icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

anicka245
17. mar 2012

mate niektora skusenost s rankou na krcku maternice v tehotenstve? robilo vam to vaznejsie problemy? ja mam ranku uz dlho, cytologia je ale po kazde v najlepsom poriadku, preto mi zatial nic s tym nerobili, ale neviem ako to je v tehotenstve a po porode, co sa s tym robi a ci to nerobi galibu a podobne. Ak mate skusenosti napiste

lu17
17. mar 2012

@katka_77 To sa musis zaregistrovat az 2 mesiace pred porodom na terminali v dmku, alebo potom cez net, www. dm-drogeriemarkt.sk a tam je babybonus. Precitaj si info,ako sa registrovat. Ale teraz ta stranka nejde... fakt.

lu17
17. mar 2012

@anicka245 Zalezi to ako Ti to robi problemy. Nemusi sa nic robit s tou ranko,pokial nejako nekrvaca a tak. Je dobre sledovat cytologiu. A mozno sa to vtehu upravi.... Teraz Ti s tym nic nebudu robit,len po porode pokial by bolo vhodne tak Ti mozu nieco odporucit. Mne to zmrazovali,ale nie vsetko sa podarilo, a som mala este pred 12 rokmi zistene v 19 tke, a teraz je to v pohode. Je tam ranka,ale chvalabohu nekrvacam, klop-klop 🙂 a nemam problemy a lekarka nic na to nehovori. Takze nemusis sa obavat 🙂

lu17
17. mar 2012

@kali23 A co im tak vadilo ? trubkam..... 🙂

kali23
17. mar 2012

@lu17 ja som sa nato pytala v DM, a na predajniach sa zaregistrovat nejde, ze len cez net... ale ked az 2 mes pred porodom, tak to mame este cas 🙂
akurat vcera som sa tak pozastavila nad tým, ze len teraz som si robila tehotensky test a uz som v 17tt... nikdy by som neverila, ako rychlo to leti... 🙂
vcera sa ma uz cudzi clovek opytal, ci som tehotná...jaj brusko uz riadne vykúka 🙂 a ja, ze ani moc nie 🙂
a zvlastne, ze ten clovek sa ma chcel chytit za brusko, ale v poslednej chvili sa nedotkol 🙂 aj svokra mala taky tah rukou, tak som ju nechala ;)
som vam spominala, ako sme to tajili... tak ked sme jej to povedali, tak bola z toho tak vyvedena, ze v noci nespala, ako tomu nemohla uverit... lebo ju manzel presvedcil, ze deti nechcem, neplanujeme a smitec 🙂 a zrazu dosli, naschval som si obliekla take saty aby bolo vidiet brusko, a ona normalne oci nalepene na brusku a nechapala 🙂) ale bolo to mile ;)

kali23
17. mar 2012

@lu17 no ze som sa postavila na stranu chudobnych ludi, odkazanych na ten RP a ze jeho vyska je nizka a nedostojna... ale tu babu uz dlho poznam, chvali sa tu svojim luxusnym zivotom, drahym bytom, snobskym štandardom a urovnou svojho super života, a vsetci, co proste ziju ako ziju si zato mozu sami a su darmozraci v tomto state, a su leniví..normalny clovek vie, aka je zivotna uroven na SVK... a este, ze vlastne ludia zijuci v zahranici tru biedu, a nedostavaju ziadne RP a vlastne na SVK je tak skvelo, a tam tak zle... no strasna debata... 😀 😀 😀

lu17
17. mar 2012

@kali23 Ano s tym dmkom az neskor,bohuzial uz to zmenili. Ja som stihla skor,ale v tej knizke nic moc,jedine tie plienky huggies vysli na 4e. ... 🙂 A co sa tyka bruska,ja som uz vcera musela tehu rifle vybrat,aj ked su mi velke na brusku-gumka,ale aspon netlacia... Nooo uz to neskryjeme-ale ani nechcem 🙂 tesim sa z toho, ze je vsetko ok a sme v poriadku 😀
A ano, uz nam to leti , mam pocit ze to ide rychlejsie ako na zaciatku. Uz mame 100 za sebou,ostava nejakych 170-180 dni 🙂 😀

lu17
17. mar 2012

@kali23 Noo, to fakt tazka debata... Lebo na jednej strane ked mas za co si mudra. le ked nie, tak to nie je sranda zit z 190 eur a platit byt, hypoteku atd.... Des a hruza, len tym obcanom to vyhovuje,to je pravda....

