icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

kamilkka
23. feb 2012

@anicka245 juuuj, tak trocha ti zavidim, ja by som si priala, aby som zistila, že som tehotna uplne neočakavane, bez planovania, bez počitania dni a sledovania všetkeho čo sa da..
pri prvom tehu nam to nevyšlo, počkali sme si kus dlhšie,
nepredpokladam, že dalšie bude tiež nejake rýchle bez snaženia,
ale tak ta tužba stale ostava, možno sa mi raz splnííííí 😀

nmonika
23. feb 2012

O tyzden sa stahujeme z UK na Slovensko po 4 a pol roka.Doma budem teda uz len oddychovat a uzivat si tehotenstva.No obavy s tym stahovanim a ako bude sa pomalicky prejavuju....Inac,ak ste tu niektore z Presova alebo okolia,planujete chodit na nejake cvicenia pre tehotne?Rada by som na nieco take chodila.

kamilkka
23. feb 2012

@marianka99 tak hor sa do DM! 😉

kamilkka
23. feb 2012

@nmonika ja som hladala nejake cvičenia, kedže tehu ma dosť odrovnalo, lebo som skor taky aktívny typ, ale nič normalne som zatial nenašla, tak som sa na to potom vybodla 😀
chcela by som tak raz alebo 2 krat do týždna chodiť niekam, ponaťahovať sa troška, posilniť sa,
ale aby to viedol človek, ktorý fakt vie cviky, ktoré možu tehotné...

nmonika
23. feb 2012

@kamilkka prave to by som chcela aj ja.Bolo by super takto stretnut aj ine tehotne zienky na debatku po cviceni.Skusim sa ozvat sestre co byva v PO,a tiez je tehotna,ci o niecom nevie.DVD na doma je nudne....

soniatko
23. feb 2012

@olivka84 jej super Trencanka, tesim sa... 🙂 Ku ktoremu gyn chodis? Ja k Mikusovi. Nebola si nahodou v 12.tyzdni na sono v Cegyse?

soniatko
23. feb 2012

@suncana to veru neviem, ale ono to moze byt sposobene aj tehotenstvom, takze tazko povedat, ako dlho to mas. A dr ti k tomu ic nepovedala?

veronika262
23. feb 2012

ahojte aj ja cakam babo, predbezný termín mam na 13. 09. 2012 tak som zvedava ci to ozaj tak bude. Neviem ako vam ale mne bolo cely januar tak zle ze som sa nemohla pomaly ani najest. Tiez by som rada chodila na nejake stretnutia alebo cvicenia v PO, ale neviem ci mozem lebo som rizikova. Inak ako sa citite ako tehu?

nmonika
23. feb 2012

@veronika262 Ahoj,vitaj...skusim co-to pozistovat ohladom tych cviceni a ak ti lekar dovoli,dame sa dokopy.

veronika262
23. feb 2012

@nmonika no uvidim co mi povie. Mam unho termnin o tyzden lebo teraz 1.marca idem na akesi meranie krcka maternice ktore sa robi v 12 tyzdni a pak az k nemu tak uvidim ako sa vyjadri

andrea_stella
23. feb 2012

@kamilkka my sme sa pri prvom mierne potrapili a toto druhe ani neviem ako a kde sme urobili proste ako keby do mna duch svaty vstupil 😅

olivka84
23. feb 2012

@soniatko no ja chodim prave do cegysu ku kascakovi. na sone som tam bola akurat dnes ale az v 13 tyzdni ma zavolali

suncana
23. feb 2012

@soniatko mne to zistili az teraz, pri odberoch v 12.tyzdni. ja som nemala ziadne priznaky, a ani nemam, citim sa dobre, unavena byvam iba primerane. doktorka mi dala lieky euthyrox 50, budem ho vraj brat az pokym budem kojit.

soniatko
23. feb 2012

@suncana tak asi si to predtym nemala...ja beriem 150- tku a budem to brat asi cely zivot, i ked som pocula, ze po porode sa to moze upravit. Neboj nic, pokial si to doteraz nemala, a zistili to az teraz, babenku nic nehrozi, len musis brat pravidelne lieky.

soniatko
23. feb 2012

@olivka84 ja som myslela, ze Kacsak tam uz nie je, lebo co som pozerala ich stranku, tak su tam dvaja ini lekari. Jeden taky mlady, boli sme u neho na prvom spermiograme, bol dost neprijemny a druhy taky starsi. Ja by som tam mala ist cca o 2 tyzdne na sono. Nevies nahodou, ci maju aj obycajne sono, nie to 3D, mne sa to 3D vobec nepaci, ja by som chcela ten cierno -biely obrazok. Ozaj a kolko si tam platila za sono?

