icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

mravvcek
21. apr 2012

@jeny mne sa velmi paci 😀 krasnucky je 🙂 co to je za kociarik?
Pre chlapceka sa hodi,jasne 🙂

jeny
21. apr 2012

@mravvcek je to baby smile v-max,dakujem ti za nazor 🙂

sissmiss
21. apr 2012

@zuzana_v1 preco nie s vami v posteli? 🙂 Nepytam sa preco nie medzi vami, lebo to sa pri babatku ani neodporuca, odporuca sa z jednej strany mamina, z druhej strany zabrana. Pytam sa v suvislosti s bondingom, a tiez nedokazem zdovodnit preco dospeli chcu spavat spolu a dieta ma spat same...

zuzana_v1
21. apr 2012

@sissmiss postielku mam tesne vedla postele, takze je to ako keby u miminko spalo s nami. Bala by som sa, ze by sa mohlo stat, ze dieta nechtiac pritlacim. Nemam sice tvrdy spanok a zobudim sa aj ked sa vedla mna muz otoci, ale clovek nikdy nevie. Raz za cas na kazdeho dolahne taka unava, ze mozu aj vedla postele padat granaty a nezobudi sa. A mam vela znamych, ktory dieta nechavali spat u seba v posteli a dieta si teraz nevie zvyknut spat samo - kamaratka ma takmer 4rocnu dceru a spi stale s nimi a nevedia si s tym dat rady. Mozno vyznievam ako zla mama, ze dieta nechcem dat spat k sebe, no kazdy sa najlepsie vyspi sam v posteli ako ked sa musi ,,tlacit".

mravvcek
21. apr 2012

@zuzana_v1 presne tak,ja mam rovnaky nazor a nemyslim si,ze budeme zle maminy,naucime samostatnosti.Kazdy clovek ma mat svoj priestor na oddych a odpocinok,tak som vyrastala ja a tak bude aj moje milovane dietatko 😀

zuzana_v1
21. apr 2012

@sissmiss a k tomu bondingu - mamina robi na novorodeneckom pri nedonosenych detoch a povedala, ze nie je nic horsie, ako ked pride upoteny tatinko z roboty, vyzlecie si koselu a prilozi si dieta na svoju chlpatu spotenu hrud a dieta si k sebe tuli. Mozno je to pre niekoho super, ale pre mna je to fuj 🙂 Nevidim na tom nic vhodne pre dieta. A nech ma tu za to aj ukamenujete 😀

luly13
21. apr 2012

@mravvcek ako by som seba citala pred vyse dvomi rokmi 🙂. Plus najlepsia teoria je z knizky 'kazde dieta sa vie naucit spat'. Joooj ako sa to vsetko zmenilo,ked prisiel drobec. Najprv spal sam,potom od polky noci s nami,potom uplne s nami, neskor prirazena postielka a teraz spi opat sam oddelene. Proste sme vzdy prisposobovali situaciu potrebam dietata. Napr stale uspavame. Ale teraz krpec zaspal v postielke sam.ma take dni,ked ho skor vyrusujeme. A inokedy take,ze zaspava v tuhom objati. Rodicia vzdy vycitia,co je najlepsie...
Treba doverovat instinktu v danom okamihu 😵

babika771
21. apr 2012

@soniatko

pisala som email lekárke, kedže sa jej nedalo dovolať... ale mám známu gynekologičku a tá mi naozaj poradila tie tabletky brať ďalej.

Takže to vyzerá tak, že mne bude celé tehotenstvo nanič..budem mať bolesti, krče... a ostáva mi veriť, že bábo bude ok a nebude mať s toho stresy, že je mi tak zle každý deň:((

Len je škoda že takou liečbou som skoro iba na suchároch, takže žiadna super strava pre bábo... lebo všetko mi robí zle , a kedže beriem tabletky ktoré mi robia už samotné zle, nemôžem to doraziť ešte aj zdravou stravou..:(

sunny15
21. apr 2012

@zahadka dakujem 🙂 tak ja pijem vela vody aj 2,5l denne...som takto navyknuta 😀 tak snad to bude ok.aj ked bolesti pocitujem...

