September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@kamilkka dozvies sa ak sa ukaze. Resp je dost velka pravdepodobnost ze ti povie holka, lebo nebude vidno prislusenstvo a nakoniec sa narodi chlapec. Takze ak bude dr vidiet chlapca tak je to tak, ale ak holku, este stale je to neiste. Ak by sa to dalo povedat s istotou, tak by som nesla na test ale kedze sa to povedat fakt neda...zlakalo ma to 🙂
@kamilkka na určenie pohlavia v 12 t.t.je podľa mňa ešte príliš skoro,určite to ešte dr. neuvidí na uzv,mne sa zdá,že sa to dá vidieť od 16 t.t a viac.
Tie krvné testy sú naozaj drahé,a keď si zoberieš,že za 3-4D sono platíš tiež dosť,má to však +,nakoľko bábatko krásne uvidíš a hlavne sa dá zistiť, či je v poriadku.
Ja to asi tiež vydržím a ak by sa na sone neukázalo,potom pouvažujem o krvných testoch,ak ovšem dovtedy nezmením názor - koli mojej nedočkavosti 😉
No nam prvy krat pri malom v 16tt potvrdil lekar ze chlapec...a v 22 na 3D sa uz len predviedol v plnej parade a vybave 😉
Teraz vobec neriesim pohlavie...ja tuzim po tom aby dopadla kazda kontrola ok a bolo babatko ok...az niekedy potom okolo 20tt by som sla na 3D ani nie tak kvoli pohlaviu, ale ze je to krasny zazitok.
Ani ja sa nechystam dat tolko peniazkov na urcenie pohlavia aj ked ma to strasne láka 😀 😀 ja mam taky tušák že to bude dievčatko-už od začiatku to tak cítim 😀 tak uvidime či sa moje predtuchy vyplnia 😀
takže: máme 3,68mm, sme vitálni a všetko vyzerá byť ok 🙂 trošku sme sa metali tak bol problém nás odmerať, ale všetko dobre dopadlo 🙂 ďalšie sono až v 20tt ☹
Zajtra idem na krv, tak dúfam, že aj to dopadne dobre
@marcelatje tak super - povzbudivé správy 😉
a NT ti nebudú merať?
@marcelatje gratulujem 🙂
@marcelatje...gratulujem 😵 To si uz mala tu poradnu v 12tt ked ides teraz az v 20tt?
@sissmiss k tej tabulke... co som videla tu na konikovi ako inspiraciu... tak by som navrhla tu dat aj mena, predpokladany termin porodu... mozno potom aj skutocny.... teda ak by sa robila takaaaa veeeelka tabulka 😉
ahojte baby, pozerám, že ste tiež raidne nedočkavé, čo a pohlavia týka 😀 😀 .....u nás si manžel myslí, že to bude chlapec a ja zas, že dievčatko 😀 😀 .....mená sme zatiaľ ešte nevyberali, lebo ako sa tak poznám, tak sa mi za tých 6 mesiacov okuká 😀 😀 ......s manželom počkáme, kým budeme vedieť pohlavie nášha mimča a potom mu dáme meno 🙂 🙂
inak na kontrolu idem až 15.3., tak si neviem predstaviť ako to dovtedy vydržím 😖 .....a čo sa týka bruška - tak ja som mala stále ploché brucho a teraz mi tam vyskočila taká malá "faldička", ktorú okrem mňa asi nikto nevidí 😀 😀 😀
@kamilkka NT mi meral, bolo to 1,86 mm , ale bližšie to nekomentoval, len na konci povedal, že je všetko v norme a podľa veľkosti sme 11+0 tt
@orchidea8 ja som na poradni ešte nebola, to chodím inde, lebo moja dr. nemá sono, je to síce nevýhoda, ale nechcem ju meniť, lebo je strašne zlatá. V piatok idem na krv a potom na poradňu.
tak ja budem musiet urobit ústupok a manžel dostane voľbu mena pre dievčatko... ja chcem Saru, on nenamietal, ale ani sa mu to nejako extra nepáčilo... ale ked som mu včera povedala, že mu teda povolím tu jeho Kiaru, (aby som ho uz nejako "vtiahla" do toho bábatkovania) tak sa mu až v očiach zablesklo ako sa potešil 🙂 a bolo rozhodnuté... no nemozem mu už pokazit tú radosť...