lu17
17. mar 2012

@kali23 Ozaj,a ako si dopadla s tym genet. vysetrenim ? Myslela som na teba.

kali23
17. mar 2012

uf... ja to ratam na tyzdne, o 2 tyzdne poradna, o 3 velka noc, potom tyzden dovca, potom ten strasiak morfologicky ultrazvuk a potom najdem zase nejake "méty" 🙂

kali23
17. mar 2012

ano, a mne vadi, ako dokazu byt bezcitne a este udupat niekoho kto verejne napise, ze proste nedokazu vyzit, aj ked manzel maka ako drak... proste su mesta, kde sa proste neda dobre zarobit, aj ked clovek maka... a mozno chce len trosku utesit v nelahkej situacii...
tak som tiez darmozrac, stale sa stazujuci clovek a co ja viem co este... no katastrofa 😀 😀 😀

lu17
17. mar 2012

@kali23 Ja idem vo stvrtok na poradnu 🙂 Ono to je dobre,ze sa mame stale cim zamestnat a rychlejsie to zbehne 🙂 Ved uz mame asi tretinu za sebou 🙂

kali23
17. mar 2012

ja sa tesim, lebo som uz konecne nieco pribrala cca 2kg 🙂

anicka245
17. mar 2012

@lu17 nekrvaca mi to v pravom slova zmysle, ale spominala som jej ze obcas mavam na papieri malu stopu vlakna krvi a vravela ze je to z krcka, vraj vyzera hrozne, ale ze cytologia je v poriadku. Len som chcela vediet, ze ci niekomu to robilo problemy cez tehotenstvo, kedze vsade citam, ze zdravy krcok je dolezity aj kvoli infekciam aj kvoli uzatvoreniu maternice v tehotenstve. Ale je pravda, ze asi ked to lekarka nejako neriesi tak to bude ok 🙂

sissmiss
17. mar 2012

@kali23 yoyo, chodidlá si nedávam, ani kríže si teraz nedám, aby náhodou masérka nespravila pár ťahov z reflexky 🙂
Uff, a to bolo tu? tie rozvášnené diskutujúce? Ja som na to mala jednu repliku pre vyrívačov, že rašej si zaš..kaj akoby si mal niekoho doje..vať 😝
Babenky, mala niektorá z vás, alebo z počutia skúsenosti nemáte s košmi na použité plienky, kde je taký systém, nejaký neviem ako to funguje, ale tú plienku ako tam hodíte tak vám ju hneď zabalí a nesmrdká to tak...? Pri malom som neriešila, kúpelka na dome bola veľká ako teraz naša spáľňa, aj keď sa vyhadzoval koš raz za dva dni tak to nebolo cítiť...ale teraz sa toho trošku bojím. Osvedčilo sa to niekomu?

stipec26
17. mar 2012

@kali23 a preco sa nemozu masirovat chodidla? teda ja masaze vobec nemusim, ale len zo zvedavosti...

@sissmiss nie tu, v nejakej inej teme.. a preto ostane verna naaam 😀 😀 😀

@katka_77 ta DM-ka nepotrebujes uz knizku, lebo 2 mesiace pred porodom si myslim, ze mas pri sebe ovela lepsi dokaz ako kus papiera - brusko uz neskryjes ;) a da sa aj na terminal priamo v DM-ke... som to skusala a vtedy sme zistili, ze teda len tie 2 mesiace vopred... ja som si tiez z kuponov vybrala len par veci, lebo zvysne som mala alebo nepouzivala.... ale rozdala som kamoskam, ktorym sa to hodilo... tak mozno mozete podarovat

montinka
17. mar 2012

@sissmiss my tiez nemame kos na plienky a robim to tak ze okakane plienky idu na balkon.a vzdy co sa za den nazbiera rano po ceste do skolky vyhodime.

sissmiss
17. mar 2012

@stipec26 chodidlá nie preto, že na chodidlách sú reflexné body cez ktoré masér/ka dokáže ovplyvniť aj vnútorné orgány. Takže cez masáž chodidla ti dokáže ovplyvniť aj maternicu, obličky...a to nie je v tehotenstve žiadúce

babika771
17. mar 2012

@katka_77 No to sa na matrike dá zmeniť, ale to som sa dozvedela až o dva roky🙂)

monhla
17. mar 2012

@babika771 Čo si chcela meniť meno?

