icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

tanicka1976
28. feb 2012

@stipec26 krasne, blahozelam 😉

monhla
28. feb 2012

@muska21 Aj my sme vraj o týždeň menší. Ale to mi tvrdili aj pri 1. tehu a malá sa narodila dokonca o týždeň skôr a mala ideálne miery. Keby sa narodila o tie 2 týždne neskôr /podľa odhadu pána doktora/ asi by som porodila viac ako 4 kilové dieťa a to by mi museli urobiť cisársky. Takže nakoniec to dopadlo ešte lôepšie ako pán doktor predpovedal. Niekedy trošku moc strašia. 😉

katka_77
28. feb 2012

@saseenka Tak ja by som sa vratila este k tomu kociku. Suhlasim so vsetkym co napisala @sissmiss ale este by som tam pridala aj to, ze ako vysoko je rucka na kociari. Ja som napriklad vyssia 173 cm a nie vsetky kiciky maju tie rucky dostatocne vysoko. A potom robi aj rozdiel ak si das vysoke topanky.
Inak velmi dolezite je aby si aj manzel ten kocik otestoval. Moj mal napriklad problem, ze pri vela kocikoch mu zavadzala spodna brzda, alebo kosik, do ktorych zakopaval. 🙂 🙂 🙂
Takze tak isto ako s autom, treba vuskusat ako sa s nim jazdi. 😉

katka_77
28. feb 2012

@daniela02 @andrea_stella Ja si myslim, ze pri malinkych babatkach 3 body tiez urcite nestacia. Ved ich musime stale prezliekat, ked sa povrackaju, alebo este aj na zaciatku, ked mavaju velmi tekutu stolicu a kolko krat to pretecie. 😒 Viem, ze pri mojich oboch babach oni mali toho oblecenia asi viac ako ja. 🙂 A od kedy mam deti, tak kolko krat sa stane, ze idem kupit nieco na seba a na miesto toho kupim im.

andrea_stella
28. feb 2012

@katka_77 tak to si mozme ruky podat a v aprily sa idem vysantit do anglicka na nakupy 😀

andrea_stella
28. feb 2012

@monhla no mne ked robili velky ultrazvuk pri malom tak ja som skor videla, ze su tam gulky nez sa ma pani doktorka stihla spytat ci chcem vediet pohlavie takze u mna pri prvom som na 100pro vedela, ze chalan, horsie je, ked sa povie baba lebo tam sa to este frt moze ukazat ako chalan,ale ak je uz pekne rozoznat vajka tak je mala pravdepodobnost, ze sa z toho este stane dievcatko 😀

daniela02
28. feb 2012

@katka_77 no to si trafila klinec po hlavicke, u mna ma mala toho podstatne viac, niekedy aj to co netreba, no ale kto by odolal

daniela02
28. feb 2012

@muska21 aj my sme o tyzden mensie , ja som si uz aj posuvala termin, je to v poho

marcelatje
28. feb 2012

@katka_77 nie je to nič zložité, len varené vajíčko, tuniak a majonéza (množstvo ingrediencií je podľa chuti)

sissmiss
28. feb 2012

@monhla ja som tiez nechcela vediet...ale nejako ma to zlakalo..prave sedim v genetone a cakam na pol kym ma vezmu 🙂

katka_77
28. feb 2012

Kocky, vy ste tu teda vazne spisovatelky. Clovel tu jeden den nie je a vymeszka polku romanu 😀 😀 😀 Inak som velmi rada, ze sa tu zacala tema o nakupovani. My budeme musiet samozrejme zase zacinat upne od znova, lebo vsetko co sme mali, oblecenie, hracky,atd sme darovali.
My budeme mat hlavne problem s kupou kocika, lebo zijeme v takej casti krajiny, kde by asi babatka najradsej priviazali tavam na hrb. Takze vyber o nicom a objednat nieco znamena, ze mozno to dostanu o rok. Tak manzel navrhol, aby sme nakupili zakladnu vybavu, ked pojdeme v aprili na Sk. ja som vsak vravela, ze to je pri skoro, ze co ako sa daco stane, atd. Ale vela z vas ma ukludnilo, ze vazne ak sa ma daco stat, tak sa stane a lepsie je byt kludnejsi a raz za cas si spravit malu radost ako sa stresovat. Ja by som najradsej asi pockala az kym budeme vediet, ci je to dievcatko alebo chlapcek, ale vazne budem musiet vyuzit, ked pojdeme do vacsieho mesta z lepsim vyberom a zacat robit aspon zakladnu vybavu. 🙂
Inak @daniela02 tak to si krasne napisala, o tej poradni a ukludneni sa nakupom pre malinke. 😀 😀 Tym heslom sa budem riadit. 😉

katka_77
28. feb 2012

@andrea_stella Ako zavidim, ja sa budem musiet uskromnit v aprili so Slovenskom popripade Rakuskom, kedze do Uk sa tento rok nejak vobec nechystame. ☹ Inak sa mi ani tak nejedna o veci, ale skor tie ceny. Viem, ze hlavne v detskom obleceni je velky rozdiel.