@kali23 presne o tom utz si myslim aj ja. Najblizsie ho poziadam aby pozrel srdiecko len odposluchom cez brusko, ta krv sa mi zda najmenej zatazujuca. Ja este tak pred dvoma tyzdnami som bola plne presvedcena ze pohlavie sa dozvieme az pri porode...no ale...nejako a to budu asi hormony, menim nazor 😀 Aspon ze sa mam mam co vyhovorit 🙂
takze tabulku spravim, posielajte mi do posty udaje ktore tam chcete byt a tiez ak tam chcete este nieco navyse tak si kludne doplnte. Zatial to spravim v exceli a uvidim ci sa s tym nebude dat nejako pohrat, moj chlap je itckar, nech volaco zaujimave vymysli (aj ked tusim ze hlavne by to boli statistiky...co zase neni ani mne take vzdialene 😀)
jej kocky, mi sem padol zrak ako som dnes otvorila Mk 🙂 takto pred rokom som zazivala to co vy teraz, rastlo vo mne nieco malinkate a nevedela som sa dockat prveho pohybu, sona, porodu.. a dnes mam doma malu krasnu usmiatu Elusku 🙂 och nostalgia... uzite si bruskate obdobie, verte mi, velmi rychlo to prejde a budete mat drobcekov na svete. Tak nech vam vsetko dobre dopadne 🙂 drzte sa
ahojte, len sa chcem opýtať, či vám už prešli nevoľnosti. Ja mám 10ty týždeň a je to strašné, je mi nevoľno celý deň a sem-tam skončím s hlavou vo WC. Pri prvej mi len bývalo zle, ale toto je už neúnosné... ☹
@ivkaivka nie neprestali ☹ ale už sú sem - tam dni kedy sa cítim lepšie..........to ale neznamená dobre, mám pocit, že žalúdok ma už bude bolieť naveky ☹
@marcelatje Gratulujem k babatku, je to mile ako sa meta 😀 , ja idem zajtra, to budem mat 10+6. Platila si za ten usg v 12.tyzdni?
@lu17 ďakujem 🙂 ja ešte nie som v 12tt ale neplatila som nič zatiaľ, budem držať palce nech je všetko ok 🙂
ahojte tehulky,
takze sono dopadlo dobre 🙂 fazulka nasa ma rovnych 30mm a stale je vacsie o 5dni 9+1(9+6). srdiecko krasne bilo. dalsiu kontrolu neviem kedy mam lebo moj dr. je marod.... zajtra mam ist na t na odbery do rizikovej....
baby snad vas podari docitat a aj reagovat ale ste moc rychle na mna
🙂 krasny den vsetkym,
i.
@marcelatje Aha, vlastne ano,ja len ma to zmiatlo ze ti meral NT.... Dakujem, dam zajtra vediet co ako 🙂
viete baby, ako to je s tym narokom na tusim 2 bezplatne usg nikde som nič oficialne nenašla... pri prvom som platila 8E...
@kali23 Skus si pozriet http://baby-web.topky.sk/Clanky/a426-Ultrazvuko... , alebo si daj do googlu ultrazvuk v tehotenstve. Ale podla toho mas na narok na tri alebo az 4 v gravidite. A az na tvoju ziadost by si mala za usg platit. Ti lekari su dobri zdieraci ak je to v ramci prehliadky tehotnej ktoru zaplati poistovna. Dava Ti aj blocek ze si platila?

a ako som už spomínala s manželom máme takú "stávku" ja som za dievča, on za chlapca 🙂 uz len vymyslieť výhru... žeby prednostné právo prebalovat? 😀 😀 😀