September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@veverka84 Mne sa podarilo vydať sa až v 27. Dlho som preberala 🙂 . A 1 dieťatko sa mi narodilo tesne pred 30. Hoci som deti plánovala skôr /ja pracujem v školstve - tam kariéra nehrá rolu/. Teraz čakám 2 a pri pôrode budem mať 32 a hádam sa podarí aj tretie 🙂 . Viem, že to nie je ideálny vek - ale dovtedy nebolo s kým 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@monhla ja som chcela mat 3-4 deti. Akurat ze z exa sa vyklul...nooo...proste nie vhodny otec...Tak sme skoncili pri jednom...a ked som stretla mojho chlapa, po mesiaci sme uz vyberali mena...a po dvoch rokoch sa nam aj podarilo...a mam 30...to sa naozaj neda vybrat ze v 22 porodim, ked neni s kym
sice ked tak ratam....po roku a pol 😀 ideme na to rychlo 😀 uz som sa zlakla ze nam to trvalo AZ dva roky 😀
@sissmiss ja by som to len doplnila, že aj by bolo s kým, ale tá perspektivita bola otázna, tak som ako žena podvedome čakala kým nebudem v žiadnom ohľade na nikoho odkázaná 😀 😀 😀
heeej,ja som si test odložila...mozno ho vyuzijem niekedy v buducnosti
@marcelatje hmm 🙂 ja som musela kvoli tomu absolvovat regresnu terapiu a konecne sa podarilo psychologovi vysvetlit mi, ze raz zena potrebuje muza a potom muz zenu, ze v partnerstve sa to doplna a vracia navzajom jeden druhemu...lebo inak by som asi tehotna nebola...po skusenostiach s byvalym....od maleho narodenia ani koruna, starala som sa len ja aj financne aj osobne, a pritom sme spolu zili este par rokov...Ak by som sa teraz nedokazala zmierit s myslienkou ze pocas materskej budem viac menej odkazana na partnera..uz by som do toho nesla..zazit zase ten pocit zavislosti a strachu...ale viem ze ako zena mam hodnotu a to ze porodim a budem sa starat o dieta je prinos...ale potrebovala som to pocut viac krat 😀
dnes som bola v bille a dovliekla som asi 12kg ovocia a zeleniny 😀 taka som natesena, tak to krasne vsetko vonia, dokonca aj rajciny vonaju ako rajciny 😀 a vecer si dame ananas, mnaaam
Pre vsettky tie co pisete kolko UZ mate rokov a ake ste stare... 😉
Ja som oproti VAm hotovy dinosaurus, vykopavka 😀 😀 😀
mam 36, cakam tretie...nie nebojim sa..co ma byt to aj bude...som zdrava, ziadne hormonalne poruchy nic..nemusim tlacit do seba hormony na udrzanie tehu, nemam problem so stitnou, nespinim, nekrvacam, pocala som prirodzene, dieta vynosim prirodzene..tehotenstvo same o sebe prirodzena vec..akurat zvraciam a napina ma, ale myslim ze to s vekom nic nema..
Takze zahodte strach,vek velakrat nehra rolu, velakrat mladsie zeny ako ja pridu o dieta, maju problemy, je to skor o stave tela, mysle o pozitivnom mysleni o pristupe v zivotu....
ked budete zufat ze mate vela rokov a ste tehotne ZAS, tak si spomente na mna na staru mrochtu.... 😀 😀 😀
prvu dceru som mala v 27, druhu v 34 a teraz mam 36...je tak ako sa pritrafilo 😎
pekny dnik
@michaela2586 drzim palce, snad sa male otoci tak, aby to doky videl 🙂 Nasa sa tak krasne otacala, ze sa ukazala v plnej krase 😀
No ked sme pri veku, ja mam 33 rokov a cakam prve babo, ale 6 rokov sa nam nedarilo, planovali sme umele, nakolko nam aj doktor povedal, ze prirodzene pocat mame minimalnu sancu, problem bol na manzelovej strane a pozrite, ake prekvapko 😀 Bol to nas neskorsi vianocny darcek toto by som ani vo sne necakala, otehotniet normalne a este aj cakat dievcatko, no uplne som stastna, az sa rozplyvam 😵
dnes som prisla na to, ze najvacsiu radost z mojho tehotenstva maju asi chalani u nas v robote 🙂
zacinam byt hyperaktivna. V utorok som im upiekla jablkove strudle a teraz som dobehla domov urobit im babovku 🙂 mam na nu chut, taku domacu, no zjem tak max 3 kusky a dost. Manzel mi sladke moc nechce a mala je na prazdninach u babky, tak zas ju donesiem len im 🙂 No nechceli by ste taku kolegynu? 😀 Ved im budem asi aj chybat cez matersku, kedze som tam jedina baba 🙂
@zuzana_v1 to je nejaka mania asi tehotnych...ja som chcela piect taky tvarohovy s ceresnami navrchu ale muz ze e-e, tvarohovy on moc nie. Ja kolace moc nejem a maly zje jeden kusok...no, neni sme moc jedaci na taketo...a mna napadlo ze zoberiem chalanom na koncert, som dnes chcela ist 😀 sibi ribi, ale oni by sa potesili a ja tieeeez 😀
@veverka84...no pri malom com citila prve pohyby v 17tt a to teda hned tak ze ked som mala na brusku ruku...a teraz mam sem tam taky sekundovy pocit dole, ze mi to hned pripomenie tie pocity z tehu, tak neviem...
