icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

vladka07
25. apr 2012

@stipec26 tak supeer potoom uz mas aj meno?? 🙂

stipec26
25. apr 2012

@andrea_stella musis sem viac pisat co a ako si robila so samkom, nech viem - co ma caka ak ho teda tak pomenujeme 🙂 🙂 🙂 🙂 😉 ake bolo babatko - tak do pol roka? vsetko OK? koliky boli? ;)

@vladka07 no tutok ma inspirovala andrejka - ze Samko - tak uvdime, lebo by mal pri sebe meninky aj narodeninky a tiez je to oblubene meno, ale je pekne, sme si ho vyhliadli uz ked sa nam narodil prvy vilko a cakali sme drube babo, nastastie dievcatko... ale paci sa mi aj Jakubko, Adamko... vsetko ma zatial svoje pre a proti s muzom sa nevieme dohodnut, no deticky chcu Samka 🙂

andrea_stella
25. apr 2012

musim Vam napisat, akurat nas tato citil ako ho drobec kopol, taky ostal vysmiaty z toho a aj ja mam super naladicku kedze drobec v brusku je lenivec a kope len tak aby sa nepovedalo 😉

stipec26
25. apr 2012

@andrea_stella ja som akurat pisala par strankok dozadu, ze odkedy dopujem (sice nasilu, ale davam) sladkosti na energiu, tak ten drobec mi tam robi riadny kolotoc, je to taka vrtulka kopkanicova 😀 😀 😀 takze davaj si keksiky 🙂

luly13
25. apr 2012

@andrea_stella a kde to chodite cvicit? Aj ja hladam nove.ten pilates nebol pre mna

andrea_stella
25. apr 2012

@stipec26 hehe ne koliky nemal, trosku reflux,ale to taky slaby to mu ani ako nediagnostikovali ale vracalo sa mu mliecko tak som ho davala do zvysenej polohy, maly sme problemy s kojenim nevedel sa mi chudatko prisat potom sme sa to niak pomocou laktacnej naucili,ale zas ja som stresovala a mlieko nikde,ale na toto druhe sa chystam, ze budem kojit dlhsie uz hlavne ziadne stresy a aj viem co ma caka 😉 on je vseobecne od narodenia dobre dieta, vzdy vsade vydrzal sedkat potichucky a hrat sa, az kym teda nezacal chodit, teraz asi ako kazde dieta vymysla a ani s prikrmami a vseobecne s jedlom a jedenim sme problemy nemali a nemame papa vsetko , tak ako jeho mamina 😀 ale najvacsi problem bolo donedavna u neho spanie kazdu hodku bol hore, potom kazde dve tri a teraz mi vie prespat aj celu noc, max, je raz za noc hore 😉

paula80
25. apr 2012

@stipec26 aj ja nemám vobec chuť na sladké, iba oči by ho jedli a tiež sa mi zdá,že potom sa viac mrví,asi protestuje 🙂 Ja už z týchto indícií som 100% presvečená,že to bude chalan,no musím si počkať ešte 3 týž.potom moje tušenie a všetky výpočty na chalana možem odkontrolovať 🙂

andrea_stella
25. apr 2012

@stipec26 praveze ja sa neviem v tomto tehu dozrat sladkosti a nist 😀 a pri malom som nejdela sladke nechutilo mi a kopal o dusu 😀

andrea_stella
25. apr 2012

@paula80 podla man budes mat dievcatko ja mam teraz vsetky priznaky na dievcatko vsade mi vychadzalo dievcatko len z toho vypoctu podla veku a tej krvy mi vychadzal chlapcek a vyzera to tak, ze to aj chlapcek je cize si myslim, ze budes mat babiznu 😉

andrea_stella
25. apr 2012

inak baby ja uz mam take stresy mierne z toho letu, ja inak nenavidim lietat, ked som bola tehu so Samkom tak som lietala hore dole do 31tt,ale to tiez so strachom jak hovado, proste to neznasam som strachoprdko 😀 😀 😀

andrea_stella
25. apr 2012

@luly13 este som nebola cvicit, len som zaplatila zatial , zacina ten kurz od 5.maja ci tak niak to sa akurat vratime, a je to v Petrzalke na Nobelovom nam. kuk pronatal.sk 😉

paula80
25. apr 2012

@andrea_stella no uvidíme,bodaj by si mala pravdu,už by som rada raz mala aj ružovučkú princezničku,ale uvidíme,nakoniec to bude tak,že ja chalan a ty baba,uvidíš,sa potom zasmejem 🙂,tiež vidím,že túžiš po dievčatku.Myslím,že každá žena by chcela aj dievčatko aj chlapčeka,teda ja som ti to tak vždy priala a tíško závidela žienkam,čo mali páriky.

inci
25. apr 2012

@kali23 aj ja budem zo zaciatku pouzivat klasicku perinku s paperovou vlozkou 😉 tie moderne vatelinove sa nam vobec neosvedcilli.

