, ze chodite na rozne vysetrenia atd...a som z toho paf ze co ma to vlastne caka... Drobcek rastie ako z vody, (na ultrazvuku si ho stale premera),bije mu srdiecko a vraj je vsetko OK...Na vysetrenie doma pojdem asi az v 14 tt a bojim sa, aby sa drobcovi nieco nestalo kedze mne nejake specialne vysetrenia gynda nerobila...za rady vopred dakujem....
@iva98 ja som do 12 tt mala utz dva krat, takze tri krat do 11teho je aj trosku vela. Inak meraju tlak, kontroluju moc a krv obcas, ale do 11tt isto nie viac ako raz, aj to mozno az neskor, mne brali preto ze mi zakladali kartu a sestricka povedala ze potrebuju preto spravit odbery ktore vlastne s tehotenstvom nesuvisia. Viac ako skontrolovat srdiecko a zmerat plodik ti nikto nespravi. Praveze celkovo sa odporuca podla who prave taky volnejsi pristup, nie palpacne vysetrenia, utz co najmenej, nerypat sa v krcku, srdiecko sledovat cez brusko normalne bez utz... Tu nas buzeruju k zubarovi 2x, na ekg, sono, cukor, skrining, furt utz... Ja uz chcem najblizsie utz odmietnut lebo to by uz bolo presne tolko, kolko som chcela absolvovat do porodu a nie do 15tt...Takze sa neboj, dr robi presne to co treba, alebo asi podla smernic eu...a u nas prave tak. Proste v tomto stadiu este nie su ziadne ine vysetrenia ani predpisane ani odporucane, tie dalsie testovania pridu na rad neskor. Moc ti kontrolovala? A tlak? ine ma fakt nenapada co by este mohla do 11tt spravit
@sissmiss velmi pekne dakujem 🙂 dr mi nebrala ani krv, ani moc, ani mi nemerala tlak...len mi robila nejaky vyter ale ten bol v poriadku a v podstate sa citim dobre....(az na tie nevolnosti, ale aj tie ustupuju)... Ked som mala silne bolesti tak som bola za nou a mi pozrela brucho, urobila vysetrenie od spodu prstami a akymsi pristrojom ktory mi pripominal mikroskop...okrem toho ze mam pootocenu a posunutu maternicu vzadu je vraj vsetko tak ako ma byt.... volala som aj svojej gynde na Sk a ta mi vravela, ze vsetky potrebne vysetrenia mi urobi az ked pridem domov.... ja tu v podstate nemam este ani tehu knizku a dr mi nepovedala ani priblizny termin....no podla kalkulacky by to malo byt niekedy okolo 7.9........ A v podstate kvoli tomu ze gynda mi tu robi vysetrenia take ake mi robi som chcela ist aj domov....lebo mi bolo divne ze tu pisete ake rozne vysetrenia absolvujete a ja tu v Nemecku skoro nic...
baby mne sa dnes do rana v kuse snivalo ze cakam chlapceka najprv ze dosli tie vysledky,potom sono, a neviem co vsetko od 7 som hore 😀 no ja som zvedava velice prevelice 🙂
inak ta tabulka je super len kto by ju urobil ja som antitabulkova 😀
Babenky, tym ktorym uz rastie brusko, alebo aj tie ktore sa uz nemozete dockat. Tu som nasla na britskom Topshope, ze robia zadarmo postvne, ak objednate nad 100 libier. A kedze je to v EU tak by nemali byt ziadne extra poplatky. 🙂
http://www.topshop.com/webapp/wcs/stores/servle...
@stipec26 Dakujem, idem to hned popozerat 😉 😉 😉
@iva98 ono to este pride, do 11tt mi nepozerali moc, nebrali krv (ako som pisala, brali, ale len kvoli tomu ze som prisla k nim nova pacientka, tak ako vstupne vysetrenia), tlak...no tu je taky zvyk ze kamkolvek ides, ci obvodny, ci gyn, tlak meraju vsade...takze asi automaticky. Moc mi pozerali az v 12tt kedy mi robili aj druhy utz. Knizku sice mam od nejakeho desiateho tt, ale aj to individualne, aj na sk ju davaju vselijak, niekomu v 8tt niekomu v 12tt a ktovie ako je to v nemecku, kedy zvyknu. Mne termin porodu predpokladany ani nepovedali, len sestra pre seba si mumlala a napisali mi ho do knizky. Celym tymto chcel povedat ze sa podla mna nemas coho bat, ak nemas problemy, je lepsie skor menej vysetreni absolvovat a zatial vsetko co ti robili by robili aj tu, akuray by ti zmerali tlak a okolo 12tt aj pozreli moc. Co sme sa bavili o skriningu tak to sa robi okolo 14-16tt, takze ja si myslim podla mojich skusenosti ze dr ta nezanedbala. Neboj 🙂 Praveze vyzera ze sa snazi a riesi ta, akurat naozaj mozu mat ine smrnice ze proste tehotnu zenu tolko netestuju. Pri mojom malom pred 6rokmi som polovicu dnesnych vysetreni nemusela absolvovat...proste vtedy neboli.
