icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

stipec26
14. mar 2012

stv 1 - damsky klub - strava v tehotenstve

montinka
14. mar 2012

@sunny15 no zbohom tejto odpovede som sa obavala.no som zvedava co mi povie moj dr. 29-teho na poradni.

marcelatje
14. mar 2012

@stipec26 dobre to odsleduj a potom zreferuj ja som v práci a keby som si pustila dámsky klub, to by už asi bolo priveľa 😀 😀 😀

inci
14. mar 2012

Chudnutie po porode-hlasim sa 🙂 aj na mna sa radi lepia kilecka ale ja aj rada papam 😎 posledne roky uz prevazne zdrave a vyvazene jedla. tak som zvedava na akej cifre sa zastavi moja vaha po porode. zatial mam +2kg.
ja mam rizikove tehu. sono mi robia dost casto, tusim uz 5x. len raz som platila za ten morfoligicky UZ ale to som bola v sukromnom centre a bolo robene teda dost podrobna, takze max. spokojnost.
inak babenky, vysetrenie aj UZ mozete aj odmietnut, mate na to plne pravo. nutit vas nemoze ani lekar. takze sa nebojte ozvat.

monhla
14. mar 2012

@sissmiss Aj ja mám za sebou už 3 utz- prvý podozrenie na tehu a o dva týždňe ďalší potvrdenie tehu /+ mat. knižka/ a potom v 13. tt. Teraz som objednaná iba na poradňu a potom vraj ďalší utv. / to už beriem aj manžela - vždy sa teší 🙂 / Inak ja neplatím nič, ani som nikdy u gyn neplatila - objednaná som na čas /normálne sa to platí ale tehu nie/ aj utz zadara aj testy. Jediné čo sa platí sú fotečky zo sono a utz /za foto 1euro/ protože to robí na žiadosť pacientky

olivka84
14. mar 2012

jeeej akurat v damskom magazine citali moju otazku o strave v tehotenstve som pozerala ako blazon

montinka
14. mar 2012

@olivka84 to tu o tych chipsoch ci inu?

monhla
14. mar 2012

@olivka84 Si teda mediálne známa osoba - som teda rada, že ťa poznám 🙂 🙂 🙂

montinka
14. mar 2012

@monhla na buducom sone vam mozno aj prezradia co cakate to bude asi to v 20tt

monhla
14. mar 2012

Baby potom Ten magazin krátko zreferujte - neuveríte, ale my ozaj nemáme telku a keď som na mk, nestíham TV sledovať online.

monhla
14. mar 2012

@montinka Dúfam, že nie - my chceme prekvapko.

montinka
14. mar 2012

@monhla vsak oni sa ta spytaju ci to chcete vediet alebo nie.

stipec26
14. mar 2012

@olivka84 ty si tiez chipsova? ja som s tym musela razatne seknut, lebo presne ako to povedala ta pani mudra, ze davat dietatu chipsy si neviem predstavit, tak ani ja... moje deti maju uzasny jedalnicek - mala by som si brat priklad 🙂 🙂 🙂 ale este stale neviem predstat s popcornom 🙂 🙂

ale ziadne mudrosti som nepostrehla - ci? obehovala som, chovala malu... tak som mozno nieco prepocula.. a ten jej obrazok som tiez nestihla... tak zrejme zajtra v reprize.... na nete si to vzdy chcem pozriet - u nich v archive, ale nikdy sa k tomu neodstanem a uz mama asi 1000 casti, co by som potrebovala dopatrat 🙂
ale bolo ze KL, omega a vit D - aj pred tehu aj pocas a odporucala to v tabletkovych formach (ze nie len prirodne cez zeleninu, ryby a slnko)
a co hovorili o tom tuniaku? a rybach?

a zajtra budu ucit uspavat babatko... sranda, ze ked su nejake temy, co by som chcela vidiet - tak sa mi zda, ze im venuju malo casu a iba to tak vo vseobecnosti preletia... (a teraz nemyslim len babatkovske)

a sponzoruje to www.dudel.sk - ak by ste chceli kuk, idem aj ja - o tomto obchode som nepocula

rejocka
14. mar 2012

@sunny15 ďakujem ,že si sa ozvala 😉 aj ja sa dosť bojím aby sa vytiahla,ja pritom dosť oddychujem,som PN od začiatku,nejdem sa doma pretrhnúť 😉 a tebe aj dal nejaké lieky,či len pokoj?už som sa tešila,že mi nieje zle od žalúdka,že už bude dobre.a ty si aj farbila?

olivka84
14. mar 2012

@stipec26 ano to s tymi chipsami. tak som to dostala ze som nezodpovedna , ale nevadi polepsim sa 😀

monhla
14. mar 2012

@montinka Ja to radšej stále pripomínam aj doktorovi, pretože ani švagriná nechcela vedieť a na sone po 30tt sa doktor prekecol. No čo hlavne, že sú aj s dcérkou zdravé, ale skazil im to prekvapko v pôrodnici. Ja to nechcem vedieť preto, aby som sa počas tých pôrodných bolestí mohla sústrediť na to, že uvidím zachvíľu svoje dieťatko a zistím, či mán synčeka alebo dcérenku /mne osobne aj mm je to dovtedyfuk/. Inak minule my to ozaj psychicky pomohlo a pri pôrode tá psychika ozaj robí svoje 🙂 🙂 🙂

rejocka
14. mar 2012

@zahadka ahoj Gynekolog ti doporučil na tú placentu plávanie?tebe to v ktorom tt zistil?

