icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

petaba
26. apr 2012

pre tie čo chcú rodiť v BA, ja som rodila na Antolskej a bola som veľmi spokojná a teraz budem tam, ja som dokonca aj prešla k môjmu pôrodníkovi ako bežnému gynekológovi 🙂 ... tak sa ma len na každej prehliadke vypytoval, kedy odrodíme ďalšie 😀 ...

a čo sa týka pôrodu, tiež mi epi nestihli dať, ale kvôli výmene zmien... pred siedmou som bola otvorená málo a po siedmej už veľa 😀 teraz som aj rozmýšlala či si dám, alebo nie... ale dosť kamarátiek ostalo s problémami (sťahovanie svalou v podbrušku a tak... to je ako zaseknutý sval a raz za čas to vraj poriadne trhne, a čo je najhoršie už sa to nenapraví podľa lekárov... a nehovoriac o horších následkoch Epi) takže asi aj tento krát to vydržím 😀 pôrod som mala super, malá ma natrhla len na 2 štichy... takže som po dvoch hodinách už behala po oddelení ...a mala 3400g/51cm

petaba
26. apr 2012

@stipec26 a ty sa chstáš chodiť aj na cvičenia čo sú priamo na antolskej ... ten posledný mesiac... ja som chodila a bývalo tam celkom fajn, len čo urobiť so staršími deťmi hmmm 😒

stipec26
26. apr 2012

@petaba ja chodim cvicit uz teraz k jednej PA z Antolskej (teda bola som zatial 2x) - dokonca mi dala aj peciatku do tehu knizky, co som ani netusila, ze je tam taka kolonka 🙂 chodim tam ale len na cvicenie, zacina to teoretickou pripravou a potom sa cvici... http://www.gravifit.sk/predporodne-kurzy.php ...sama povedala, ze na teoriu v II. trimestri nemusim a potom si mam zvazit, ci na ten III. trimester si to dam aj teoriou aj cvicenim... gynekologicku mam v Prosanuse a kedze je aj porodnicka na Antolskej, tak nemusim ani ten mesiac vopred chodit na Antolsku... a raz som ich mala na cviceni so sebou a raz postrazil otecko 🙂

jenny6
26. apr 2012

Joj, dnes som sa nejak rozjedla.. na všetko čo pozriem mám chuť 😀 Ešte že je večer a o chvíľu idem spať 😉

miriska333
26. apr 2012

Ahojte kočky, tak dnes o čosi viac potešená, kontrola so štítnou dopadla úplne super, domov som išla vysmiata,nakoľko mi žiadne lieky netreba brať. No o dva mesiace ma zasa čaká kontrola,tak snáď to bude znova ok. A to som tam ešte bola aj behom 15 minút vybavená, čo som ani nedúfala vo sne. Tak 7-ho ma čaká morfo a 10-ho poradňa. Som zvedavá,či už sa dozviem pohlavie,stále dúfam že mi dr oznámi že je to chlapec. No veď do páriku by sa nám hodil 🙂 🙂 🙂

andrea_stella
26. apr 2012

@petaba ja som mala epi a som zdrava ako ryba, ziadne nasledky, porod super rychli iba v dobrom nan spominam 😅 ale teraz pojdem bez epi 😀

andrea_stella
26. apr 2012

ahojte takze dnes o 17:00 uzrel svetlo sveta moj bratrancek Filipko s mierami 3300g a 47cm, som stastna prestastna a to keby ste vedeli aky mala strykova frajerka tiez super porod, isla do poradne, tam zistili, ze je na 4ri cm otvorena tak si ju tam nechali, o jednej poobede jej prepichli vodu a o piatej bol maly na svete no veelmi ju potrhal skoro dve hodky ju sili auu,ale tak aspon, ze to ma uz za sebou teraz tu moj muz beha opity co sa striskali s mojim strykom 😀 😀 😀

petaba
26. apr 2012

@andrea_stella gratulujem k malému 🙂 ... a prečo si sa tentokrát rozhodla ísť bez Epi?

jerryjanka
26. apr 2012

babule tak buducu stredu už možno budem vedieť čo čakáme - zatial som predbežne dohodnutá s kamaratom na tom 4D sone. joj nech už to je

nikusik
27. apr 2012

@vladka07 ja som v 19-20 TT. a vy ako už viete čo to bude?

ivuula
27. apr 2012

@stipec26 no tak dufam ze bude menej rodiciek 🙂 a zazmluvnujes si doktora alebo porodnu asistentku? mne cast rodiny radi radsej zaplatit lekara a cast ze aj tak ma niekto musi odrodit, tak neviem. a uz vobec netusim ako je to s por. asistentkami.

jej a ked chodis tolko cvicit posun dalej mozno by mi to casovo vyhovovalo 🙂

petaba
27. apr 2012

@ivuula určite sa oplatí zazmluvniť doktora, potom sa aj inak personál chová... doktor si to ustriehne aby si bola max spokojná 🙂 ... teda počula som zopár báb čo nezaplatili, a nemali to bohvie aké ...

