icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

sunny15
13. mar 2012

@paula80 naposledy co bolo v telke o tej zene co zomrela pri spontannom porode-bolo to vraj kvoli tomu ze 1.porod mala cisarskym a druhy chcela mat spontanny a preto jej rupla maternica a ona vykrvacala

petraas
13. mar 2012

@lulu1112 no skoda ze len v eurovei maju to tehu oblecko..my sa chystame na rycho do ba takze chcem skocit len do toho auparku....ale tak snad kupim aj tam nieco aj ked to nebude tehu...ja som ani pri prvom nekupovala tehu ale normalne co vyzeralo ako tehu...proste take volne aby nic netlacilo🙂

ftinka
13. mar 2012

@tanicka1976 strasne ma tesi, ze tu niekto pise taketo veci... potom si pripadam i ja normalna 🙂 ja sa obcas tesim, obcas netesim...ale stale si to akoby neuvedomujem. vcera bola kontrola, vsetko bolo ok. moj muz sa tesil viac ako ja, lebo videl babo prvy krat. a dohodli sme sa ze to hned povieme rodine, no nestalo sa... nejako sa s tym neviem zmierit a bojim sa povedat ostatnym.... divne, ze?

sissmiss
13. mar 2012

@ftinka vacsina z nas ma protichodne pocity...ale ja myslim ze to robia aj hormony, nielen ze vieme do coho ideme a ze nam je, alebo bolo, zle

stipec26
13. mar 2012

@zubka5 ak potrebujes pomoct so zelezom - uz som to tusim tu raz pisala - skus melasu - je to cisto prirodne - nieco ako med ;) jedna lyzicka denne v caji alebo teplej vode a malo by sa ti to upravit...

@anicka245 tiez uzivam Caliubrum a v pohode.... musim povedat, ze ja odkedy som tehu, chodim na WC kazdy den, resp. obden a to som asi 3-4 roky bojovala s tym, ze som bola rada ak som isla 1-2x do tyzdna... a teraz si nemusim dat ani jogurt s musli a idem pekne kazde ranko 😀

@zahadka ja motylika nie, ale mam pocit, ze niekedy je na lavej strane a nieco tam sa mihota... taka gulicka z bocnej strany, ale to asi bude len moj vyplod fantazie, lebo na to je to malicke babo este male.... a vo vsetkych clankoch citam, ze nie pohyby to nie su, stale len creva....

@brita pani - dvojicky??? a ake to je? ;) co tvoje pocity? ja budem vo stvrtok, ci su tam dve a mozno sa jedno skryje

brita
13. mar 2012

@ftinka Nie, nie je to divne, je to prirodzene. 😉 Nemusis sa nahlit to niekomu hovorit, je to len a len cisto vasa intimna vec. Ved pride cas a poviete im to. A nakoniec, sak to bude aj vidiet. 😀

brita
13. mar 2012

@stipec26 Aky je to pocit? Neskutocne krasny, uzasny, a sme velmi stastni. 😉 Neviem, co este krajsie a lepsie si mozem zelat. 😉 Iste to nebude lahke, ale nam to vobec nevadi. 😉 Drzim palce na UTZ. A ty by si chcela dve?

petraas
13. mar 2012

@katka_77
@ktore
dakujem🙂 no je uz dost velke si nechcem ani predstavit ake bude pred porodom...pri malej sommala dost velke brucho ale toto bude asi mega velke🙂))

stipec26
13. mar 2012

@ftinka to ja som tu zacala tu debatu o tych pocitoch/nepocitoch...

ale viete co, ja som to vcera napisala sefovi (teda robila som pre nich ako szco, takze viac-menej sef) a byvalym kolegyniam a mam pocit, ze mi to pomohlo trosku na psychiku, ze sa nestresujem z toho... akoze nebala som sa ako to okolie prijmne, lebo mi je to suma fuk, ale kedze rodina to prijala strasne zle, ze tretie babatko, tak som mozno dostala blok a uz sa to viezlo... akoze stale neskacem od radosti, ale bola som dnes napr. s malou vonku, vysli sme si do mesta a trosku sa prevetrali.. na to, ze som skoro 2 mesiace nevysla z domu to bol vykon 🙂 😉

nmonika
13. mar 2012

ododnes mam uz tehotensku knizku...dobehli sme co sme mali.Dalsia poradna 3.4. 🙂

brita
13. mar 2012

@stipec26 Nechapem, co sa rodine napaci na tom, ze cakate tretie babatko? 😠 😠 😠 To je teda! Nemam slov. 😒
Este aby si sa za to hanbila, nie? 😠 Boze, nic si z toho nerob, je to od nich ubohe.

