September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
Baby,len ono je to naozaj velmi indivindi ,co sa tych veci a babatiek tyka.my sme vyzili aj hraciu deku,aj kolotoc,aj knizlu pre novorodencov. V spacom vaku spava od mesiaca doteraz. Pre kamosku vyhodene prachy,lebo jej v tom mala nechcela byt...ja som nakupila a nikdy nepouzila snad len kojenecke flase 😅
@danjelca no u nas viedli zavinovacie - nie obyčajne bodynká z každej velkosti aspon 6 - 8 kusov
overaly na spinkanie tie pekne tenučke - tiež tak z každej velkosti po 6-8 kusov
polodupky
toto sme nosili prakticky stale
potom von samozrejme kedže bol januar februar tak hruby overal fusak deka
mali sme fakt rifličky, gatušky, trička, tieločká, kabátiky - ale toto su veci fakt tak nad pol roka - od tej jari ked budu deti mať tych 6-7 mesiačikov - predtym zbytočné
inak neoblečko veci - my sme vela využili flašky, chvilu aj sterilizator, monitor dychu, cumlíky, váhu - niekto nepotrebuje ja pre klud duše som kupila 😀 ale z druhej ruky, kresielko vibračno-hojdacie
@babika771 čítam, že sa trápiš s helicobakterom, mne ho zistili 3.1. ale v zač. štádiu, paradoxne ma cez tehu nič nebolí ale dávam si preventívne jednu alternatívnu liečbu, MMS roztok, neviem, či si o tom počula, ak by si mala záujem pošlem ti to aj s poštovným za 4€. Sém hľadala na nete, že môže sa aj v tehotenstve.
Likviduje to v tele všetky zlé vírusy, baktérie, plesne.
a baby rada - idealne na obliekanie dieťata je zavinovacie body ktore nejde cez hlavu a aj overaly ktore sa otvaraju cez cele teličko a nielen pri nôžkach - tiež je to cez hlavu - naša to nenavidela potvrdia mi to určite aj ostatné maminky
toto sem davam iba kvoil tomu zlatemu babatku na konci v miske 🙂 i ked som uz pocula nazory supermatiek, ze ako tymto fotenim deticky trpia, mne sa to paci
http://babetko.rodinka.sk/babetka/starostlivost...
@sissmiss reagujem čo píšeš o stretnutí, vidím, že si tu niektoré píšete už o dzačiatku a poviem ti, daj sa na to a zorganizuj to.
Pri prvom dieťati som si písala v skupine Najkrajší vianočný darček, teraz pokračujeme ako uzavretá skupina Vianočná edícia 2009 a poviem ti, zo začiatku nás bolo veľmi veľa,ale postupne sme sa vykryštalizovali na 36 členiek a máme pravidelné stretnutia 2 razy do roka, v zime lyžovačka v lete tiež víkend niekde na horách. Prvý raz sme sa stretli, ked mali deti 6 mesiacov, potom 14, 18, teraz posledne ked mali 26 mesiacov a je to úžasné, pomôžeme si (sa mi neušli oteplovačky z lidla a kamoška mi ich kúpila v Košiciach), poradíme, alebo len tak sa zabavíme tláchaním o ničom, vieme už o sebe rôzne detaily, ked idem do BA (tam býva najviac kočiek), tak sa aspoň stretneme v Ikea na kávu, budúci týždeň ideme spolu na muzikál. Na víkendové stretnutia chodia aj manželia, už si aj oni dobre rozumejú, jedna kočka prišla na stretko až z Anglicka.
