icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

sissmiss
14. mar 2012

@ftinka ja som zvyknuta vsetko riesit cez net...ja uz som si kocik vybrala, cena je super, viem ako rychlo z toho tie decka vyrastu a tak za to nechcem dat majland...ked som mala maleho, tak hlboky kocik sme skoro ani nepouzili lebo on sa nerad vozil...ked som ho chcela predat ked bol uz "mladenec" tak som zistila na nete ze nasli na nich nejaku konstrukcnu vadu a mozem ho vratit do obchodu ze mi vratia celu sumu. V obchode neboli moc nadseni, ale tak co uz, zakon kazal...a ja som priniesla kocik ako novy, oni boli uplne vyhukani ze ci som ho nepouzivala... No kvoli tym 15 razom co sme boli s nim vonku vyvalit 500e sa mi zda pomerne premrstene.
@luly13 preco to tebe nehrozi? 😀 Ja som sila prvy krat v zivote teraz a neni som uplne znechutena 😀 dufam ze sa budem zlepsovat

cestovatelkaandrea
14. mar 2012

@petra6484 ja tiez planujem nejaky blond alebo rysavy. som rada, ze sa nemusim bat si farbit vlasy. lebo teraz mam vyrastene uz asi 5cm a vyzera to strasne.

ftinka
14. mar 2012

@sissmiss mozem sa spytat aky mas vybrany? alebo posli iba do IP. ja mam termin koncom septembra, tak si myslim, ze drobec bude mat v zime 3 mesiace, tak sa asi bude musiet vozit, ci? ale chcem i tu satku na nosenie, lebo vela cestujeme, nebyvame na Sk. tak ked pojdeme k nasim na navstevu, tak to by sme museli i s kamionom ist asi 😀

andrea_stella
14. mar 2012

@ftinka http://www.kociky.sk/detske-kociare/hlboke-koci... ja mam vybrany tento, ja mam sportove kociky aj dva, len tento mi chyba, lebo co som mala pri malom concord fusion ten som vyhodne predala 😉

stipec26
14. mar 2012

@ftinka urcite si chod omakat a nechaj si to ulezat... kociar ak si nevies vybrat, nechaj odlezat aj par tyzdnov... popripadne, si vyber nejakych par favoritou a tie si omakaj... alebo si ho pozicaj - skus si ho zlozit do auta, nalozit do kurfa... + odmeraj si vnutorne steny, lebo vonkajsie rozmery - OK - ale aby babo potom nemala vo vanicke len 50cm na lezanie... to fakt budes mat do pol roka po kociku... ja som chcela, aby sa dala rucka prehadzovat - nech sa mozem na babo pozerat (ale zaroven, ak bude fukat, aby som ho mohla otocit) a nakoniec taky mam, ale neda sa nan pripnut ziadny bocny skejt pre starsie babatko, takze som musela potom kupovat dvojkocik... a neviem, ci pozeras taky co budes mat vanicku a zvlast nacvakavaciu sportovu cast - ja som to mala napr. v jednom, menej "haraburd" a ocenila som potom pultik, co sa dal pripevnit, ked uz babo sedelo... a aby ti bol velkostne - vyskovo OK - je celkom smiesne, ked vysoke prevysoke maminky maju pidi-mini kociarik a musia sa brutal aj za ruckou zohynat...

andrea_stella
14. mar 2012

@ftinka ftinka http://www.kociky.sk/detske-kociare/hlboke-koci... ja mam vybrany tento, ja mam sportove kociky aj dva, len tento mi chyba, lebo co som mala pri malom concord fusion ten som vyhodne predala
Dnes o 14:46 • 1 dieťa - čaká bábätko, termín má v septembri 2012 (15. tt) • Odpovedz • •

andrea_stella
14. mar 2012

@ftinka inak ak by si si aj hned objednala z netu a nelubil by sa ti tak mas pravo ho do dvoch tyzdnov vratit a to plati vsade 🙂

anjelik007
14. mar 2012

@andrea_stella no máš tam super to polohovanie to sa mi páči 🙂

ftinka
14. mar 2012

@andrea_stella jej, ten je tiez peknucky. i kolecka su super velke. a pre mna, ktora nema este vobec nic, je lepsie kupovat rovno 3-kombinaciu? ci radsej vsetko oddelene?

