September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@sissmiss a čo baby jogger city elite? ja by som ho brala
baby ja som sice nakoniec rodila sekciou ale cvičila som s epino-m odporučam
no kočky tak mňa aj nastrihovali aj som sa dotrhala, asi na 3 deň po pôrode ma to zo spodu tak pichalo, som normálne si dala zavolať lekára či sa mi to nezapálilo a sestrička na to kukla, že to je pekné, preto nebude budiť doktorku 😎 však som šla domov taká zhrbená, že som sa ani vystrieť nemohla, no hrúza, ešte asi mesiac som si robila obklady kým som sa zotavila.
@zahadka Ja som chcela odmietnuť nástrih ale posledné 2 hodiny ma nebol nikto ani len pozrieť /nieto vyšetriť/ a doktor len čo dobehol na sál - to už sa tlačila hlavička - bez slova nastrihol a dosť a bolo!!! A ver mi že som sa chcela ohradiť ale pri pôrodných bolestiach a tlačení som to nestihla ☹ . Dúfam, že tentokrát to zvládnem - lebo pôrod som až na toto mala dobrý /okrem srpávania personálu ☹ / Aj keď som po pôrode len 2 roky - jazva bolí a môžem povedať , že problémy v intímnej oblasti boli celý 1 rok dosť veľké /ešteže mám ohľaduplného a chápavého manžela/
@jerryjanka aj take existuje? naštudujem 🙂)
@zahadka a poznas niekoho, kto ma s tym gelom nejaku skusenost. Niekto, kto by mohol porovnat porod s nim a bez neho? Moja mama robi na novorodeneckom a ked sa jedneho svojho znameho doktora nan pytala, tak jej povedal, ze su to zbytocne vyhodene peniaze. Ze skor ako gel pomaha pocit, ze sme si ho kupili ☹ ale je to len nazor chlapa, ktory nikdy nerodil a rodit ani nebude. Tak som si povedala, ze si to pozistujem od inych mamiciek. Len som zatial na to pozabudla
@jerryjanka pekny ale podobny ako mam sportovy...takze zatial buzz
@kali23 ano je to balonik - ktory postupne nafukuješ a trenuješ hrádzu - je tu aj téma o tom, rodili sa aj 5 kilove deti bez nástrihu a natrhnutia !!!
@zuzana_v1 myslim si niečo podobne ako ten lekar, dieťa je aj tak obalene v tom mázku, skôr je to psychologický efekt. to už za tie prašule fakt radšej to epino a cvičiť
@katka_77 viem, že sú aj látkovky vhodné od narodenia - ale ja neplánujem hneď látkovať /pohodlnosť/. Dokonca na cesty tiež plánujem pampersky /veď na tento účel boli pôvodne vymyslené/ pretože použitú plienočku zahodím, žiadne starosti s použitími plienkami 😀 . Ale doma plánujem postupne začať látkovať a skúsim vydržať čo najviac. Inak pri malej sa mi to osvedčilo. Občas sa pýta ale cez deň má vonku kapsovku a len na noc dávam pampers. Keď sa začne cez deň pýtať stále - skúsim plienky vysadiť úplne a na noc dám len látkovku a po týždni, dvoch nič. Plán je to pekný, nie? 🙂 Ale čakám na vhodnejšie počasie - malá je rada dosť vonku.
@jerryjanka Mne pomáhali cviky z predpôrodného kurzu - cvičenia viedla zdravotná setrička, ktorá pracuje u môjho gynekológa, ale ďalej študuje aj alternatívne spôsoby medicíny a spolupracuje s materskými centrami a laktačnými poradkyňami. A vraj pomáha masáž hrádze - mne podarila masírovať čistým olivovým olejom /kvôli alergiám/ a tak som cvičila, natrierala a nasírovala a "vďaka" lekárovi mi to bolo na ... Ale teraz sa mi to dúfam ozaj podarí.