katka_77
28. feb 2012

@marcelatje Dakujem, len mi tam este chyba ta broskyna. 🙂 Ci ta nebola castou tej natierky? 😀

daniela02
28. feb 2012

@katka_77 kludne ho mozes zacat pouzivat, nech pomoze 🙂

katka_77
28. feb 2012

@daniela02 Presne tak. Som rada, ze vacsina matiek je takych. Hlavne pri dvoch dievcatach sa neda odolat a kupujem im vsetko to najlepsie a najkrajsie. 🙂 A po tom sa po case cudujem, ked na mna starsia vyleti, ze ona chce taku a taku znacku a nie len hocico. 😀 😀
Ma napadlo porekadlo, ze si na seba sijeme ..... nieco ..... ci ako sa to hovori ??? 😀 Mozno to si sitim nema ani nic spolocne 😀 😀

katka_77
28. feb 2012

Inak este ma napadlo. Ako si to tu pocitate s tymi tyzdnami??? Lebo ja som z toho jelen. Mne totiz podla poslednej mens. doktor vypocital, ze som o 2 tyzdne viac. Tak som mu hned na to povedala, ze to nie je mozne, lebo v tom case nebol manzel ani v krajine. 🙂
Pred 2 tyzdnami som mala prvy ultrazvuk a podla velkosti babatka urcili presny tyzden a tak isto aj predpokladany datum narodenia, tak od vtedy sa riadim presne podla toho, lebo datumovo my to sedi. Je to spravne?

daniela02
28. feb 2012

@katka_77 ano je to spravne aj mne doktorka prehodila termin podla uzv , aj poradne mi robi podla toho

muska21
28. feb 2012

@orchidea8 dakujem.....som velmi stastna ze sa drzi. trosku som sa bala ale teraz som v poho, az som mala chut ist do obchodu a kupit nieco na fazulku, ale odolala som.

saseenka
28. feb 2012

@katka_77 Ďakujeem 😀 sú naozaj veci, ktoré nás ani nenapadnú 😀

gp2000
28. feb 2012

ahojte maminky,možem sa pridať? 🙂

zuzana_v1
28. feb 2012

@orchidea8 ahoj. Ja mam poradnu zajtra, tak som zvedava na nove spravy 🙂
Este nedavno sme si tu pisali ako ktorej vysiel test a kedy ide na prve sono a uz pomaly koncime 1.trimester 🙂 a uz onedlho nam budu nase babatka spokojne spinkat doma v postielkach 🙂 neuveritelne to leti 🙂

zuzana_v1
28. feb 2012

Baby a mate niektora nejaku skusenost s tymi novymi eko plienkami? Pre mna je to celkom novinka, no podla popisania ma to celkom zaujalo /a to som nikdy nebola zastancom prania plienok 😀 / idete ich niektora pouzivat?

inci
28. feb 2012

ahojte,
prosim pekne, v ZA snezi o dusu....a ja sa nemozem dockat jari 😉 dneska som zobrala volno, akosi ma trapia dutiny, tak odychujem, cajickujem a cakam, ze to prejde....vo stvrtok idem do poradne.
lussinka, ja picham fraxiparine asi od 5tt....da sa na to zvyknut, ked musis tak musis....
co sa tyka plienok, tak jednoznacne jednorazovky budem pouzivat. vybavicku viac-menej mam komplet, i ked skor "chlapensku" ale pre pripad tych par ruzovych vecieciek zase rada dokupim 🙂
pozdravujem vas vsetky,i.

sissmiss
28. feb 2012

@katka_77 sit na seba budu 🙂
@zuzana_v1 ja planujem sit a aspon ciastocne nahradit pampersky. To boli nehorazne mnozstva co sme minali pri malom...

soniatko
28. feb 2012

Tak zajtra ma caka poradna a odber krrvi do tych 5 skumaviek. Mam trosku strach, lebo dnes som mala na toaletaku trosku slabulinkej krvi. Asi to mam zo vcerajska, robili sme sluzbu dolu vo vchode a ja som furt chodila hore - dolu na stolicku, lebo som umyvala sklo na dverach. Dufam, ze to nebude nic vazne. Neviete do ktoreho tyzdna mi mozu robit vaginalne sono?

gp2000
28. feb 2012

dievčata keby planujete nakupiť vybavičku?lebo čitam,že niektore už v aprili....lebo ja som vecičky po synovi predala,alebo rozdala 😒 a teraz budem musieť dokupiť.....aj ked sa priznam ,že by som rada,tak ako napisala inci,dokupiť ružove 😀
poznam babu,ktora vybavovala kupu kočika....a to ešte namala tehotenstvo ani potvrdene od dokyho 😀 😀 😀
ja som pri synovi kupovala od ukonč.6mesiaca tak priebežne,aby to naraz nebolo finančne náročne 🙂

paula80
28. feb 2012

@stipec26 super,dobré správy a máme rovnaký termín,tak snáď sa nám už nezmení 😉

sissmiss
28. feb 2012

@soniatko ...bud zajdi este dnes na pohotovost alebo zajtra to povedz dokymu. Moze to byt ok ale moze to nebyt ok

anaba
28. feb 2012

@daniela02 No v BA je to rozhodne inak. Tento september konecne prijali do skolky moju starsiu dcerku a mladsiu mi rozhodne prijat nechceli, kedze k septembru nemala 3 roky (bude mat az teraz v aprily). Rovnaky vysledok bol po informovani sa v Januari, ci sa na ich rozhodnuti nieco nezmenilo a pokusala som sa porozpravat s riaditelkou aj teraz vo februari, ale bohuzial situacia je rovnaka = najskor od septembra (su uplne plny), dovtedy si to rieste tak ako viete a mozete (t.j. nikoho to nezaujima). Inak v 4 skolkach v nasom okoli (t.j. 1,5 - 4 km od nas na rozne strany) je situacia taka, ze vsade bolo neprijatych 40 - 80 deti. Takze situacia v BA so skolkami je naozaj velmi velmi zla.

veverka84
28. feb 2012

inak baby aj mna dnes nejak pobolieva brucho,niektore ste spominali ze to mate ked prechadzate do noveho tyzdna...dufam ze je to tym.od zaludka mi bolo dnes dobre a teraz navecer som spraskla 2 zavinacov a vsetku tu kyslu vodu som vypila a veru neurobilo mi to nejak dobre...