Tak držím päste, nech sa aj tu uzatvoria pekné priateľstvá 😉 😉 😉 😵 😵 😵 😵
Ahojte dievčatá 🙂
Som tu nová,som v 16 týždni tehotenstva,termín máme 21.septembra ,tak by som si chcela s vami popísať 🙂
@julianaka888 vitaj medzi nami 🙂
@jerryjanka presne tak, zavinovacie bodynká a hlavne u doktorky, ked potrebujete na poradni rýchlo bábatko vyzliecť, mne sa osvedčila ešte aj zavinovačka s kokosovou vložkou a neskôr spací vak, v tom spáva doteraz, musí, lebo sa odkopáva a nechcem aby prechladol
@julianaka888 ahoj vitaj, ja tu píšem ešte len druhý raz, termín mám 20.9.
@jerryjanka
Ďakujem 🙂
@saska73
Jéj to je super a už viete čo budete mať ? 🙂
presne hlavne u doktorov su super tie prakticke zapinacie vecičky
my sme zavinovačku nevyužili - resp. raz mala bola rada navolno
spaci vak až neskôr sme využili a teraz už je teplo tak len pyžamko
@julianaka888 nie neviem, rada by som dievčatko, kedže už mám doma 2 ročného chlapčeka a 3 dieťa už mať nebudem, už mám vyšší vek, 38 rokov, rodiť budem ako 39 ročná, pst ale nikomu to nehovor 😉 😀 😀 😀
@jerryjanka ja si ťa matne pamätám z nejakej diskusie, tipujem, že ešte z mojasvadba.sk, písavala si tam?
@saska73
Toto je naše prvé bábätko,ani my nevieme čo to bude,zajtra ideme na sono ,ideme si dať aj fotečku urobiť,tak sa tešíme 🙂 Tiež by sme chceli veľmi dievčatko,ale hlavne nech je to zdravé 😉 A pri chlapcovi ste mali aké chúťky ? 🙂
@saska73 no jasnačka začinala som na mojasvadba.sk potom som sa presačkovala sem 😀
Vidno vám už aj bruško? Lebo mne ešte nič 😒
@julianaka888 asi 3 strany dozadu som davala fotku 😀
@jerryjanka
och to mám hľadať ? 😀
@jerryjanka
už som našla 🙂 aj ja už chcem,koľko si už pribrala ?
@julianaka888 schudla som 5 kíl 😀
ale aspoň ti vidno bruško 😝 ja nemám nič,ani náznak že by som bola tehotná a to máme 16 týžden už 😒
@julianaka888 v prvom tehotenstve som nemala ani ja - ked som bola mesiac pred pôrodom v obchode tak si spolužiak ani nevšimol že som tehotná
Tak to je super,ale ja chcem aby mi bolo aspoň troška vidno 🙂 A čo čakáte teraz ? Či ešte neviete?
@julianaka888 chúťky, teraz zmiešané, Pri prvom som len mäso a zeleninu jedla a priberala a priberala, akurát ani pri jednom tehotenstve som kávu od začiatku nemohla piť, minulý týždeň som si už 1 bezkofeínové laté dala
@jerryjanka
šťastné to ženy, ja už teraz vyzerám ako 1 mesiac pred pôrodom 😅 , dnes som akurát bola na 2.poradni, vážim sa tam a pribrala som od 6 tt doteraz len 300 g, až sa mi veriť nechcelo
neviem hadam zistim za mesiac

@lu17 nie netrhala, aj mi tam nieco prikladala ze ci to citim a necitila som nic tak ze vraj ak si to budem pravidelne cistit a nezanedbam to tak do septembra to vydrzi na tahanie. Mne sa tam nastastie nic nerobi, ani ma to neboli zatial ked jem, asi keby bolo najhorsie tak by to musela vytiahnut ale som rada ze nie je najhorsie 🙂 to je to co som vcera pisala - kazdy zubar je iny, co mi kamosky spominaju tak ze im zubar musel spravit vsetky kazy lebo ze je to prepojene s maternicou ci co, niektore trapil bez injekcie dokonca niektorym bez injekcie tahal nervy niektore praveze s injekciou a niektore neboli cely cas u zubara a spravil im to az po porode..je to rozne, ako sme rozni ludia su aj rozni lekari a ich nazory.