andrea_stella
14. mar 2012

@ftinka ja ako prvorodicka som si nedala poradit od mami, ze nie je nad dobry hlboky kocar a potom si dokupis sportiak ako s concordom som bola nadmieru spokojna, no teraz to druhe bude celu zimu vlastne v hlbokom cize som rozhodnuta pre klasiku tentokrat 😉

ftinka
14. mar 2012

@stipec26 hej, presne si to tak napisala, ako nad tym premyslam i ja 🙂 popozerat, vyskusat, ulezat v hlave... i tak viem, ze az pouzivanim zistim, co mi vadi a co malo byt inak, ale tomu asi nepredidem 🙂 ty mas teda kombinaciu hlboky i sportovy, ze? mas k tomu i autosedacku alebo tu mas uplne inu? to uz je asi iba detail, ze? ja len, ze som pozerala, ze samostatna autosedacka kvalitna stoji od cca 150 eur a ked je sucastou kombinacie s kociarom, tak vychadza asi na 50 e, tak predpokladam, ze sa lisia i kvalitou....

ftinka
14. mar 2012

@andrea_stella ze i mama ti radila zamerat sa na dobry hlboky a potom dokupovat sportovy? no, mne to tiez dava vacsi zmysel, ale na druhej strane kupim kombinaciu a mam pokoj... ale ked vyberiem nespravne? och.... preco je tych moznosti tak vela 😀

stipec26
14. mar 2012

ja som tiez bohuzial pribrala vela, ale nikto mi nic pocas poradni nehovoril... jedla som hocico, lebo dovtedy som sa stravovala ukazkovo a tak som si povedala, ze ked to nedam teraz - tak kedy 😀 🙂 🙂 😉
- prvy syncek +22kg a mal 3200g
- druha dcerka +4kg a tiez mala 3200g (ale u nej som prve mesiace schudla 4kg)
...porody boli 15 mesiacov od seba a medzi tym (pol roka po syncekovom porode som si zlomila nohu, takze namiesto chudnutia som zacala priberat a teda + 10kg navyse)
....nechcem strasit, ale ked som isla rodit malu - nevedeli ju cez to brucho najst na monitore (uz ma chceli odviezt na sekciu a ja im kricim, ze mala uz ide, ze uz je vonku - ledva stihli opat podlozit ten ich stolik a doktorka priskocit) ...vsetko bolo OK, malicka mala "nastastie" mala 1x pupocnik okolo krku, co ju zrejme trosku zbrzdilo.... no mne vobec neprislo, ze som az taka strasne tucna, ani som sa zle necitila /az potom samozrejme, ked som skakala okolo dvoch malych deti a choreho invalida muza/ ....no jedno si budem pamatat navzdy - jeden sluzbukonajuci doktor mi hned po tom povedal: "a laskavo rychlo schudnite! taka tucna idete rodit?!?"(mala som 92kg) ...ja som samozrejme vyklepana z porodu odkyvala, ze samozrejme - ale keby som bola som prave neporodila - hned by som mu svoje povedala, i ked viem, ze ma pravdu.... teraz som si ale fakt povedala, ze mi to nestoji za to - potom to zhadzovat, i ked som teda schudla 27kg za 3 mesiace, len to nastartovanie na chudnutie a ohodlanie (vyhovala som sa, ze dojcim a tak) mi trvali 2 roky 🙂 🙂
no teraz ako som schudla, tak som si to drzala pol roka a potom sa to stalo - zacala som mat menzes kazdych 10 dni a s tym zacali aj moje vyjedacky a chute.... pol roka som takto menzesovala az som si povedala, ze radsej otehotniem ako zazivat a priberat len tak pre moju hlupost 🙂 🙂