stipec26
23. feb 2012

@kamilkka podla mna natieraj, ked uz nic ine - budes mat dobry pocit, ze si pre to urobila maximum a nebudes si buchat hlavu, co keby.... a aj sa trosku "zahras s babom" ....ja odporucam ten modry komanc detsky olej - Avril, ale ano - aj olivovy olej je fajn, resp. arganovy olej, hocico mastne, nech sa to vpije, hlavne nie hned prekryt trickom.... ale genetika je genetika, ak to mate dane v rodine, tak budu.... ja teraz pouzivam z dermacolu (kym mam a nech to nepride nazmar) nieco co ma Q10, tak hadam to tiez trosku pomoze, ale inak som pouzivala Elastik Q

...a kocky prvorodicky - ja som aj hradzu masirovala pred porodom ;) 🙂 teda ani nie tak ja, ako manzel 😀 😀

zahadka
23. feb 2012

ahojte, ako sa citite baby, este zvraciate, tie co ste zvracali? Ja este ano. Ratala som, kolko mam liekov a vitaminov nasadenych - 8 druhov..... 😝 Neskutocne, to som za cely zivot tolko nemala

soniatko
23. feb 2012

@olivka84 Cegys je teraz oproti nemocnici?

soniatko
23. feb 2012

@zahadka Fiha, a nemas to nejako vela? Ja beriem iba kys. listovu a vit C, moj Dr je proti tym vselijakym vitaminom pre tehotne.

suncana
23. feb 2012

@soniatko dakujem ti, si ma upokojila 🙂 . lebo ked citam tie clanky co moze porucha stitnej zlazy sposobit babatku je mi zle.

zahadka
23. feb 2012

@soniatko v nemocnici mi nasli vsetko mozne, mam proti zvracaniu, na travenie, tehu vitaminy, cipky na udrzanie tehu, cipky na streptokoka, na hnacku....ale aj v lekarni som sa vypytovala, ci je to ok a povedali mi, ze to vobec neuskodi

stipec26
23. feb 2012

@zuzana_v1 @anjelik007 @inci
...popiste ak mate skusenosti v porodnicou v ziline... mne tam pojde rodit prvorodicka z nasej rodiny... a jej doktor sa na nu pozeral, ci je zdrava, ked chce ist tam... ze radsej Cadca alebo Martin.... dakujem za info, preposlala by som jej ho....

soniatko
23. feb 2012

@suncana a preto take clanky radsej ani necitaj. Mne Dr zakazal chodit na fora, lebo , ze ked vidi tie rady, tak mu je do placu...Ale ja som ho aj tak neposluchla 😀 😀 😀 Ja som nad tym ani nikdy nepremyslala, ze by to mohlo babu nieco sposobit, lieky beriem poctivo a aj inernista ma ubezpecil, ze babenku nic nehrozi. Hlavne je, ze Ti na to prisli a uz mas lieky, takze sa s tym nestresuj.

montinka
23. feb 2012

@stipec26 ja som rodila dvakrat v ziline a bola som spokojna. sice som bola na tom nadstandarte,lebo to nas varovala sestricka odtial co nam robila cvicenia pre tehulky ze ak mozme nech si tam zaplatime,lebo ze niektore sestricky su na normalnych izbach priserne. ale ja sa nestazujem.

soniatko
23. feb 2012

@zahadka no teda...to mas potom doma taku minilekaren. 😉

montinka
23. feb 2012

inak baby dnes som si porovnala vsetky tri fotky z prveho sona a toto babo lezi uuuuplne presne ako Filipko. hmmm dufam ze to neznamena ze to bude dalsi chlapec.🙂

montinka
23. feb 2012

@zahadka ale aspon ti pomozu a bude ti lepsie. 😉

olivka84
23. feb 2012

@soniatko ano oproti nemocnici je teraz , aj ja som myslela ze kascak tam neni ale ked som po roku prisla ze som tehotna hadaj kto tam sedel 😒 mne robili dnes sono a fotku mam ciernobielu. neviem kolko sa plati za sono ja som zatial neplatila nic vraj ze patrim k nim tak asi preto. ale napr za toto nt co mi robili mali v cenniku ze 15 eur plus konzultacia 5 eur 😝

lu17
23. feb 2012

Ahojte, tak som dnes bola v poradni 🙂 Mame 3,5 cm a sme v poriadku,srdiecko bilo, mam aj foto no poriadne z neho nie je vidiet. Dnes je podla minuleho usg 10+6, a dnes podla usg len o den menej 🙂 Tesiiim sa 🙂

zahadka
23. feb 2012

@montinka tak v to pevne verim a zda sa mi, ze uz to pomaly prechadza. Ja sa uz neviem dockat, ked budem vediet, co cakame, ale nedavam si zistovat z krvi