montinka
14. mar 2012

@stipec26 tak popcorn je aj moja srdcovka.🙂

rejocka
14. mar 2012

jaj baby a ešte,poslednú menštruáciu som mala 23.12,takže podla pm som v 12tt,minule ni povedal,že je to o týžden menej tajk som dnes mala byť 11tt,ale že babatko je veľkostou na ukončený 12tt-5cm,že či som nejaké lieky nebrala-no nie ken tieto vitamíny calibrum,ach no vyplasil ma dnes a to sa už vlastne cítim dobre a robil mi ultrazvuk tak mám peknú fotečku-no podla neho,ýje nekvalitná,lebo mám hrubú brušnú dutinu-no po slovensky-sadlo 😀

olivka84
14. mar 2012

@stipec26 o tych konzervovych rybach hovorili ze radcej ich nejest a dat si nejake vitaminy ako riskovat to svinstvo co v nich je.

luly13
14. mar 2012

@marcelatje este by som ta poopravila 🙂. Aj s pupkom ako svet ta mozu vyhodit pokial si to nedala pisomne s potvrdenim od lekara. Zakonnik prace povazuje za tehotnu tu,ktora to pisomne oznamila zamestnavatelovi 😖

ftinka
14. mar 2012

@sissmiss ahojky, to je aj moja vytipovana postielka 🙂 Guliver z Ikey, maju k tomu rovno i komodu, tak uvidim. Mne sa paci a je za prijatelnu cenu.
Inak, pri prvom si nabehla zo 60 na 90 kg? och, ja sa toho bojim tiez. Teraz mam 62 a to uz mam takych 8kg viac ako bolo na svadbe... ked este k tomu priratam 30 kg, tak sa budem iba gulat... 😠

ftinka
14. mar 2012

@jeny ja sa tiez chystam farbit vlasky, pretoze ideme za mesiac na svadbu. vcera som si akurat vytipovala 2 farby, ktore su bez amoniaku a to by malo byt asi uplne v pohode. tak dufam, ze i tebe chyti farba dobre a budes krasna tehulka 😉

ftinka
14. mar 2012

@lulu1112 moja, tak to v praci pekne oznam. pretoze tehotna nesmies robit v noci, max. do 22:00 a myslim, ze od 5. mesiaca iba do 20:00. Ja som to tiez preto oznamovala... a nikdy nevies... nieco sa moze stat a tvoj sef povie, ze o tehotenstve nevedel a si nahrana.... a to s tym vyhadzovom je tiez pravda. si aspon chranena 🙂

marcelatje
14. mar 2012

@luly13 všetko je to o ľuďoch.... každý si ten zákon vyloží ako mu vyhovuje, ale ak by som pracovala u nejakého chrap...a tiež to neriskujem a oznámim to písomne. Moju mamu vyhodili keď bola PN!!! V konečnom dôsledku bola aj rada, ale to sa podľa zákona tiež nemôže.

sissmiss
14. mar 2012

@monhla ani my nemame telku 😎 teda vsetko tu mame, monitor jak svet, kable...ale to nemame zapojene, akurat teraz, maly je chory, tak pozera rozpravky, inak nic take nehrozi.

ftinka
14. mar 2012

baby, asi trosku priskoro, ale chcem sa s vami poradit s vyberom kociara 🙂 uz par dni pozeram a preberam na nete a v podstate vsetky kociare su v sucasnej dobe krasne, moderne, sikovne, lahko skladatelne, s odlahcenou konstrukciou, ci velkou vanickou... podla coho si mam zvolit ten spravny? viem, ze je este kopa casu, ale pokial vyberieme, rozhodneme, objedname... a kamoska rodila o 2 mesiace skor a ostala dokonca bez kociara, lebo to nestihli 🙂
tak ma napadlo zajst asi do nejakeho obchodu, vyskusat, poobzerat, "omakat" si par kuskov a potom hladat na nete.. ci ako?

sissmiss
14. mar 2012

@ftinka jaaaj, ale to ja som sla do extremu 😀 tolko neni dobre pribrat. Aj ked treba dodat, ze ja som mala asi 10l-10kg na sebe vody...strasne som bola opuchnuta, a to zislo rychlo vlastne v den porodu a potom som sa celkom slusne dala dokopy. Este som pozerala fotky z dofce ked mal maly rok a tam som celkom kocka. Vlastne tato foto co mam tu je z toho obdobia. To som mala tak 7-8 kg navyse. A kedze som dojcila, tak prsia velke, tak postava bola pomerne vyvazena 🙂 casom sa to premiestnovalo, prsia sa zmensovali a zadok rastol 🙄 😅

anjelik007
14. mar 2012

@sissmiss no ja som tiež nadpriemerne pribrala a tiež mala veľa vody. Teda neviem čím to je, snažím sa menej soliť, lebo ta viaže vodu, ale asi budem mať zasa nohy ako fudbalista a trpli mi nenormálne. Toto tehotenstvo sa snažím aj cvičiť, teda primerane, ale asi to mám dané geneticky, priberám ☹ ☹

ftinka
14. mar 2012

@sissmiss jasne, chapem ze to bol extrem, ale nikdy nevies 😒 a tiez som pozerala na tvoju profilovu fotku, ze ako si len ty mohla dojst skoro na metrak, sak jaka kocka si tam a to uz s drobcom 🙂 🙂