September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
ak teda hovorite o magne B6 - to je to magnezium? ....mne to doktorka predpisala pri druhom tehu ku koncu a totalne mi to zmenilo naladu 🙂 z unavenej a podrazdenej som sa stala v pohode az moc nad vecou ;) manzel sa uz teraz pytal asi 3x, ze preco nezavolam doktorke a nedam si to hned predpisat 😀 😀 😀 😀 neviem, ci potrebuje mat este viac apaticku zenu doma, ale u mna to zrejme pomaha nielen na krce ale aj psychiku
@sissmiss takze co? mate pipicka? uz oficialne? ci?
inak co sme sa bavili dat tuto temu na sukromnu nejde to pisala som adminovi jedine zalozit novu...tak ak chcete mozte sa vyjadrit k tomu 🙂
ahojte, dnesna poradna: mame v skrcenej polohe 7,1 cm (babo sa nechcelo vystriet), NT som si nechala povedat a je v poriadku, kyvalo mi rucickou, tak mi aj doktor vytlacil fotku, ako kyva 😵 Protilatky su v nizkej hladine. A teraz negativne info: placenta prilis nizko, prekryva branku...ach, lezat, lezat, lezat a maleho nedvihat.... ☹ ale inak je vsetko v poriadku, hlavne babatko je zdravucke a to ma tesi najviac 🙂
A mame za sebou sono. Babatko je ok, ma 7,2 cm. A spinkalo, takze ziadne kaskaderske kusky ako minule. Akurat je mi luto, ze nemame fotku, lebo bolo blbo otocene a DR povedal, ze by to bolo zbytocne. A uz viem aj vysledky krvi, vsetko mam ok, aj toxoplazmozu, tej som sa obavala a iba stitnu zlazu mam na prd, ale s tym sa ratalo, kedze sa na nu liecim. Tak som spokojna. 😉
@lulu1112 no tak ten nas cervik najprv pekne lezkal aj som dufala ze mozno uvidime nieco ale zrazu urobil kotrmelec a otocil sa nam ritkou. no a uz mam aj ja zmerane NT zevraj 1,2 neviem sice kolko ma byt ale dr skonstatoval ze nic vynimocne nenasiel iba sa mi termin porodu posunul zo 17.9. na 12.9. taaaakze zase mozem asi cakat maleho obrika.🙂
@sissmiss musime vela vela pisat - aj tliachat blbosti, ale to iste dookola, aby to tu nikoho cudzieho nebavilo 😀 😀 😀 koxooooo tak ja pojdem tiez na tu krv alebo co?!?!?! mozno by mi to zdvihlo naladu, keby som vedela pohlavie... co myslite???
ja idem teraz vo stvrtok na sono - teda premeranie - aby to potom mohli porovnat aj s krvnymi testami... tak hadam to bude OK... skusim sa spytat, ci tam nevidi uz co to bude, i ked ja sama viem, ze je to u nas nerealne, ani jedno babo nechcelo zatial ukazat....
@stipec26 aj ja idem vo stvrtok na 3D a dfam, ze Vam uz vecer budem vediet povedat co to je 😀
ahojte tehulky, citam, ze ste tu viacere mali dneska poradnu, tak vsetkym gratulujem k dobrym vysledkom 🙂
a idem sa aj ja pochvalit, ze aj u nas vyzera zatial vsetko OK. male ma 66mm (12+5) a podla vsetkeho jasny chalan 🙂
pekny vecer vsetkym
no kočeny teraz došiel na návštevu mužov bratranec a hneď ma pochválil aká som vypapaná no dobre neee a to som ešte len niečo cez kilo pribrala čo budu hovoriť keď budem mať o 12 kg navyše 😠
dnes to uz naozaj dokazu paradne skoro urcit...inak mam dnes uz za sebou 3ti utz a nabuduce idem v 20tt na 4.ty, morfologicky...to som neni moc spokojna, uz je toho nejako vela. Ale potom ho trosku stopnem, pri malom som nemavala tak casto...
@lulu1112 ja myslim ze sumive magnezko by ti uskodit nemalo, akurat ku koncu tehu sa nesmie brat lebo brani maternici robit kontrakcie (to je vyjadrovanie, snad to necita nejaky dr, lebo by sa isto chytal za hlavu 😀). Spytaj sa v lekarni, pripadne si zavolaj gyn., nemusis tam chodit.
@zuzana_v1 dakujem Zuzi, takze tehulky mozu, ok skocim zajtra do lekarne 😵
@sissmiss dikes, popytam sa v lekarni, nech sa ukludnim 🙄
@stipec26 😀 no nedavno mi bolo vsetko jedno, ale asi mi vsetko jedno nebude, ked ma bude pred komisiou od stresu a tehu napinat, blbe, ze sa musim najest tak ci tak, bo ked som mala bakalarske statnice, tyzden som nic nejedla, tak som ich nemala z coho ovracat ale teraz.... 😅
baby inak na rozkaz dokyho si musim kazdy den merat tlak rano a vecer a ten spodny mavam furt okolo 60ky, je to zle alebo sa s tym nemusim zatazovat?
