icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

danjelca
24. apr 2012

@lu17 @sunny15: ja prasknem od zvedavosti tri týždne =504 hodín:DD

lu17
24. apr 2012

@sunny15 Ano to som videla na ich stranke,len dufam ze jedna fotka nebude za vela 🙂 Myslim ze morfologicky robi klasicky na normalnom usg a potom prepne na 3D. Ja som rozmyslala,ci sa neda odfotit s mobilom 😀

sissmiss
24. apr 2012

@stipec26 ja som raz tak druzgla, aj ked by sa mi tam hodilo ine slovicko neslusnejsie, s malym, to som bola asi v 7-8 mesiaci...tiez na nejakej vystave...kratila som si cestu cez lad...nic sa nestalo ale revala som ako male decko, strasne som sa zlakla a aj som bola nestastna a nahnevana...vsetky emocie.
Ja si na zapchaty nos davam Mar, mne sa viac paci ako ten Quixx, ten mi ani nepomahal a aj stipal. Na spreje do nosa nie som zvyknuta, asi len pri jednej chorobe v zivote som pouzila Nasonex alebo take tie co uvolnia dutiny, a ako alergicka som zvyknuta ze mam nos velmi casto poloupchaty.
Ja sa uz vytesujem ako kupujete vecicky, mna to este nechytilo, zatial 🙂
V lidli som zohnala ten tehu pas, leginy a teplaky uz ani stopa v utorok, ale pasy sa mi usli a som spokojna.
Boli sme cez vikend v Ikei, som sa tesila ze ked prerabaju bude malo ludi a prd, ledva sme zaparkovali a detsky kutik plny a vsade milion ludi. A ja som teraz taka nejaka unavena, len spat, aj to ma muz vytiahll z postele ze nech idem s nimi chlapmi na cokoladu, inak by som spala cely den. A postielku sme tam aj tak zabudli pozriet. Inak aj vy ste take unavene? Ja som vcera spala do obeda... :-/ dnes zase skoro rano do prace, ale uz by som si zdriemla. A to som sa tesila ze unava prveho trimestra je za mnou...

nmonika
24. apr 2012

@stipec26 jeej,ano to som bola ja.Ono mi este mame brata a tiez sa nepodobame s nim.Ale jedna mama a oco 🙂 Sestra bola stale postavou silnejsia,no takto jej to pristane a netrapi sa tym.No a brusko jej zatial nie je az tak vidno ako mne,to pride neskor 🙂 Ale odovzdam pozdrav,si zlata.Ona moc na MK nema cas.

marcelatje
24. apr 2012

ja mám v posledných dňoch reflux alebo čo, proste sa mi vracia potrava a mám pocit že sa dovraciam blééé no nechutné, prečo sa mi to deje? ☹ bábovi asi nechutí čo zjem 😀 😀 😀
Zajtra idem na morfo a musím sa smiať ako tam tí na slovo vzatí odborníci hovoria tu je ručička a nožička a srdiečko, hlavička..... no proste samá -ička, lebo si na to dojatí rodičia potrpia a to majú x krát denne 😀 😀 😀

lu17
24. apr 2012

@sissmiss Ja som tiez nejaka unavena, mala som doteraz kopu energie,no u mna neviem ci to nie je tym ze musim lezat 🙂

lu17
24. apr 2012

@marcelatje Mne dr odporucila Gastrotuss sacky, ze mozu tehu ak pali zaha a tak 🙂 Tak si skus niekde v lekarni pozriet, ja som zatial videla iba pre deti sirup,ale odkedy nemiesam vsetko mozne do seba, tak mi je dobre 🙂

mravvcek
24. apr 2012

@kucharikova presne tak,mam ho doma,nic nepomaha ☹ akurat stipe nos,ale je vzdy strasne plny,uz si striekam olynt asi dvakrat denne...

lu17
24. apr 2012

@mravvcek Baby, len s tymi klasickymi kvapkami do nosa to neprehanajte, aby ste si neposkodili sliznicu a neboli na tom zavisle. Mali by sa uzivat iba tyzden.

