icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

luly13
4. apr 2012

@babika771 podla mna to mozu byt podrazdene creva vdaka intolerancii. Ja som nieco podobne mala v pondelok. Strasne krce v pravo dole. Trvalo to vo velkej intenzite asi hodku.

babika771
4. apr 2012

@luly13
no mna to boli od včera:( a hore, nie dole ... myslela som, že ked sa zobudim tak mi bude ok

anicka245
4. apr 2012

aj vy mate take uzasne vykyvy nalad a ste ako krtko samoser? my sme sa so snubencom vcera a dnes tak velmi pohadali, ale za take hluposti, ze normalne ma trosku brucho rozbolelo. ☹ a to som si vzdy myslela ze mna ani v tehotenstve proste nikto nevytoci. A som to ja sama 😅 myslite ze take hadky maju nejaky velmi negativny vplyv na babo? kamoska cele tehotenstvo preplakala a ma kludnu dceru ale ja som nervak posledne dni az sa bojim, aby babatko bolo ok. Potrebujem sa vykricat, sice asi mi to dnes aj zubarka umozni v ambulancii 😀

lusinda1989
4. apr 2012

@veverka84 cicuska gratulujem k chlapcekovi...

lusinda1989
4. apr 2012

jeeeej dnes mi naskocil 16tt 😀

daniela02
4. apr 2012

dakujem vam dievcata vsetkym velmi krasne, dufam, ze tak ako ja aj @ktore a @montinnka to zvladnu plne v pohode, ak sa bude dat dnes poobede vam napisem

zelam vam vsetkym krasne sviatky

olivka84
4. apr 2012

@anicka245 aj ja ked som rozculena je mi zle, a co sa tyka vykyvu nalad tak skoda slov. vadia mi take veci co som si pred tym ani nevsimla. a hlavne na mojom drahom mi chvilu vadi uuuplne vsetko aj to ako dycha 😀 ale potom to vzdy prejde tak sa snazim ovladat aby som mu za vsetko nenadavala , vzdy myslim na to ze to su hormony a stale si to opakujem ked srka polievku ked po mne upratuje, ked polozi nieco na zle miesto..... 😠

sissmiss
4. apr 2012

@olivka84 😀
inak uz som si myslela ze mam kocik definitivne vybraty quinny buzz a nie...dnes ma oslovil casual play s4.... 😠

sandy3911
4. apr 2012

@babika771 aj ja mám posledné dva dni také pichanie hore vpravo a neviem čo to môže byť

dulkagabulka
4. apr 2012

Otvoreny list Dr. Cupanikovi o bolestiach po nastrihu, prosim sirte dalej:

Vážený pán doktor,

v relácii Medicína, ktorá bola odvysielaná dňa 26.3.2012, ste ohľadom bolestí po nástrihu povedali: "...Tie bolesti v priebehu pár mesiacov ustúpia. A nepoznám žiadnu rodičku, alebo ženu, ktorá by si sťažovala, že pred piatimi rokmi bola šitá a v dôsledku toho má nejakú poruchu. Pokiaľ samozrejme... tam nebol iný dôvod...." Táto téma je pre nás veľmi intímna a nie je pre nás jednoduché o nej hovoriť a zdá sa, že je tomu tak pre väčšinu žien, keďže ani Vy ako gynekológ ste sa s takouto ženou nestretli. Preto sme sa rozhodli, ze je načase túto tému odtabuizovať a týmto listom sa Vám verejne zdôverujeme, že hoci od nástrihu ubehli roky a iný dôvod ako nástrih tam nebol, neustále nám jazva po nástrihu spôsobuje problémy (nielen) v intímnom živote.

Dovoľujeme si Vám taktiež zaslať knižku, ktorú vydala SKSAPA "Je rutinný, profylaktický nástrih hrádze opodstatnený?". Veľmi by nás zaujímal Váš názor na túto publikáciu.

S pozdravom,

Ing. Zuzana Krišková, PhD. (2009, Bratislava)
Mgr. Miroslava Kotríková Rašmanová (2009, ČR)
Ing. Ivana Antalová (2000, ČR Zlín)
.....
.....

Ak sa chcete aj Vy pod uvedené vyhlásenie podpísať, napíšte nám na zenskekruhy.oz@gmail.com, do predmetu uveďte prosím "Nastrih" a uveďte prosím, ako sa chcete podpísať. Napríklad len Zuzana z Bratislavy (ideálne však celým menom). A taktiež rok pôrodu a mesto, kedy a kde Vás nastrihli (prípadne ak ste boli nastrihnutá viackrát, tak aj tie ďalšie roky). List zašleme Dr. Cupaníkovi poštou spolu s publikáciou http://www.sksapa.sk/2009031159/Publikácie/nova.... List zverejníme na www.zenskekruhy.sk

jenny6
4. apr 2012

@dulkagabulka Neviem, isto by sa nemal robiť rutinne, ale podľa mňa je určite lepšie urobiť jeden nástrih a potom následné šitie, než ako keď sa urobia početné aj keď menšie trhliny..Myslím, že problémov je potom menej.

babika771
4. apr 2012

@sandy3911

a pôjdeš s tým k lekárke? alebo počkáš, že to prejde? Mne to niekedy pripadá ako keby sa mi niečo tlačilo z vnútra do rebier...

