icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

kali23
6. mar 2012

@lu17 ten pocit spomaleneho travenia mam aj ja a uz ma to zacina otravovat...ble

lu17
6. mar 2012

@kali23 Ved to, a myslela som si ze nevolnosti prejdu.... Ani sa neprezieram,prave naopak kvoli tomu sa bojim jest viac, aby mi zase nebolo tazko....

kali23
6. mar 2012

@lu17 ja som si kúpila detský čaj na trávenie, a pijem pravidelne... nejaké extrémne zmeny nenastali, ale aspon psychika zapracuje 🙂

lu17
6. mar 2012

@kali23 Aky to je caj,skusim si ho pozriet. je tam viac byliniek?

kali23
6. mar 2012

mám 2 rôzne čaje, v lekárni si vypýtaj, tuším je tam aj fenikel... nepamatám si čo všetko v tom je... ale ked to môžu malinké deti, tak aj my...;)

jenny6
6. mar 2012

Baby, aj vás tak nafukuje 😒 Niekedy mám pocit, že ma bolí brucho a nakoniec zistím, že sú to len vetri 😀 Už som obmedzila aj pečivo, no nejak sa to nezlepšilo..

katka_77
6. mar 2012

@jenny6 Prave to teraz preberame s manzelom, ze rano mam uplne ploche brucho a ked sa blizi k veceru, tak ho mam jak bubon, co som taka nafuknuta 🙂
Ale vraj za to vsetko moze Progesteron...teda "on" moze za vsetko neprijemne v tehotenstve 😀

katka_77
6. mar 2012

Ahoj kocky, tak som zase mala par dnovu pauzu.
@sissmiss Jeej super gratulujem k chlapcekovi. Takze ziadne satocky nebudu, ale zakldate futbalovy / hokejovy tym. 😀 😀 😀 Teraz som zvedava ci budeme mat my 3 baby. 😉
@stipec O tej nemotornosti mi ani nehovor, vcera som si navarila dobrucku kuraciu polievku a ked som ju prelievala, tak som polku vyliala. Ma skoro porazilo. 😒
Inak babenky, ked sme sa este nedavno bavili o tom co jest a co nie, dnes som prisla na nieco nove o com sa nepise, teda som to zatila nevidela, ani v "mudrych knihach".
Papaya... vraj ked nie je dostatocne dozreta, tak moze zacat vyvolavat predcasne kontrakcie. ☹ A tak som sa na nu tesila a vyzerala sladucka, len nechcem riskovat. Hned ako som zacala googlit papaya + tehotenstvo tak prve vysledky boli, ze by sa nemala.
Tie co ste tu preberali letne dovolenky, zajtra ideme na par dni k moru a hlasia 35 stupnov. Tak vam dam vediet, ako na to moje tehotne telo bude reagovat. Ale predpokladam, ze ziadne velke slnenie ako za starych cias sa konat nebude. 😖

soniatko
6. mar 2012

@orchidea8 Tak potom naozaj neviem...

stipec26
6. mar 2012

@kali23 ved to.... inokedy zdravy rozum a teraz sa zastavim nad kazdou prkotinou 😒 snad to prejde... 🙂

@lu17 ja som uz zacala pouzivat Hylak Forte - kvapky na travenie, lebo Espumisan sa mi zda uz pre moje telicko malo/slabe 🙂 a asi som dostala intoleranciu laktozy, lebo po kazdom mliecnom sa mi spustia take bolesti brucha (samozrejme vetry), tak neviem, ci aj tehu moze toto vyvolavat...

@katka_77 jeeej, ja som sa tiez akurat na slepacej polievke riadne popalila... dala som maly hrniec a ked som pridavala zeleninu, tak mi to najlepsie vyplasklo na sporak a moje ruky... vrrr...
🙂 papaya u mna nehrozi ani mimo tehu... ja som skor na domace ovocie, i ked teda nepohrdnem ani pomelom 🙂 😀

veverka84
6. mar 2012

@stipec26 dnes som citala novu maminu a jedna tam ma dceru a vola sa Amelia chcela si tipy konciace ia 😀

veverka84
6. mar 2012

@zahadka som rada ze ste ok ale ved tu preberame aj vsemozne ine🙂

lussinkaaa
6. mar 2012

Caute koceny, tak ja mam dnes za sebou prvu poradnu, vsetko je OK 😵 Babulko ma 3,5cm, velkostou zodpovedame presne 10+1 tt a krasne sa uz hybalo 🙂 Velmi sa tesiiiiim 🙂

nmonika
6. mar 2012

to travenie,nafuknutie a vacsie brusko vecer trapi aj mna posledne dni.Skusim to riesit nejakymi cajikmi zatial.

nmonika
6. mar 2012

Snad uz zajtra dostanem karticku poistenca a budem moct ist ku gynekologicke.

sissmiss
6. mar 2012

@stipec26 Martin, Lukáš, Tomáš, Jakub....ani jedno ma neoslovuje viac než tie ďalšie, všetky úplne rovnako.

