icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

soniatko
27. mar 2012

@olivka84 Vcelku zatial hej, ale ich financnu poradkynu sme odmietli, mame svoju - znamu. A nezabudnite ratat s tym, ze realitky pytaju zalohu. My sme platili 1900 ee.

soniatko
27. mar 2012
lu17
27. mar 2012

@stipec26 Ja som si to pozrela z archivu, celkom zaujimave 🙂 A cisarak bol super, myslim ze po tomto urcite chcem odrodit normalne 🙂 A nie ako niektore,ktore sa boja porodu. Zda sa mi to horsie ako klasicky porod, no ale ked musis tak musis. 😀

soniatko
27. mar 2012

@lu17 Toto presne som si povedala aj ja, ze radsej spontanny porod ako cisarsky, mne to prislo take drasticke, ked do te rodicky strcil ruku, sa cudujem, ze jej tam nic neposkodil. Ja viem, ze lekari vedia, co robia, ale aj tak brrrr.

stipec26
27. mar 2012

@soniatko nebolo tam videjko o prirodzenom...
http://www.stv.sk/online/archiv/medicina

@olivka84 zostrihali to ;) teda ano, islo im to od ruky, ale realne to trva trosku dlhsie... ale inak zas som si pomyslela, ze mne keby mali takto rozrezat brucho, tak len 10cm je tam tuk a ktovie, ci by sa mi tam donutra tak lahko dostali - mali by potom maminam rovno aj odsavat to nadbytocne 😀 😀 😀 😀 a si zober, ze potom sa ti ta maternica stahuje este niekedy aj par tyzdnov az je mala ako oriesok 🙂

stipec26
27. mar 2012

AJ JA CHCEM NOVY BYT !!! ale neviem, kde ti architekti davaju hlavu, ked toto vsetko projektuju - ved je to totalne neprakticne... ale hlavne, ze tomu nahodime paradnu prirazku!

andrea_stella
27. mar 2012

@soniatko aj mne sa to zda drasticke, ze to dietatko tak na silu vyberu von a pri tom by tam mohlo este chvilk pobudnut,ale tak ked to u niektorych fakt inak nejde tak to musi byt aj takto 😒

andrea_stella
27. mar 2012

@stipec26 inak mne sa lubil ten rozhovor o porodoch doma, ako nikoho neodsudzujem,ale stotoznujem sa s ich nazorom, ja by som fakt nemala na to rodit doma ozaj maju pravdu, ze akokolvek si zdrava predsa sa moze nieco stat a potom ti moze pomoct uz len pan Boh 😒

sissmiss
27. mar 2012

@stipec26 tu je foto topanociek aj satky 😉
a inak baby, ja som vas vecer citala o tom nutenom stahovani narychlo a tak a mne sa snivalo ze sme sa tiez museli 😕 tak ma neplaste 🙂

sissmiss
27. mar 2012

@andrea_stella to si treba nastudovat a zistis ze pri porodoch doma a v nemocnici su jednoznacne cisla, ktore sa oklamat nedaju. Percentualne na pocet porodov doma a v nemocnici je nizsie percento problemov doma. Sranda je, ze lekari sa snazia porod ovladnut, umelo riadit, daju nam lieky aby to slapalo a z toho mame komplikacie a oni maju zasa co riesit a hovoria co ak by sa to stalo doma. Ale doma sa to nestane koli tomu, ze nas tam nikto do nicoho nenuti ani neovplyvnuje liekmi. A potom su veci ktorym sa neda zabranit ani v nemocnici ani doma. Ale kolobeh, a sme tu zase

kali23
27. mar 2012

@olivka84 taky-tak, ja tiez dufam, ze bud. tyzden bude niečo vidieť 🙂 a dufam, že bude vidieť šušku 🙂))) 😀

kali23
27. mar 2012

@sissmiss no ale nedávno preletela svet správa, ako jedna austrálčanka, zomrela pri domácom porode, a to bola na čele organizácie, kt. bojovala za porody doma... 😒 a tuším aj v čechách sa to prednedávnom stalo...
ja by som doma asi nechcela rodit, teda ja by som najradšej vobec nerodila 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ale uz sa tomu nevyhnem 😀

ivkaivka
27. mar 2012

@iva98 ja som dnes znova zvracala a asi je fuk či niečo beriem, môj lekár mi dal vitamíny ladee vita... celkom sú fajn, no aj tak blivám, ale asi si za dnešok môžem aj sama, pretože o polnoci som zožrala 2 nakladané uhorky a kúsok kyslej kapusty 😝

ivkaivka
27. mar 2012

@veverka84 Linda je krásne meno, veľmi sa mi páči, asi začnem zvažovať 🙂

monhla
27. mar 2012

@stipec26 Jasné, že mám dievčatko mi oznémili hneď po pôrode. A teraz bude hádam tiež prekvapko 😀 😀 😀

nmonika
27. mar 2012

vy si doplacete za kazdy ultrazvuk na poradni? Mne moja dk povedala,ze poistovnou su hradene iba tri,ostatne popri poradni,ak chcem,treba platit,20eur

monhla
27. mar 2012

@sissmiss šatka krásna, ale tie papučky nemajú chybu.