kali23
4. apr 2012

@anicka245
@olivka84 ja som mala také uplynulé dni, tiez som bola hnusná,podráždená, precitlivená, tiež mi na muzovi a zivote vsetko vadilo, hlavne to, ze to su hormony a on to nevie pochopit, ze so mnou tak kývu a nepovznesie sa nad to, ale oplaca mi to... takze par dni som mala rozvodové nálady 😀 ale fakt som si uvedomovala, ze toto nie som ja, tak som radšej mlčala... a toto ho vytáčalo ešte viac... ale nakoniec pochopil, ze ma musí viac polúbiť a všetko bude ok 😉 strašné sú tie nálady... 😅

kali23
4. apr 2012

@sissmiss ešte máš chvíľku čas, možno sa ti zapáči ešte nejaký tretí kočiar 🙂)))

veverka84
4. apr 2012

@lusinda1989 mojko to @olivka84 bude mat chlapceka ja dievcatko mame podobne nicky 😀

dulkagabulka
4. apr 2012

@jenny6
nie, to, čo vraviš, je vedecky nepodloženy mytus..skus si prečitat tu publikaciu , pripadne
pozri si na stranke www.zenskekruhy.sk članok s otazkami pre MUDr. Cupanika do relacie Medicina:

http://www.zenskekruhy.sk/akcie/archiv-podujati...

sandy3911
4. apr 2012

@babika771 ja neviem akože picháva ma to dosť, ja som už myslela aj na to, či to nemôže byť žlčník, ale neviem..niekedy je to riadne nepríjemné..nejdem k lekárke zatiaľ, keď pôjdem teraz najbližšie na poradňu, tak to poviem doktorovi..ale keby sa to stupňovalo, tak pôjdem isto..

sunny15
4. apr 2012

@dulkagabulka je to tak...moja mamina aj svokra maju po porode uz kopu rokov a stale ich boli pri zmene pocasia jazva po nastrihu-obe boli nastrihovane 2-krat..

sunny15
4. apr 2012

Inac babenky aj ja citim pohyby uz od piatku...zacalo sa akoby steklenim a bublinkovanim pod pupkom...nuz a teraz to citim hocikedy a na roznych miestach...skratka drobec si robi premety 😀 😀 noo nech robi kym moze...lebo ked narastie tak uz bude mat malo miesta 😉

sunny15
4. apr 2012

@sandy3911 moze byt ze ta boli podrazdeny zlcnik...skus trosku podietovat..a mohla by si si dat pancreolan na travenie to sa v tehu moze...a fakt aky praci prostriedok sa pouziva na vypratie veciciek?

lusinda1989
4. apr 2012

@veverka84 jaaaaaaj prepac mojko oooo 🙂 🙂 tehotenska demencia 🙂

veverka84
4. apr 2012

@sunny15 myslis pre babeno asi ze?ja pouzivam doteraz pre dcerku persil sensitive tekuty to je ten biely a avivaz lenor sensitive ona ma haklivu pokozku .je aj rozdiel ci davas tekuty alebo praskovy tekuty je lepsi kozna povedala...

veverka84
4. apr 2012

@lusinda1989 v pohode poznam 😀 😀 😀 😀

veverka84
4. apr 2012

@veverka84 dnes je ta moja oblubena streda...vsetky vieme preco ze??? 😀 😀 😀 😀
18 tt krasne to svieti 😀 😀 😀

sandy3911
4. apr 2012

@sunny15 že vraj lovela, persil sensitiv alebo dreft..musím ovoňať a rozhodnem sa :D :D

veverka84
4. apr 2012

@dulkagabulka ja som bola nastrihnuta pri prvom a to bol teda chrust 3060 g a 48 cm a pri druhej dcerke som isla do inej nemocnice kde su za co najprirodzenejsi porod a tak to aj dopadlo dcerku 3280 g a 51 cm som porodila bez nastrihu,natrhnutia a v tu minutu co vysla by som mohla robit cokolvek necitila som sa ako po porode ale ako no neviem k comu to prirovnat citila som sa po telesnej stranke uplne normalne a a po psychickej viac ako uuuzasne.dufam ze aj pri tretom babenku si dovolim tvrdit ze porod bol pre mna zazitok 🙂 cize nastrih rutinny neuznavam iba v pripade medicinskych komplikacii a tou prevencia proti natrhnutiu urcite nie je 🙂
tot moj nazor

sunny15
4. apr 2012

@veverka84
@sandy3911 aha tak super...dakujem za tip...
ale bude vecicky pre drobceka prat v pracke vsak?lebo moja znama nedavno pred porodom vyprala vsetko rucne...

veverka84
4. apr 2012

@sandy3911 lovela mi slabo prala napr. na nove vecicky je fajn ale ked mi mala grcla zo zaciatku zlte mliecko len to zbledlo ale nevypralo sa uplne.persil bol asi naj.svagrina mala dreft a ze nic moc.treba vyskusat 🙂

dulkagabulka
4. apr 2012

@sunny15 ak sa tvoja mama a tvoja svokra chcu zapojit do iniciativy.../aj ked samozrejme nie pre nich, ale pre ich dcery a vnučky/ uvitame ich podpisy

sandy3911
4. apr 2012

@sunny15 jasné, že v práčke, nežijem v jaskyni, aby som prala ručne :D veď aj práčky perú na jemnom programe dnes :D