icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

sissmiss
2. mar 2012

@katka_77 uz sa to tu trosku otvorilo, ale ked som bola s mala maleho tak raz potreboval papat prave pocas nakupu v tescu. Bola kosa, do auta som ist nechcela, tak som zasla do takej miestnosti pre dojciace zeny...lenze tam bolo aj wecko a toto bola akoby taka chodba pred weckom...resp stolicka nepohodlna v miestnosti pred weckom. Vtedy som z toho bola hotova, ze moje decko musi jest na zachode...strasne ma to poburilo...ked sa mi stalo inokedy ze bol v nakupnom centre hladny tak som si zasla bokom na lavicku a normalne nakrmila...aj ked chodili okolo ludia. Neviem ako je to tu dnes...dufam ze lepsie. Tento tyzden som videla maminu dojcit v restike uplne normalne, ale to bola talianka, nie slovenka. U nas sa casto pohorsuju zeny ktore este nemaju deti...paradoxne...
Mna napadlo aj to ze ked som maleho nosila v satke tak na mna ukazovalo cele mesto...som bola za sibnutu...jedina jedna ciganka sa mi prihovorila a vravi ze to mate ale super ze mate volne ruky a male je ake spokojne...a vsetci zazerali a krutili hlavou...som sa citila ako exot. Ale dufam ze tu v ba to bude menej psychicky narocne, mat vlastny nazor

petraas
2. mar 2012

@lusinda1989 aj ja idem do genetonu 20. 3. tak mozno sa stretneme🙂

petraas
2. mar 2012

baby inak riadne pisete. ja vas sotva stiham citat a nieto este pisat...
no ja som zattial pribrala kilo tak uvidime co zo mna nakoniec bude lebo v prvom tehu som hned na zaciatku schudla 6 kg a tak od 5 mesiaca som zacala pomali priberat🙂

montinka
2. mar 2012

ahoj tak dnes som tu nebola cely den,rano som bola na stitnej a potom vychystavala draheho a normalne tolko stran zapisanych. hruza.🙂

stipec26
2. mar 2012

@montinka
tak nieco sem pridam, dovolim si to skopirovat zo sukromnej, a ked budem s tym dojcenim uz otravna, tak necitajte 😀 😀 😀 ja len, ze pri prvom som bola strasne nepripravena a pri malej to bolo uzasne... chcem pomoc mamickam, aby sa vyhli, ak sa bude dat aspon ciastocne problemom.... takze obcas sem supnem tu stranku mamily (wwww.mamila.sk), kde su rady a tipy ako na to ;) viem, ze je to daleko, ale v lete sa nikomu nebude chciet sediet dnu a citat, vzdelavat sa ;)

kocky s tym mlieckom - vsetko je to hlavne vo vasej hlave, a ziadne take, ze nemam mlieko... ano prve dva-tri dni kym sa naleju prsia mate len kolostrum, to je prve mlieko, je co sa tyka mnozstva obmedzene (cca 37 ml 24hod), postupne, ked babatko viac saje, sa toto mnozstvo zvysuje. novorodeniatko ma velkost zaludku cca ako velkost gulocky, takze v priemere sa nadojci 7-14ml (si zoberte nejaku odmerku na detske sirupy, alebo cajova lyzicka ma cca 5ml). takze prikladat, prikladat... ked je odbyt, vytvara sa nove a ziadne take - ze nedam, nasetrim si a budem mat viac neskor... a tiez si prestavujte, ze ako sa vam malicke prisaje na bradavky - vas mozog dostava signal, ze treba tvorit a vsetko to potom cez tie mliekovody posuvajte von pre babatko ;) taky zlepsovak na psychiku...

tiez som prve dietatko nevidela, stale sa len opaloval, mal dost silnu zltacku, ani neviem kedy som ho 1x nakrmila.. tusim v porodnici ani nie... ani mi nedoslo, ze vlastne co je a kolko je ...pri mne plakal, nechcel/nevedel sa prisat, obcas trosku pil cez klobuciky, ale to som mu len stazovala... no proste hruza, plakala som ja, plakal on... az tiez pri druhej dcerke som sa na vsetko pripravila a kym vsetky maminky v nemocke prikrmovali, ja som odsavala a odsavala, aby ked bude cas papania (tiez sa opalovala) - tak som mala pripravene a davala som moje - cez striekacku - moj malicek v puske a ked zacala hybat jazyckom, tak som stlacila piest....

