icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

soniatko
8. mar 2012

@paula80 Ten Hlavacik je v Cegyse. Ja tam idem v pondelok, ale iba na normalne sono, nie na nt. A mimichodom, s tymto DR nemame velmi dobre skusenosti. Boli sme tam pred 4 rokmi na spermiograme a nebol velmi prijemny. 😖

soniatko
8. mar 2012

@lusinda1989 Neboj, ani ja nemam tehu knizku. Moj DR nema akesi nove a sestricka mi povedala, ze keby mi da tu staru, aj tak by to musela vsetko znova prepisovat do novej. Tak som zvedava, kedy si tie knizky zaobstaraju?! ☹

stipec26
8. mar 2012

@ftinka tak studuj spravne prisatie a trenuj s babikou po byte 🙂 🙂 🙂

http://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-s...

.....a mate nejaky link na tie lili putove satky a videjko?

paula80
8. mar 2012

@soniatko ďakujem viem,baby to písali,že je taký neosobný,nie moc milý, ale keď je dobrý odborník,tak to nevadí.Tak potom napíš,aký bol,uvažujem u neho nad 3D/4D sone potom neskor.

sissmiss
8. mar 2012

@stipec26 http://www.liliputi.sk/index.php?page=shop.prod... ja beriem tuto cervenu aj ked bude chlapec...nevadi...peknym chlapom sa hodi aj cervena 😝 😀 a aspon nieco budem mat farebne a besne 😀

monhla
8. mar 2012

@stipec26 Ja som vážne s bábikou nacvičovala kojenie s laktačnou poradkyňou. Je to síce s tou bábikou smiešne ale moja mama kojila cca 3 týždne a tak mi nemal kto radiť. A pomohlo to. Malú som kojila do 17 mesiacov a krásne od mala rástla a proberala /hoci moja mama ju stále kontrolovala, či ako čisto kojená nie je podvýživená 🙂 a teraz je aj ona za kojenie/

sissmiss
8. mar 2012

@monhla ja som tiez cisto dojcila asi 8 mesiacov a potom pomalicky prve prikrmy a co som sa napocuvala ked mal rok, tak sestricka od nejakeho dr, ze jezisi co mu nenamocis trosku chlebu do gulasa....sme boli niekde na rodinnej session...a babky okolo 70r pritakavali lebo sestricka je mudra...inak bola to sestricka tusim od koznej 😀 ale ludia su desni na dojcenie...na nosenie v satke, na latkove plienky....vsetko co je ine ako mainstream je out a malo by sa zakazat 😀

stipec26
8. mar 2012

@sissmiss a mala si aj velke brusko po porode? lebo ja som mala skoro take rovnake ako pred porodom... nevadilo ti potom uvazovanie - kam si si davala babatko?

sissmiss
8. mar 2012

Ozik baby. Mam jeden kurz na baby masaze, je to celkom zaujimave....Planujete masirovat svoje deti? Robi sa to od narodenia a okrem toho ze upevnujete puto medzi vami a babatom...a tiez puto medzi babatom a tatinom, lebo aj ocinovia masiruju, tak ma to este plus vyhodu- babata sa pytate ci suhlasi s masazou(nielen verbalne, tam su aj take tahy akoze si madlite ruky nad nim a ono po par razoch pochopi ze to suvisi)...pred kazdou jednou masazou...keby som to nevidela u partyzdnovych na kurze tak neverim, ale oni sa normalne potesili a dali najavo ze ano, chcu masaz...no a to im okrem teda puta, samozrejmych vyhod masaze, poskytujete este nieco-davate im moznost povedat NIE, a to je velka cenna skusenost. Prevencia proti zneuzivaniu deti. Naucia sa povedat nie, vediet rozoznat co im vyhovuje a co nie a naucia sa od babatka ze ich nazor je akceptovany, rozhoduju o sebe....Ja toto planujem robit. Pouziva sa olej slnecnicovy zmiesany s olivovym, niekd emam este presne ten pomer, ale da sa to vygooglit urcite...su na to kurzy v kazdom vacsom meste

sissmiss
8. mar 2012

@stipec26 nooo, brusko som mala takeeeee....ehm 😀 nebolo male 😀 ale nevadilo mi to, az take velke nebolo a ta satka s babatom prisla akoby nad, prave som nasla fotku ako maleho nosim, ale nejde mi stiahnut z jednej stranky kde som ju davala....skusim sa s tym este pohrat a prilepim....

