September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
nooo, tak tvoj tep je okolo 70 úderov...ak počuješ/ cítiš niečo ako sekundový rytmus, je to tvoje 🙂 ak je to besné aspoň dva krát do sekundy alebo viac, tak babato. Ale ešte som o tom nepočula 🙂
@jenny6 my sme adamovi dali. A uz sme aj prestali platit rocny poplatok za uskladnenie potom,co som si pozrela reportaz na stv( reporteri). Zaroven som sa z doveryhodnych zdrojov dozvedela,se ani hematologovia si to pre svoje deti odoberat nedavaju.preco asi? Nepoznam priamo ani sprostredkovane ziadneho medicinky vzdelaneho,co si takto "poistil" dieta. My sme chvalabohu neplatili celu sumu,lebo odber nebol tak kvalitny. Ale i tak nas to vyslo 250+ rocne poplatky :/
Ale jasne,ze je to na kazdom,ako sa rizhodne. Aj mam obcas tyky zaplatit ten poplatok za uskladnenie,ale muz ma vzdy schladi.no druhemu urcite nedame
a bola som v tom H&Mku, nič moc teda. To je dosť zle zásobené H&Mko...Moje topánky alebo tehu rifle tam vôbec nemali, a polovicu malého vecí tiež nie. Plus nehorázne natlačené regále na seba a ďalší bonus bol asi 20kočíkov....jedna nervná mamička s kočíkom mi taaak stúpila opätkom na nohu v balerínke.... že som bola pomerne podráždená 😀 A veľmi som sa tešila že som si objednala baby šatku, fakt dosť horor s kočíkom v nákupnom centre...
JA som bola dnes v Kosiciach,C&A-nepekne tehu oblecenie a ceny tiez neprimerane tomu....H&M-pekne rifle,nohavice a zopar tunik,ceny OK,CLEMATIS (dargov)-pekne tricka,lanove nohavice na leto,a sukne,TERRANOVA(outlet,KE centrum)-letne tricka a saty vhodne aj v tehotenstve,za skvele ceny 🙂
inak baby uz mi prekaza brusko pri nejakom zohnuti.nie ako tucne ale uz zaboli ked sa nasilu zohnem a zavadzia.
neni tu niekto od levic??????????????????????????????????????????????????????,
@tanicka1976 ano, aj ja som citala o špecializacii na meranie NT, a v svetovom registri bolo uvedených naozaj len pár lekárov zo SVK, takze mi tiez prislo divne, ze to NT robi skoro kazdy gynekolog.
moja gynekologicka je fajn, a snazim sa "neriesit" uz nič... každý gyn je iný... a robí všetko inak... mne brali krv ked som bola v 14+4, v papieroch zo screeningu je uvedených 14+2 a podla BPD (25,6) to bolo vraj 15+4 (v teh.knizke mam uvedené 14+4)... a vysledky sa posudzovali podla tabulky pre 15tt! pritom tyzdne mi vychadzaju na chlp presne... CRL neviem co je, v knizke tam nemam uvedene nic...
ako hovorim, pokusné králičky sme 🙂) ale naozaj mi bolo z toho mizerne, uplne vazne som padla na vlastné dno... ešte ked mi kamoska povedala ze jej 3 kamosky maju deti s downom a ze ona by to naozaj nezvládla a radsej sla na potrat... pritom 2 všetky výsledky vždy vyšli perfektne a cele tehu ukážkove a po narodení toto... ale manžel aj baby tu mi naozaj pomohli vstat a opat sa zacat tešiť na babo ;)
@daniela02 každá to inak vnímame ja som sa tak rozhodla, hlavne preto, ze tie testy nie su 100% a ten pocit, ze mam si dat zobrat dieta, ktore je mozno uplne zdrave, len vdaka tabulkam nieco zle vyhodnotili... toto u nas rozhodlo...tiez, ze ak sa nam ma narodit chore babo, tak sa s tym popasujeme a osud nás aj tak neminie...
a rozhodnutie je vždy len na tebe. každá máme iné dovody, a ja to naozaj neodsudzujem, žiaden potrat neodsudzujem, lebo každá žena má nato právo ;) nikto iný o tom nemoze rozhodnúť, len ona...
moja kamoska bola aj pri prvom babe, aj pri druhom a všetko dobre dopadlo... ;) držim palce ;)
a aj tak si myslím, že všetky máme v bruškách zdravé bábatka, a my sme len vzorky na testovanie... 😀
pristroj na počuvanie dieťatka sa vola aj doppler napriklad
@veverka84 no tak uz som si rezervovala kocik ten concord, nasla som cez bazos.sk za 450 evry, pouzivana iba vanicka, tak cca o mesiac mi ho pani moze dat, bo ho este pouziva, a ponukla mi aj kolisku s 2 postelnymi pradlami s volanikmi za 80 evry z biodreva, tak som zvedava a ze ma aj plno veciciek na predaj nenosenych, na zimu pre babo, tak sa u nej riadne vyjasim 😀 Tak o tri tyzdne tam ideme s manzelom pozriet k nej, byva v BA, tak to mame kusok 🙂 Jupiiiiii 😵 Juj, este som chcela objednat ten baldachyn, nepamatate si, aka to bola stranka? Co bolo v tej akcii za 20 evry? Uz ked som sa takto dopredu rozbehla, tak si teda aj to objednam 🙂
ahojte, ja som od vcera zacala citi pohyby, najskor som presne nevedela ci to je ono, ale dnes sa to dialo ovela castejsie a intenzivnejsie. normalne ma drobček vzdy vytiahne z reality, je to super 🙂

@tanicka1976 ja sa tým testom vobec nerozumiem,napísala som len,čo som mala napísané v knižke,neviem vobec v akej je to hodnote,skor by som povedala,že tá druhá hodnota je zle prerátaná, brali mi krv 10+4 t.t. a mala som 79 kg,takže ak to vieš vyrátať,budem rada.Ale zajtra sa na to ešte skúsim spýtať,či to mám dobre zapísané.