September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@stipec26 dobre to odsleduj a potom zreferuj ja som v práci a keby som si pustila dámsky klub, to by už asi bolo priveľa 😀 😀 😀
Chudnutie po porode-hlasim sa 🙂 aj na mna sa radi lepia kilecka ale ja aj rada papam 😎 posledne roky uz prevazne zdrave a vyvazene jedla. tak som zvedava na akej cifre sa zastavi moja vaha po porode. zatial mam +2kg.
ja mam rizikove tehu. sono mi robia dost casto, tusim uz 5x. len raz som platila za ten morfoligicky UZ ale to som bola v sukromnom centre a bolo robene teda dost podrobna, takze max. spokojnost.
inak babenky, vysetrenie aj UZ mozete aj odmietnut, mate na to plne pravo. nutit vas nemoze ani lekar. takze sa nebojte ozvat.
@sissmiss Aj ja mám za sebou už 3 utz- prvý podozrenie na tehu a o dva týždňe ďalší potvrdenie tehu /+ mat. knižka/ a potom v 13. tt. Teraz som objednaná iba na poradňu a potom vraj ďalší utv. / to už beriem aj manžela - vždy sa teší 🙂 / Inak ja neplatím nič, ani som nikdy u gyn neplatila - objednaná som na čas /normálne sa to platí ale tehu nie/ aj utz zadara aj testy. Jediné čo sa platí sú fotečky zo sono a utz /za foto 1euro/ protože to robí na žiadosť pacientky
jeeej akurat v damskom magazine citali moju otazku o strave v tehotenstve som pozerala ako blazon
Baby potom Ten magazin krátko zreferujte - neuveríte, ale my ozaj nemáme telku a keď som na mk, nestíham TV sledovať online.
@olivka84 ty si tiez chipsova? ja som s tym musela razatne seknut, lebo presne ako to povedala ta pani mudra, ze davat dietatu chipsy si neviem predstavit, tak ani ja... moje deti maju uzasny jedalnicek - mala by som si brat priklad 🙂 🙂 🙂 ale este stale neviem predstat s popcornom 🙂 🙂
ale ziadne mudrosti som nepostrehla - ci? obehovala som, chovala malu... tak som mozno nieco prepocula.. a ten jej obrazok som tiez nestihla... tak zrejme zajtra v reprize.... na nete si to vzdy chcem pozriet - u nich v archive, ale nikdy sa k tomu neodstanem a uz mama asi 1000 casti, co by som potrebovala dopatrat 🙂
ale bolo ze KL, omega a vit D - aj pred tehu aj pocas a odporucala to v tabletkovych formach (ze nie len prirodne cez zeleninu, ryby a slnko)
a co hovorili o tom tuniaku? a rybach?
a zajtra budu ucit uspavat babatko... sranda, ze ked su nejake temy, co by som chcela vidiet - tak sa mi zda, ze im venuju malo casu a iba to tak vo vseobecnosti preletia... (a teraz nemyslim len babatkovske)
a sponzoruje to www.dudel.sk - ak by ste chceli kuk, idem aj ja - o tomto obchode som nepocula
@montinka Ja to radšej stále pripomínam aj doktorovi, pretože ani švagriná nechcela vedieť a na sone po 30tt sa doktor prekecol. No čo hlavne, že sú aj s dcérkou zdravé, ale skazil im to prekvapko v pôrodnici. Ja to nechcem vedieť preto, aby som sa počas tých pôrodných bolestí mohla sústrediť na to, že uvidím zachvíľu svoje dieťatko a zistím, či mán synčeka alebo dcérenku /mne osobne aj mm je to dovtedyfuk/. Inak minule my to ozaj psychicky pomohlo a pri pôrode tá psychika ozaj robí svoje 🙂 🙂 🙂
jaj baby a ešte,poslednú menštruáciu som mala 23.12,takže podla pm som v 12tt,minule ni povedal,že je to o týžden menej tajk som dnes mala byť 11tt,ale že babatko je veľkostou na ukončený 12tt-5cm,že či som nejaké lieky nebrala-no nie ken tieto vitamíny calibrum,ach no vyplasil ma dnes a to sa už vlastne cítim dobre a robil mi ultrazvuk tak mám peknú fotečku-no podla neho,ýje nekvalitná,lebo mám hrubú brušnú dutinu-no po slovensky-sadlo 😀
@marcelatje este by som ta poopravila 🙂. Aj s pupkom ako svet ta mozu vyhodit pokial si to nedala pisomne s potvrdenim od lekara. Zakonnik prace povazuje za tehotnu tu,ktora to pisomne oznamila zamestnavatelovi 😖
@sissmiss ahojky, to je aj moja vytipovana postielka 🙂 Guliver z Ikey, maju k tomu rovno i komodu, tak uvidim. Mne sa paci a je za prijatelnu cenu.
