September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@tanicka1976 tak to máme rovnaký problém aj keď opačný... ja som sa zasa bála priznať koľko vážim (keďže som prestala fajčiť a nahonobila som si tým pekných pár kíl) 😀 😀 😀 no dúfam, že ti to čoskoro prejde 🙂 prinajhoršom ťa dajú na infúzie...my sme mali v rodine babu čo mala 36 kíl 😕 aj keď ona na to mala diagnózu a keď otehotnela tak riešila každé sústo a museli ju stále kontolovať či vôbec je, aj keď je to trošku iný prípad chcela som tým len povedať, že malý je našťastie zdravý ako buk
Ahojte 😀 ja som tiež o tri kilá ľahšia a pri tom mi vôbec nebývalo zle, no mne kilá vôbec chýbať nebudú 😀 😀 a inak poraďta baby, čo máte skúsenosti, čo je pri kočiari také dôležité? 🙂
@saseenka aby sa dal lahko zlozit ak s nim budes manipulovat sama...pripadne mne sa osvedcilo mat lahko zlozitelny aj s dietatom na rukach...proste nastali take situacie. Dalej aby bol lahky...malokedy su ludia ochotni a pomozu trebars do schodov a tu je to take vsetko barierove...Co sa tyka zlozenia kocika tak aby sa zlozeny zmestil do auta bez problemov. Kolieska su dolezite, ale to potom skor pri golfacoch...ak mas male kolieska castokrat neprejdes po nejakom terene...raz som v zoo vobec nemohla ist do jednej casti lebo som tam bola sama a bolo treba prejst cez rozkopany teren aj ked len kusok, ale nevladala som ho tolko sama odniest a kolieska jednoducho nepresli. ulozny priestor pod kosikom, lebo bude nosit so sebou plienky, nahradne veci, vodu pre seba, obcas maly nakup. Je dobre ak sa da prehadzovat dopredu dozadu rucka, menit smer ako sa dieta vozi...niektori sa radsj pozeraju na mamu, niektori von a casto zalezi od veku, takze dobre mat obe moznosti. Pratelnost potahu, ci sa da len cistit handrou alebo aj odopnut a oprat.
Prezývka--Termín pôrodu pp--mám doma --Tušák/mená--je mi zle?--zvraciam?--chute--Geneton--predpovede
montinka-17.9.2012-chlapec, dievča---dievca/ Bianka, Alžbeta, Viktória, Diana- nie -nie- sladké
sissmiss-3.9.2012--chlapec-------------chalan/Kristina, Natialia, Lukas------------áno-nie-slané---www chlapec
katka 143 -2.9.2012-chlapec, dievča---chlapec---------------------------------------------------ovocie
lusinda1989----------prvorodička----------dievča/Nelka-Melania-Michaela-----------nie------všetko
veverka84--12.9.2012-chlapec/dievča---chlapec/Oliver, Max, Dávid---------------ano-ano-slané a mäso-Gen dievča
stipec26--23.9.2012--chlapec, dievča--chlapec/Samko-------------------------------áno--nie--mäso
sunny15--18.9.2012--prvorodička--------dievča/Vivien, Mia, Karin-------------------ano--ano--mäso
soniatko--20.9.2012--prvorodička---------chlapec/ Timotej, Filip---------------------áno--nie--kyslé a polievky
zahadka--11.9.2012--chlapec-------------dievča/Paulínka-----------------------------áno--áno--sladké--www dievča
paula80--16.9.2012--chlapec, chlapec--chlapec/Matias------------------------------nie---nie---slané---wwwchlapec
katka_77--27.9.2012--dievca, dievca----chlapec-------------------------------------ano---ano--slane, kysle -www chlapec
petraas----3.9.2012----dievča-------------chlapec/Simon Samuel------------------ano---nie---slane, kysle-www chlapec
zuzana_v1-8.9.2012---dievča-------------dievča/Ella----------------------------------ano---nie---sladké--------www dievča
daniela 02---7.9.2012--dievča-------------chlapec/Matúš-----------------------------ano---nie
lu 17----------13.9.2012--prvorodička-----Peter, Lucia Sofia------------------------ano----ano------------------www chlapec
saseenka----20.9.2012--prvorodička-----dievča/Amina---------------------------nie----nie--slané--www chlapec aj dievča
babenky, piste mi potom ak chcete nieco doplnit alebo pridat do tabulky do posty...tu sa mi to tazsie vyhladava.
