icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

zuzzy12
4. máj 2012

@natanell ja som už bola na 4D pred dvomi rokmi...a boli sme spokojny.Zaleži aj ako je babo otočene ,kde je placenta a tak....myslim že od toho sa odvyja kvalita zaberov.Kamaratka bola na 4D v BN a placenta zakryvala babo tak platili len polovicu.

natanell
4. máj 2012

Dobrááá si,,,ja som asi najviac pribrala zo všetkých...ale to bude aj vtom že som bola silna fajčiarka a z jedneho dna som spravila šok pre telo a namiesto nikotimu priberam trojnasobne...za seba,,za maličke za cigarety.......nohy a zadok mam chudučkee,ale prsiaaaa?? 😀 Pamela sa može schovať oproti mne,,z toho jedineho mam depky.. všetci sa mi pozeraju na prsia a mne to pride moooc nepríjemnee... tak radšej nikam ani nechodím a leta sa až desím....

natanell
4. máj 2012

@zuzzy12 no som strašne zvedaváá ako to dopadne ,podla dok mám placentu vzadu....

stipec26
4. máj 2012

@ivuula dnes som bola v tom centre Alma a boli sme dve, vraj tretia pribudne - takze tu je este miestecko, ak by si chcela

stipec26
4. máj 2012

toto posuvam pre Zilinu od kamosky
Nové termíny prednášok – POTREBY DIEŤAŤA V PRVOM ROKU ŽIVOTA

Prvé mesiace bábätka - 16. máj 2012 o 15:30 h
Prvá úloha rodiča - pomôcť dieťaťu k optimálnej adaptácii po narodení.
Čo je príčinou bolestí bruška bábätka - dá sa predchádzať dojčeneckým kolikám?
Vrodené reflexy novorodenca.
Faktory, ktoré stimulujú tvorbu materského mlieka.
Fámy o dojčení.
Kedy začať dieťa prikrmovať umelou výživou?

Správna manipulácia s dieťaťom - 23. mája 2012 o 15:30 h
Zásady a správny spôsob manipulácie s dieťaťom.
Aké dôsledky môže mať nesprávna manipulácia pre vývin dieťatka.
Rozvoj hrubej motoriky v jednotlivých mesiacoch a možnosti ako správne dieťa stimulovať.
Význam štvornoženia, príčiny nezvládnutia lezenia.
Vzpriamovanie dieťatka.
Dráždivé a hyperexcitačné dieťa - čo tieto deti potrebujú?

Rozumový vývin dieťaťa v 1. roku života - 30. máj 2012 o 15:30 h
Doporučené hry a stimulácia dieťaťa v jednotlivých mesiacoch vývoja.
Čo ovplyvňuje budúcu inteligenciu dieťaťa?
Hračky stimulujúce vývoj dieťaťa do 1.roku života.
Rozvoj jemnej motoriky.
Zásady a význam správnej komunikácie s dieťaťom.
Cieľ vo výchove a vývoji dieťaťa do 1.roku života.

Výživa v 1.roku života- zavádzanie príkrmov- 6. jún 2012 o 15:30 h
Kedy zavádzať príkrmy u dojčiat.
Aká je postupnosť v zavádzaní nových potravín podľa najnovších poznatkov a odporúčaní
Ktorým potravinám sa vyhýbať do 1.roku života.
Správny výber potravín - aký jogurt, syr, pečivo, kaša....?

Zdravotné minimum pre každého rodiča - 13. jún 2012 o 15:30 h
Ako postupovať pri bežných chorobách dieťaťa (teplota, kašeľ, soplíky, vracanie, hnačka, laryngitída, infekcie močových ciest...).
Kedy sú nutné antibiotiká?
Keď je dieťa často choré...
Prvá pomoc - úrazy hlavy, popáleniny, krvácanie z nosa, kliešte....
Varovné príznaky ochorení, pri ktorých je nevyhnutné urýchlene vyhľadať lekársku pomoc.

Viac tu: http://prednaskyprerodicov.webnode.sk/obsah-pre...