lu17
27. apr 2012

@sunny15 Ahojky, tak ja som vcera bola na morfo 🙂 vsetko v poriadku,jedine nemam foto ale drobca sme videli 😀

lu17
27. apr 2012

Ahojte baby, pridavam sa do klubu zistenych drobcov - cakame chlapceka 🙂 Takze vsetko v poriadku, 322 gramov a strasne sa tesimeee 🙂

ivuula
27. apr 2012

Baby drzte palce na 10:00 idem zubarovi a bude sa vrtat :( naposledy mi jeden zub robil celu hodinu. A cely den ma bolela hlava a sklbalo v zube. Snad to dnes bude lepsie.

lu17
27. apr 2012

@ivuula Neboj, mne minule tahali zub a bolo to v pohode 🙂 Drzim palce 😀

veverka84
27. apr 2012

@lu17 velke gratulko si ma potesila s tou vahou ja som bola v utorok a malicka mala 298 g a zltou fixkou to bolo v papieri zvyraznene takze to je ok tvoj je chlapcek tak trosku tazsi moja modelocka si dava pozor 😀 😀 😀 😀 😀 😀

veverka84
27. apr 2012

@lu17 ty mas kedy termin?ja 12.9. a podla posledneho sona bola o dva dni mensia cize 14.9.ale menit mi nemenili.jaj uz nech je 11 maj a vidim nasu princeznu na 4D 🙂

lu17
27. apr 2012

@veverka84 Dakujem 😀 My sme chceli Petka- tak ho máme 😀 A tá váha je orientacná, takze sa nemusis bat 🙂 Ja mam termin 9.9 podla usg v 12 tyzdni, ale teraz je o dva dni menej podla morfo- no ono sa to mozno aj dotiahne 😀 Cize mame priblizne terminik 🙂 Vianocne deticky 😀 Ale kopkat kopka asi len teraz 3 dni, aj ked je hlavickou dole a placentu mam vpredu-tak to asi tak necitim 😉

sunny15
27. apr 2012

@lu17 noo taak gratulujem 😉 pridala si do skupinky co cakame chlapceka 😀 moje male ma 302g a sme o 2dni väcsí a sedi mi to aj s casom ovulky-totiz ja som mala ovulku na 12dc-takze sa nam presne zadarilo na stedry vecer 😀 😀 moj drobec je tiez hlavickou dole a aj placentu mam na prednej stene-vraj vtedy maminy necitia tie pohyby tak intenzivne lebo placenta v tom brani-ale ja napr. pohyby citim uz skoro mesiac-takze asi je to individualne 😉
a foto sme nedostali ani my 😒

luly13
27. apr 2012

Dievcata, u nas vaha 390g. Dnes sme 20+0 a babo zodpoveda 20+4.Vsetko vyzera ok,len srdiecko nevedela skontrolovat,lebo babo malo zlu polohu. Nohy do kriza cely cas,ale co na sekundu zazrela,tak stale sa priklana k chalosovi. Co je asi pruser,tak z mocu mam cukor na 4 kriziky. Cize to vyzera na tehu cukrovku 😖 .amen tma so mnou :D

sunny15
27. apr 2012

@luly13 fiha tak to naozaj bude tehu.cukrovka..a uz ti nariadili aj dietu?

danjelca
27. apr 2012

@sunny15 nám tiež na štedrý deń🙂))

vladka1828
27. apr 2012

jej baby, aj ja by som už chcela vedieť čo čakáme, no poradňu mám až 10.5......takže sa modlím, aby sa naše drobčátko správne otočilo 😀 na usg idem aj s mm, takže sa teším dvojnásobne a som veľmi zvedavá an jeho reakciu 🙂

luly13
27. apr 2012

@sunny15 nie, o mesiac idem na glukozovy test. Tak potom podla toho. Z krvi v 10.tt mi vysiel cukor v norme. Tak sa zatial nebudem velmi omedzovat,pokial nemusim 😅

sunny15
27. apr 2012

@vladka1828 aj ja som bola na usg s mm,ale on potom tvrdil ze nic zvlastne tam nevidel 😎 ale to bolo asi aj tim ze dr.nam nevysvetloval ze kde co vidime...

sunny15
27. apr 2012

@luly13 noo vsak tam ti povedia ze ako je to s tvojim cukrom...a dovtedy sa to mozno aj upravi 😉

michaelaamartin
27. apr 2012

Ahojte dievčatá, kúpili ste už niektoré kočíK? A ak nie, aké ste si dali kritérium, aby bola veľká vanička? Myslím vnútorný rozmer vaničky. Ja som už z toho nešťastná, všade samé malé vaničky. Hoci v obhcode upokojujú, že to sa vám zmestí, ale ja mám pocit, že keď tam dám v zime fusak + nejakú deku, tak bábo bude ako placka. Čo vy na to?

zahadka
27. apr 2012

pekny dnik vam prajem....my sa od rana zvrtame jedna radost, rano sa zobudim s hrcou na lavej strane, asi si babatko vypucalo ritku 😀 😀 Ale dnes ma nejaky rozsafny den, ked tak vystraja stale 😀

vladka1828
27. apr 2012

@sunny15 ach jáj tí chlapi 🙂 že nič zvláštne tam nevidel 😀 som sa pobavila teraz 😀 je dosť možné, že aj môj drahý to tak okomentuje 😉 keď som mu ukázala fotku z usg, tak ja som bola taká vytešená z toho a on mi vraví, že len machuľu tam vidí 😀 😀 😀