ktore
21. apr 2012

@jeny teraz uz je viac menej jedno aky kocik je pre chlapca ci dievca.kupuju vselijake.no casto vidim skvor dievcatka v tmavsich kocikoch ako chlapcov vo svetlich farbach.ja sa priklanam ze skvor je to farba pre dievcatko

jerryjanka
21. apr 2012

@jeny farba je ok, aj pre chlapca aj dievča je taka neutral a da sa dokombinovať farebnymi podložkami
kočik ako taky teda tuto značku by som ja ale nechcela - tak ale každy mame inu predstavu aj požiadavky 😉

danjelca
21. apr 2012

@jeny krásny čo stojí?🙂
aj ja chcem🙂

andrea_stella
21. apr 2012

@zuzana_v1 ahoj neviem ci sa mylim, ale ty si tusim vcer apisla, ze ta trapia krce, aj mna v noci strasne tahala do jednej nohy, ze som na druhy den krivala jak hovado, tak ja som bola v lekrni a kupilasom si ze stop krcom a to obsahuje magnezko draslik a vit. B6 a teraz mi uplne prestali krce takze to asi funguje 😉

andrea_stella
21. apr 2012

ahojte babule, dost vas zanedbavam, ale volajako nemam cas, muz je na marodke tak sa mu venujem, neviem co bol dnes za den,ale som uplne k.o. ako keby ma chytalo to uhniezovanie no katastrofa, si necitim ani chrbat 😅 a muz ma nechce ani pomasirovat 😅 pozeram, ze rozoberate kociky, tak pri Samkovi som mala cierno cerveny kocik a teraz pre druhe som objednala zeleny zn. bebetto nakoniec este mi neprisiel a uvidim ako bude v skutocnosti vyzerat ak sa mi nebude lubit tak oamizite psielam spat, ale dufam, ze bude ok, aj pre Samka som chcela zeleny no nenasla som taky poriadny co by sa mi lubil 🙂

nmonika
21. apr 2012

tak tu je jedna z dnesneho dna,s mojou sestrou...v rovnakom stadiu tehotenstva,len ine postavicky 🙂

avinika
21. apr 2012

@jeny
som myslela ze Dankovic robi zvacsa len ultrazvuk a nie amino, som tam volala, ale vraj az do konca buduceho mesiaca maju plne.. Dankovic ti robil aj ultrazvuk, alebo len amino? Trosku lutujem ze som si vtedy ked som bola v 13tt na vysetreni v Rakusku, kde robia tento prvotrimestralny screening, nedala k vysetreniu NT a NB aj zobrat krv, primar vtedy vravel ze ak vyjde dobre NT sijove prejasnenie mam na 80 percent zaruku ze je vsetko v poriadku ak k tomu zoberu aj krv tak 90 percent. Tak som sa teraz mohla citit lepsie nemuseli mi stale vrtat v hlave tie tripple testy ☹ lutujem ze som si ich vobec dala robit ☹ . ale uz tym nic nevyriesim, stalo sa...Vcera po 4D ultrazvuku ked som videla, ze malicka ma vsetko tak ako ma mat, som rozhodnuta neist na amino, uz ju nechcem trapit a nic by sa nezmenilo..ja si ju chcem nechat.

jeny
22. apr 2012

@danjelca novy stoji okolo 300eur na bazari som ho nasla za 100 este v zaruke.
@jerryjanka ved aj tiez nie som velmi presvadcena ze baby smile je to prave 😀 ale hlboku verziu celkom chvalia vsade a sportak si potom aj tak kupim druhy
@ktore no presne aj mna nahlodava ta farba ze je skor pre dievca,nemozem si pomoct
@avinika ahoj,ta sprava bola asi pre danielu ja som na amnio nebola 😉

jeny
22. apr 2012

@zuzana_v1 ja som tiez za to aby dietatko nespalo medzi rodicmi, nasu dceru sa nam to podarilo naucit tak spinkala pekne v postielke a od 2 rokov v posteli vo svojej izbicke. Od malicka mala svoj prieistor a nemusela sa tlacit medzi rodicmi a ja by som sa teda nevyspala takto vobec,normalne obdivujem rodicov ktorí tak dokazu spat 😀