Inak, pri prvom si nabehla zo 60 na 90 kg? och, ja sa toho bojim tiez. Teraz mam 62 a to uz mam takych 8kg viac ako bolo na svadbe... ked este k tomu priratam 30 kg, tak sa budem iba gulat... 😠
@lulu1112 moja, tak to v praci pekne oznam. pretoze tehotna nesmies robit v noci, max. do 22:00 a myslim, ze od 5. mesiaca iba do 20:00. Ja som to tiez preto oznamovala... a nikdy nevies... nieco sa moze stat a tvoj sef povie, ze o tehotenstve nevedel a si nahrana.... a to s tym vyhadzovom je tiez pravda. si aspon chranena 🙂
@luly13 všetko je to o ľuďoch.... každý si ten zákon vyloží ako mu vyhovuje, ale ak by som pracovala u nejakého chrap...a tiež to neriskujem a oznámim to písomne. Moju mamu vyhodili keď bola PN!!! V konečnom dôsledku bola aj rada, ale to sa podľa zákona tiež nemôže.
baby, asi trosku priskoro, ale chcem sa s vami poradit s vyberom kociara 🙂 uz par dni pozeram a preberam na nete a v podstate vsetky kociare su v sucasnej dobe krasne, moderne, sikovne, lahko skladatelne, s odlahcenou konstrukciou, ci velkou vanickou... podla coho si mam zvolit ten spravny? viem, ze je este kopa casu, ale pokial vyberieme, rozhodneme, objedname... a kamoska rodila o 2 mesiace skor a ostala dokonca bez kociara, lebo to nestihli 🙂
tak ma napadlo zajst asi do nejakeho obchodu, vyskusat, poobzerat, "omakat" si par kuskov a potom hladat na nete.. ci ako?
@ftinka jaaaj, ale to ja som sla do extremu 😀 tolko neni dobre pribrat. Aj ked treba dodat, ze ja som mala asi 10l-10kg na sebe vody...strasne som bola opuchnuta, a to zislo rychlo vlastne v den porodu a potom som sa celkom slusne dala dokopy. Este som pozerala fotky z dofce ked mal maly rok a tam som celkom kocka. Vlastne tato foto co mam tu je z toho obdobia. To som mala tak 7-8 kg navyse. A kedze som dojcila, tak prsia velke, tak postava bola pomerne vyvazena 🙂 casom sa to premiestnovalo, prsia sa zmensovali a zadok rastol 🙄 😅
@sissmiss no ja som tiež nadpriemerne pribrala a tiež mala veľa vody. Teda neviem čím to je, snažím sa menej soliť, lebo ta viaže vodu, ale asi budem mať zasa nohy ako fudbalista a trpli mi nenormálne. Toto tehotenstvo sa snažím aj cvičiť, teda primerane, ale asi to mám dané geneticky, priberám ☹ ☹

stv 1 - damsky klub - strava v tehotenstve