andrea_stella
14. mar 2012

@ftinka mno ja som si kupila trojkombinaciu myslim, ze dost kvalitnu a hlavne som citala aj vela recnzii o tom kociku cize fakt to bol dobry vyber,ale terazby som chcela ozaj vyskusat aj to co radi mama hehe ale je to na tebe a na tvojom rozhodnuti 😉

sissmiss
14. mar 2012

@ftinka http://www.svetkocikov.sk/kociky-mikado/505-mik...
Neviem ci ho pojdeme aj pozriet...asi ano, ale ja nerada beham po takychto obchodoch...to handry zase kludne 😀
Ja chcem tiez satku a termin mam 3.9. ale myslim ze to bude este v auguste, no uvidime.

stipec26
14. mar 2012

@ftinka vies co - zvyknes si, lebo ine poznat nebudes 🙂 🙂 takze ak ti bude nieco vadit, tak sa naucis s tym fungovat a nepride ti to.... ano ja mam vsetko v jednom... prikupovali sme len fusakotasku, lebo sa narodil vo feburari a zdal sa mi malicky do takeho velkeho kocika 🙂 😉 ale tak bolo to lepsie, mohla som ho tam riadne zazipsovat... aj polohovatelne to bolo zaroven, nejako ta fusakotaska to neobmedzovala... nas kocik stal tusim 8tis, kupovali sme ho este v 2008 (PegPerego) a fusakotaska 1500 tusim, ja som nechcela davat 20-30tisic za kocik, mne to bolo luto - asi som bola este skupa - minat tak svoje tazko zarobene korunky na nejake mini-pidi babatko v brusku 🙂 🙂 😀 😀
ale spokojna som bola... ked som nahodou na chvilku chytila do ruk iny kocik, na potlacenie kamoskam, tak mi nesadli tak do ruk ako ten moj....
autosedacku sme dostali od znamych, takze tu som nastastie nepotrebovala kupovat....

ale inak som mala este kocik - taky klasicky komanč - tusim Dema sa vola?! taky odpruzeny (hojdy hodjy) - na balkone, tak som uspavala (a tam na zaslennom balkone aj 3-4hodky, a na prechadzke max hodku a pol, lebo preslo nahodou nejake auto, co nemala spravny zvuk a uz bol hore + som mala slaby mechur, ani som dlhsie nemohla kocikovat... kolkoraz som uz kruzila pred vchodom na parkovisku, kym sa zobudi 😀 😀 ), jeden taky komanč som mala na chate, dalsi som mala u maminy, potom dvojkocik, potom 2x golfac (inak neznasam golface!!! nevedela som si vobec zvyknut, chybala mi ta cela rucka 😀 😀 🙂 .. u nas je kocikov a kocikov...)

paula80
14. mar 2012

@sissmiss no presne túto stránku s kočíkmi som dnes aj ja pozerala,vybrala si dobre a ideš dokupovať aj vajíčko?lebo ja chcem samozrejme aj to,no nemohla som sa vynadívať na ten krásny ružový,normálne keby sme mali dievčatko, tak som ho schopná kúpiť / aj keď je to také dosť krikľavé/ ale ja mám strašne rada ružovú 😉

andrea_stella
14. mar 2012

tak baby volala som tomu mojm dokym a samozrejme , ze ma zabudli objednat na tietripple testy, to uz clovek aby na vsetko myslela 😅 😀

sissmiss
14. mar 2012

@paula80 ja to iste, ked sme este nevedeli ze cakam chalana, tak som ho mala vybraty v ruzovej s tymi kvetmi 🙂 Teraz som zvolila taku jemnu neutralnu farbu a ruzovu si budem obliekat ja 😀 Chcem aj s vajickom, lebo aj ked sice po malom vajicko mam, ale nejake lacnejsie bolo a mat taku moznost ze napojit to na kocik to je super, lebo ked som s nim chodila autom tak mi zaspal a vo vajicku som ho odniesla, ale to uz bolo dost kg vlacit v ruke...keby som ho ale chcela prelozit do kocika co som mala v kufri tak by sa mi zobudil a reval dve hodky...a takto pricapnem na kocik a ideme 🙂

lu17
14. mar 2012

@sissmiss Pekny kocik, mne sa tiez tento paci, a este su celkom sikovne zn. Danny Dorjan 🙂 Inak cena je super, aj co sa tyka vlastnosti, videla si ho v skutocnosti,alebo len si pozerala na tejto stranke? Urcite si nieco pojdem pozriet do baby obchodikov,aby som mala aspon odskusane a vytipovane.