daniela02
8. mar 2012

@paula80 myslim,ze u mna je to podobne, mne robila dr. Odbery,robila mi yzv,kde kontrolovala priemer hlavicky,dlzku a povedala mi zebto ide jedno s druhym a ked budu vysledky zle,bude mi volat, a cocsa tyka vysledkov pri tripploch a ds,napr. Mne sestricka povedala ze je to len statistika a uz piriany 3D uzv to odhali. Takze dufam ze bude csetko ok.

daniela02
8. mar 2012

@sissmiss my sme masirovali brusko aj chrbatik sem tam

paula80
8. mar 2012

@daniela02 ja som si dnes ešte preventívne volala na tie výsledky Papp a dr. ma ukludnil,mám ich negatívne,takže už to definitívne nechávam tak a budem čakať až do tých trippletestov na budúcu poradňu a aj ja dúfam,že budú v poriadku.Ja idem až o 2 týž.a potom by som chcela to 3D sono u toho doktora,čo robí aj tie merania NT,myslím,že je dobrý odborník a keby niečo,tak to odhalí.No ale už musím myslieť iba pozitívne 🙂

daniela02
8. mar 2012

@paula80 to je myslim,ze najdoleitejsie,to pozi myslenie,ja chcem ist tiez po tripploch uz na 3D chystam sa do Sace k Dosedlovi,tam chcem aj rodit

luly13
8. mar 2012

@stipec26 ja som sa vzdy s uviazanou satkou citila ako znovu tehotna. 😵
@sissmiss Teraz su tie satky prekrasne. Ked sme my kupovali,tak boli len jednofarebne. My sme tiez maleho masirovali. Teda skor hladkali. Bol to taky nas ritual. Ale kurz sme neabsolvovali.

sissmiss
8. mar 2012

tu je to...podarilo sa...trosku som si zrezala hlavu, lebo tam vyzeram fakt dost desne...aspon vidim ako mi po pordode zredli vlasy...este ze ich mam uz viac 🙂

skrecok
8. mar 2012

@ftinka Nie, nie. Nedojcila som v satke, nemam satku.
Prave hladam taku vhodnu satku, aby som mohla dojcit. Normalne som videla mamicky, ktore bez problemov dojcili v satke. Male aj v pohode spinkalo a mamicka mohla aj ine veci robit. Skoda , ze som nezistila nazov, prip. som sa neopytala. ☹

michaela2586
8. mar 2012

@lulu1112 no pytam sa preto lebo aj ja som v 12 tyzdni a o tyzden idem na kontrolu, velmi by som chcela vediet co to bude. sa uz tak tesim jujj 🙂))

stipec26
8. mar 2012

@luly13 🙂 mna sa tiez pytali, preco som si zavesila opat malu na telo, ked len teraz odtial vysla 😀 😀 ale tak volne ruky su volne ruky 🙂 a spiace babatko je to najkrajsie babatko 🙂 🙂 😉

