icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

luly13
9. apr 2012

Baby,ja nonstop zeriem ako kyselina. Ked nejem,je mi blbo.najhorsie je,ze ma to chyta od poobedia az do vecera. Normalne sa bojim postavit na vahu,ze co sa mi tam zobrazi. nemate typy na nejake zdrave nekaloricke formy zuvania?

stipec26
9. apr 2012

@luly13 salat s mozzarelou, paradajky s mozzarelou, kusok (cca na 2 prsty) 30% syr, uhorkovy salat, kalerab, cistu bielu activiu, alebo nejaku sunku ...ale toto je uplne ze zdrave mlsanie.... ak chces, tak si k tomu pecivo.. 🙂 n neviem, ci ti vyhovie tvojim chutkam....

luly13
9. apr 2012

@stipec26 problem je,ze ked to prezeniem so zeleninou,tak mam strasnu kyselinu. A priznajme si,teraz ta zelenina nie je bohvieco.uz aby bola na svete ta slovenska! Hlavne musim vyradit to pecivo. A sladene napoje. Posledny mesiac som totiz bola len na bylinkovych rajcoch 😖

stipec26
9. apr 2012

@luly13 no ved to, ze co je zdrave je zdrave, ale mne toto prave co som ti vypisala a co som pravidelne mala vecer - tak mi nechuti - vlastne som to uz 3 mesiace nejedla.... hanba mi.... pecivo by si nemala vyradit, telo potrebuje aspon 2-3ks denne (aj ked mas nejaku redukcnu dietu, tak 2ks - ranajky/olovrant sa maju davat), takze ked si tehu, tak si kludne daj (no vecer nemusis vsetko naraz, si to rozdel pocas dna).... ochutene vody som ja nepila a ani nebudem, tak to neviem ako moc je toho tazke sa vzdat.... tak si skus dat ak mas rada sladke teraz - jahodovu alebo inu ovocnu dren (nie smotanove, ale len tiez zmrazene vody) ....ja teraz vecer napr. vyjedam cvilku v naleve... tiez nic moc, ale tak lepsie ako hranolky ;) .....aaaaaaalebo ak to nie je o hlade, ale iba o chuti - este odbornici odporucaju - umyt si zuby a dat si zuvacku, aj tak som uz par vecerov riesila....

tomika
9. apr 2012

@piskotik jaj pisala som že 4,5kg,nie -ráno som sa vážila už mám +5,5 😀 .Aj ja som vypočula svoje o tom-ako že sa nebojime mať 3 deti v dnešnej dobe..bla-bla..Láska,rodina sa nedá kupiť.
Dcérku som mala v máji,syna v septembry,aj teraz to vyzerá na september.Ale ja nemám rada zimu,radšej vydržim byť v lete tehu-ako cez zimu.S dcérkou som bola tehu cez zimu,jaj,tie problémi s oblečenim-ako sa naobliekať 😝 .V lete ked je velmi teplo,doma ešte to vydržim..iba ked treba niekde chodiť to je trožka zlé,ale dá sa..

montinka
9. apr 2012

@luly13 aj ja fur pijem len bylinkove rajce.🙂

zahadka
9. apr 2012

ahojte, dnes male vypucilo tak ritku,ze som sa az zlakla, normalne ma to zabolelo. Lenze je strasne nizko, uplne to citim. V stredu idem na gyndu a myslim si, ze ma posle do nemocnice lezat, lebo sa mi zda, ze sa mi aj krcok zmensil. Bojim sa, aby ma nezasil. Baby, ktore ste mali nizko placentu, ako ste teraz na tom?