katka_77
22. apr 2012

@miriska333 ďakujem veľmi pekne. Popozeram čo nájdem a vyskusam. 🙂

katka_77
22. apr 2012

@ella_joy Tak asi ten iCandy vyhral lebo ja uz som v štádiu ked mi je to jedno a manžel je rád že mohol o niečom rozhodnúť on. 😉 A tiez som si vsimla koľko Bugaboo je tu. Kedže tu nemajú autorizovaneho predajcu tak som ich toľko necakala.
Papiere sme chceli na vrátenie dane. Tak ako sa to volakedy robilo ked sa napriklad nakupovalo v Rakúsku alebo v Nemecku. Len smola že nie všetky Sk obchody to robia, teda lepšie povedané ich personál o tom netuší. By sa mi zišiel nejaký poradca na to. 😒

katka_77
22. apr 2012

@jeny Peknucky, ale ak máš tušaka že je pre dievčatko tak radšej pozri inde. Z vlastnej skúsenosti viem že potom budes nad tým aj tak stále rozmýšľať. 😉

monhla
22. apr 2012

@zuzana_v1 Neboj bábko by si nepriľahla /pokiaľ nie si alkoholik či narkoman 😝 / Ja som spávala ako drevo, o búrkam som sa vždy dozvedala až ráno ... a malá spinkala vedľa mňa /inak sa nedalo/ a všetci sa báli, že ju priľahnem - ani raz ! ! ! a to som často zaspala od únavy a vyčerpania aj počas kojenia. A malá má 2 ročky a od roka a pol spinká krásne sama v postieľke /vedľa našej/ a nie je s tým žiadny problém. Aj moja kamoška má dieťa ktoré spí s nimi /"malý" má 11/ a hoci ho uložia do vlastnej postele vo vlastnej izbe aj tak v noci príde k nim ☹ . A to ho ako maličkého dávala spať samého do postielky a od 3 rokov do izby k staršej sestre. A vidíš aj tak spí s rodičmi. A to neprekovnal žiadnu traumu- vraj z toho vyrastie 😀

monhla
22. apr 2012

@luly13 Aj ja som čítala tu knižku, keď už som vyčerpaním "padala na hubu" celá rodina zháňala "návod". Skúšali sme ju dať do iného prostredia, uspávala babička, čítali sme rozprávku, .... a nič 🙂 . švagriná priniesla tú knižku a ..... nič 🙂 . Ale dobrý nápad tam bol s posunom spánku - každý deň zobudiť o 10-15 min skôr / tak sme malú naučili spávať pred jedenástou a nie po polnoci/ Ale inak na ňu nič nezaberalo - jednoducho sa spať "naučila" až keď to sama uznala za vhodné 😀 😀 😀

miriska333
22. apr 2012

@piskotik ďakujem,no ja tiež zatiaľ len veľa uháčkujem a následne vypáram,no ale veď snaha sa tiež cení.

avinika
22. apr 2012

@jeny
hups omylom som to napisala Tebe 🙂 ..ano ta sprava bola pre daniela02 🙂

jerryjanka
22. apr 2012

@jeny ešte maš dosť času na rozmyslenie 🙂 ja by som ho kvoli váhe nechcela 🙂 to iste aj camarelo, tako, bexa

paula80
22. apr 2012

@jeny
@jerryjanka ja tiež rozmýšľam nad baby smile,tá športová časť je síce taká nie moc pekná,ale vajíčko a vanička sú fajn,hlavne,že vajíčko sa ľahko naklikne,o to mi ide hlavne,váhovo a rozmerovo vobec neviem aký je,ale mne sa páči.Tiež nechcem kupovať nový,pre naše tretie bábo by to bolo zbytočné,ale keby som kupovala prvému,vybrala by som takú neutrálnu kombináciu a nový,aby bolo potom aj pre druhé bábo.

piskotik
22. apr 2012

@luly13 aj ja som mala názor, že dieťa má spať samé v postielke, ale keď sa mi narodila prvá dcérka, bolo to také uplakané bábo, tak som ju dala k sebe do postele ak som sa chcela vôbec vyspať 😒 od dvoch rokov spáva sama vo svojej postielke bez problémov do mojej by už nešla, teraz je tam sem-tam druhá 😀 určite záleží od bábuška aj maminky 🙂

piskotik
22. apr 2012

@paula80 mne sa tiež páči baby smile, a takisto budem kupovať použitý, veď sa dajú zohnať pekné zachovalé a za fajn cenu, a to tretie bábinko mi to odpustí že nebude nový ako pri prvom 😀

marcelatje
22. apr 2012

takže moja fotka v 20 tt ....... do konca asi vybuchnem 😀 😀 😀 😀 prírastok na váhe 2,5 kg