@sissmiss ja som videla tusim este min. rok v Damskom magazine, ako to ukazovali - teda to tesenie a suhlas na masaz - pekne to bolo, ale ja by som si asi nevedela zapamatat vsetky tie hmaty a postupy, takze aj ked som masirovala babatka tak iba podla toho ako som to citila (i ked teda ano, citala som v nejakej brozurke, ze sa to nema od stehienok k chodidlam, ale naopak - ako ide lymfa)
a to je uz ake velke babatko co mas na foto? a gratulujem k obnove vlaskov 😉

sissmiss
8. mar 2012

@stipec26 vlasy mam teraz lepsie ako kedy v zivote...mne tehu pomohlo...v tehu mi nepadali a po porode trosku, ale potom dajako zhustli 🙂 mam take ako som si vzdy zelala mat, sa mi to splnilo 😀
Ja tie hmaty poznam, ak si uz aj nepamatam z tejto baby masaze, tak sa daju aplikovat zakladne hmaty z klasickej dospeleho takze pohoda. To pytanie sa ma svoj vyznam, ale tiez sa to da intuitivne robit ak vies o co ide
A maly mal vtedy kolko....fuuuha....okolo 2-4 mesiacov

iva98
8. mar 2012

@sandy3911 je mi smiesno lebo doktorka mi vravela ze nemozem a ked volala s rodicimi tak otec mi vravel ze ak mi pomaha, ze mi potom nieje tak zle, tak ze si mam dat...ze doktorka nevie ako citim. tak ma potesil 🙂 A teraz mozem povedat ze si kavicku vychutnavam, lebo v prvych mesiacoch som ju nemohla ani citit a teraz.... 🙂 boze az mam chut :D

iva98
8. mar 2012

@monhla @sissmiss baby uz ked vas tu takto mam 🙂 chcem sa opytat este na jednu vec, lebo som z nej totalny jelen... ako sa rataju tie tyzdne tehotenstva. V stvrtok som bola 13+0... teraz som 13+6, alebo 14+1 alebo ako to je.... niekde som sa docitala ze sa to rata 13+5, 14+5,15+5 atd.... no inde zase vsetko +6 dni.... ci sa to rata na 7 dni v tyzdni alebo ako...som z toho total debil... dokonca este aj moja Dr ma zmiatla ked som bola na ultr. v jeden den to bolo 12+2, o 2 dni som sla na 4D ultr a uz som bola zrazu 13+0...som prvorodicka a tomuto velmi nerozumiem...:( dakujem 🙂

monhla
8. mar 2012

@ftinka Ja som v šatke dojčila hlavne vonku. Mali sme hody a krsniatka sme v letnom počasí nedostali domov skôr ako za 5 hod. Tak som po čase malú vytiahla von, strčila do šatky,... a kojila - popritom som si pila džúsik a obdivovala množstvo hlúpostí, čo si krsniatka nakúpili 🙂 . Švagriná nakukla do šatky mysliac si, že malá spinká a bola prekvapená, že sa kojí. Malá v šatke po kojení aj zaspala a vôbec jej nevadilo množstvo ľudí, hlasná hudby, výskot detí ani zvuky z kolotočov.

monhla
8. mar 2012

@iva98 Tým sa netráp. To si doktori upresňujú kvôli načasovaniu vyšetrení. Aj mne to stále menia. Jediný čas na počítanie je dátum poslednej menštruácie /ak bola/ inak sa to bude stále posuvať pár dní hore-dolu. Inak bábo sa tak či tak môže narodiť 2 týždne prewd, či po vypočítanom termíne a ešte stále je to o.k. Počítaj si týžne iba približne a mysli radšej na niečo pekné. Bábo ozaj nezaujíma, či 13+1, 13+2, 13+3 ....

zahadka
8. mar 2012

@iva98 lekari na UZV to meraju a nemaju rovnaky odhad, cize sa pomyli o milimeter a uz mu vyjde o par dni viac. Logicky uvazuj, tyzden ma 7 dni, cize sa to musi ratat na 7 dni. Ale rata sa aj den napr. 13+0 - to je prvy, druhy je 13+1 atd a skoncis na 13+6 a nasleduje 14+0. Ak si v 14+1, tak si v 15-tom tyzdni (nedokoncenom). Dalo sa to pochopit???