montinka
2. mar 2012

@stipec26 hmmm tak mne sa nepodarilo kojit ani jedno dieta. pri malej som naozaj mlieko nemala, vytlacila som si max 40 ml aj ked som si ju prikladala potom co ma dali z jisky na izbu a vzdy ked mi ju doniesli. odsavackou mi to neslo vobec. no a pri malom aj mlieko bolo ale bol o tri tyzdne skor a nevedel sa prisat a zase som len odtriekavala a samozrejme moj zlozvyk malo pila a ked boli cez leto tie horucavy velky tak sa mi stratilo. uvidime ako bude teraz.

stipec26
2. mar 2012

@montinka neboj, spolu to teraz zvladneme ;) ja sice nie som certifikovana laktacna poradkyna, lebo na to este nebol cas, ale aj tak mi uz dostatocne sibe z podpory dojcenia, takze mi ho ani netreba 😀 😀 nastastie odkedy uz nedojcim, tak aj hormony odisli, je to lepsie (i ked ktovie, ci tieto tehu mi to opat nezapinaju) 🙂 🙂

montinka
2. mar 2012

a pri malej mi dokonca hned po prvom prilozeni dobre popraskali bradavky som myslela ze umrem ked som ju tam znova prilozila.:-/ lebo nikto mi nnepovedal ze ked ju davam od nehho prec mam jej dat malicek do pusy a ona ho pusti ja som ju tahala od neho a tahala.🙂

stipec26
2. mar 2012

@montinka jejda, nezavidim.... babatka maju dost silu ;) ze? ...ale som myslela, ze to o malicku vie skoro kazdy... aj stale dookola to pisu v maminkovskych casopisoch, aj "stare matere" maly taky zlepsovak... vidis - ale uz vies, takze uz si babo nepokuska, nepotahaaaa 😎

montinka
2. mar 2012

@stipec26 no jo a uz viem ze aj vinea pomaha na mlieko tak hadam bude. hned ako ma pustia z jisky dam sa na vineu.🙂

lucifuk_77
2. mar 2012

@petraas ahojte, ja az po tyzdni, skor nestiham, praca, rodinka, akurat prazdninujeme, lyzujeme na rohacoch. Inak pohodka, musim poklopat, keby som si vedela zapnut oteplovacky, ani neviem, ze som tehu. Pri prvom som este brusko nemala, teraz je to uz asi ine, co? Alebo je to len tuk? Sry, mozno ste to uz riesili, ale nestiham to tu hladat, ked ste take plodne pisatelky 😉

lucifuk_77
2. mar 2012

@stipec26 tak to ma tesi, ze je tu niekto taky, ja budem mat tiez zaujem, opat pojdem na SC a pri prvom to dopadlo tak, ze sme isli z porodnice aj s prikrmovanim z flase, vydrzala som to 9 mesiacov - odo mnasa napil vody a potom sa dokrmil z flase. Dokonca z flase od druheho mesiaca ani nechcel pit, len na cicke, ale nestacilo mu, ked som sa zatala a 6 hodin len kojila, bol chudak taky vystresovany, ze chytil poriadny hysak a hodinu rical. KED SME MU DALI ZFLASE, BOLO OK. Tak sme sa trapili cca5 mesiacov, klamali ho, ze je to cickaa ked zadriemal atahal, rychlo vymenili za flasu. Az ked zacal zeleninku, potom mu nerobilo prijat aj mlieko z flase. Ked mal 9 mesiacov, vecerne a ranne tahanie stratilo zmysel. Az ked som ho odstavila, zacal pit vodu - tak sme sito vysvetlili, ze dovtedy mustacilo od smadu odo mna... teraz si hovorim, ze to skusime nanovo, tak sa pripravujem psychicky...

