September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
Tak mne to pekne zacina, nevolnost skoro kazdy den, zo 6 dni som celkovo 5 x zvracala..... Mate niektora tiez castejsie az teraz zvracanie? doteraz to bolo priblizne kazdy 4 den .
Ahojte baby, mozem sa pridat? Som v 9. tyzdni v utorok by som mala dostat knizku tak neviem zatial termin, ale podla kalkulacky by to malo byt koncom septembra. Tiez som na pn kvoli vracaniu som bola aj v nemocnici...teraz je to uz lepsie i ked nevolnosti su stale skoro cely den. Je to narocne...
ahojte kočky prajem krásny deň 🙂
mňa čakajú zajtra odbery a sono tak hádam bude všetko ok a idem vybavovať tu pn tak držte palce 😀
@soniatko nevies nahodou ako to je ked ta nezastihnu doma? nevyplatia ti uz dalej pn ku alebo im musis vratit aj to co ti vyplatili? ja sice vychadzky dodrzujem ale ide mi o to ze ked ide mala spat tak idem s nou a nez zaspi taknereagujem na ziadne zvonenie ani na mobil lebo keby som odisla z izby tak je dospane...no a velakrat sa stane ze s nou zaspim a to uz vobec nepocujem zvoncek...mam obavy ze akurat mi pride kontrola v tomto case ze budem doma ale bohuzial ich nebudem pocut zvonit takze im neotvorim...je to na prd...
@stipec26 veru 2x 2 hodky su dost malo...ked idem napr do obeda do mesta s malou tak mam co robit aby sme sa stihli vratit za tie 2 hodky....no a ked je uz teplo tak sme stale vonku alebo na chate a teraz budeme cucat doma...kebyze tie peniaze tak nepotrebujem tak kaslem na celu pnku...
@brufinka veru ja som bola pri prvom od zaciatku az do septembra doma a taktiez aj teraz pri druhom od zaciatku az do septembra...teda vlastne do materskej...ako som nastupilana matersku tak uz ma doma nebolo...no pri prvom sa to dalo vydrzat ale teraz uz ked mammalu je to horsie lebo ona chce ist stale len von a plavat....ale musime sa nejak potrapit a vydrzat to...
@petraas ak ťa nezastihnú doma budeš mať v schránke lístoček do koľkých dní sa máš dostaviť na sociálku a čo si máš priniesť, najlepšie je nejaké potvrdenie od lekára aj s časom, kedy si tam bola, pretože vysvetlenie typu, že si zvonček nepočula určite neakceptujú 😖 ☹
@lu17
@marcelatje
ved prave ze je vela pn karov tak urcite budu chodit a hlavne tym co maju pn z dnp cka...preto radsej vychadzky dodrzujem len neviem co mam robit s tym spanim cez obed...ked dam malu samu spat tak nezaspi musim tam byt s nou...viem ze najdem listok v schranke a ze mi nepomoze ked sa budem na zvoncek vyhovarat lenze ked nepojdem akurat v ten den k lekarke tak ani potvrdenie nebudem mat...no je to na houby...len budem dufat ze pridu v iny cas nez ked budem s malou spat...
Prezývka--Termín pôrodu pp--mám doma --Tušák/mená--je mi zle?--zvraciam?--chute--Geneton--predpovede
montinka-17.9.2012-chlapec, dievča---dievca/ Bianka, Alžbeta, Viktória, Diana- nie -nie- sladké
sissmiss-3.9.2012--chlapec-------------chalan/Kristina, Natialia, Lukas------------áno-nie-slané---www chlapec
katka 143 -2.9.2012-chlapec, dievča---chlapec---------------------------------------------------ovocie
lusinda1989----------prvorodička----------dievča/Nelka-Melania-Michaela-----------nie------všetko
veverka84--12.9.2012-chlapec/dievča---chlapec/Oliver, Max, Dávid---------------ano-ano-slané a mäso-Gen dievča
stipec26--23.9.2012--chlapec, dievča--chlapec/Samko-------------------------------áno--nie--mäso
sunny15--18.9.2012--prvorodička--------dievča/Vivien, Mia, Karin-------------------ano--ano--mäso
soniatko--20.9.2012--prvorodička---------chlapec/ Timotej, Filip---------------------áno--nie--kyslé a polievky
zahadka--11.9.2012--chlapec-------------dievča/Paulínka-----------------------------áno--áno--sladké--www dievča
paula80--16.9.2012--chlapec, chlapec--chlapec/Matias------------------------------nie---nie---slané---wwwchlapec
katka_77--27.9.2012--dievca, dievca----chlapec-------------------------------------ano---ano--slane, kysle -www chlapec
@sissmiss mozes aj mne doplnit do tabulky prosim ta?
petraas, mam doma dievcatko Nelly Sofiu, teraz myslim ze to bude chalan lebo my to vychadza podla cinskeho kalendara aj podla ovulky aj podla babskych rad, chceli by sme sice dievcatko ale budeme radi aj chlapcovi, byva mi stale zle ale nevraciam na zaciatku to bolo hrozne to som stale len lezala teraz uz je to lepsie ale aj tak nic moc...ked mi byvalo velmi zle tak to som jedla len sumku samu alebo s rozkom, najviac mi chuti slane, pikantne a kysle, neznesiem vobec cokoladu z tej ma napina a nemozem jest ani zemiaky a nic vyprazane...termin porodu mam 3. 9. ale dufam ze babatko vydrzi do 7. 9. lebo tak sa narodila nasa dcerka...som zo Skalice neviem ci tam aj mesto pises...ak som na nieco zabudla tak napis a doplnim
kocky z okolia bratislavy a bratislavy kam sa chystate rodit??? ja rozmyslam medzi ruzinovom a kramarmy....
