September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@kali23 neboj sa porodu, ja mam napriklad velmi pozitivny zazitok z prveho porodu. a preto sa kvazi tesim aj na ten druhy. kontrakcie boleli ako silna menstruacia alebo velmi silna hnacka a ledva som ich stihla predychavat- boli velmi caste. samotny porod bol uz pre mna nieco ako vyslobodenim, lebo som mohla pri kontrakciach tlacit a tak som mala pocit, ze konecne nieco robim aj ja. 😉
@veverka84 ta obdivujem, ze sa dokazes vyvracat nasilu. ja by som to nedokazala asi by som prerevala nad zachodom hodinu.
@marcelatje no, kasel je dost podobny ako to kychanie, vzdy sa pritom snazim napnut bursne svaly, aby to tak nebolelo 🙂 tak aspon trosku "posilujem" teraz 😀
@daniela02 presne takéhoto prístupu sa bojím... ja nehovorím, momentálne som na tom tak, ze radšej teda prirodzený (šak ma ešte tých pár mesiacov na to psychicky pripravíte 🙂)) ale keby som na tom bola ako tá baba, tak naozaj si radšej zaplatím ten cisársky... manžel o tom nechce ani počut, a tiež ani nechce byť pri tom... a sama tam byt nechcem... a zase, nechcem ho tam nasilu...
ale úplne vážne mne slovo pôrod naháňa strach tak od 12tich a ani nechcite vediet, co vsetko to so mnou za tie roky urobilo... úplne vážne by som chcela ísť rodiť k mojmu bývalému gyn. až teraz chápem to jeho ukážkové správanie k všetkým pacientkám, ktoré mi niekedy prišlo až staromódne, či smiešne... 😅 😉
@cestovatelkaandrea ano citala som, ze silne bolesti pred/pri menštruácii pripravia babu na tie kontrakcie... a tých bolestí som si teda zažila viac než dosť, mávala som ukrutné bolesti, vždy som ten 1 den ostávala doma, neviem ako by mi to prešlo v zamestnaní, ... ja sa tej bolesti asi ani tak nebojím... skor tej straty vlastnej intimity, toho, že ma tam nechajú pridlho sa trápiť, a ich prístup bude ku mne zlý... ale nejako to určite prežijem 😉
@olivka84 tak to si musím zapamätať - žiaden Hamiltonov hmat!! 😉 😀
@kali23 to niesi sama ja sa tak strasne bojim porodu ze som ani deti nechcela nikdy mat aby som nemusela rodit nakoniec som sa na toto jedno nechala ukecat ale obcas musim sa priznat to lutujem , len dufam ze vsetko pojde dobre ze sa male spravne natoci narodi sa vcas ziadne prenasanie lebo inak skoncim tak ako ta baba co o nej pisala daniela02
@kali23 ja sa porodu tiez nebojim,tiez som si vytrpela od svojich 11rokov kazdomesacne ukrutne bolesti... 😒
akurat sa bojim toho,aby vsetko dobre dopadlo-aby sme s bábätkom boli v poriadku...
ja som sa tych porodou a sekcií napozerala dosť...a viem co prežívaju ženy pri spontanom porode a pri sekcii...
ja som chcela rodiť spontanne ale asi kvili vcestnej placente to nebude možné...
ach jáj baby, včera som bola pozrieť známe (všetko sú to už ženy nad 45 rokov) a tie keď zbadali, že som tehotná, tak sa nedali zastaviť - jedna mudrejšia než druhá 😠 .....že sa nemám ľutovať ani príliš oddychovať- lebo tehotenstvo nie je choroba (pri mojej práci a prerábaní bytu sa fakt oddychu dočkám až v posteli, ale dobre...), že si nemám hladkať bruško!!!, že hlavne nech si nekupujem tehotenske rifle na traky - lebo je to dehonestujúce 😀 a podobné rady - až som rozmýšľala načo som tam vôbec šla 🙂 rada si nechám poradiť, ale keď sa tam 3 ženy prekrikujú jedna cez druhú ako na trhu a nepustia Vás k slovu - tak to je nad moje sily 😀 😀
@vladka1828 prečo si nemáš hladkať bruško? to som ešte nepočula... 🙂
ak sa chce niekto pozriet na prirodzeny porod a do vody, ak nie, neklikajte 😉
@vladka1828 evidentne závisť 😒 nespokojné so sebou, prenášajúce svoju frustráciu ďalej
@kali23 ja som sa tiež strašne bála pôrodu aj pred tehotenstvom a potom keď som už bola tehotná, tak som bola vydesená že to tehotenstvo predsa tým pôrodom bude musieť vrcholiť...ale po skúsenosti sa už nebojím, práveže sa teším. A to od odtečenia plodovej vody a prvých jemných kontrakcií cez riadne kontrakcie až po narodenie malého prešlo nejakých 16hodín...Ale dala som to.