Miesto konania: Labyrint - centrum pohybu a tanca, Kuzmányho 6 (za Bábkovým . . divadlom), Žilina

jerryjanka
4. máj 2012

@ivuula si tam

soniatko
4. máj 2012

Ahojte dievcata. Prerabky na novom byte a stahovanie su u nas v plnom prude, tak uz som tu niekolko dni nebola. Aspon kratku spravicku napisem. Vcera sme boli na sono v Cegyse a tramtatadaaaa cakame....Anetku. 🙂 Aj mi slzy najskor vyhrkli, lebo som strasne chcela chlapceka kvoli muzovi a otcovi, ale ked nam Dr zacal ukazovat sono, tak ma to preslo. A som rada, ze vyzera ze je zdrava... 🙂 Takze neplati, ze kysele - chlapec.Ja som toho dokazom. 😝 Fotecku zasa nemame, Anetka mala prekrizene rucicky pred tvarickou a aj nozicky mala prekrizene, preto nam Dr povedal, ze na 100 percnet to dievca nepotvrdi, ale ze ako to presne povedal, pindasa nevidi. 🙂 🙂 🙂
@paula80 Hlavacik bol vcera uplne super, bola som v soku. Zaplatili sme si 6 ee za konzultaciu a vsetko nam pekne poukazoval, porozpraval nam. Aj nam ukazal, ako babatku preteka krv srdieckom, tekutiny cez pupocnik....Objednana som bola na 10tu. Boli sme tam uz pred 9- tou a vonku som bola uz o 9:30. Takze som nadmieru spokojna. Je to proste tak, ze ked si zaplatis, dostanes iny pristup. Stve ma trosku iba to, ze vraj mam nizsie ulozenu placentu, takze sa uvidi, ci sa mi bude postupne posuvat. A zasa som schudla, takze za cele tehu som zatial pribrala 1,5 kg. A mala je o 4 dni mensia, ale ja ratam s tym, ze ona velka nebude, lebo manzel sa narodil drobunky, mal iba 2,5 kg. To je asi vsetko, co som chcela. Drzte sa a za par dni sa snad zasa ozvem. 15.5.mam poradnu.

ivuula
4. máj 2012

@stipec26 jaj si zlata pozerala som lokalitu a je to v Dubravke, to mam cestu do mesta a este cez cele mesto :( zial to nepojde. idem pozriet tu uzatvorenu skupinu, pretoze uz ma jerryjanka pridala a ked viac napisem tam

ivuula
4. máj 2012

@jerryjanka velmi pekne ti dakujem idem sa tam pozriet

paula80
4. máj 2012

@soniatko To som rada,že všetko dopadlo dobre a gratulujem ku Anetke.
Ja idem až 17.teho,už sa neviem dačkať.

p3tra11
4. máj 2012

@jerryjanka pridas aj mna do sukromky, pls?? 😕

p3tra11
4. máj 2012

@soniatko jeeej, gratulujem k Anetke 🙂 musel to byt zazitok, ked si to tu tak kraaaasne opisala 😵
co sa tyka kysleho a dievcatka, tak moja mama so mnou jedla kyslu kapustu este "z backy" 😀

jerryjanka
4. máj 2012

@p3tra11 si tam

p3tra11
4. máj 2012

@jerryjanka dakujem 🙂

sunny15
4. máj 2012

@lu17 heej tam chcem rodiť 😉 a inac tie 3D poistovne nepreplacaju...skoda 😒

soniatko
4. máj 2012

@p3tra11 No a ja jem stale dookola tresku, rybaci salat a kyslu kapustu a sem tam aj tie mini kukuricky.... 😉

veverka84
4. máj 2012

@natanell ja idem do HC takto o tyzden v piatok volala som cca 3-4 tyzdne dopredu a mohla som si vybrat kedy som chcela aj cas aj den.ja napr. som pocula ze v HC po 26 uz ani nechce robit ze babo uz je velke a nie su pekne fotky ani video a ze zle sa to celkovo meria a tak.asi kazdy lekar ma inak.nechces ist do sukromnej?mozme viac popisat bez smirovania 🙂 tiez som z TO 🙂

p3tra11
4. máj 2012

@soniatko hmmm, tak na tresku mam aj ja castejsie chut, ale potom iba lutujem, ta majoneza mi nerobi dobre... ale za to udenu makrelu, kyslu kapusticku... mnamky... a kukuricky... hmmm, zeby?? 😅 😵

babika771
5. máj 2012

@lu17

tak som zvedavá čo povie mne. Ja mastné, vyprážané vôbec nejedávam... tak som zvedavá...