miriska333
9. apr 2012

Ahojte,tak po týždennej neprítomnosti som asi 30 strán nestihla prečítať,tak snáď mi nič neušlo 🙂 zajtra ráno ma čaká odber krvi a vo štvrtok poradňa,na ktorú sa už veľmi teším 🙂 snáď bude všetko ok,a drobček rastie tak ako má 🙂 bruško mi už teda vidno riadne,no ručička váhy sa zatiaľ moc nehýbe 🙂 tak sa teším že hádam opäť 20kg nenaberiem ako pri prvom tehu 😀

sissmiss
9. apr 2012

@zahadka mna tiez nejako nizko kope...sice aj tesne pod pupkom, ale aj okolo miest kde su alebo boli vajecniky (neviem ci sa aj to neposuva ked to cele rastie a rozpina sa 🙂 ) K dr idem buduci tyzden, tak som zvedava co mi povie. Pri poslednom utz nehovoril o placente nic, tak snad...no ale uvidim. Konecne mi je uz lepsie, dnes som uz normalne vyliezla z postele a fungovala, este jedna mandla trosku pobolieva, ale jem cesnak a vselico si na to davam, tak hadam to uz polavi uplne. Len sa citim tak smiesne, lebo konecne sa citim lepsie a uz som pozerala ze aka som vyhadzana, tak zas mam co riesit, mne stale nieco je 😀

rheia27
9. apr 2012

baby neblaznite s tymi rajcami, v 1l je 50g cukru, viete ake je to nezdrave 😖

mravvcek
9. apr 2012

baby co znamena,ze mam napisane na sprave z 1.trimestr.screenengu ze placenta nizko?Je to zle?Moze este nejako vyjst hore? 🙂
dnes cely den boli brusko,dole pri vajecnikoch,no netusim,ci sa to roztahuje maternica,alebo....nieco ine je to,ufff normalne mam dost

sissmiss
9. apr 2012

@mravvcek zakazal dr sex? Babenky co maju placentu nizko nemozu tutumutu. Moze este vyst hore. Kedy mas poradnu? Ak mas nejake velke bolesti, ved skoc na pohotovost pre istotu

mravvcek
9. apr 2012

@sissmiss dr.este nevidel spravu 19.4 idem na poradnu,mam bolesti,ale take divne ako silna menstruacia.Ja som sama zvedava,co sa deje.

miriska333
9. apr 2012

@sissmiss no myslím že každá z nás stále volačo rieši,ja som si tiež chorobami prešla,teraz sa modlím,aby ma obišla viróza,ktorou trpela polovica rodiny posledný týždeň ☹ no a tiež som sa vyhádzala a podozrenie mám na jahody,ktoré mi v tomto tehu strašne chutia,tak asi si už budem musieť nechať zájsť chuť po zvyšok tehu ☹

sissmiss
9. apr 2012

@mravvcek mna tiez obcas tak bolia vajecniky. Ked si pozries kalendar nemala si mat v tomto case menzes? Nenamahala si sa prilis vcera? Zavolaj svojmu dr a povedz mu o tej placente aj o bolestiach. Uvidis co on na to.

sissmiss
9. apr 2012

@mravvcek ak by ma to bolelo cely den a nie len pichanie vo vajecniku ako obcas mavam, ale silne bolesti, ja by som sla na pohotovost

mravvcek
9. apr 2012

@sissmiss dakujem za radu,ja mu zajtra volam,ono ked lezim je to ok....

mravvcek
9. apr 2012

baby co znamena ze mam cukor v krvi? mala by som nasadit dietu?A ked tak aku?

jerryjanka
9. apr 2012

každy ma cukor v krvi, ide o hladinu aku maš
@mravvcek

mravvcek
9. apr 2012

@jerryjanka ja som len ocurala ten pasik co sa zafarbuju stvorceky a zafarbil sa mi na prvy stupen,nie normu ale uz prvy stupen,co by som mala zacat jest aby to neprerastlo?