montinka
8. mar 2012

tak baby dnes som dostala chut na kalerab a uz si ho tak skoro nedam. taaak mi bolo tazko,fuuuuj. no tesi ma ze konecne ma prestavaju boliet prsia.🙂
@zahadka a ja som si myslela ze ten nulty den sa nerata.🙂

kali23
8. mar 2012

@veverka84 no a povedz mi, naco je toto stresovanie dobre? vobec si nemohli uzit to pekne obdobie... je mi z toho smutno... doktorka mi povedala, ze si z toho nemam nic robit, ze ked mi urobia tie testy 2, tak jeden moze byt pozitivny a druhy negativny, a nikto nevie, comu sa ma teda verit... ale ten červený stlpec a výstraha - pozitívny skrining vyvedie z rovnováhy kazdého... a na konci je veticka v zmysle, ze vysledok je pozitivny hlavne kvoli veku matky... dokelu, akoby som mala 47!!! 🙂
manzel sa nato strasne vytocil, aj ked som mu hovorila, co ste mi tu napisali o konkr. pripadoch... aj mi to pride, ze sa to proste robi, kvoli presunom penazi medzi platcami .- poistovnami - laboratoriami.. hlavne ked je majitelom oboch tá istá fin. skupina...
ja stale nechapem, kedy uz konecne posunu tu "zazracnu" hranicu rizikového veku... všetko sa mení a myslím, že aj prvorodičiek okolo 30 je omnoho viac, ako kedysi... uz som to tu pisala... prababky rodili od 16tich, 7-10 i viac deti, z toho polovica zomrela... babky od cca 18tich cca 4-6 deti, tiez bola vacsia umrtnost deti... a naše mamy od cca 18- 20tich...uz 2-3 deti... nikto neriesil postihnutia a take vysetrenie a hentake vysetrenie... 🙄

1982zuzka
8. mar 2012

@iva98 ahoj ja som si to počítala na www.tehotenstvo.academy.sk - tehotenstvo trvá 10lunárnych a 9 kalendárnych mesiacov. Môj partner tie týždne a mesiace nechápe doteraz 🙂 ale podľa tej kalkulačky na stránke mi to sedí aj s tým ako to počíta môj lekár. Vždy to máš počítané od posledného dna MS s tým, že ráta sa, že si bola plodná ten 14 den (ale nie pri každej to platí, my sme napr. starší o 8 dní, t.j. otehotnela som údajne skôr ako je ten ideálny 14.den po poslednom MS) - preto ti tam bude vychádzať ideálny termín porodu v rozpätí od 38-42tt. Jedine v čom je rozdiel v porovnaní s tou stránkou a mojim gyn je nasledovné:
napr. na tej stránke 14+6 je posledný den 15-teho týždna, môj gyn považuje za posledný den 15-teho týždna: 15+0.

iva98
8. mar 2012

@monhla @zahadka jeeeej baby ste super 🙂 dakujem. Zahadka jasne pochopila som, a monhla mas pravdu, radsej sa sustredit na nieco pekne 🙂 ja by som bola najradsej keby sa moje male narodilo v termine, resp par dni pred, lebo 18.8 chcem ist na svadbu a 17.8 mam narodeninky.... len to asi nebude mozne, kedze ja zijem v nemecku a na svadbu by som musela cestovat na SK...to mi uz asi ani dr nedovoli vsak?

zahadka
8. mar 2012

@kali23 ale zas musis uznat, ze je teraz lepsia prevencia, napr. kyselina listova predchadza vyvojovym chybam a rozne vitaminy a pred porodom uzv a prietok pupocnikom pri moznom obtoceni snury. Dakedy sa deti takto udusili, teraz to vedia zistit a urobia cisarak a zachrania babo a urcite riziko po 30-ke prvorodiciek bude vzdy, aj ked sa to posuva, proste telo starne, tomu sa neubranime