@paula80 Jeej, az teraz som si to vsimla s tym menom. Meno Teodor sa mi velmi paci a Teo este viac. Len v tej anglickej verzii sa mi to nezda, hlavne s tou vyslovnostou. My to strasne pripomina Theodora Roosvelta a sa bojim aby ho potom vsetci nevolali Ted. Lebo vlastne teddy bears (mackovia) sa tak volaju kvoli nemu. 🙂 Ale ved este uvidime. Casu mame dost. 🙂
Inak kocky sa opat vratim k tym menam. Som si tu na MK citala nieco o zahranicnych menach a potom slovenskych priezviskach a som bola soknuta, ze na matrike vam za 1,50 daju prec -ova, ak mate dievcatko. ????? To co sa zmenilo zakon v slovenskom jazyku? Asi mi nieco uslo, ale ved, ked som naposledy citala slovenske casopisy, tak tam pridavali to -ova este aj zahranicnym spevackam a hereckam... Angelina Jolieova, Whitney Houstonova..... no som z toho paf.
@veverka84 Praveze ich vobec nepoznam a preto ma asi zaujali. 😉 A moja, ja zijem v krajine, kde sa pise rok 1433. 😀 😀 ..muslimsky kalendar.
Moje baby uz vyrastli z tych takych typickych dievcenskych hraciek a toto mi pripada, ze by ich to zaujalo, lebo budu musiet pouzit fantaziu. Teda dufam, ze to nebude iba par kociek a postav jednu vec a hotovo. a taktiez sa to da tusim skombinovat s legom. Teda ta reklama bola uboha, ale snad som to spravne pochopila. 😀 A ceny maju v tom obchode tiez dobre, co je dost dolezite, hlavne ked som mojim kockam povedala, ze uz nebudu ziadne darceky, ziadne nove oblecenie, lebo vsetky peniaze idu na babo. 😉
ahojte tak konecne 13. 3. dnes idem na kontrolu som zvedava kolko male narastlo , ale strasne sa bojim. vcera mi volala kamaratka a hovorila o vseliakych vysetreniach ktore jej dr robil. podotykam manualne vysetrenia. mne zatial bral len cytologycky ster. neviete nahodou co vsetko tam bude este pozerat. a ci to boli alebo je to skor len neprijemne? nikde na nete som sa nemohla k tomu dopatrat. 😖
@lulu1112 Moja drzim palceky, nech to zvladnes. Ale zase si myslim, ze lepsie je robit to teraz ako v lete, ked uz bude krasne slniecko. Potom ta to bude tahat von a pri ostrom slnku neuvidis poriadne ani na papiere a ani na obrazovku. (vlastna skusenost) 😉 A aspon si budes poriadne uzivat to vacsie brusko. 🙂
@stipec26 Moja som rada, ze si zacala tu temu o tom ako sa citis a ze kopec dievcat napisalo. Ja to mam tiez stale a stale si nechcem priznat, ze som vlastne tehotna. Si myslim, ze az ked naozaj budeme citit tie pohyby, tak to bude take realnejsie.
Ja som mala dost velke citove problemy v druhom tehotenstve, lebo som sa strasne bala, ze nebudem milovat svoje druhe dietatko, tak ako prvu dcerku. Dokonca som mavala nocne mory a stale kvoli tomu plakavala. Samozrejme, ked sa druha dcerka narodila, tak som ju milovala a milujem tak isto ako tu prvu Myslim, ze to bolo zapricinene aj tym, ze som mala mladsieho brata (2,4) a od malicka bol on ten rozmaznanejsi. Dokonca aj ked sme uz boli starsi 6 a 8 a on mi spravil nieco zle, tak vsetci ( mama, babka) len, ze nechaj ho on je mladsi. A vlastne az pri svojich detoch som si uvedomila, ze porovnavat takto deticky, je to najhorsie co moze byt, lebo aj mne to vlastne v takom mladom veku naburalo sebavedomie.
A si muslim, ze aj teraz mam zase strach z toho, ak bude toto dietatko chlapec, ze ako sa k tomu vlastne postavim. Ale jedno je iste, nebude to ziadny maznacik! 🙂

@ftinka ja som take bolesti mavala az okolo 25 tt. Pisala si nieco tom ze behas? Akoze normalne este sportujes? Ak ano, zrejme je to z pretazenia, lebo pri tehu zvyknu boliet akoby slabiny alebo cele to vazivo a vystreluje do noh...ale hlavne neskor..alebo ked sa pretazuje. Odduchuj 😉