jerryjanka
9. apr 2012

@mravvcek aha tak to máš cukor v moči nie v krvi.
daj si pre istotu urobiť test na cukor v krvi, či sa nejedná o tehu cukrovku, v tom prípade dietka

jerryjanka
9. apr 2012

@mravvcek ale nemusi to znamenať tehu cukrovku, niekedy v tehu nestačia obličky tak silno fungovať a nejaky cukor sa potom dostane aj do moču, takže zatial žiaden strach len to spomen dokimu pri kontrole

mravvcek
9. apr 2012

@jerryjanka si zlata,boze vy baby tu viete vsetko,ja sa citim ako nejaky hlupak z osady,nezodpovedna matka.... a dietka spociva vo vysadeni cukrov,sladkeho pecivka a podobnych zalezitosti?

luly13
10. apr 2012

@mravvcek ja mam cukor v moci na kazdej poradni.dr zatial neriesi,len poznaci 😅

@sissmiss Podla toho,ako mi vyzera face,by som dala ruku do ohna,ze cakame babu. Celu ju mam taku hrbolatu. Horsie,ze ani na kozmetiku nemozem ist,lebo mam tak zodraty nos a okolie od neustaleho smrkania,ze by som to nerozchodila 😒

jeny
10. apr 2012

ja som tiez strasne vyhadzana, pomaly ako v puberte ked som cakala malu tak sa mi plet zlepsila a teraz je to opacne 😒 S tym prejedanim je to hrozne aj u mna, hlavne cez tieto sviatky som od rana do vecera jedla same udeniny,rezne,salat. Inak ja si davam zuvacku alebo umyvam zuby ked potrebujem pretravit, po tom zarucene vyhladnem. Aj vecer si musim umyt zuby iba tesne pred spanim lebo do 20minut po tom ma schyti vlci hlad a nielen teraz v tehu, mam to uz roky 😀

zahadka
10. apr 2012

@sissmiss bola by som rada, keby aspon obcas koplo vyssie. Mna kope v oblasti vajecnikov a nizsie a celkovo citim, ze babo je ulozene uplne dole a minule som skusala krcok a bolo citit ako tam babo tlaci, takze som si ista, ze to nie je v poriadku. Nohy mam stale vylozene, postel zdvihnuta, ale nepomaha.
Aj ja som vyhadzana a flakata a este do toho som v sobotu dost grcala a to mam vzdy flaky, tak teraz by som ani smeti nesla vysypat bez make-up-u 😀

A ked sa tu bavite o hmotnostnych prirastkoch, tak u mna je to takto: Otehotnela som 71,1 kg, schudla cez prvy trimester na 65,5 kg a vcera vecer najedena som mala 68 kg. Tak neviem, ci som pribrala, alebo este stale dohanam 😅

anicka245
10. apr 2012

juj ako vam zavidim tie pohyby... aj ja by som uz chcela vediet aky je to pocit 🙂

nastasyk
10. apr 2012

@inci Ahoj, ja som bola na sono akurat teraz v MT vo Femicare u Dr. Grochala a odporucam! Vsetko pomeral, vysvetlil nám veci, pozeral babatko snad z každej strany a upokojil nás, že vsetko vyzera byť v poriadku. On je jeden z najvacsich odbornikov na Slovensku, a od Ziliny je to kusok, tak skuste tam. Ja som bola velmi spokojna 🙂

lu17
10. apr 2012

@mravvcek Ahoj, ja mam tiez v sprave napisane ze placenta nizko,ale nikto mi nic nepovedal, ani jeden z lekarov. Cize sa nemusis bat, ona zvykne byt nizko a niekedy sa to tym rastom upravi a vysunie sa hore 🙂 Pokial naozaj nemas silne bolesti tak je to ok. A take akoby menstruacne slabe, to moze byt aj pri zvascovani 🙂

ftinka
10. apr 2012

juuj, i ja uz chcem nejake pohyby ☹ Kontrolu mam vo stvrtok, presne po mesiaci a uz sa neviem dockat. Kedze nic necitim, tak ani neviem ci je vsetko ok (hlavne po tej prekonanej chorobe, vlastne este stale kaslem).
A som zvedava i na vahu u dr., kedze som si cez Velku Noc dopriala vsetko co som si doteraz zakazovala 😀