@stipec26 práve idem na sono tak uvidíme....ak uvidíme 😅 ja by som bola rada ak by tam boli dve , ale minule tam nič také nebolo, dám vedieť 🙂
@marcelatje tak cakame dobre spravy 😉
@sissmiss Tak ja som si myslim, ze na Slovensku uz bude o mnoho lepsi vyber ako pred 10-15 rokmi ked zakladnou tehotenskou vybavou boli rifle na traky. 😀 😀 😀
ale vazne dufam, ze to bude lepsie ako v tejto krajine, kde musia zeny na verejnosti nosit cierne stany a to aj my cudzinky. 😖
@katka_77 😀 😀 😀 takze teraz mas take? cierna je stale in ;)
...no urcite v Ba je zopar fajnych obchodov, sice ja nebudem davat tisice eur za tuniky, co obleciem parkrat, ale kazdej mamicke doprajem, aby bola krasna ... kedze nechodim do roboty a na ihrisko mi staci aj obtiahnutejsie tricko 🙂 len nohavice poriesim... ale v Auparku obchod, vedla Mothercare, Brendon v Raci, Babymarket tusim na Vajnorskej za Polusom to je a fajn, Pre deti.sk - teraz otvorili nejaky vacsi priestor OC Korzo, i ked aj na Kosickej je super vyber.... mam pocit, ze vlastne v kazdom detskom obchode maju aj tehu modu... tak hlavne, nech ti ma kto nosit tasky s nakupom 😀 😀 😀
@sissmiss a ake stlpcek tam budu? co vsetko treba nahlasit? ...inak by to teda malo byt asi kym nepridu vase vysledky, nech date tip skor ako viete ;)) to bude vzruso emoticon
inak kocky... ja som sa tesila, ze mi prestava byt uz tak velmi zle, hlavne co sa tyka zaludka a mohla som sa aj viac vody napit.... a tak som v nedelu tahala dost tazky nakup, neviem ci som to nepisala a odvtedy mam opat take bolesti - ako na zaciatku, ale viac picha.... ako keby som bola zas prechladnuta.... vystreluje to po bokoch a dole do ehm... na prvu poradnu mam ist o tyzden v utorok, mam cakat alebo volat? nemam ziadnu krv, len tie vytoky....
Ja som chodila predtym k Vaskovicovi u nas v Presove a teraz som presla k Palovej, a to sa neda porovnat, on niektore vysetrenia nerobil, na vsetky moje otazky povedal, ze je to normalne. On je dobry cez prsniky, ale myslim, ze tam ma toho vela a tehulky uz asi tak nestiha. No a o pohyboch sme citali, ze pri druhom mozu byt skor a zavisi to od stihlosti maminky
@daniela02 hej z Po 😉
ja som počula o vaškovičovi, že už aj v tých prsníkoch robí chyby, niekedy závažné...
ja mam kartu u ligusa.
@stipec26 mna dosť často pobolieva brucho, niekedy iba taký tlak a niekedy pichanie alebo taky jemný kŕč alebo ťah, raz na jednej strane, raz na druhej.... nejak sa tým nezaoberám, hoci minule večer to bolo asi 15 min. dosť intenzívne, no potom 3 dni nič a potom zasa niečo...
ja som to 2-krat hovorila svojmu dr a on na to nič, že sa mi naťahuju väzy a rastie to tam...
baby, mne sa aj z bonprix pačia niektoré veci 🙂
napr toto http://www.bonprixshop.eu/sk/offer.htm?cat=1.10...
@stipec26 ja navrhujem nick, prvo ci druho ci tretorodicka, tusak ake pohlavie to bude, ci vraciame, ci mame nevolnosti, co nam prevazne chuti jest a potom doplnime poniektorym aj geneton 😀 ja som sa uz objednala na buduci tyzden a potom po pol roku porovname. Ak mate este nejaky tip dajte mi vediet. Tie co cakaju na geneton by mi uz mohli poslat svoje udaje aby to nebolo skreslene ked uz budu vediet co maju 🙂
baby, vy ktoré ste boli v 12.tt na ultrazvuk, nepovedal vam ešte pohlavie?
ja sa spolieham nejak intuitivne na to, že sa to dozviem 😉
zda sa mi dosť dať 70 ečka za určenie pohlavia, ktoré sa najneskor v 20.tt dozviem na zaklade ultrazvuku, nie?
@kamilkka taky-tak 🙂)) mna ten geneton az tak neoslovil... v pondelok idem na kontrolu a krv, takze mna skor trapi, ci je vsetko v poriadku a či sme vyvynutí ako máme byt :(
nase babky čakali 9 mesiacov, tak ja ešte tých pár týždňov vydržím 🙂))
vcera som si kupila prvu tehotensku vec - nohavičky tak si nejako viac uvedomujem, to svoje tehotenstvo 🙂)) boli sme u známych a tí sa tak strašne tešili, že my čakáme bábo... úplne vážne boli viac vytešení než my-barbary... 😀

@zahadka a uvar si cierny cas. ale pozor nesmies ho vypit naraz ale po lyzickach. mne tak kazali ked som pri druhom tehu chytila od malej akusi virozu.