lu17
17. mar 2012

@anicka245 Noo, ono to len treba sledovat,aby sa nestalo ze by sa nieco zhorosvalo, neviem ci to moze mat suvis s tehotenstvom-no maximalne ak ze sa bude otvarat. Ja na to ani nemyslim,ale snazim sa setrit sa,aby neboli problemy.Ale teraz vedia dr. pri otovrenom krcku dat pesar, a drzi to. Nemusi sa zasivat.... Ale to samozrejme vobec nemusi hrozit v tehu. Skor ide o to ze je zmenena sliznica na tom krcku, a preto ti to tvoja dr povedala. Da sa to potom po porode osetrit a samozrejme sledovat.Takze sa nemusis bat 🙂

zuzana_v1
17. mar 2012

@iva98 a nemoze ti ho niekto objednat alebo kupit tu a potom doviezt, pripadne nejako poslat?

kali23
17. mar 2012

@stipec26 tiez som to nevedela, ale kamoska robi v takom centre azijskych masazi (thaj, bali,...) tak mi to povedala, ze maseri odmietnu masirovat nohy v tehotenstve, lebo na chodidlach je vela nervovych zakonceni a masaz chodidiel moze vyvolat az porod/potrat... ;)

sissmiss
17. mar 2012

@kali23 teraz som si trošku popukala driekovú chrbticu a ja som to mala také pozasekávané...snáď všetkých 5 driekových stavcov som uvoľnila a bolesť v sakroiliakálnom spojení sa rozptýlila...teraz som našla na nete, že toto je častá bolesť (kvôli relaxínu tuším, máme to uvoľnené a táto oblasť dostáva zabrať, práve to SI spojenie...a treba cvičiť 🙂 už vládzem a aj chcem...ešte nájsť nejaký pilates 🙂

kali23
17. mar 2012

@sissmiss ja si to neviem popukat :(
ano, budem musiet zacat cvicit, ale na toto miesto moc cvikov nepoznam...
ale viem, ze je aj knizka Pilates pre tehotne... musim si ju kupit, alebo nieco pozhanat... lebo sa fakt citim jak starenka 🙂

sissmiss
17. mar 2012

@kali23 ja si to viem 😎 😀 knižku mám aj dvd mám...ale ja potrebujem dozor nad sebou 🙂
inak tá téma odvedľa...uff...ja som sa snažila, ale oni si vážne myslia že sme tam došli závidieť im 1000e príjem 😕 a že žijeme niekde v osade.... Tlak mám už ideálny, nie nízky, tak radšej už nebudem cestovať do iných tém zbytočne si ho zdvíhať 😝

montinka
17. mar 2012

ahojte baby dali by ste 20 mesacnemu dietatu diazepam,ktory vam predpisali na pohotovosti ako prevenciu proti krcom pri vysokych teplotach,ked sa moze davat az od troch rokov?

janinah
17. mar 2012

@montinka určite áno,primeranú dávku

kali23
17. mar 2012

@sissmiss ano precitala som si, co si tam pisala... aj som sa zasmiala, ze si sa "chytila"... ale presne, vzdy to tam skonci rovnako... iny nazor sa nepripusta, aj ked je to konkretny zivot niekoho... poprekrucaju tam tvoje slova, pripisu ti vlastnosti, ktoré nemáš... su to fuchtle, o chvilu bude ta tema zamknuta... a najviac ma pobavilo, ze tam nikto na nikoho neutoci... 😀 😀 😀 😀 😀

ja som chodievala na cvicenia na chrbticu, ale priznavam, doma som odvtedy cvicila len raz, no naozaj budem musiet zacat este dnes... chce to pravidelne cvicenie, ...vtedy ma fakt nic nebolelo... ale najviac sa mi uvolnila chrbtica po balijskej relax. masazi to mi kosti pukali asi mesiac a citila som sa lahko ako bábka na drôtikoch...
tam, kde som bola robievaju aj masaze pre tehulky, a na tu sa chystam 🙂
a este mam dvd z kupelov a tam su aj cviky na tie bedrove klby, uz som si kupila aj tu malu loptu tak mozem zacat, ale klby az zajtra 🙂

montinka
17. mar 2012

@janinah no tak mu skusim aj ja polku dat.