@petraas celkovo je to čudný systém, ja osobne som bola PN jediný krát v živote 3 dni, ale zažila som, čo robili s mojou mamou po operácii, kedy dokonca nadiktovala inú adresu kde sa bude zdržiavať (SP takú možnosť dáva a keďže bola po zákroku nemohla byť sama doma) a aj tak ju prišli kontrolovať na adresu trvalého bydliska. Našťastie bola práve v ten deň na kontrole a mala z toho správu, ale samozrejme tam nebol uvedený čas, tak chudinka ledva chodila, ale musela si to vybehať u lekára .... ten sa nestačil čudovať..... je to otrasné, chápem, že to niektorí zneužívajú, ale potom tí naozaj chorí majú galeje, moja mama v takom stave bola 2x na SP a jeden krát u lekára a to ani nespomínam, že musela za ním cestovať 50 km, je to otrasné!!!!! Ale niektoré baby tu spomínali, že sa dajú tie vychádzky nejako upraviť, tak sa skús spýtať svojho lekára možno budeš mať šťastie 🙂
@marcelatje no ved prave ze je to nespravodlive voci tym co pn ku nezneuzivaju...ja som sa vtedy ked som mala kontrolu tiez kvoli tomu nabehala...nezastihli ma doma lebo akurat som isla na prijem do nemocky a uz bolo zle...
@sissmiss uz ma mas v tabulke? ved som este neposielala udaje az teraz🙂
@marcelatje 🙄 ja som bola teraz pn skoro mesiac...prvy krat v zivote som aj poslala papiere na socialku, doteraz za cely zivot ani raz...kontrolu som mala hned po par dnoch. A ked som ku koncu na odporucenie ortopeda ze mam mat nejaku rehabilitaciu, chcela vychadzky aby som aspon trosku rozhybala nohu tak mi povedala ze pri tejto diagnoze mi vychadzky nemoze dat a ked som ku koncu chcela ist lezat k rodicom lebo som tam mala maleho lebo drahemu nevychadzalo chodit ponho aj ho zaviest tak som chcela nahlasit ze budem lezat tam...tak mi povedla ze to sa neda...celkovo divny system...chapem ze to niekto zneuziva, sama som to videla ked som v byvalej praci isla so sefom na kontrolu zamestnanca, ktory dostal zapal pluc hned ako sa dozvedel ze ma byt prepusteny....otvoril v monterkach, lebo betonoval....s tazkym zapalom pluc...to sa ale okrem jeho necestnosti cudujem tej lekarke, ze mu dala pnku...a zase je to o tom, preco sa to da vybavit tym ktori to zneuzivaju a ten co ma narok je doktorom odmietnuty....divny system....
Prezývka--Termín pôrodu pp--mám doma --Tušák/mená--je mi zle?--zvraciam?--chute--Geneton--predpovede
montinka-17.9.2012-chlapec, dievča---dievca/ Bianka, Alžbeta, Viktória, Diana- nie -nie- sladké
sissmiss-3.9.2012--chlapec-------------chalan/Kristina, Natialia, Lukas------------áno-nie-slané---www chlapec
katka 143 -2.9.2012-chlapec, dievča---chlapec---------------------------------------------------ovocie
lusinda1989----------prvorodička----------dievča/Nelka-Melania-Michaela-----------nie------všetko
veverka84--12.9.2012-chlapec/dievča---chlapec/Oliver, Max, Dávid---------------ano-ano-slané a mäso-Gen dievča
stipec26--23.9.2012--chlapec, dievča--chlapec/Samko-------------------------------áno--nie--mäso
sunny15--18.9.2012--prvorodička--------dievča/Vivien, Mia, Karin-------------------ano--ano--mäso
soniatko--20.9.2012--prvorodička---------chlapec/ Timotej, Filip---------------------áno--nie--kyslé a polievky
zahadka--11.9.2012--chlapec-------------dievča/Paulínka-----------------------------áno--áno--sladké--www dievča
paula80--16.9.2012--chlapec, chlapec--chlapec/Matias------------------------------nie---nie---slané---wwwchlapec
katka_77--27.9.2012--dievca, dievca----chlapec-------------------------------------ano---ano--slane, kysle -www chlapec
petraas----3.9.2012---dievca--chlapec/Simon Samuel-----------------------------ano--nie--slane, kysle---www chlapec
baby, komu chyba nieco v tabulke, dopiste mi udaje do posty...niekto tam nema pp termin porodu, niekto mi nenapisal ci jej byva zle a ci vracia...a podla www alebo povedaciek co vychadza....nech mame vsetky udaje. tabulku sem takto nahodim zase po case ked mi pribudnu nove udaje. Ak ma niekto zaujem cez mail, hodte mi vas mail do posty, preposlem 😉
@sissmiss zlatik prsim dopln mi tam udaje predpokladany termin porodu je na 17.9. podla www, cinsky kalendar to ma byt dievca
dakujeem
@lusinda1989 ja budem rodiť v petržalke

@zitaje to mi je luto, dufam ze sa coskoro dockas...nech ti dcerky robia radost...