September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@sissmiss ja som bola u zubara, podla mna je to dobre hlavne pre nas ze poistovna 2x hradi preventivnu prehliadku, cize len pozre ci sa ti nespravil kaz. a chod cim skor aby bol cas ist este aj ten druhy krat 🙂 a sama sestricka pytala knizku ze mi da peciatku. v prispevkoch nie som doma.
a ked o tom zubarovi co si myslite o lokalnej anestezii? dat? nedat? mne zial uz robil dva kazy a ten jeden bolel ako hovado. ked som sa ho pytala na jeho nazor tak ma odporucil na gyndosa...
@ivuula anestezia v prvom trimestri sa neodporúča, neskôr sa už môže. Existuje viacero druhov a stomatológ by mal vedieť ktorú ti dať. Konzultovala som to s dvoma gynekológmi a obaja mi povedali to isté.......
Dedim oblecenie po mojej sestre,ktora je o 2-3 cisla vacsia...super kusky na leto,usetrim na tehotenskom obleceni 🙂
@ivuula ja mam sukromneho zubara a za preventivku a kamen tam necham 40e, nemam kazive zuby, vsehovsudy tri plomby, tazkosti nemam. Bola som na preventivke minuly rok a ak mam ist teraz dva krat...ak nahodou najde kaz,bez lokalnej to nedam. Ten strach z bolesti a bolest je pre mna riaden stress. Pri malom som mala jeden kaz a vrtal v 11.tt s lokalnou, povedal ze je to ok.
@sissmiss
@ivuula
@marcelatje
Ja som zatial u zubarky nebola.Ani som nevedela,ze prehliadka je hradena v tehotenstve.Myslim,ze mam aj kaz,no mne to bez anestezi este nerobila.Bolesti u zubarky sa dost obavam...Skusim sa teda objednat a vo stvrtok to predebatit s gynekologickou.
@nmonika mne sestricka u gyn povedala hned v prvej poradni ze je to povinne, ani nie ze mi poistovna nieco hradi...a dokonca dva krat. Zubara mam v inom meste, ta jedna navsteva ma bude stat okolo 60 aj s cestou, ak najde kaz tak kludne do stovky. Preto ma to trochu serka ze ma tam nutia ist dva krat. Raz by som istotne sla, uz z principu, aj ked by som si to asi nechala po porode.... ale ked to mam prikazom...
Z mien mame vybrate pre chlapceka Oliver a dievcatko Amalia,Laura,Liana,Tamara alebo Ela.
Tak dievcata, nas caka takto o 2 tyzdne velke stahovanie. Dufam, ze uz posledne...Veci uz mame viac menej pobalene, uz len cakame na peniazky z uveru a v pondelok by sme mali dostat kluce. 🙂
Inak vcera som sa dala ostrihat, nakratko...akosi ma prestali bavit dlhsie vlasy. Zeby to bolo tehotenstvom? 😉 A co sa tyka kocikov, tak my mame zatial vybraty tento:
http://www.kocikysmejko.sk/kocik4u/eshop/1-1-KO...
Bud ten oranzovy c.2 alebo ten khaki c.4. Pacili sa mi aj ine, ale vadia mi tie kolesa, co sa otacaju, skusala som si niekolko takych kocikov v obchode a tie kocare si sli ako sa im chcelo, len nie rovno . A nepacia sa mi ani tie moderne 3- kolesove a tie mi neodporucal ani moj gynekolog, ten ma upozornil, aby som si vybrala taky kocik, ktory budem moct hupat jednym prstom.
Vo stvrtok ideme na sono do Cegysu a ja dufam, ze sa konecne dozvieme, co cakame. Tuto noc sa mi snivalo, ze som uz na tom sone bola a tam nam povedali, ze to bude dievca - Anetka. Tak som straaaasne zvedava. 😀
baby to je povinné a ked nepôjdem tak čo? Ja chodí pravidelne ale veru v tehotenstve sa i nechce zažívat zbytočnu bolesť.//
ahojte dievcata, citam, ze sa bavite o menach 🙂 tak my sme mali pre dievcatko vybrate Terezka a kedze to bude chlapcek, tak bude Sebastian 🙂 velmi sa mi paci este meno Timotej, ale mm este nesuhlasil...
a co sa tyka zubara, tak tam sa mi teda moc nechce... ja som bola v prvom trimestri 5krat, liecil mi zub s kazom, a teraz sa mi to obcas vrati... chystam sa objednat tam, ale fakt neviem kedy... asi az cez leto, to uz nemusim ani volno v praci vybavovat...