olivka84
27. mar 2012

@soniatko realites som nepozerala vies co ma najviac stve ze tam polovica inzeratov je uz mimo. byty su predane a ty tam zbytocne volas. to ma vie nastvat. o tej zalohe som pocula ze sa musi davat nevies podla coho sa to urcuje kolko bude zaloha

monhla
27. mar 2012

@nmonika Ak je to na "TVOJU" žiadosť tak si každý úkon platíš, ak nie tak prečo by si mala platiť. Ja som mala utz 2x len na povrdenie tehu, potom jedentuším v 12. alebo v 13. tt a ďalšie ma čakajú ako vás ostatné. Aj pri 1. tehu som mala utz viac ako 3 a nikdy som neplatila, pretože neboli na moju žiadosť, ale doki uznal, že treba, tak boli. Ja si určite nebudem žiadať viac ako treba, pre bábo to nie je najvhodnejšia a čím menej a s odstupom tým lepšie /okrem prípadov, keď jednoducho treba/

monhla
27. mar 2012

@sissmiss Ja by som zvolila "zlatú strednu cestu" čo majú v niektorých krajinách. Dom pri nemocnici, kde žena rodí iba s asistentkou /babicou, dulou, .../ a keď je všetko o.k. má podmienky ako doma, ak je problém nemocnica je 5 metrov, resp. doktor aj pribehne. To je môj sen - dúfam, že aspoň naše deti sa toho dožijú 🙂

sissmiss
27. mar 2012

@kali23 ono ta australcanka zomrela na infarkt po tom co porodila. S tym ze rodila doma to vobec nesuviselo. Ale porod je biznis, nemocnice to nechcu pustit, a tieto spravy su naschval pozmenene...Ja doma rodit tiez neplanujem, ale preto, ze by som to nedala. A dalsia vec, oni nie su za porody doma, oni su za to aby si zena mohla vybrat. A ta ceska, ivana k. ...stalo sa jej pri domacom porode presne navlas to iste ako zakratko nato v nemocnici motol, ju zazalovali (nemocnica) a motol k svojmu pripadu povedal ze zial take veci sa stavaju, teda v ich pripade, ale v jej pripade motol povedal ze keby ta zena rodila v nemocnici tak by sa to nestalo. Co nasralo rodicov toho babata z nemocnice a zazalovali motol, lebo klamali a zavadzali...bud v tom ze keby ta domorodicka rodila v nemocnici tak je to ok, alebo v tom, ze v pripade ich babata sa tomu nedalo zabranit

kali23
27. mar 2012

@ivkaivka mne ked bývalo ťažko, tiež som na večer spráskla menší pohár kys.uhoriek a mne to pomáhalo 😀

kali23
27. mar 2012

@sissmiss jasné, kazdá žena by mala mať možnosť voľby... ehm... moja babka, prababka rodili všetky doma, a na druhý deň už makali na poli, bábo zabalené v plachte na chrbte a bola to úplne normálna vec vtedy...
no dnešná moderná/sterilná doba je iná 😀 biznisová 😀 😀

sissmiss
27. mar 2012

@kali23 😀 ja uz tu satku mam 😀 ale nemam pole 😀

kali23
27. mar 2012

@sissmiss 😀 😀 😀

monhla
27. mar 2012

@sissmiss Prídi na návštevu - za záhradkou z 2 strán pole - môžeš sa realizovať 😀 😀 😀

lulu1112
27. mar 2012

Baby nestiham vas, vy ste ine pisatelky 😀 Ja som este v praci, od rana do vecera, nevlaaadzem 😖 Ale uz iba hodku a padam domov 🙄 Kelu, dnes mi manzel odisiel na trojtyzdnove liecenie, ved doma umriem od hladu, kto sa o mna postaraaaaaa ☹ 😢 Este aj moje havinky mam na starosti, chudence, vencenie teraz iba dvakrat denne, ach jo, mame to my baby tazke 😅

kali23
27. mar 2012

@lulu1112 hafikov si mala manželovi nabaliť do batožiny... 🙂)) nech sa tan nenudí a nefláka 🙂)))))

stipec26
27. mar 2012

@lulu1112 ze 2x denne... ja som rada, ze tie moje deti vyvencim aspon raz za den 🙂 vobec sa mi nic nechce robit a oni maju tooooooolko energie, co ma este viac unavuje.... ani by som to asi na hlas nemala hovorit, ale normalne som rada, ked mi daju pokoj, vyhanam ich hrat sa samych a ja len tak podriemkavam