icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

miriamka
26. mar 2012

Ahojte,
rano som bola na odbere na AFT...dufam, ze dopadnu dobre...poradnu mam o tyzden, ale o vysledky si mozem volat vo stvrtok-piatok tak asi zavolam nech viem na com som.

Inac ako vam vysli tie PAPP testy? Mne to dnes znacila do knizky som tak rozmyslala ze ake su normalne hodnoty?

marcelatje
26. mar 2012

ja sa hlásim zatiaľ bez čiary 😅 ak nerátam tú otlačenú od gumy 😀 😀 😀 😀 😀

marcelatje
26. mar 2012

@katka_77 tak to som už nezisťovala či je to aj s poštovným, len ma zaujalo že je tu rovnaký tovar. Ja sa tiež neobávam objednávať zo zahraničia, teda ak neberiem do úvahy že sa bojím, že mi oblečenie nesadne 😠 ale to sa stane prvý krát a potom už viem 🙂 ale objednávam tak najmä mikiny, tričká a športové oblečenie tam to až tak nevadí ak je to trošku väčšie 😀 nohavice a topánky som si ešte netrúfla, lebo v poslednom čase sa mi zmenšila noha o 1 číslo 😕 tak som v pomykove 🙄

montinka
26. mar 2012

@luly13 noooo ved uvidime no. akoze ked bude chlapec tak co uz,budem sa len modlit aby nebol take hrozne babo ako bol Filipko. len tamy chce strasne sestricku,vcera sa jej kamoska pytala ze co ak to bude bracek. A ona jej na to : tak pojdeme kupit novu sestricku! 😀

monhla
26. mar 2012

@stipec26 Ja som teda asi výnimka 1. tehu - bruško nízsko /= chlapec/ chute - žiadna čokoláda, hoci som predtým bola od nej závislá /´chlapec/ tep na hrane /aj aj/ a podľa mayov 2009 a 28 /= chlapec/ No a z pôrodnice som si priniesla malú princeznú 😀 😀 😀

sunny15
26. mar 2012

@stipec26 ahojky...nooo rada by som sa chystala na ružovu 😀 😀

miriamka
26. mar 2012

A je tu niekto kto si chce nechat prekvapko co sa pohlavia tyka? Lebo mne je to zatial uplne jedno co to bude...

monhla
26. mar 2012

@miriamka Ja budem mať "prekvapko", ak sa doktor nepreriekne. švagrinej sa preriekol 6 týždňov pre pôrodok a prekvapko "skazil" ☹ ešteže to vydržala a rodina prekvapená bola. My s mm nechceme nikdy vedieť dopredu - nevedeli sme 1x, zatiaľ nevieme pri 2. tehu a plánujem nevedeieť aj tretie 😀

danjelca
26. mar 2012

@vladka1828 🙂)) ja mám aj tušenie dievčatko, dokonca sa mi snívalo o dcere pred otehotnením...tak som zvedavá🙂
Ale aj za chlapčeka budem vďačná a pre neho už mám aj jasné meno, u dievčenských tápem🙂Ale to bruško mi fakt nejde odspodu ale je tak akoby v strede🙂)a sladké ...pred otehotnením minimálne..teraz si po rokoch kupujem cukríky:D

rheia27
26. mar 2012

@miriamka moj manzel chce prekvapko 😀 no ale ja poviem doktorke aby mi povedala a pred nim skusime nejako utajit 😉

miriamka
26. mar 2012

@monhla, @rheia27...jej, tak to je super ze su tu take co chcete prekvapko, lebo ja tiez nebudem priamo tlacit aby mi pohlavie prezradili...len pri malom to bolo takze ze sme boli v 20tt na klasika sone, doktor zavolal manzela dnu a ukazoval mu a v tom mi manzel hovori ze chlapec, a ja ze co? Proste to bolo tak hrozne vidno ze moj manzel to hned zabadal a bolo po prekvapku 😉

tanicka1976
26. mar 2012

@miriamka Ahoj, pytas sa na paap testy, no tazko povedat...zavisi od tyzdna tehu kedy ti brali..ja som mala v 9tt a 6 dni 0.998u/l co napisala ze je 1.54Mom..mom je preratana hodnota..normalka je 1Mom..ak mas menej ako O.5MOM tak je to podnormal.inak MOm sa rata podla vahy, podla toho ci si fajciarka atd.

to znamena ze ked u mna je 0.998u/l =1.54MOM tak nieco pod 0.998 by bolo 1 MOM...takze ja som mala trosku viac ako by som mala mat ale vravim, je tam zaratana vaha, atd atd..a aj den tehotenstva....

kazdym dnom tehu by malo paap stupat..napr uz v 12tt mavaju kocky 1.800 u/l atd atd a k tomu sa vyrata tiez MOM.