@zuzana_v1 ...u nas naj radost z toho maju moj syncek a krstniatka...proste stale spekulu ako ze mam babatko v brusku, kto mi ho vyberie a tak 😀
@orchidea8 u nas v rodine mame ale taky baby boom, ze to uz tym mensim detom asi zacina liezt aj na nervy 🙂 sestra ma termin o 2 tyzdne, jedna svagrina o 6 tyzdnov, ja v septembri a druha svagrina je momentalne po umelom oplodneni nejaky mesiac tehotna 🙂 takze u nas su uz bruska ,,nudne" 😀
@sissmiss ako žena máš hodnotu a to že porodíš a budeš sa starať o dieťa je prínos!!!! 😀 😀 😀 len to musí chápať aj ten partner. Ja o mojm bývalom radšej pomlčím, tam keď som si predstavila, že by sme mali dieťa oblieval ma krvavý pot. Nezodpovedný až hrúza!!! Aj keď kým sme neriešili závažné veci bolo všetko ok, síce mi vtĺkal do hlavy, že mám vlastne šťastie že ho mám, lebo mňa by už aj tak nikto nechcel..... ale teraz to vidím tak, že šťastie mal vtedy on 😀 😀 😀 bol odkázaný na mňa a keby som bola ja odkázaná na neho tak sme sociálny prípad 😒 ešteže som si to včas uvedomila, odišla z toho neperspektívneho vzťahu, začala som študovať a budovať si svoje podkopané sebavedomie a našla som si poriadneho chlapa, ktorý ma ku podivu aj chce 😀 😀 😀 to by jeden neveril 😀 😀 😀 😀
@marcelatje jeeeje, nemali sme my jedneho a toho isteho? akurat ze ja som na to prisla pomerne neskoro 😀
@veverka84 kolko rocni to riesia? 😀 Ja som malemu pustila na youtube porod do vody a popytal sa co a ako, dostal odpoved a tak vie, ze babato sa nezadusi, ze dycha cez pupocnik, ze teta ma este jednu dierku a tade babo vytlaci a ze babato plava v plodovej vode. Som celkom spokojna s tymi jeho znalostami, na to ze este nema 6r., akurat ze ked bol so mnou teraz na sono prsnikov, myslel ze babo hned "vytlacim"...na doktora posepky krical, pan doktor, sestrickuuu, a ked som sa isla obliect hovori mi a voda je kde (rozumej plodova) 😀
@veverka84 mne krsnitaka (9, 11) priniesli knižku o matke a dieťati, ktorú už mali očividne naštudovanú. Presne vedeli kde je zobrazený pôrod (sú tam kráásne veľké obrázky tak ani čítať nemusia) ale najviac ma dorazilo, keď mi tá mladšia nalistovala kapitolu na konkrétnej strane a zahlásila: " A podľa tohoto sa musíš naučiť ako sa dojiť." 😀 😀 😀 😀 😀 (bolo tam vysvetlené odsávanie a kojenie)
tak ja mám 30, s manželom som od svojich 21. Dieťa sme nejako neriešili, cestovali sme, pracovali, postavili dom, vzali sme sa a pri každej návšteve s dieťaťom sme si povedali, že toto nie... obaja sme po dietati nejako netuzili... ale svokra furt a furt a dokola len o detoch točila, tak manzel zacal s tym, že už je starý (36), a blabla, uz som to tu písala... a ja som si tiez tak nejako uvedomovala, že máme vlastne všetko, ale niečo tam stále nejako tak chýba... tak sme si raz povedali, že to vyskúšame, a ked neotehotniem (manžel bol uz roky presvedčený, že nemôzme mat deti) tak sa nič nedeje, a život ide dalej... a už ako viete, prvý pokus bol aj nateraz posledný a hlavne úspešný 🙂
my sme neriešili kariéru, proste sme si žili a užívali život ;) stále máme ešte nesplnené cestovateľské sny, no to uz budeme musieť absolvovať v trojici ;)
tiež si myslím, že je to celé o pozitívnom myslení,
je jasné, že ked niekto po 10 rokoch snazenia proste neotehotnie, a strasne chce deti, tak ide na umelé oplodnenie, aby si to splnil... ale ja by som nešla... dokázala by som žiť šťastne aj bez detí ;)
@sissmiss inak ani by ma to neprekvapilo ak by nás mal súbežne 😀 😀 😀
