September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@olivka84 Ved uvidime, potom Ti dam vediet, ja som to pochopila tak, ze si to platila. Asi som si to zle precitala. Ale svojim sposobom idem do toho Cegysu na vlastnu ziadost, sice ma posiela moj Dr, ale nie som ich pacientka, tak to mozno tak aj beru. No neviem, ona je nejaka divna. Ja sa s nimi ani nebavim, viem to iba od MM. Stala som vedla neho, ked s nou telefonoval. Ja by som sa sono vysetrenia urcite dozadovala.
@stipec26 no mna to pritlacilo do postele uz pred 3 tyzdnami, ale odvtedy sa to iba zlepsuje 🙂 a mam pocit, ze zrazu velmi priberam, i ked na vahe ziadna zmena. ale brucho je akosi nafuknute a vyzeram ako v 5. mesiaci 😨 inak, predtym som hravala badminton, behala, plavala a hlavne turistika. ale chcem zacat postupne iba nejake natahovacky, lebo uz som ako gulicka 😀
@sissmiss Tak teraz si ma normalne zaskocila. No budem musiet nad tym porozmyslat aj ja. Uz som si pozerala referencie na TN porodnicu. Matky tam pisali, ze dietatko im priolozili hned po porode, tak isto ich nenutili do holnia a klystriu, ale zdoraznili, ze je to tak lepsie. MM moze byt so mnou, ale ked budem nahodou rodit sekciou, tak nebude priamo tam, ale niekde nablizku. Ale coho sa najviac bojim, je kojenie, lebo sestricky su tam vraj maximalne neochotne, raz ukazu ako sa to ma robit a potom ich to viac nezaujima. Nech sa prvorodicka trapi, ako vie. A tiez, ze sa tam rodi na chrbte, alebo akosi naboku a ze tie kozy, ci postele, ci co to je, nemaju vsetky tie opierky na nohy, a ze akysi lekar tam krical na rodicku, ked si nevladala nohy drzat pocas porodu. No ako hroza, co sa clovek docita.
@lusinda1989 hehe no my tiez sme sa chceli tak ci tak no ja som sa zas odmietala tehotna vydavat 😀
@nmonika vies co vela som kupila v Primarku, Peacocks, BHS, Matalan, aj v Asde co je ta znacka George i tak niako a potom som aj z Ebay niekedy nieco kupovala z takych ich internetovych obchodikov ale ak su zlavy tak aj v nexte maju superne ceny tam som tusim ani nakoniec nesla co ma dost sere lebo tu na SvK v Nexte nevedia co pytat za tie veci...ale inak v Primarku maju tusim najlacnejsie veci len tam som uz zistila, ze moj maly ked mal napr 6 mesiacov tak usel nosit veci uz od 9-12months,nieze by bol veliky ale proste oni tam maju take divnejsie cislovanie 😅
ahojte baby neviete mi poradiť v akom zakonníku najdem paragrafi co sa týka PN na rizikovom tehotenstve
@andrea_stella ja mam tiez vela veciciek z Asdy, ked tam byvali vypredaje, vzdy som cosi kupila. Tricka a body za smiesnych 50 pi. A v Matalane som si kupovala pre seba. Jaj, ako mi chyba Anglicko.
ake maximalne vychadzky mi može lekár dat nemam ziadne problemi ale moja praca je taka ze tam nesmiem robit ked som tehus viem ze v nejakom zakonne to je ale neviem kde to hladat
@petra6484 to ja tiez neviem podla coho davaju, raz niekde pisali, ze maju stanovene aj podla socialne poistovne, kedy mozu dat a zas inde bolo, ze je to uplne na lekarovi ako si urci, takze neviem, iba to , ze najcastejsie davaju dve hodky pred a po obede(alebo niekto mal aj tak, ze to mal spojene, npr. od 10-16tej), cize sa len opytat treba konkretneho lekara 🙂
@stipec26 aj ja bývam strašne unavená a to už minimálne mesiac,večer zaspávam s detmi,lebo nevydržím byť hore a od obeda do večera stále zívam,no hrúza,normálne sa mi ani s detmi nechce chodiť von a na prechádzky / ,normálne nevládzem,ale snáď to čochvíľa prejde a budem zas normálne fungovať,lebo ukracujem deti,dosť si to vyčítam 😒
@soniatko to som sa chcela pytat ako druhe len som nechcela urazit... Ona mohla zle pochopit otazku, ak ste sa pytali na utz ona si mysli ze bola na sone a nevie ze je to to iste...alebo jej robil vaginalne a ak na take este nebola, tak pozna maximalne tak sono abdomenu a mozno ani to nie, tak vlastne nevedela co jej robi. Toto je podla mna skor nedorozumenie...