Ak niekto napise ze uz mu neni zle, beriem to tak ze UZ neni, ale bolo a preto je v tabulke ze ano, lebo na 90% byva zle hlavne v prvom trimestri a kedze ten koncime, je celkom v poriadku ze mnohym zle uz nebude, takze ide skor o ten prvy trimester, lebo ako vidite v tabulke, tam sa to dost lisi. Mena zatial pisem len pre tusaka, hlavne preto ze do excel tabulky sa sice zmesti vsetko, ale tu uz nie, bolo by to na dva riadky pre kazdu a tym by to nebolo take prehladne. Mesto mozem doplnit, neni problem, ale je to to iste..uz mi jeden riadok viac pismen neabsorbuje, ale do excelu opakujem, neni problem
juchuchuuu 🙂 srdiecko nam bije krasne, vsetko je v poriadku, po mesiaci sme sa dockali, neskutocny kamen mi padol zo srdca, ze je vsetko v poriadku 😀
@daniela02 prispevok na starostlivost je podla toho co viem mozne ziskat len do 3 rokov dietata a je to prispevok namiesto rodicovskej, ked sa zena rozhodne pracovat pred dovrsenim 3 rokov dietata. Vyska takehoto prispevku by sa mala pohybovat vo vyske do 230,- Eur. Inak v BA stoji sukromna skolka, ci jasle cca 380,- Eur mesacne + strava (3,- Eur na den) = za 20 pracovnych dni cca 440,- Eur.
Ak by vsak existovali nejake skromne jasle 😀 , tak to by bolo nieco ine 😉
daniela 02, lu 17, katka 143, lusinda 1989...este vam tam nejake info chybaju, napiste mi do posty a doplnim, ako ze chute a ci bolo zle a ste zvracali...podla tabulky je vidno ktore info ste mi zatajili 😀 😀 😀
@tanicka1976 Ja som zatial schudla 5 a 1/2 kila. A to som ani raz nevracala. Ale vobec mi nechuti sladke, predtym som bola straaaasne na sladke. Teraz som zasa na kysele, dnes som si kupila tie mini zavarane kukuricky, mnam...Normalne som z nich aj tu vodu pila, a ta bola taka kysla. 😉
@tomika jééééééééééj, aj ja mám podobné, ale tých kilečiech mám otrochu viac, bo jem všetko čo nezje ja 🙂
@stipec26 Mne to kedysi robila kamoska, ona sa zaobera bielou magiou a vyslo pri tom, ze sa vydam v 23.r, co sa splnilo, ze prve dieta sa mi narodi v 25.- tich, to sa nespnilo, ked sa tento nas drobec narodi, budem mat 27 a ze budeme mat 3 deti - chlapca, dievca, chlapca. Tak uvidime. 😉
@soniatko aj ja by som jedla len kyslé a keby som mohla piť vodu zo zaváraných uhoriek celý deň, to by bol teraz môj splnený sen 😀 😀 😀
mam nahodene, ked sem najblizsie dam tabulku tak tam uz budu doplnene udaje 😉
este ma tak napadlo...nedame aj vek oboch rodicov a krvne skupiny? tym by sme vyvratili nejake myty o urcovani pohlavia dietata podla veku rodicov...
@marcelatje Otec ide kvoli mne nalozit zajtra utopencov, uz sa nemozem dockat. Dnes som ich mala v rukach v obchode, ale povedala som si, ze 2,50ee za ten pohar veru nedam. A domace su aj tak lepsie. A rovnako ako Ty jes uhorky, tak ja kyslu kapustu aj so stavou.
juuj, az mi slinky tecu....ja nemozem citat o jedle, lebo hned dostanem strasnu chut
@soniatko mňam 😀 a ešte mi chutí všetko strašne slané, ale mäso nie 😀 sladké vôbec a predtým som bola viac na sladké
Mne je to jedno, ja zjem vsetko, ale to sladke veru tiez nevyhladavam. A zjem v pohode aj maso. Rada by som si uvarila segedinsky, ale MM ho velmi nemusi. 😖
@soniatko 😀 😀 😀 my sme ho dnes po troch dňoch dojedli 😀 😀 😀 a na požiadanie bol extra kyslý mňááám
@sissmiss tak tak segedinik bol super, aj teraz som si ho opat v piatok urobila...ale to som az teraz v 10tt, inak od toho 6-9tt som skor slane, kysle.. resp. supkove zemiaky v rure zapecene s bryndzou, ryzu so syrokremom a kecupom, vela som solila a kecupovala... no v podstate by som jedla vsetko a vsade, len mi nic nesadlo... ale ked som isla do obchodu - asi by som vykupila vsetko.... 😀 😀 😀
glg, krvne skupiny - si ma teraz dostala - to by som musela niekde v papieroch hladat, ze aka som ja a muzicek krvna skupina....ja si to neviem nejako zapamatat....
@muska21 - ked sa toci tak dievcatko - takze budes mat tanecnicku ;) a nemala si moc nitku zamotanu... lebo to sa potom logicky odtacava ;) ....a teda chlapcek je kyvanie
@marcelatje teba preco nemam v tabulke? posielala si mi udaje? 🙂
@sissmiss už áno 🙂

@marcelatje marcelka ty si uz za vodou, to bude len lepsie a lepsie.ja sa pamatam v tom 13tt prisla energy a chut do zivota...nuz aspon nie som sama kto pochudol..ja som bojim aj dr. priznat kolko vazim ze ma zdrbe 😝
teraz som si spravila bananovy mliecny koktail a to popijam...predtym som hodila sablu z kecupu co mi smrdel ..ked som ho davala dcere na spagety...ach jo..
drz sa...a pekny vecer