@paula80 mne sa minule snívalo, že sa nám narodil chlapček.....tak uvidím či nám doktor oznámi, že máme dievčatko 😀 keďže je to naše prvé, tak pohlavie až tak neriešime....i keď mm by chcel chlapca 🙂 snáď po usg už začneme aj mená vyberať 😉
@vladka1828 mne sa pred otehotnením snívalo že dceru som mala..bola už cca 14 ročná:D
Tak som zvedavá či platí ten opak🙂))
@sissmiss Ahoj, mne sestrička u gynekologa poedala, že mám mať aspoň 1 návštevu u zubára, vypýtala som si razítko do knižky, zároveň som nechala pozrieť zúbky aj môjmu malému chalpčekovi a boli sme tam obaja dokopy 3 minúty a nechala som tam 20€, keby vrtal, tak aj 80€. Pri prvom tehu mi vrtal v 14 tt kaz a nechcel mi dať injekciu, brrr
a ešte majú byť 2 prehliadky od obvodného lekára + 1 ekg
Ahojte, dlhšie som tu nebola ale nejako nestíham, robím niečo na dohodu v práci, tak na počítač nie je čas doma a hlavne, ked ho pustím, tak sa mi sem malý dobíja.
Nemôžem tomu uveriť, že už som v 20 tt 😵 zatial bez komplikácii, len minule mi už v práci opuchli nohy, tak sa zrejme ani toto tehu nevyhnem sťahovacím podkolienkam/pančuchám.Každý si myslí, že už idem čoskoro rodiť, čo mám také obrovské brucho, nik neverí, že až v septembri a že len 1 dieťa, vážne mi to už lezie na nervy. A pritom som veľa nepribala, vážila som sa a sú to len 2 kg navyše
Dúfam, že ste všetky v poriadku a bábatka v brušku utešene prospievajú 😵
Mne tiez nehovorili ze by som mala ist povinne k zubarovi a ani sa nechystam, ked ma nic neboli tak nepojdem a kedze moj zubar nerobi cez poistovnu tak nemusim mat ani rocnu prehliadku aj ked som tam bola naposledy v oktobri tak ani rocnu mi pocas tehu netreba. No pri minulom tehotenstve som tiez nebola a nemala som ani peciatku v knizke a nik to nekomentoval tak dufam ze to fakt nie je povinne 😒
Co sa tyka snov tak mne sa 2x predtym, ako som vedela pohlavie, snivalo ze to bude chlapcek a nakoniec to naozaj tak bude 😉
ja sa cudujem, kolko tu vypisujete, ze platite u zubara... ved je to len prehliadka, standardne mate na nu narok raz za rok, pocas tehotenstva dvakrat za rok... a tuto prehliadku by ste nemali platit, je jednak povinna, ale jednak aj plne hradena poistovnou... ja som za prehliadku u doktora este neplatila ani cent... 😕
Shoj,baby aj vas niektoru boli podbrusko a vystrelije to do pošvy a konečnika
dnes som dala hodku turistiky a pomerne to bol zaberak...musim uz postupne zlepsovat kondiciu, nie je to ktovieco
@sissmiss noo lebo ja to citim...jak keby ani nie v podbrusku ale este nižšie jak keby v kosti podbruškom bola ta bolest taka bodavá a vystreluje...cely den to tak citim...tak snad to prejde...podobny problem som mala aj pred tyzdnom co som bola na pohotovosti len vtedy ma boleli aj križe...ale z gyn.hladiska som bola ok. tak neviem.
Ahojtee pocujte uz viete co to bude?? 🙂 my budeme mat dievcatko dneska nam to povedali 😵 a uz viete aj dake mena 🙂 ? a zelam nek mame vsetky zdrave deticky 😉

Kocky ktore ste boli uz u zubara co je teraz povinne dva krat, aj ste si to dali zapisat do knizky alebo niekde? Konecne sa tam chystam...A vie niekto ako a ci sa to pohlo s tym rodicovskym, materskou a prispevkom pri narodeni?