@ftinka ahoj, nie, preco? 🙂 ja som v blave
v pondelok pojdem k lekarovi tak vam dam vediet ako to je z vychadzakami sama som zvedava
@soniatko 🙂 neboj, bude dobre. Na sk su naozaj trosku pozadu a neradi sa vzdavaju nadradenej pozicie, chyba tu pokora... Ja si ich vazim, ale preco by som ja mala mat mensie pravo rozhodovat o svojom dietati hlavne ked som zan zodpovedna a preco by som mala byt apriori povazovana za hlupejsiu ked nemam prave tuto vysoku skolu a preco by som nemala byt kompetentna rodit, ked mam vaginu a ten doktor nema...O tom prilozeni hned po porode ak je to aj pre teba dolezite tak sa ich skus popytat co znamena hned po porode. Lebo to zvycajne znamena po merani a vazeni a pomaly aj kupani... Tiez smiesny je ich postoj ked to zena chce zvladnut sama...ak nastane problem tak su urazeni a jesitni ze odrazu su aj pre rodicku dobri...nechapu ze to je ich praca- zachranovat a nie umelo riadit proces ktory je lepsie ked prebehne prirodzene...ale ia verim ze sa to zlepsuje...
Baby, chcem sa opýtať, mávate tiež zvýšenú teplotu tak okolo 37-37,5. Na internete som čítala, že v tehotenstve najmä na začiatku je zvýšená teplota normálna a nie je príznakom zápalu- dúfam 😉 Tak konzultujem s vami 🙂 Ja mám vkuse počas celého dňa teploty 37-37,2.
a ano, na TN som aj ja pocula chvaly
ahojte ja som dnes bola v tescu malemu kupovat nejake oblecko cize to trvalo dlhsie plus vasci nakup a chcela som si pre mimi nieco kupit no nic sa mi tam nepacilo len take zbytky no hruuuza.ale nevadi 🙂
ale taka som hotova ze 2 hodiny lezim v posteli ledva som si lahla jaj nejaka sa citim jak keby som 15 kilov pribrala a to som len schudla este...
Dlho som tu nevidela tinaru...neviete kedy mala mat kontrolu? dufam ze je vsetko ok
@sissmiss tinaru myslis tu blondynku 38rocnu co bola na fot aj v slnecnych okuliaroch?tak ona pisala v sukromnej teme, ze zacala jeden vecer krvacat a mala silne bolesti tak isla do nemocky a tam zistil, ze babu nebije uz srdiecko 😢 😢 😢
@andrea_stella Tieto obchody mam tiez obehane,aj zopar kuskov z nich,no caka ma riadny nakup neskor.

@ftinka pozeram, ze uz mas tehotensku knizku? waw... a mne este nedali... ja som sa z energickej zienky stala totalna mrtvola, v zivote sa mi toto este nestalo, ja aj v chorobe do skoly, roboty, ale toto som fakt nepremohla... este do vcera som bola uplne prekrutne unavena... dnes je to lepsie, len neviem ci sa svita na lepsie casy alebo len jednorazovka.... takze spat, zima, stale hlad, ked sa nenajem, tak na odpadnutie.... ja som to uz povedala kamoskam, lebo sme mali stretko a nechcela som, aby si potajme mysleli, ze som tak dobrovolne pribrala 🙂 🙂 🙂 a este niektorym tehotnym kamoskam, ale nie vsetkym, lebo tento rok je to okolo mna nejake moc plodne... a aky sport si robila? a v com planujes pokracovat?