@kali23 presne aj ja som sa nato opýtala, že prečo by som si nemala hladkať bruško, veď moje bábo to cíti a aspoň aký-taky kontakt mám s ním......a opdoveď bola, že oni mali nejakú zákazníčku, čo si v kuse bruško hladkala a šlo im to na nervy...... 🙂 no pochopíte to? 😖 🙂
@sissmiss ich problém je, že sa hrajú na veľmi dôležité a inteligentné 🙂 a každému sa to snažia aj ukázať 😀 ....ja už som si na nich zvykla, ale minule bolo toho aj na mňa veľa 😉
@vladka1828 no a si predstav ze ja mam toto v robote, kazdy den, ale zase tak, ze kolegyne len co chytim nejake jedlo do ruky uz ma napominaju ze by som to nemala jest, alebo pit, mala by som ine a podobne. Niekedy je to ozaj otravne 😠 hlavne ked mam neskutocnu chut na cokoladu a idem sa do nej s chutou zahryznut 😀
ja som mala tiez prvy porod celkom v pohode, bolesti som citila uz od 20tej vecer neboli velmi silne ale nedalo sa mi zaspat a ked sa kontrakcie opakovali kazdych 5 minut tak o 2,30 v noci sme sa vybrali do porodnice, no cestou z toho stresu mi aj bolesti presli tak v porodnici na mna tak divne pozerali ze nevyzeram ze by som sla rodit no ked ma pozrel dr uz som bola na 4cm otvorena, vodu mi museli prepichnut tam a potom zacali dost silne bolesti ale tie fakt silne trvali asi hodinu a mala sa narodila o 7,30 takze po 5tich hodinach od prichodu do porodnice co bolo super, jedine na co zle spominam bolo sitie ale teraz studujem diskusiu o EPI-NE tak uvazujem ze to vyskusam
inak ja sa skor bojim cisarskeho, dobrovolne by som sa rezat nedala ani keby co bolo...ked si predstavim ako hrozne ma bolelo koleno po artroskopii a to boli iba 2 male dierky tak si neviem predstavit tu bolest po cisarskom
@anicka245 chúďa moje 🙂 tak to ťa ozaj ľutujem......ja ich uvidím tak možno o pol roka, ale počúvať denno-denne také múdre rady, tak to je o nervy 😀
@sissmiss - nevies, komu prisla odpoved na mail? mas este tabulku?
stipec26 kocky, co ste si davali brat krv z Genetonu - ako vyzera ten mail, co pride - aky ma subjekt? alebo odosielatela? ...nech viem, na com mam cihat.. dakujem
Dnes o 09:55 • 2 deti - čaká bábätko, termín má v septembri 2012 (14. tt) • Odpovedz • Pošli IP •
@stipec26 ešte ti neprišla obálka?,dala si si poslať odpoveď aj mailom aj poštou?No nejako ťa naťahujú,a aj ja som zvedavá - strašne 🙂 😉 ja keby som z BA tak určite idem tiež, aj napriek tomu,že manžel nechce,tiež sa už neviem dočkať,kedy budem vedieť pohlavie,ale hlavne preto,lebo by sme chceli tú babu,dokonca aj starší syn,menší to ešte celkom nechápe,povedali sme mu to až predvčerom,lebo mi skoro skočil na brucho,stačila som vystrčiť ruky a manžel na neho skríkol,že "neskáč maminke po brušku, má tam bábatko",tak zostal zarezený,rozmýšľaľ a hneď sa začal pýtať,že či mi rozrežú bruško a vyberú ho a že on to nechce vidieť,tak som sa smiala a vysvetlila mu,že najprv mi musí narásť veľké bruško a až potom mi bábatko vyberú.On ešte nechápe,ako sa bábatko rodí klasicky a neviem ako mu to vysvetliť,tak som zvolila takéto vysvetlenie,zatiaľ.. 🙂
@paula80 neprisla - ved to - ani mail.... aj ten som zadavala.... nechcem byt nedockava... to ze niekomu to prislo do 3 dni este neznamena, ze aj ja budem mat to stastie... ja si zrejme musim pockat plny pocet dni... no len fakt sa bojim, co to bude, lebo decka su tak namotane na dievcatko a ja by som za to ruku do ohna nedala...
inak mi povedala ta co mi brala krv, ze si davaju taku spatnu vazbu a ze zatial vysledky z krvy u nich vzdy sedeli z vysledkami z toho cinskeho kaledara na urcenia pohlavia... a tam mi vychadza chlapec...
inak ak by vas vsetky zaujimalo
http://www.25marec.sk/
pripadne mate zaujem podporit, zapojit sa...

@vladka1828 no ale to neni to najhorsie som si citala diskusie a baby pisali ze to bolelo viac ako porod a ze nocne mory s toho maly este tri roky