že velkoplošna skrina... 😀 😀 😀 mám dosť 😀
@jerryjanka Aj ja som pri malej skúšala látkovky ale staršie typy a prešlo ma to po 3 dňoch. Ale tieto nové kapsovky s minky úpravou /také hebučké zvrchu/ sú také krásne, že malá si vyberie ktorú chce a ečte si sama povie, že také pekné gaťky nepociká 😀
@monhla hej možno ked ju budem odučať tak ich využijem lebo par asi 4 som si nechala 😵
k tomu nastrihu, toto su vety ktore pocuvame casto, radsej pekny rovny rez-nastrih, ako sa roztrhnut....ono to je normalne zvukomalebne a kazda jedna si to predstavi ake to musi byt strasne roztrhat sa, znie to hrozne desivo... a pritom je to len manipulacia strachom....a vsetko od statistik cez pocity zien hovori o opaku... A ako si zena skontroluje ci bola nastrihnuta alebo sa natrhla? Porodnik povie ze sa natrhla a jake strasne to bolo, kolko musel sit. Ta jazva je pekne krivolaka, tam nie je vidno ci je sity nastrih alebo natrhnutie....Ma dozivotne bolesti a mysli si ze sa natrhla a ze to preto a bude opisovat ake to bolo strasne a ako to bolelo a boli....a ovplyvnovat dalsie
@jerryjanka ja vypadám podobne ako ty a to som trošku kratšie tehu ako ty 🙂 Ale určite nevypadáme ako srine,sme proste gulky - tehulky 🙂
@jerryjanka krásne bruško, ale v ktorom si?
@sissmiss no idem ja radšej obedovat, lebo dnes nezaspím z tých nástrihov...
strach je velkým pánom...
ja som bola vychovaná v strachu, zo vsetkeho, nemohla som nic, lebo zasadne sa mi malo nieco pri tom stat!... ani plavat neviem, lebo mam neprekonatelny strach, lebo na plaveckom výcviku, si jeden ujo zmyslel, ze dieta najlepšie naučí plávať, ked ho hodí do vody, a hodil ma tak asi 5x a div sa svetu nenaucila som sa, a ked mam vodu vyše brucha omdlievam od strachu..., ani bicyklovat neviem, bojim sa aj na korčule, ten strach je vo mne od mala... vdaka mojej mame 😒 manzel to nevie pochopit, len sa s tym uz zmieril... chvala bohu, že on je iný a naučí naše dieťa všetkému, čo mne nebolo umožnené... teraz sa uz snažím myslieť inak, prekonala som svoj najvacsi strach, tým, že som sa sama prekonala a dovolila si otehotniet 🙂
@kali23 Zaujímavý spôsob výchovy mala tvoja mama - aspoň vieš ako sa to nemá robiť. Som rad, že si prekonala 1 strach a teraz postupne prekonaj ďalšie /veď nie si už na dôchodku 🙂 / A užívaj si život. Inak s tými nástrihni - podľa mňa je to lepšie bez nich ale aj zlomenina bolí po rokoch a ľudia to prežijú /i keď je pravda, že si zlomenimu nikto nestraví dobrovoľne 🙂 /
@jerryjanka ale prosim ta krasne brusko kedy ja odfotim to svoje...stale so mto nestihla dnes si dam podmienku 🙂
a ten cavalierik je sladkyyyyyyyyy
@inci ahoj nie bola som sama. najprv mi iba vypisala papier,spytala sa ma ci chcem ist na amniocentezu a ci si tam chcem dat zistit pohlavie,potom ma poslala na sono ku babjakovi,ten ma objednal na amnio,s tymi papiermi zo sona som sla naspat ku geneticke a az potom sa ma pytal na rodinu a ake sme mali choroby u mna aj u priatela.

@jerryjanka prave som si hodila do googlu casualplay a skusenosti...skoda, presne toto iste tam bolo, nizka opierkova cast a hlavinka cez striesku uz pri rocnom babatu...skoda preskoda, to nevedia spravit dlhsie ked maju tolke negativne ohlasy....lebo inak vyzera bravurne zvladnuty aj dizajn aj jazdne vlastnosti...a kvoli takejto blbosti...no nic