paula80
14. mar 2012

@sissmiss ani ja som pri chalanoch nemala takýto kočiar,vtedy pri staršom dokonca nebola povinná autosedačka,takže sme využívali len vaničku a pre menšieho sme už nový kočiar nekupovali,nakoľko som bola presvedčená,že viac detí už mať nebudeme.A teraz musíme kupovať nový,ale teraz sú naozaj za super cenu a sú pekné,no ja mám aj tak pocit,že budem tiež vyberať neutrálnu farbu ako ty,i keď by som strašne rada ten ružový 😉

sissmiss
14. mar 2012

@lu17 este som ho nevidela nazivo...asi pojdem pozriet niekam...ale najlepsi kocik aky som mala bol sportovy kupovany cez net. Ale zase ti americania mali tak super spravenu stranku ze milion fotiek, milion pohladov, otacanie kocika o 360 stupnov, video, animacie vselijake...a kocik neuveritelny. Tie ostatne (hlboky, golfac trosku smrncnuty sportovym a obycajny golfac) som kupovala na zivo a nist moc.

ftinka
14. mar 2012

@stipec26 jeeej, no veru. vy mate kocikov na rozdavanie 🙂 to by sa i nam zislo - jeden doma, u nasich, u svokry, u brata.... no uvidime, mozno niekto prekvapi a vytiahne stary zo zasob 😀

ftinka
14. mar 2012

@sissmiss no ten som presne vcera pozerala 🙂 a este som pozerala ze jaka super cena... v porovnani s ostatnymi ( u nas idu kociky od 500 e vyssie). no, ja si ho kuknem niekde v obchodiku asi...

stipec26
14. mar 2012

inak ked budete mat vybrate, skuste si nazov zadat do googlu a bud obrazky alebo videa a mozno nieco z youtube vytiahnete.... kopec ludi si teraz toci prezentacne videjka... tiez sme to vyuzili pri kupe...

sissmiss
14. mar 2012

@ftinka ja som si dala zoradit podla ceny a vybrala aky sa mi najviac pacil v kategorii do 500e. A nakoniec sa mi najviac pacil takyto pomerne lacny. Tak som spokojna. Este tu moju farby aby mali za pol roka 😀 Ja nechcem kupovat dopredu. Niezeby som bola poverciva, nebojim sa ze sa nieco stane preto, ze kupime kocik, ale som skor prakticka, ak sa nieco stane co potom s kocikom a pozerat sa nan a riesit co snim, e-e. Satku chcem dopredu a kocik ked sa babato narodi.

ftinka
14. mar 2012

baby a trojkolky? viem, ze par rokov dozadu to bol hit a teraz znova so 4 kolieskami. nie je trojkolka lahsie ovladatelna?

ftinka
14. mar 2012

@sissmiss jasne, ze ani my este nebudeme kupovat. ja som len rada, ked viem co chcem 🙂 a to sa musim najprv zorientovat v tom vsetkom. a satku vyuzijeme urcite pokial nebude uplne zima, tak to bude fajn. i ked ja myslim, ze nam to vyjde az na oktober... akysi citak mam

ftinka
14. mar 2012

a este tento ma vcera celkom ocaril http://www.toysrus.de/product/index.jsp?product... i ked biela nie je prakticka, ale vyzera rozkosne 🙂

nmonika
14. mar 2012

Pocitujem,ze som pribrala,tak som sa vazila,a mam 2kg viac...musim sa s tym jedlom krotit.Odkedy som doma,papkam vela chlebika a roztekov (ocinko pracuje pre pekaren,a mame kazdy den cerstvucke a vonavucke pecivo) 🙂