sissmiss
3. mar 2012

@paula80 babenky, mam presny vzorec a este aj farebne vypise podla toho veku krvi ci chlapec, ci dievca...My sme tu teraz skusili tri pary a tri deti, kde vieme vysledok...a vsetko sedi. Dajte mi tie ktore vam to nevychadza datum narodenia svoj a partnerov a datum pm a vyratam ako to vychadza alebo nevychadza. Lebo podla tej tabulky na nete som zahlasila ze to nesedi...ale som to preratala aj na mesiace a vyslo to... 😨 Takze mam vzorec na den presny...teda skoro, lebo ze z prestupnymi rokmi sme neratali 😀 Takze piste kto viete co doma mate a podla tabulky z krvy to vychadza inak. A piste aj tie ktore chcete vediet ako to vychadza teraz.

sissmiss
3. mar 2012

@lucifuk_77 yo, pri druhom a dalsom babatu brusko vyskoci podstatne skor...ja si pripadam ako v 6-7 mesiaci niekedy, hlavne vecer...rano pohodicka celkom 🙂 Ale pri malom som mala brusko az niekedy v piatom mesiaci

veverka84
3. mar 2012

@sissmiss moja nejak je skoro rano napis lopatisticky udaje co presne potrebujes a mozem poslat ci to vychadza 😀 😀 😀 😀 😀
a som hladnaaaaa musim ist do obchodu nic poriadne nemame uz mam mdloby 😀 😀

sissmiss
3. mar 2012

aj ja mam mdloby ale este som sa nevykopala z postele 😀
potrebujem datum nar. muz, zena a posledna menstruacia, odratam si 14dni....resp termin oplodnenia ak niekto vie....a chcem to porovnat s uz existujucimi detickami, ak niekto doma ma ine ako mu vychadza z tej tabulky podla krvy, tak hodim do vzorca. Muz sice povedal ze ho nemam chvalit, lebo ze to su zakladne veci co kazdy vie...ale bez neho by som nemala sancu na take vzorce 🙂

sissmiss
3. mar 2012

@paula80 takze tebe jedno dieta co mas vychadza podla tabulky spravne, druhe nie 😀
a teraz vraj baba 🙂 uvidime 🙂

marcelatje
3. mar 2012

@stipec26 jak skoro každý? Ja som už stará koza a neviem to 😀 😀 😀
@sissmiss neveríííííím 😀 😀 😀

tanicka1976
3. mar 2012

@stipec26 ahoj...
ja som prvu kojila 2, 5r. a druhu stale kojim ma 15m...bradavky ma bolia koli tehu hormonom ale nedokazem malu odstavit..
myslis ze je bezpecne pre mna este stale kojit? ci mam cim skor odstavit?
nemoze kojenie sposobit kontrakcie?
Dakujem 😉

sissmiss
3. mar 2012

Prezývka--Termín pôrodu pp--mám doma --Tušák/mená--je mi zle?--zvraciam?--chute--G—tep--krv--w predpovede
kali23-------------1.9.2012--------prvorodička---------tušák----------áno---nie---------sladké
katka 143--------2.9.2012------chlapec, dievča------chlapec---------------------------ovocie
petraas-----------3.9.2012-----------dievča-------------chlapec-----ano---nie-------slane, kysle----w chlapec
sissmiss---------3.9.2012-----------chlapec----------chalan--------áno---nie-----------slané---159--ch---w chlapec
daniela 02--------7.9.2012-----------dievča-------------chlapec-----ano---nie
zuzana_v1-------8.9.2012----------dievča-------------dievča-------ano---nie-----------sladké--------w dievča
zahadka----------12.9.2012--------chlapec-------------dievča-------áno--áno----------sladké--------w dievča
monhla-----------12.9.2012---------dievča--------------chlapec------áno----áno-------nechuť--------w chlapec
veverka84--------12.9.2012------chlapec/dievča-------chlapec-----ano-ano--------slané a mäso------Gen dievča
lu 17--------------13.9.2012---------prvorodička---------chlapec-----ano---ano-----------slane--------w chlapec
marcelatje-------14.9.2012----------prvorodička--------dievča-------áno---áno--------slané, kyslé
paula80----------16.9.2012--------chlapec, chlapec---chlapec-----áno---nie-------------slané----d--w chlapec
montinka---------17.9.2012--------chlapec, dievča-----dievca------ nie----nie-----------sladké
lusinda1989-----17.9.2012----------prvorodička-------dievča--------ano--nie-------------všetko
sunny15----------18.9.2012-----------prvorodička--------dievča--------ano--ano-----------mäso
soniatko----------20.9.2012-----------prvorodička--------chlapec-----áno--nie----------kyslé a polievky
stipec26-----------23.9.2012---------chlapec, dievča------chlapec----áno--nie-----------slané, kyslé---w chlapec
katka_77----------27.9.2012---------dievca, dievca-------chlapec---ano---ano----------slane, kysle----w chlapec
lussinkaaa--------30.9.2012-----------prvorodička---------dievča-----áno---nie-----------slané, kyslé---w chlapec
andrea_stella----------------------------chlapec----------------------------áno---áno-------------sladké----168--w dievča