sunny15
24. apr 2012

@danjelca noo ved ja sa uz neviem dockat zajtrajska...ale ja tiez som sa objednala asi pred 2tyzdnami a ubehlo to ako voda...nebooj onedlho aj ty sa dozvies co cakas...aj ked je to 504hodin 😉

sissmiss
24. apr 2012

@lu17 fuuu, ja sice lezat nemusim ale presne to sa mi zda, cim viac lezim tym som unavenejsia. A tym viac chcem spat. Pocasie mi teda nepomaha, toto je pre mna jedine ist do postele, ja som slnecny typ, ked prsi to ani neberiem za plnohodnotny den 🙄 ale na slniecko si asi este pockam. Inak prsat bude asi az kym neodidu od nas kolotoce, lebo malemu slubujeme kazdy den ze pojdeme ale vzdy zacne kratko predtym prsat, minule uz sedeli v aute a spustil sa lejak...maly tomu uz ani neveri ze sa tam dostane...

Ale velmi potesujuce je pre mna ze som teraz co sa tyka libida velice dobre na tom, zacinam muza uhanat 😀 a tiez potrebujem tak minutu a pol, to on nestaci ani zacat 😀 Tak sa na tom smejem, keby to tak vydrzalo aj po porode 😀

sunny15
24. apr 2012

@lu17 noo tak to aj ja dufam ze sa to bude dat....chcem mat na pamiatku aspon 1 3Dfoto 😀

danjelca
24. apr 2012

@sunny15 a máš nejaké tušenie?🙂Nech zajtra porovnáme🙂

stipec26
24. apr 2012

@sissmiss ja som bola z tej unavy uz taka nestastna, ze som sa doslova zacala opat cpat sladkostami (aj ked ich teda teraz ale vobec vobec nemusim, je to pre mna za trest), ale pomaha to na energiu - ciastocne, ale co je vedlajsi efekt - zacala som citit pohyby - ten malicky ma zrejme dobry kolotoc tam z tolkeho cukru a tak mamina konecne aj citi, ze je akcne 😀 😀 😀 😀 😀 😀

marcelatje
24. apr 2012

@mravvcek ja radšej nepoužívam nič, keď som si dala Quixx mala som pocit, že som si to strekla až do mozgu 😕 viac krát som si to nedala, iné morské kvapky mi aj tak nezaberajú, takže kým sa nedusím, nepoužívam žiadne 😠

sissmiss
24. apr 2012

@marcelatje ja som to mala tiez ale u mna to suvisi s mnozstvom jedla. Musim davat bacha aby som sa najedla len tak do polosyta, inak mi je na houby potom.

sunny15
24. apr 2012

@danjelca ja uz od začiatku tehu mam tušenie že to bude dievcatko...ako si moje podvedomie ani nepripusta chlapceka,aj ked ja budem stastna hoc co to bude, len fakt nech je zdrave a narodi sa v termine... 😉
a aj kvoli mojmu tuseniu som si kupila ten test pohlavia z moču-co mi ukazalo dievcatko-tak uvidime ci moje tusenie ma nesklame 😀 😀

lu17
24. apr 2012

@sissmiss Ja som sa tiez tesila na pekne pocasie,ale teraz mi je to jedno ked musim lezat . Ale cez vikend ma byt az 28 stupnov takze si slniecka urcite uzijes 😀 Noo, a s tym uhananim tak to Ti je co zavidiet, ja nemozem a setrim sa 😝

stipec26
24. apr 2012

@marcelatje 🙂 aspon vies, kde ma nozicky 😀 hore pri zaludku 😉 🙂

marcelatje
24. apr 2012

@sissmiss ale mne sa to stalo napríklad teraz a to som zjedla od rána len jeden jogurt, takže z prepchávania sa to určite nemám. Teraz ani nezjem na 1x toľko ako predtým, ale dávam si menšie porcie ☹ no musím si to nejako ešte viac odsledovať.