stipec26
13. mar 2012

@brita Juuuuj tak nie - dve by som asi nechcela... mala som dve dost rychlo po seba, tak cca si to viem zivo predstavit... 😀 😀 😀 ale ked tam nebudu dve - tak mi muz uz povedal, aby som sa pripravila aj na 4. tehotenstvo 🙂 🙂 🙂
Z mojej strany rodiny to nie je bezne mat 3 deti - u nas tak skor jedno - dve, ale hlavne moja mama mi "vynadala" do ciganiek a ze nechcem ist robit a ze si nebudem pomaly pamatat mena svojich deti atd... no proste zle velmi zle, cele zle.... cakala som zlu reakciu od nej, ale velmi ma prekvapila, co vsetko mi povedala... a pritom tieto dve vnucata miluje viac ako svoj zivot, takze tak... Ale trafila si to asi - ja sa vlastne aj hanbim, ze som opat tehotna... 😒 ☹

keenfan
13. mar 2012

@nmonika jee, sa maaas, ja este nemam ☹

@stipec26 tak tretie mat je narocne, ale hlavne ze je z lasky! a ja vravim ze niekedy sa ani vlastnej rodine nezavdacis..je to tazke, ale treba sa obrnit trpezlivostou a nevsimat si komentarov. Ja som sa tiez dockala "prima"reakcie od kamosky,spytala sa ma ze ci si to nechame. Mala som dost ☹

brita
13. mar 2012

@stipec26 Nie, nie, vobec sa nesmies za to hanbit. Nech sa hanbi ten, kto sa nevie spravat. 😒

marcelatje
13. mar 2012

Baby, dva týždne budem slamená vdova ☹ kto sa o mňa postará? Ten môj zlatúšik ma len ofukoval a teraz sama, snáď nemumriem hladom 😕 no katastrofa 😀 😀 😀
@stipec26 ty sa len nehanbi a pekne to bruško puč nech ho každý vidí, svoje deti si vychovávaš sama, nikto ti na ne neplatí tak nech si každý myslí čo chce ........

petraas
13. mar 2012

baby ja som pri prvom tehu brala vitaminy calibrum baby plan a potom calibrum mami ci ako sa to vol...pri druhom tehu som sa rozhodla ze nebudem brat ziadne lebo som pocula ze ked sa uzivaju tak sa rodia velke deti tak som to chcela vyskusat ze ci aj druhe bude väcsie...nakoniec som sa pytala lekara ze co on na to a povedal ze netreba ziadne vitamini len KL vraj su to zruti penazi ze radsej mam papat ovocie a zeleninu...takze najprv som uzivala len tu KL ale neskor som si kupila aj Prenatal lebo akosi som velmi malo jdla a ovocie a zeleninu vobec tak reku nech aspon nejaky vitamin je...doberiem balenie a uz si viac nekupim...

inak dnes som sa vazila a pribrala som zatial 1,6 kg

anjelik007
13. mar 2012

@petraas a čo je KL? asi som nechapava .-)

sissmiss
13. mar 2012

@stipec26 zlatko, ja ta obdivujem ze si tehotna, ze zvladas a vsetko :-*

daniela02
13. mar 2012

@stipec26 nie take si ani nepripustaj, skor tvoja mamina by sa mala zamysliet, ved oni ta maju podporvat a tesit, u nas doma to bolo o tom, ze sme mohli este trosku pockat, ale teraz sa raduju, hlavne sa vypytuju co to bude, moj tatino chce hlavne vediet pohlavie, a svokrovci, netusim, ale u nich to bolo vzdy divne aj pri prvom

sissmiss
13. mar 2012

@anjelik007 kys.listova

daniela02
13. mar 2012

@petraas ja som brala pri prvom a mali sme ledva tri kila, takze to asi nebude velmi pravdive 🙂 Ale ked paps vela ovocia a zeleniny tak naozaj este k tomu nepotrebujes dalsie umele vitaminy, aj ked ja beriem femibion, potom asi pozriem na nieco lacnejsie, lebo naozaj su dost drahe 23 eur na mesiac je dost

petraas
13. mar 2012

@anjelik007 uz ti @sissmiss odpovedala🙂

daniela02
13. mar 2012

@marcelatje aj ja som tento tyzden sama, manzel je v nemecku na sluzobke, ale mam pri sebe maminu, a malu som zial nedala dos kolky ani jedenkrat 🙂 No vie ako na mna

anjelik007
13. mar 2012

@petraas
@sissmiss jasne vďaka, no skutočne nechapava .-)