ktore
5. máj 2012

ahojte baby,som tu cez manzelov nootbuk.vidim ze
@soniatko bude mat dievcatko.no tak to vyzera ze ani moja predtucha sa nesplnila.vraj zatial nic medzi nozickami netrci,vyzera to na dievcatko.chceli sme velmi chlapceka,ale ked to ma byt dievcatko tak nech je a hlavne zdrave.ja idem na 3d utv v utorok tak snad uz bude vidno co to bude.nevieme sa dockat.ako sa poznam prerevem cely ultrazvuk.
este dodam ze ked som otehotnela okamzite mi prestalo chutit sladke.predtym to bolo tak ze som bola doslova zavisla na sladkostiach.teraz mi chutia viac slane jedla takze priznaky ako su rozne chute pri pohlavy ci je okruhle brusko,ci ja neviem co vobec neverim.kazdej maminke je inak v tehotenstve,kazde tehotenstvo je ine.moje prve tehu a teraz toto sa vobec nedaju porovnat.

olivka84
5. máj 2012

baby ked tu pisete o tom jedle dala by som si bryndzove halusky. aj ja mam obcas chut na tresku a raz som si naozaj dala ale olutovala som to bo mi s nej bolo strasne zle. neni som zvyknuta jest take tazke jedla.ale je to tazke odolavat ☹

olivka84
5. máj 2012

@soniatko tak uz mate konecne kupeny byt nas to caka v stredu dufam ze sa uz nic nepokazi. blahozelam k dievcatku.

olivka84
5. máj 2012

@natanell aj ja som si bola na 99,9 %ista ze to bude dievcatko 😀

zuzzy12
5. máj 2012

@olivka84 ahooj...my mame dnes bryndzove halušky na obed...tento tyžden už druhy krat 😝 ..a to ako netehu ich moc nemusim...tak raz za rok....ale manžel sa nich nevie dojesť 😀 ...to je dobra otazka...baby ako odolavate takym jedlam ako su hranolky,čipsy,osuchy ......😕 ??

veverka84
5. máj 2012

@zuzzy12 aj my sme mali dva krat ale mne teraz chutia velmi.a neodolavam nijako nicomu jem vsetko na co mam chut jedine comu sa vyhybam je plesnovy syr a pecienka.samozrejme alkohol,cigarety. 🙂

soniatko
5. máj 2012

@olivka84 Dakujem. A kde kupujete byt? My sme radi, ze uz to mame za sebou, len je tam strasne vela roboty...Ale buduci tyzden sa stahujeme, tak uz bude potom klud.

soniatko
5. máj 2012

Zachytila som tu cosi o tom, ze ste sa popridavali do sukromky. Co sa sa stalo? Este som sa k tomu nestihla preluskat.

rheia27
5. máj 2012

@babika771 mne sa porobili na tvari pigmentove skvrny kvoli hepatopatii 😖 tak som zvedava co mi povedia doktori...

veverka84
6. máj 2012

@soniatko nic sa nestalo len je tam vacsie sukromie napis @jerryjanka do ip a ona ta prida sme tam vsetky skoro a mozme pisat co nam chuti 😀 😀 😀 😀

p3tra11
6. máj 2012

@soniatko a to ste kupili taky byt, ze sa rovno stahujete?? my sme kupili byt zaciatkom februara a ked sa prestahujeme do maja, budeme radi... je tam nenormalne vela roboty, a mozno by to islo aj rychlejsie, kebyze nam ma aj kto pomoct... ale mm robi vsetko sam... tento tyzden by sa mali klast podlahy a uz by nam mali aj rodicia pomoct, tak uvidime... len nech sa naozaj fakt prestahujeme do konca maja 😵