sissmiss
24. apr 2012

@stipec26 ja ked citim malo pohyby hodim si jedno cafe a potom citim 🙂 mozno trosku sebecke, ale ked hovoria ze sa mozu dve denne a ja tak dve za tyzden dam...a hned som spokojna ze drobec sa hybe. Ale aj s tym cukrom som si to vsimla. Akurat ze mne teraz nechuti, zjest zjem aj slona ked je to doma, ale nemam z toho take potesenie, a pritom sladke velmi lubim, ale nejako necitim tu chut alebo co...este sa zbavit toho ze to jem zo zvyku 🙂

stipec26
24. apr 2012

a uz sa tesim - idem si dnes zvysit asi tlak na Zivnostensky urad - vcera som si len tak zavolala, ze dokedy este mam prerusenu zivnost, kedze som na RD s Natkou a oni, ze uz som v systeme ziva (po slovensky - aktivna a mam platit odvody)...koxo... ze oni eviduju prerusenie na tri roky od 2007 (cize ked som prerusovala pre matersku s Vilkom)... co je blbost, lebo som tam bola osobne a davala som si to pre Natku prerusovat na dalsie tri roky... vrrrrrrr

marcelatje
24. apr 2012

@stipec26 no ak sa na to pozriem takto je to oveľa príjemnejšie 😀 😀 😀

stipec26
24. apr 2012

@sissmiss jeeeeej, tak to mame rovnake 🙂 tiez hladam nejaku fintu ;)

mravvcek
24. apr 2012

@marcelatje mne lekar povedal,ze nasivin a olynth mozem,ze radsej ako nespat celu noc a byt nervozna cely den kvoli plnemu nosu,ja ani rozpravat poriadne neviem ☹ ono sa to neodporuca hlavne kvoli navykovosti a potom este niektore obsahuju kortikoidy...
ja len dufam,ze ked porodim ten moj batoztek stastia,ze to odide prec 😉

sissmiss
24. apr 2012

@lu17 ty si to vynahradis po porode 😉
ja sa toho inak trosku po porode bojim...lebo ja potr.aj psychicku pohodu a viem ze pri malom som bola po porode strasne precitlivela a ex bol velmi neprijemny a sprotivil sa mi. Teraz mam dobreho muza ale som urazliva, dufam ze so mnou bude mat trpezlivost

sunny15
24. apr 2012

@sissmiss neboj bude mat trpezlivost...ked je dobry ako pises,tak sa nemas coho obavat 😉 bude rad ze vas ma...bude to jeho prve bábätko,alebo ma uz deticky?

sissmiss
24. apr 2012

@sunny15 uz ma dospeleho synatora, takze si to po 20 rokoch zopakuje 😀
Ja tiez verim ze to zvladneme aj co sa tohto tyka, len viem ako lahko je odcudzit sa a viem aka som ja ohniva a viem sa nastvat pre malichernost a on je sice chapavy ale tiez ma svoje limity... ja som ako ohen a on voda...on je klidas a pokojny a ja ked nervujem a robim talianske sceny, skor chcem aby sa pridal, pohadali sme sa, udobrili a bude dobre. A on je v tomto iny, sice sa snazi, ale asi bude riesenim ze ja trosku pribrzdim...len co ked ten ohen sa tazko kontroluje...

monhla
24. apr 2012

@sissmiss Ja pijem kávu každý deň ! ! ! /teda až na 2-3x ozaj iba jednu denne/ 🙂 A všetko je o.k.

monhla
24. apr 2012

@sissmiss Nebo sa - všetko zvaľ na pôrod. Normálny chlapy sú veľmi chápaví /asi tiež veľa študujú/ Ten môj po úôrode chápal všetky moje excesy a nálady a ešte mi pomáhal /no nie je úžastný 😀 / Iba bedil by sa na ženu po pôrode rozčuloval a je mi ľúto ak máš podobnú skúsenosť. Skús o tom mm povedať pár dní-týždňov pred pôrodom. To, že máš obavy a pod. Uvidíš ako sa bude snažiť byť milý /až Ti to bude vadiť 😀 😀 😀 /