sissmiss
13. mar 2012

@anjelik007 😀 ja som tiez az na druhe precitanie pochopila

petraas
13. mar 2012

@daniela02 ja si myslim ze to nieje pravda...preto som chcela aj schvalne vyskucat...podla mna je to geneticky dane ake budes mat dieta a neda sa to ovplivnit...
no ja som si hovorila ze kaslem na vitaminy v tabletach ze budem papkat ovocie a zeleninu len nemohla som nic z toho dostat do seba a teraz obcas nieco zjem🙂
ja uzivam Prenatal od Jamieson a vraj su tiez velmi dobre...je tam 100 tablet a stali skoro 14 eur...na calibrum som pocula vraj niesu take dobre tak uz som si ich nekupila...

petraas
13. mar 2012

@anjelik007 tomu sa hovori ze tehotenska demencia🙂)) aj ja mavam take stavy🙂

daniela02
13. mar 2012

@petraas ja som mala calibrum pri rpvom, lebo ziadne ine vtedy neboli, teraz mam zatial femibion, a uvidim co si vyberiem potom, ja zatial ovocie a zeleninu ako tak papkam, ale je pravda, ze sa musim aj vela nutit a o pitnom rezime ani nehovorim, mam ho taky zly ze az, ale dufam ze ked pride jar a bude toho viacej aj ovocia, ze to bude lepsie

paula80
13. mar 2012

@petraas
@daniela02 ja som brala maternu pri prvom synovi asi mesiac, bývalo mi z nej ťažko a narodil sa mi syn 4300 g / prenášala som ho týždeň, pri druhom som nebrala žiadne vitamíny, dokonca ani kyselinu listovú a mal 3750 g, teraz do 3 mes.som brala len KL od Jamiesonu a teraz už beriem iba centrum materna, vydhádza cca.9 EUR na mesiac a obsahuje všetko vrátane kys.listovej. Takže u mňa nemali vplyv na váhu detí.
Mne tiež nejak extra nejde na chuť ovocie a zelenina, každý deň sa ale prinútim z každého aspoň jeden-dva kusy.Ide ale aj o prísun železa,maso mi moc extra nechutí,vápnik-jogurty detto,jód-ryby sem-tam,takže u mňa len doplnam vo vitamínoch,čo do seba nedostanem.

hranolka22
13. mar 2012

Ahojte tehuľky,tak skúsim sa aj ja pridať,ale už pravidelne budem aj prispievať nielen čítať 🙂
ja vitamíny neberiem,mne gyndoš odporučil femibion,ale pred tehu a na začiatku som užívala kys.listovú a jem dosť ovocia aj zeleniny takže vitamíny som si nekúpila. brala som pri prvom veľmi nie,pri druhej áno a narodila sa 2 týždne pred termínom a mala skoro 3,6 kg
ja som zatiaľ schudla 4 kg,ale bruško mi vyskočilo už riadne 😀
drobci sa nevedia dočkať kedy sa bábo narodí a aj ja sa veľmi teším,príde mi to ešte dlho čakať 6 mesiacov 😀
ja idem vo štvrtok na ten morfol UZV čo je robené ako 3D a 4D sono tak som zvedavá,ide aj manžel a deti
mne býva občas ešte riadne zle a skôr mámobavy čo zjesť,aby mi nebolo zle,som veľa na ovocí a zelenine,mäso nejem ani mimo tehu,len kuracie občas takže skôr som na šalátikoch a takej ľahšej strave
my sme povedali už aj rodičom aj svokrovcom-moji akosi nepovedali nič,boli zaskočení a svokrovci tiež prekvapení,ale tešia sa,svokra sa snaží pomáhať ešte viac-postrážiť deti ak treba a podobne. aj teraz mi veľmi pomohla,som sa včera šmykla na ľade a spadla ☹ DR ma prezrel,na UZV bolo bábenko oki,odporučil veľa ležať takže včera aj dnes išli špunti k svokrovcom a ja len ležím,nič nerobím,poslali nám aj jedlo keďže som ani nevarila
meno ešte neriešime a ani neviem čo bude,ja som skôr za dievčatko,ale nejako striktne nie,máme už párik takže hlavné je nech je zdravučké aj keď syn chce bračeka a malá chce sestričku 😎

lulu1112
13. mar 2012

@marcelatje Aj ja budem slamena vdova, od 27.3. az tri tyzdne ☹ Tiez to mam tak, ze mam doma full servis, all inclusive, manzel sa o mna stara, donesie a urobi mi na co si zmyslim, tiez sa bojim, ze umrieme od hladu 😅 Asi si k sebe na ten cas nastahujem, aby bolo o mna postarane 😀