icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

anjelik007
21. mar 2012

inak som našla ak by ste mali záujem http://www.kociky.sk/totalny-vypredaj/v4-pionee...

sissmiss
21. mar 2012

@dulkagabulka waaaau, parada....to si pozriem 😀 Som zvedava na ich reakcie...

andrea_stella
21. mar 2012

@iva98 mne doky povedal, ze kludne mozem na bicykli, no ale ja som sa ho pytala na domaci povedal, ze mozem len sa nesmiem moc zadychat a moc spotit iba tak z lahka a tu sa neodporuca klasicky biczkel koli padu podla mna,ale priznam sa, ze ked sa mi nechce ist peso tak berem bicyklo zatial kym mi brucho nezavadza, pamatam si pri prvom tehu som uz mala dost velke brusko a sadla som v lete na bycikel lebo sa mi tiez nechcelo ist peso a to bola uz riadna brutalita normalne som si narazala sstehnami do bruska a uplne nepohodlne to uz bolo 😅

andrea_stella
21. mar 2012

@dulkagabulka do kelu a ja som si myslela, ze si tehulka medzi nami ty jak dobre vyzeras a ake mas uz velke deti skoro moj rocnik ja to kaslem aj ja chcem tak dobre vyzerat 🙂 😉 😅

dulkagabulka
21. mar 2012

@andrea_stella tri dospele
23,22,20 ročne 😀

andrea_stella
21. mar 2012

@dulkagabulka moje nervy ja mam 23 😀a cakam druhe babo a mamina ma 40rokov mala ma dost skoro 😀

sissmiss
21. mar 2012

@dulkagabulka mňa by ešte zaujímalo ako sú na tom s názorom čo sa týka rutinného podania oxytocínu...mne pri malom dokonca v prvej dobe pôrodnej...A tiež nejaké štatistiky a ich názory a smernice WHO ohľadom amniotómie (mne plodová voda odtiekla v brutálnom množstve, dve osušky medzi nohami a aj tak za mnou potôčik a aj tak mi spravil ako prvé amniotómiu, bolo to nepríjemné a proti mojej vôli čo som jasne povedala)

andrea_stella
21. mar 2012

@sissmiss ja si pamatam, ze ja som uz isla tlacit a oni mi este pichli oxitocin a vtedy to uz zacalo byt brutalne a tiez nechapem na co mi to dali ked som uz vlastne hned potom porodila frisko 😠

sissmiss
21. mar 2012

@andrea_stella dobrá otázka 😠 žeby za to mali peniaze z poisťovne?

dulkagabulka
21. mar 2012

@sissmiss
my sa priklaname k prirodzenemu fyziologickemu porodu
teda, aby som to lepšie vysvetlila- chceme docielit, aby zdrava nizkorizikova žena na Slovnesku mala možnost volby porodit prirodzene
možnost volby-nič viac a nič menej
niekedy je podanie oxytocinu naozaj potrebne...ale rutinne podavanie určite nie je s kostolnym poriadkom

dulkagabulka
21. mar 2012

@sissmiss
@andrea_stella
skuste preštudovat tu stranku čo som dnes pridala
najdete aj oxytocin aj amniotomiu

andrea_stella
21. mar 2012

@sissmiss no ja neviem ale bars jake cachre machre sa robia, ja som inak nadavala na anglicko co sa starostlivosti tyka o tehotne,ale tam su porody uplne ine ako tu ked som to porovnavala s kamoskou co tam ostala a porodila tak to jedna basen, normalne bola na krasnej izbe ked mala kontrakcie dostala hocico co si vybrala papat muz tam mohol byt cely cas pri nej, epiduralku oni moc tusim neuznavaju alebo nepichaju len tak a to vsetko jej preplatila poistovna akurat, ze musis ist na druhy den po porode domov co ja by som isla velice rada, lebo mna to nemocnicne prostredie brutalne deptalo, na porod tu na SvK sa nestazujem nemala som zazmluvneneho dokyho a vsetci boli super na mna mily,ale proste potom ten pobyt som cely prerevala a upllne som stresovala atd atd 😖

marcelatje
21. mar 2012

@dulkagabulka myslíš že prítomnosť duly nejako ovplyvní zabehnutý postup lekárov?

tomika
21. mar 2012

Ja preto sa modlim aby mi nenastrihli hradzu...Jaj to by bolo velmi dobré.Predstavim že pridem domov z nemocnice-a aj v nemocnici, a možem sa pohybovať bez bolesti,kludne sedieť na zadku,to by bolo velmi dobré..A ešte sa obávam aj koli kojeniu,prvé dve deti som kojila s bolestami,natrhli sa mi bradavky..

stipec26
21. mar 2012

@marcelatje no to by aj mna zaujimala tato odpoved 🙂

andrea_stella
21. mar 2012

@stipec26 ahojky inak este ti neprisla ta obalocka?ja som hrozne zvedava uz od pondelku tu spehujem 😅 😉 🙂

tomika
21. mar 2012

ináč v predchádzajucich tehu som biciklovala aj predposledny deň pred porodom.Deň pred porodom mi bolo divné že nevládzem biciklovať,musela som zostupiť a tlačiť bicikel a ešte som aj bola nahnavaná že musim isť pešo 😀 .A na druhi deň som porodila (2 tt pred terminom).
Aj teraz plánujem využivať bicikel kym vládzem,lebo všetko máme daleko-vodičsky nemám.Ináč doki mi to nezakázal ani predtym -pitala som sa ho).

stipec26
21. mar 2012

@andrea_stella neboj, ked budes mat 20 rocne deti, tiez budes vyzerat super.... ;)
noooo este nie, ved to - cakam ju od dnes do piatka, tak uz aby to bolo... 🙂 🙂

@tomika ja som mala medzi porodmi maly rozdiel a aj tak ma zasivali... aj hradzu som masirovala a nic... ale snad do tretice to zvladneme bez....