pozerám, že rozoberáte vek....ja mám 27 a prvé bábo na ceste, s manželom sme spolu už od mojej 19, vždy sme vedeli, že chceme ostať spolu a založiť si rodinu 🙂 ....akurát sme po tom túžili už pred troma rokmi 😀 ....len situácia bola taká, že manžel síce robil, ale ja som mala problém zamestnať sa 😠 ....takže sme to stále nejak odkladali,čiže akonáhle som nastúpila nastálo do roboty, naplánovali sme si svadbu a hned na druhý pokus sa nám podarilo otehotniet 😀 ......tiež máme hypo na krku, ale v dnešnej dobe sa to inak asi ani nedá......ale ak sa človek snaží a pracuje, tak sa to dá zvládnuť.... 😀
u nás som teraz vzácna, všetky deti sú odrastené, takže bábätko bude samé. Krsniatko sa ma pýtalo či o dva mesiace už budem vedieť pohlavie a že vtedy má narodeniny a chcela by to vedieť ako darček 😀 😀 😀 stále chodia a hladkajú ma po brušku, vypytujú sa podrobnosti 😀 😀 😀
@marcelatje u nás to je tiež podobné.....sestra síce mám 1,5 ročné bábo....no z manželovej strany to bude prvé vnúča, a celkovo z ich strany nikto ešte nemá deti 😀 😀 .....takže sa všetci tešia.......a aj svokrovci sú v tomto milí....stále mi ráno nachystajú porciu ovocia, aby som mala dostatok vitamínov 😀 😀 ....zatiaľ bývame u nich, lebo sme sa pustili do rekonštrukcie bytu 😠 ...dúfam, že do konca marca sa tam nasťahujeme 😀
@marcelatje @sissmiss skoro 6 rocny s jeho kamosom 4 roky,vsetko chape tiez kde je dieta ako sa tam dostalo ako dycha co citi,ci pocuje vidi...len ako ide von sme mu nedovysvetlili 😀 😀 😀 inak prisli nam z pupucnikovou krvou -myslim s fakturou rozpravky z bruska tam to bolo super narozpravane a tak detsko.odborne placenta,pupocnik a take veci...dnes krical na tatka hned rano ze nech donese cokoladu mamine lebo linduska uz citi sladke tak jej posleme do bruska 😀 lebo som citala co uz babetko ake je velke a tam bolo ze ked ma sladke prehlta omnoho viac plodovej vody.inak som sa zaregistrovala na tom nestle a odtial prisiel celkom fajn mail o tehotenstve vselico tam je na tej stranke...
@vladka1828 ja mám len sestru jej deti majú 9 a 11 a partner je jedináčik 😀. Ostatné deti z mojej strany (sesternice, bratranci) majú 4 a viac 😀 super že sa budú o nás starať 🙂

@veverka84 mnaaaaam. Ja som malemu chodievala kupovat do rakuska kedysi, u nas to bolo nehorazne drahe a vyrobene v madarsku, hipp, a tam poharik lacnejsie o 10sk vysiel a boli rakuske alebo nemecke, uz neviem...A lepsie. Akurat ze maly to raz chcel a raz nie, tak som si to kupovala viac menej pre seba 😀 som na tom ficala a jak si povedala hruskova s piskotami...no hned mam chut 🙂 a tie tam boli najlepsie, k nam sa ani nedovazali niektore znacky...
@zahadka @daniela02 to je super ked si to nenecha zena velmi diktovat nazormi spolocnosti, ale ano, hypoteka nepusti, treba makat, zarabat...Mne teraz celkom vyhovuje ze nemusim pracovat, muz nas uzivi, ale aj ma to serie. Len po rokoch podnikania mam konecne chvilku klud a na nervy mi to velmi prospieva 😀 Som sice v novej robote ale zarobim len tolko kolko odrobim...a kedze som zase pn...tak nezarobim. A nechcem si robit moc klientov, ked tam budem uz len nejake tri mesiace...Celkom by sa mi pacilo byt na materskej a robit nieco z domu, aj nad tym rozmyslam, pri malom som tak zacala podnikat, po veceroch ked zaspal som obsluhovala svoj net obchod a celkom som sa dokazala uzivit...ale je pravda ze bola lepsia doba, vtedy to bolo dost nove kupovat cez net a nebolo nas tak vela, dobre to slo, ale uz je toho plno, asi budem musiet vymysliet nieco nove 🙂 No a tym celym chcem povedat ze nie je jednoduche venovat sa len rodine, a aj ked som na to moc nebola, asi na mna dosla taka chut...ze gazdinkovat, maminkovat...len ktovie kolko mi to vydrzi 😀