Mom sa vseobecne udava v prvotrime. screeningu. napr 1mm NT=sijove prejsnenie je 1 MOM takze ideal..vsetko vyssie je viac.

ja som mala 2.3 krat zvysene Hcg, co robilo 2,3 MOM.....

inak to paap-a je pregnancy associated plasma, vylucovana placentou a byva velmi nizke pri downikoch a pri chorobach plodu..alebo moze znamenat hroziaci potrat, nastavajuce problemy v tehu, preeklamsiu atd atd..

miriamka
26. mar 2012

@tanicka1976...no mne brali krv na PAPP v 13+1 a hodnotu som mala 2,1 a len povedali ze je to ok. V ten isty den meral NT a to som mala 1,8 a tiez povedal ok. Tak asi budem verit ze je to ok...lebo citala som ze nizke hodnoty nie su dobre...ale ten horny strop som necitala nikde.

tanicka1976
26. mar 2012

Miriamka a aku mas v tehu knizke hodnotu??

tanicka1976
26. mar 2012

@miriamka aha uz si mi odpisala. vyborne tak to mas ok. aj NT mas ok. ja som mala 1.3mm v 12 tt 1 den .

miriamka
26. mar 2012

@tanicka1976...len neviem, ci vyssia hodnota PAPP nieco tiez znamena? Doky povedal ze je to ok.

jerryjanka
26. mar 2012

ahojte
tak ja som si dnes volala o výsledky tripple - a sú negatívne 🙂
uf další kamen zo srdca

danjelca
26. mar 2012

@jerryjanka Tešíme sa!! paráda tak a teraz si už naplno a bez obáv užívaj tohto krásneho počasíčka aj s krpcom🙂)

montinka
26. mar 2012

@jerryjanka vidis ved aj ja si mam zavolat o vysledky.no vdaka za pripomenutie.😀

petra6484
26. mar 2012

caute koceny tak zacina nam dalsi tyzden neviem ako vam ale mne to strasne leti aj ked som doma 🙂 stale mam co robit. Ani sa nenazdame a pojdeme do porodnice 😀

andrea_stella
26. mar 2012

ahojte babule, tak ja som dnes rano skoro odpadla, neviem cim to je ci zelezom alebo cukrom,ale tlak som mala v pohode hned som si odmerala a chcela som sa opytat, ze teraz na zaciatku co sa robia krvne testy, tam je niaky vysledok aj napr. so zelezom ci nechyba a tak alebo to sa robi neskor?lebo v UK mi brali krv na zelezo az v niakom 6-7 mesiaci 😖

anicka245
26. mar 2012

@andrea_stella u nas je prvorade zobratie krvi aj na zelezo, mne brali hned na zaciatku, ja som nastastie mala vyborne vysledky z krvi, ze mi nic nechybalo, ale tiez som asi dva krat mala take stavy na odpadnutie, dala som si cokoladu a preslo to, zrejme cukor, to som mavala aj predtym ked som si nedavala pozor a nejedla pravidelnejsie.

andrea_stella
26. mar 2012

@anicka245 aj ja si myslim, ze asi cukor, lebo ti ma aj hlava dnes od rana boli a to by mi tiez urcite doky povedal, ze mam malo zeleza 😕

zahadka
26. mar 2012

@andrea_stella ahoj a ahojte vsetky, ja som vcera mala tiez taketo stavy, cely den som musela lezat, ledva som sa na zachod doplazila, ked som si len sadla, tak hned sa mi zahmlievalo pred ocami a stale mi bolo na zvracanie, nastastie zo mna "nevyslo" nic. Dnes o 200 % obrat a citim sa paradne. Snad sa to uz nezopakuje, bolo to strasne

monhla
26. mar 2012

@andrea_stella Krv mi brali už v nejakom 11. tt asi 5 skúmaviek a zisťovali všetko možné aj nemožné. S odberami krvi som veľmi spokojná na SVK, pretože sa tak dá predchádzať mnohým chorobám, či nedostatkom a pritom toto vyšetrenie "nezaťažuje" a hlavne v žiadnom prípade neohrozuje mamičku či dieťatko. Skús popísať lekárovi problémy - možno tam berú krv na rozbory až pri prípadných ťažkostiach.

monhla
26. mar 2012

@zahadka Gratulujem k zlepšeniu - ja zasa už tretí deň nemám problémy so žalúdkom - žeby už 1. trimester končil? 😀

monhla
26. mar 2012

Baby pozor!!! Super fórum na zlepšenie nálady : "Môžem otehotnieť z ejakuátu na bruchu?" alebo podobne.
Ak vám je ťažko /nevoľnosti a tak/ nasmejete sa až až.

daniela02
26. mar 2012

Hojte dievcata,zial nas caka v stredu amnio....nemali sme dobre vysledky

miriamka
26. mar 2012

@daniela02...joj, ako to ze zle vysledky ?Drzim palce na amnio...ja si volam za vysledok vo stvrtok

anicka245
26. mar 2012

inak baby, pisete o bruskach.. ja mam pocit ze sa mi zvacsuje brucho ale skor len sunky, take dve pneu mam, nemam nejaky taky typicky tehotensky tvar. Ma to zacina stvat 🙂