sissmiss
6. mar 2012

vetry s tehotenstvom idú ruka v ruke...google by o tom asi vedel viac, nechce sa mi teraz hladať, no čítala som to z viacerých zdrojov

veverka84
6. mar 2012

@sissmiss uz si zmen v pase ze sa nechate prekvapit 😀 😀 😀 😀 😀 ako sa vola prvy syn?mozno aj podla toho by som nejak kombinovala...tomas sa paci inak aj mne jakub sa teraz narodil kamoske 🙂

paula80
6. mar 2012

@sissmiss Martin,Tomáš,Jakub - toto boli aj moje top mená v zozname, no manžel odmietol všetky tri, tak sme urobili kompromis,ak bude chlapec, tak bude Matias,v rodine ani, v našom okolí také meno nikto nemá.Ale z tých troch u mňa vedie Tomáš,neviem prečo,ale páči sa mi najviac,tak som zvedavá,ktoré nakoniec vyberiete 😉

rejocka
6. mar 2012

@sissmiss ja som v tej tabuľke neni 😀 ,nedostala si údaje aj ten vypočet pohlavia podla toho vzoerca 😉

paula80
6. mar 2012

no vetry trápia aj mňa a presne ako píšete,večer to je nahoršie po celom dni,ale je pravda,že jem hodne pečiva,to vraj tiež nafukuje,no dnes som jedla aj aktiviu a veru nafúknutá som stále.
Inak som rada, ja už druhý týždeň nemám žiadne neveľnosti,z ničoho mi už nebýva zle,dokonca, čo nie je dobré,som začala moc jesť,nejako sa neviem dojesť,musím to ale stopnúť a jesť s rozumom,lebo som už pribrala minimálne 3 kg,od kedy viem,že som tehu 😒

zuzana_v1
6. mar 2012

@paula80 jej, Mathiasa chceme aj my. Najskor to mal byt Max, potom Matúš a najnovsie Mathias. No uvidime, kolkokrat to este budeme menit 😀 Ale pri dievcatku sa stale drzime Elly 🙂

stipec26
6. mar 2012

@veverka84 ja odpadnem - ty si pamatas? 🙂 ale zlate, si mila.... ja vela veci dost teraz zabudam, nejako zide z oci zide z mysle.... ale ano - hladam, aj ja som dnes som na to narazila - ako nazov penzionu, ale mne sa skor paci Amelia - s e... len nie je v SK kalendari, tak aby si to nemylili s Amalia... to sa mi nepaci...

@nmonika tak vitaj doma... aky bol len, aka bola prva noc na SVK?

@sissmiss fiha...tak vyvazene ....asi by sa hodilo vediet aj bracekove meno (a ak sa veeelmi nebojis - aj vase priezvisko)... ale tiez som moc naklonena na Tomaska alebo Jakubka (ak sa teda nebojis co ma toto meno boom) ...Martina mam brata a volala som vzdy Kubo 🙂 alebo smrad (ale nie ako hanlivo, len tak, ze sa vzdy plyzil z domu xixi) ...takze vlastne vyhrava Lukasko 😀 😀 🙂 🙂 ci sme na zaciatku? ;)

@zuzana_v1 @paula80 ...a Maxim sa Vam nepaci? ci to uz nie je odroda toho vasho mena?

iva98
7. mar 2012

@sandy3911 My sme merali 6,2 no teraz uz mame urcite viac 🙂 v pondelok zistime ze kolko. Dnes som musela ist ku gynde, lebo mi na testoch zistili nedostatok zeleza.... Dala mi tabletky, hadam neuskodia, no len mam pocit ako keby som zjedla celu kopu hrdzaveho zeleza :D

sissmiss
7. mar 2012

@rejocka doplnim...pri presunoch mien podla datumu porodu sa mi porobili trosku kixy, tak to opravujem teraz. Vdaka za info 😉

sissmiss
7. mar 2012

@rejocka takze nie, v poste ta nemam...ak si pisala sem na stenu, ja to uz nedohladam, napis este raz a hod mi to rovno do posty, tam to najdem vzdy 🙂

olivka84
7. mar 2012

ahojte co sa tyka toho traveniatak vcera som sa napchala grenadiru a vnoci som sa stale len prehadzovala same nocne mory som mala. takze uz nikdy viac dnes len zeleninova polievocka. 😉

paula80
7. mar 2012

@stipec26 ďakujem za tip,Maxim je tiež pekné meno,skonzultujem s manželom 🙂 😉

sissmiss
7. mar 2012

@stipec26 eeee 😀 ja radsej anonymne. Aj ked nemam iluzie ze nepiseme na sklo, ale...aj tak. No, ale, vsetky mena co som pisala sa hodia k priezvisku...krasne k nemu zneju....maly ma rovnake inicialy meno priezvisko, ale ak by sme tak dali aj teraz, to by bol Martin...ale dievcenske sa nam ziadne na M nepaci, teda na ziadnom sme sa nezhodli, tak tam by sme to uz potencialne nedodrzali, tak neviem. Ale najlepsie mi znie Lukáš...ale vsetky sa mi veeeelmi pacia, ved uvidime, mame este cas. Malemu som vybrala meno definitivne az v nejakom 8mesiaci ked som bola...a dovtedy som nemala ani len favoritov...proste ma tak zrazu osvietilo. Tak mozno to tak bude aj teraz 🙂

veverka84
7. mar 2012

@zuzana_v1 maxa som chela aj ja ked som bola presvedcena ze cakam chlapca 😀 😀 😀 😀 😀