@paula80 inak aj ja mam silneho tusaka na maleho feseka i ked este stale tajne dufam, ze co ak to bude dievcatko. dufam, ze 3.5. sa nebude schovavat. ale stale najviac zo vsetkych si zelam aby sa mi podarilo donosit zdrave babo😉 my este nemame nic vyhrate.

petra6484
25. apr 2012

@paula80 ja uz ,mam 6 kg hore nech sa snazim akokolvek aj tak priberam
😒

andrea_stella
25. apr 2012

@paula80 tak to sme dve ja tiez tuzim mat parik a som aj z pariku a moj muz tiez cize nam to je take cudne ze budeme mat asi dalsieho chlapceka no uvidime presnejsie 9.maja,a hlavne milujem reci zien tu na MK ako idu normalne niektore zeny ukrizovat z toho , ze zistia, ze cakaju rovnake pohlavie a su smutne a zacnu im vycitat, ze si nevazia, ze budu mat zdrave dietatko a neviem co a pri tom to je len momentalny pocit tej mamicky ktorou aj mavaju tehu hormony, ze sa jej nesplnilo to co strasne v zivote chcela a to predsa este neznamena, ze svoje druhe dieta nemiluje, ze ho nechce, ja som bola tiez trochu sklamana aj som si polakala, no na druhy den uz som myslela uplne inak a teraz sa velmi tesim, ved do tretice sa snad podari a ked nie tak bude ta fudbalova jedenastka 😀

nikusik
25. apr 2012

@vladka07 Ahoj aj ja mám termín 15 alebo 16.9.2012 som v 20 TT a tiež neviem čo budeme mať. Zatiaľ som pribrala len 2 kg. Chute nemám žiadne, akurát mi vadí vôňa v chladničke. Dufam, že sa to už dozviem v stredu. Idem do poradne.

lu17
25. apr 2012

@babika771 Ano tie prve tri mas pecenove, CRP je zapalovy marker je vyssi a tie neutrofily su zase z krvneho obrazu. Zrejme mozno mas aj nejaky zapal. Ja mam tiez zvysene hodnoty aj v krvnom obraze a aj ALT- pecenove, a cholesterol. a este aj zrazacky- fibrinogen .. Ale nemam ziadne tazkosti.... Keby mi moja dr. nedala robit odbery krvi kvoli pripadnemu zakroku tak ani neviem ze mi nieco je. ja len dufam ,ze je to kvoli tomu ze sme tehu ....

vladka07
25. apr 2012

@nikusik ahaa tak super mno ja som nepribrala zatel ani kilo ale male je v poriadku nastastie tak je vsetko ok 🙂 a tak ja nemam tez dake chute len my dako nechuti masko len kuracie hmm 🙂 a co by si chcela mat??

anicka245
25. apr 2012

@andrea_stella to je krasne 🙂 ja stale nic necitim, uz sa neviem dockat...

nikusik
25. apr 2012

@vladka07 mne je to jedno. Ale manželík, tak tajne dúfa, že to bude chlapček, lebo všetci u ich v rodine majú prvorodených chlapcov

lu17
25. apr 2012

@veverka84 Skus tie balerinky namocit do octu, mozno to pomoze 😀 Vytaha ten zapach.

vladka07
25. apr 2012

@nikusik ahaa mno tak to ano 🙂 a inak v ktorom si to tt?? 🙂

tomika
25. apr 2012

každá iba 2-3 kg,ja som už pri +7kg 😀 😝 .Chuti mi sladké,dneska som si kupila bielu čokoládu orion 😅 Ale už ide lepšie počasie,bude viac pohybu,dufam že tak aj menej tuku 😀 😀 .Ale začala som z 52,teraz mám 59,volakde som čitala že mne je ideálne pribrať max do 16 kg 😀

petaba
25. apr 2012

ja tiež budem používať aj perinku ... ale tú modernejšiu čo vyzerá skôr len ako zavinovačka... ja som si ju kúpila pri dcére, lebo sa mi strašne páčila, ale neuvedomila som si, že sa narodila v máji a v ten rok bolo už vtedy 30 stupňov :D ... takže počká teraz na druhé na zimu 🙂

A čo sa týka priberania, tak pri Nati som nabrala 20 kg ale po príchode z pôrodnice bolo hneď 13 kg preč... takže asi som bola moc zavodnená...

monhla
25. apr 2012

@jerryjanka Však poraď kde nakupuješ - taký fusak zháňam 😀

monhla
25. apr 2012

@sunny15 Tak si potom nákupy uži a ver Teba sa nič nestane - čo sme tu budeme pekne rodiť v septembri alebo koncom augusta samé krasne a zdravé detičky. Inú možnosť si ja nepripúšťam 😀

danjelca
25. apr 2012

@monhla aký fusak? aj ja zhánam fusak🙂))

monhla
25. apr 2012

@kali23 Ja mám pár aj tých klasických /ale nové a sú nádherné - napr. na krst mi mama kíňupila v 1. tehu takú nádherne jemnučko vyšívanú, že si ju nechám aj pre toto bábko/ a mám aj tie moderné na suchý zips - ja som síce nosila na rukách a kojila bez perinky, ale pre návštevy /i keď blízska rodina/ dávam bábko do zavinovačky. 🙂

petaba
25. apr 2012

presne ja si tiež myslím, že nákupmi sa nič nepokazí... a hlavne keď je neodolateľná cena 😀 skôr by som povedala, že tie baby ktoré chcú nakupovať, ale radšej nejdu kvôli poverám... sú viac nervózne a určite tým aj viac škodia sebe aj bábenku 🙂
ja mám pre dievčatko samozrejme celú výbavu, ale bude chalan tak sa asi pri nákupoch zapotím, mám totiž fakt len ružové veci 😀 možno občas niečo žlté a červené.

tomika
25. apr 2012

tu si možete vypočitať svoj bmi index
http://tehotenstvo.academy.sk/index.php?click=bmi
a tu aj rozpisané kolko by sa malo priberať 😀
http://baby-web.topky.sk/clanky/a3018-Kolko-moz...