ktore
3. mar 2012

ahojte baby uzsom tu davno nebola.je toho vela popisane ze keby som citala tak prejde dalsi den.co je nove?ako sa mate?dufam ze su neni zle spravy.ja sa mam rovnako.poobede mi je stale na figu.az do noci.

sissmiss
3. mar 2012

@marcelatje my sme na toto divni 😀 sobota rano a my dvaja v posteli rozmyslame nad vzorcami... 😀 muz musel ist do mesta, ale nedalo mu to kym ten vzorec nespravil...este ze nechcel ratat aj s prestupnymi rokmi naozaj... 🙂

ktore
3. mar 2012

@tanicka1976 ja som tak pocula ze kojenie sposobuje kontraktcie a nemoze sa kojit v teho.ale neviem to na sto percent,iba od niektorych mamiciek co museli prestat kojit ked otehotneli.

ktore
3. mar 2012

@sissmiss prosim ta nechapem aky vypocet to je.aj ja mam tusaka ze to bude chlapec lebo mi je zle a prestalo mi zrazu chutit sladke.z dcerou som to nemala.

saranata
3. mar 2012

@tanicka1976
@ktore
baby ja mám dvojročnu dceru ktoru kojím a termín mám v auguste, nie je to problem , ani podla lekára.
@tanicka1976 určite mozeš kojit az do porodu a potom rovno tandemovo obe deti🙂

ktore
3. mar 2012

@saranata heh to je dobre.preco potom hovoria ze s nema kojit?aspon som mudrejsia.preco potom niektory lekari odporucia nekojit?mozno preto ze nieco nie je v poriadku?

sissmiss
3. mar 2012

@ktore robime vypocty podla akoze krvi, vraj kazdych sedem rokov sa meni krv a pohlavie toho z partnerov ktory ma pri pocati mladsiu krv, tak podla toho sa urcuje pohlavie babatka... A snazime sa tu teoriu poniektore vyvratit 🙂
Na nete je na to tabulka...pozri dve stranky dozadu, je tam link, ale ak je rozdiel medzi partnermi cca 7rokov tak tam je dolezite ratat aj s mesiacmi...a to ta tabulka nezohladnuje, tak sme rano vymysleli vzorec kde zadas svoj datum narodenia, partnerov datum narodenia a bud datum pocatia alebo posl.menstruacie a moj vzorec ti vyhodi pekne v ruzovom alebo modrom vysledok 🙂 😎

zuzana_v1
3. mar 2012

@tanicka1976 ahoj. Kojenie stahuje maternicu a mozes potratit, mala by si malu odstavit v kazdom pripade.

zuzana_v1
3. mar 2012

@sissmiss tak moj datum je 11.2.1983 a manzelov 2.8.1982 a PM bola 3.12.2011. Pri dcerke bol partnerov datum 11.8.1978 ale PM si uz nepamatam. Ona sa narodila 30.12.2003. 🙂 dakujem

ktore
3. mar 2012

@sissmiss ten cinsky vypocet som robila.aj dcerka mi vysla a je to pravda.tak som zvdava ci to bude teraz ten chlapec.