@dulkagabulka neviem, kto to tu spominal, ale ze treti porod vraj boli najviac... neviete nam prosim povedat, co je na tom pravdy? neviem v akom zmysle, ci viac kontrakcie bolia alebo je dlhsi porod... no ja som mala pocit, ze ked to bude uz treti raz a teda mam "ju" vytrenovanu, tak by to malo ist "samo", ci?

cestovatelkaandrea
21. mar 2012

@sissmiss to vsetko robim. pijem aj okolo 3l vody aj aj tak mam nizky tlak. o pohybe ani nehovorim. cez obedne prestavky sa prechadzam s manzelom co je cca 3km, bicyklujem do prace v ramci moznosti a cez vikendy sa tiez snazim hybat. ale aj tak je ten tlak nizky. mozno je to iba tehotenstvom, lebo normalne mam tak 120/60 a teraz nizky.

tomika
21. mar 2012

@stipec26 juj nestraš,ja dufam že treti bude najrychlejši,a všetko ok,ved telo už je "zapraxované".
Moja mamka mala velmi rychli treti porod,tlačila aj ked jej povedali že nech netlači,a natrhla sa -a to mala najbolestlivejšie.

cestovatelkaandrea
21. mar 2012

@kali23 myslim ze po precitani aj niektorych inych tem, by sa mi tlak zvysil, ale to by som sa len nastvala a to mi za to nestoji 😀

monhla
21. mar 2012

@tomika Aj ja by som prežila bez nástrihu. Pri 1. pôrode ma nastrihli, hoci malá už išla von a podľa doktora namala mať ani 3 kg /a ten istý dr. ma o 7 hodín dosť nastrihol ☹ / Ale problém bol doma, asi o týždeň sa mi to zapálilo, hoci v pôrodnici všetko o.k., a to neprajem nikomu.

tomika
21. mar 2012

@cestovatelkaandrea podla mna to až taky problén nie je, ja som mávala pred tehu 100/70,teraz niekedy 90/60 a je mi dobre.Horšie je to s vysokym tlakom.

tomika
21. mar 2012

@monhla dcérka moja mala 2,90 kg synček 3,20kg.A strihali.
Nedá sa dopredu dohodnuť aby nestrihali???

cestovatelkaandrea
21. mar 2012

@tomika ja viem, ze by som mohla byt rada, ale mne sa z toho nizkeho tlaku toci hlava a mavam zavrate ked sa postavim zo sedu alebo naopak si cupnem zo stoja.

inak co sa tyka nastrihu tak u nas sa da v nemocnici s doktorom dohodnut, nech nestrihaju. vraj sa natrhnutie hoji lepsie ako nastrih. ja osobne neviem. mna museli nastrihnut kvoli vakuovej pumpe, ale problemy som s tym nemala.

monhla
21. mar 2012

@stipec26 švagriná rodila pred 2 mesiacmi tretie a nasťažovala sa viac ako inokedy 😉 Vraj to bolo v pohode a kedže mala pri sebe manžela boli v pôrodnici na ňu milší.

monhla
21. mar 2012

@tomika malo by sa dať, ale ja som 5 minút predtým ani nevedela, že už rodím /ozaj som bola taká sptostá 😉 / a doktor prišiel keď už som tlačila a ver mi vtedy som mu nič o tom nehovorila - ani som si už na nič nespomenula a ani som už zrozumiteľne nevládala hovoriť - bola som rada, že nejak dýcham.

stipec26
21. mar 2012

@tomika ja som sa pri prvom brutal natrhla (16tehov) a aj ma nastrihovali - maly mal 3200g - tu sa mi to tazsie hojilo, aj sa mi to samozrejme zapalilo, lebo som mala tucne stehniska 😀 😀 😀 takze som sa musela kupat v borovej vode a bylinkach a natierach a vetrat...no bolo veselo.... zahojilo sa mi to presne na den, ked mi koncilo sestonedelie, u malej nastrih a tiez 3200g.... ale tu som vedela vyskocit hned a behat

@monhla a aky mala rozostup medzi porodmi? a ktora zazracna nemocnica to bola 🙂 🙂 🙂

anjelik007
21. mar 2012

@stipec26 to ako vieš, že koľko stehov, ved ja som ani nevedela, že koľko ale šitie brutál bolelo, lebo vraj som bola dotrhana z vnutra a ked sa mi to hojilo, tak ma to strašne bolelo a to mi doktorka povedala, že to nemám zapálené, no nechapem.

dulkagabulka
21. mar 2012

@marcelatje pritomnost duly nezmeni postup lekarov
to moze požadovat iba mamička